Last news in Fakti

30 Октомври, 2019 13:25 3 073 12

Кардам: Разследват склоняване към самоубийство на дете

  • кардам-
  • дете-
  • самоубийство

Разпоредена е проверка на БАБХ в основното училище, където трите пострадали учат

Кардам: Разследват склоняване към самоубийство на дете - 1
Снимка: БГНЕС

Разследват склоняване към самоубийство в случая с починалото 9-годишно момченце от село Кардам, съобщава „Нова телевизия“.

Към момента Районната прокуратура работи по всички възможни версии за смъртта на детето, като водещата версия е отравяне. Причината обаче все още не е установена.

Разпоредена е проверка на БАБХ в основното училище, където трите пострадали учат, за да се установи дали има и други отсъстващи деца със същите симптоми. По информация на Йорданка Чанева от Районната прокуратура в Генерал Тошево търговските обекти в село Кардам са запечатани.

От прокуратурата са извели и останалите три деца от дома им. Те са настанени в болницата в Добрич. Началник на педиатрично отделение Йовчо Йовев обясни, че децата са здрави, но има прокурорско разпореждане за наблюдение и изследвания.

Стабилно е вече състоянието на двете момичета, които са във варненската болница.

Близки и съседи на многочленното семейство са категорични, че екипът на Спешна помощ е подценил случая с трите повръщащи деца.

Дядото на починалото момченце пък смята, че той носи вина за смъртта на внучето си, тъй като не е повикал личния лекар, а се е надявал на Бърза помощ.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 конгречулейшънс

    21 1 Отговор
    Не ви ли е срам да се гаврите с нещастието на хората? Никой нищо не знае, и изведнъж самоубийство. Кой ли е автора на тази гениална теория ?
  • 2 И както

    17 1 Отговор
    изглежда децата са добре гледани.Тези социални откъде се пръкнаха.Отнемат деца за щяло и нещяло.Най- голямото престъпление е да откъснеш дете от майка му.Травмира се за цял живот.Това е жестоко и фашистко
  • 3 Ghia

    7 1 Отговор
    Скапана държава.
  • 4 въпреки всичко

    9 1 Отговор
    досега не прочетох социалните да са помогнали на майката с децата, справяли са се с помощта на бабата и дядото, но сега изведнъж се включиха в играта, отнеха децата и това могат, това правят, неморално и пагубно за децата, щото те искат майка си, а не в чужди домове при чужди и непознати люде, егати социалните, приличат на злодеи
  • 5 qwerty

    2 1 Отговор
    Да поясня: Ако няма достатъчно данни за 115 се образува за склоняване към самоубийство, за да може да се извършат необходимите действия по разследването. Формално е, но иначе не става.
  • 6 qwerty

    2 1 Отговор
    След това, ако се установи нещо, кпето води до обосновано предположение за друг текст се започва яко оперативно. След това или се спира, или се прекратява, или се изораща в прокуратурата с мнение за повдигане на обвинение и предаяане на съд.

    Коментиран от #8

  • 7 Иванчо

    1 2 Отговор
    Страхотна истерия за някакви южноамерикански напитки
  • 8 2324

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "qwerty":

    Няма нужда да ни поясняваш дюмбел полицейски.

    Отсега е ясно,че никаква работа няма да свършите и ще изтормозите семейството.

    Както става винаги!

    Коментиран от #9

  • 9 qwerty

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "2324":

    Какво е "дюмбел"?
    ...от Старобългаски език ли е ?
  • 10 qwerty

    0 0 Отговор
    Готвач съм...
  • 11 КАКЪВ ИЗРОД ТРЯБВА ДА СИ

    2 0 Отговор
    ЗА ДА РАБОТИШ ТАЗИ РАБОТА И ДА ОТНЕМАШ ДЕЦАТА ОТ РОДИТЕЛИТЕ ИМ.. КАКВО АЛЧНО МЕКОТЕЛО ТРЯБВА ДА СИ ЗА ДА ВЪРШИШ ТОВА ЗА ПАРИ..ЗНАЧИ АКО ПРИ МЕН ДОЙДЕ ТАКЪВ СОЦИАЛЕН БОКЛУК И ИСКА ДА МИ ВЗЕМЕ ДЕЦАТА ЗАЩОТО ТЕ ТАКА СА РЕШИЛИ В СКАПАНАТА ИМ СЛУЖБА ТОВА ЩЕ БЪДЕ ПОСЛЕДНОТО МУ ДЕЙСТВИЕ В ЖАЛКИЯ МУ ЖИВОТЕЦ..АЙ ДА ВИ ВИДЯ КАК ЩЕ СЕ ОТЪРВЕТЕ ОТ МЕН..ТЕ ЩЕЛИ ДА РЕШАВАТ СЪДБИТЕ НА ЧУЖДИТЕ ДЕЦА..ДЖЕНДЪРИ ДОЛНИ..САМО ЧЕ АЗ НЕ СЪМ НОРВЕЖЕЦ А БЪЛГАРИН И ЖАЛНА ВИ МАЙКА АКО ПРИПАРИТЕ ДО ДЕЦАТА МИ..
  • 12 Гришо

    2 0 Отговор
    Социалните обикновено се възползват от моментната безпомощност на някое семейство за да си изкарат някой лев странично като изтъргуват някое нормално развиващо се дете.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове