Last news in Fakti

7 Ноември, 2019 11:01 1 530 29

Борисов: България е атрактивна дестинация за инвестиции

  • бойко борисов

По отношение на сигурността в Съюза, премиерът Борисов отбеляза, че България винаги е настоявала за общ механизъм на ЕС за управление на миграцията

Борисов: България е атрактивна дестинация за инвестиции - 1

България е атрактивна дестинация за инвестиции, търговия и надежден партньор с бързорастящ пазар. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с Жан Аселборн, министър на външните работи и европейските въпроси, и министър на миграцията и убежището на Великото херцогство Люксембург.

Българският премиер и външният министър на Люксембург обсъдиха конструктивните двустранни отношения, основани на общи ценности, с партньорство в НАТО и ЕС, както и добрия потенциал за развитието им. Борисов и Аселборн изразиха желание за активизиране на политическия диалог на всички нива по въпроси от общ интерес за двете страни. Такъв пример са търговско-икономическите отношения с фокус сътрудничество в сферата на инвестициите, търговията и туризма.

,,България предлага добри възможности за стратегически инвестиции в инфраструктурата, енергетиката, транспорта, околната среда, телекомуникациите, аутсоурсинга, информационните технологии, както и във високопроизводителни сектори на икономиката, в технологични и индустриални паркове, в иновации'', посочи премиерът Бойко Борисов пред госта си.

Българският министър-председател добави, че интерес и допълнителни възможности за сътрудничество между двете страни съществуват в секторите на банковото дело и финансите, където Люксембург притежава ключов опит и експертиза. По време на срещата с Аселборн премиерът Борисов акцентира също върху отличните възможности за туризъм в България - не само морски, но и планински, културен, с еко и спа насоченост.

Министър-председателят Бойко Борисов и министър Жан Аселборн дискутираха актуални теми от европейския и международен дневен ред. Двамата се спряха на преговорите за Многогодишната финансова рамка за периода 2021-2027 г. Премиерът Борисов бе категоричен, че ЕС има нужда от такъв бюджет, който да отговаря и на традиционните, и на новите приоритети на Общността. А това означава още по-добър живот за всеки европейски гражданин. В рамките на срещата бе очертано, че основните предизвикателства, пред които е изправен ЕС, сред които са демографските промени, глобализацията на световната икономика и цифровизацията, изменението на климата, се вписват в приоритетните области на развитие на Евросъюза, но изискват силен общностен подход, за да бъдат преодолени. В този контекст премиерът Борисов подчерта, че вярва в европейската перспектива на Западните Балкани, чието бъдеще е интегрална част от ЕС.

По отношение на сигурността в Съюза, премиерът Борисов отбеляза пред министър Аселборн, че България винаги е настоявала за общ механизъм на ЕС за управление на миграцията като се спазва справедлив баланс между отговорност и солидарност. За целта е необходимо да продължи целенасоченото сътрудничество на ЕС с трети страни, да се надграждат съществуващи партньорства, което ще даде адекватните решения за справяне с предизвикателствата пред Европа и света.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El pepi

    27 0 Отговор
    атрактивно мафията ще ви вземе бизнеса ако данъците не са ви убили до тогава! :(
  • 2 ДДРОнег

    25 0 Отговор
    Да бе, да, България била "атрактивна дестинация за инвестиции", как ли пък не !!!
    Най-тиквената страна, мафиотска страна, то и затова привличаме едни "атрактивни" инвеститори, че ...
    Пак един от бисерите на тиквоча, нека тогава ни обясни, що VW ни заобиколиха !!!
    И разните други големи фирми !!!
  • 3 инвеститор

    16 0 Отговор
    Maлоумник

    Коментиран от #27

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Bingo

    19 0 Отговор
    Ако беше атрактивна, нямаше броят на напускащите инвестиции да е по-голям от влизащите.
  • 6 Грую

    11 0 Отговор
    Атрактивно за мошеници, които са се забатачили другаде и идват тук за да избиват загуби, като в повечевто случаи или плащат мизерно или поне най-накрая въобще не плащат, преди да се забатачат и тук, да отмъкнат което е възможно и да оставят поредния батак, неплатени заплати и задължения и Бог знае още какво!
  • 7 пасат седан всички екстри

    7 0 Отговор
    Вярно е! Ние за съжаление не можахме да се вредим. Ами така, всички си предлагат инвестициите, на България се налага вече да ги отказва.
  • 8 Грую

    9 0 Отговор
    А между другото, дадоха ли му коланче? Като беше в Корея и договаряше да правим в България Хюндаи и електрически батерии за автомобили му дадоха и под секрет да ви света, че това ще е кярът на цялата България от това посещение - коланчето! Не знам колко пари са похарчили за това посещение и вероятно доста скъпо ще ни излезе това коланче ама какво да се прави политика и аз от ГЕРБ само поразии и зарари съм видял ама пак ми ги гласуват тука по изборите!
  • 9 Жоро

    10 1 Отговор
    Бойко всичко знае все пак папи са го барали по главата.
  • 10 СссереМ

    2 10 Отговор
    Така е. Преди 10 години ни заобикаляха като малки гари,а сега фирми от цял свят се борят за да работят в България.

    Коментиран от #11, #15, #18

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 НЙ СМЕ

    8 1 Отговор
    БАНАНОВА РЕПУБЛИКА
  • 13 Последния софиянец

    7 0 Отговор
    Затова ли чуждите фирми се изнасят в съседни държави.
  • 14 Да -а- а ...

    12 0 Отговор
    ТЪП ЦАРУВА , УМ РОБУВА, УМ ПАТКИ ПАСЕ...! У Ж А С!
  • 15 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "СссереМ":

    цецоу, ти ли си бе, цветанов?!!!
  • 16 те се мери по приказките ти

    8 0 Отговор
    Тоя тотално не е у ред. То и туземното ептен умре , с изключение на глутницата около еврофовдовете.
  • 17 Леля Цецка

    2 0 Отговор
    Да, бе, да
  • 18 Пунта Мара

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "СссереМ":

    С конкурс
  • 19 Grafa

    6 0 Отговор
    Те го плюят, той си мисли че дъжд вали, това е БАЦЕ, ха-ха
  • 20 тиквата

    4 0 Отговор
    дали е наясно колко лошо и от високо ще падна
  • 21 Ddr

    5 0 Отговор
    Прост като на туземец цървула
  • 22 джурасит парк

    3 0 Отговор
    То и джунглата е атрактивна , но е и опасна.
  • 23 Onq s konq

    3 0 Отговор
    Искал е да каже атракционна. Най големата ни атракция е човеко ONE MAN SHOW FROM BANKJA
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 4рррр

    2 2 Отговор
    България е комунистическа държава и който инвестира тук ще си загуби парите и живота,30 г след падането на берлинската стена в България нищо не се е променило

    Коментиран от #26

  • 26 А,де ...

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "4рррр":

    Ха, никакви промени?! От аграрно-промишленна държава, се превърна в територия, рекламираща се като ''атрактивна дестинация за ...''.
  • 27 Ако беше пиян

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "инвеститор":

    Боко би изтрезнял, НО ТОЙ Е ТОЛКОВА П РОСТ
  • 28 Димов

    1 0 Отговор
    Атрактивна е за тия, дето търсят кошче за отпадъците си. Всички фирми, изгонени от белите държави за злоупотреби със замърсяване, ги приехме тук като спасители, да ни тровят нас, наволя.
  • 29 цвцв

    0 0 Отговор
    много атрактивна от както плювналиев на десито ибанова започна да кани фолксфаген и взе да се сравнява със сегашния президент но не ставаш бе плювню ти си нула спрямо сегашния
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове