Last news in Fakti

29 Ноември, 2019 19:47 3 943 58

Ген. Константин Попов: Седем гигантски американски компании идват у нас

  • генерал константин попов-
  • армия-
  • сащ

Новият бюджет е свързан с много приятни за българската армия факти, смята генералът

Ген. Константин Попов: Седем гигантски американски компании идват у нас - 1
Снимка: БГНЕС

"Следващата седмица тук идват седем гигантски американски компании - като "Локхийд-Мартин", "Нортроп-Груман", ще имат разговори. Става въпрос да се видят възможностите на българските фирми, който има потенциал, ще седнат с тях и ще видят, ще намерят възможности".

Това заяви в "Денят на живо с Наделина Анева" ген. Константин Попов, бивш командир на ВВС, председател на Комисията по отбрана и народен представител от ПГ на ГЕРБ, цитиран от Епицентър.бг.

Военният летец подчерта, че това сътрудничество е свързано пряко с договора за покупка на 8 американски изтребителя F-16 Block 70. "И производство на дронове у нас е едно от нещата, които са част от договора за F-16.

И сега, след като сключихме договора за F-16 има т. нар. индустриално сътрудничество. Без високи технологии няма как да сме държава, която може да разчита на просперитет и развитие", подчерта ген. Попов, който добави, че като "роден оптимист" винаги обича да гледа напред и нагоре.

Според него България "вече е видима" на международната карта - в Китай, в Русия, в Щатите. "България вече е видима и може вече да постави съвсем конкретни въпроси. Вече става въпрос да седнем и да отмятаме точка по точка - каква е ползата за Америка, каква е ползата за България.

За бюджета на Министерството на отбраната за 2020 г., който идната седмица се гласува на второ четене в НС, ген. Константин Попов изтъкна, че в този случай става дума за много приятни за българската армия факти.

"За пръв път бюджетът за отбрана надминава психологическата граница от 2 милиарда лева - по-точно 2 милиарда и 41 милиона лева. В две основни направления: личния състав - за мотивация, качество и набиране на хора, там имаме с 10% поредно увеличение на заплатите, което е общо 30% за трите поредни увеличения предишните 3 години. Сигурно трябва и още, но никой досега не го е правил това нещо", цитират думите на ген. Попов колегите от Епицентър бг.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El pepi

    86 19 Отговор
    Този генерал работи за чужда страна и чужди интереси ! :(

    Коментиран от #48

  • 2 Е, ЧЕСТИТО...

    70 15 Отговор
    БЪЛГАРИЯ Е ВЕЧЕ АМЕРИКАНСКИ ЩАТ - НЯМА Я НА КАРТАТА...

    Коментиран от #31

  • 3 СВАЛИ

    71 17 Отговор
    УНИФОРМАТА ПРОДАЖЕН ПАЛЯЧО !
  • 4 русенец

    71 11 Отговор
    Само едно не мога да разбера, другарю генерал. Как така по времето, коато ни задължиха да купим Фъ-16, самолет конструкция от преди 40 години, Полша си купи Фъ-35 на същата единична ценьа както нашите Фъ-16. Зарежи дето ще правим дронове, това ми обясни!

    Коментиран от #7, #29

  • 5 Последния софиянец

    53 9 Отговор
    Пропуска най важното. Кой ще плаща сметката.

    Коментиран от #9

  • 6 Behemoth

    46 7 Отговор
    Ала бала портокала....
  • 7 Защото

    17 31 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    Полша вече имаше 36 F16 и всички свързани да тяхното обслужване технически средства бе кавал.

    Коментиран от #12

  • 8 Русороб

    21 33 Отговор
    Газ пикаят вече русосифилистиците ;)
  • 9 първия софйски селянин

    13 21 Отговор

    До коментар #5 от "Последния софиянец":

    А някой длъжен ли ти е да ти плаща сметките
  • 10 Истината

    21 34 Отговор
    Руската измет все още не може да прежали провала си, че допусна България да закупи американските самолети.
  • 11 боцмана

    50 10 Отговор
    Значи само седем компании са открили какво още има за крадене от България , и бъдете сигурни , че мариците ще са цвете в сравнение със следващите компании. Наистина вече България е видимата балама на световната търговия , плаща без нищо насреща
  • 12 русенец

    43 8 Отговор

    До коментар #7 от "Защото":

    Кавал си ти. Какво общо има Фъ-16 и обслужването му със самолети от последно поколение, бе тиква гербаджийска! Ти изобщо можеш ли да разбираш текст?! Фъ-35 са си купили на единична цена като нашите Фъ-16! Че да бяхте купили и Фъ 4 Фантом за тези пари! Прост народ - ГЕРБ на власт!

    Коментиран от #21

  • 13 7887

    32 3 Отговор
    Попов спри тия хапчета бе човек получаваш халюцинации
  • 14 Русороб

    12 28 Отговор
    Омръзна ми да съм беден поруган русофил лайнояд Разбиха ми пърдялника на амбразурата Искам да стана горд и свободен Натовец

    Коментиран от #18

  • 15 VVV

    27 2 Отговор
    Айдее замириса им на пари на американците . Сега и дронове ще ни продават макар че плащаме толкова много пари за вишисти които не могат едно дронче да сглобят та американски ще купуваме .Не им ли стигна на американците ф16 .Дронове можем и сами да си направим за кво са ни американците ??? Пак да плащаме
  • 16 знаещ

    37 3 Отговор
    Тези "гигантски американски компании" чули за "американските" "ТЕЦ"-ове и разбрали, че в България може да се краде на воля, може да не се плащат данъци и осигуровки, държавата осигурява високи печалби - немислими дори за САЩ, може да се дават мизерни заплати.
    Българите - това новите индианци в Европа, а България - новият Клондайк за братята от САЩ.

    Коментиран от #19

  • 17 Чичко тревичко

    19 1 Отговор
    Браво на коментар 11 и 16 страхотни сте! И аз съм на същото мнение но за съжаление управляващите ,несподелят " нашето мнение защо ли.?????
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Знаещ

    9 24 Отговор

    До коментар #16 от "знаещ":

    Данъци в България не плащат единствено руските фирми като Лукойл и Газпром бе руска подлого. А американските тецове са най-технологичните в Източна Европа.

    Коментиран от #28

  • 20 седмица на благотворителността

    22 1 Отговор
    Седем гигантски американски компании идват у нас! Добре, че новият ни бюджет е свързан с много ''приятни'' за българската армия факти. ''Да живеят всичките Ю-ЕС-ета, по всичките Земни Кълбета! Ура, другари генерали !''
  • 21 Защото

    6 20 Отговор

    До коментар #12 от "русенец":

    Русофилските кавали от руси не сте от тай-схватливите петлерастче.
  • 22 Само питам

    8 16 Отговор

    До коментар #18 от "Хи хи":

    Теб кубански казаци ли те порят руска подметко? Аман от русофилски джендъри!
  • 23 мали мали

    13 3 Отговор
    Пожелавам 30 да доидат тук е парата,а пенсионера нека си сърба попарата
  • 24 О.Ч.З

    13 0 Отговор
    То хубаво идват тука ще се отворят работни места а какво заплати ще дават на хората само да не минималната и да не се окаже че продукта се продава на една цена а баща армия ще го купува на друга цена по висока. Като се замисля вече имаме готов боен продукт пращаме двама политика някъде и до 10г максимум държавата изчезва от картата на света
  • 25 Ачо

    21 1 Отговор
    Браво, добитъкът в БГ да се приготви за следващото стригане с няколко милиарда.
  • 26 Един Българин

    7 17 Отговор
    Eдин Бългaрин



    Рaкoвcки: Мъки чaкaт вceки бългaрин, влязъл в жeлeзнитe нoкти нa Руcия



    Гeoрги Cтoйкoв Рaкoвcки (пo кръщeлнo Cъби Cтoйкoв Пoпoвич, извecтeн и кaтo Гeoрги Caвa Рaкoвcки) - бългaрcки рeвoлюциoнeр и възрoждeнeц. Рaкoвcки e ocнoвoпoлoжник нa oргaнизирaнaтa нaциoнaлнoрeвoлюциoннa бoрбa зa ocвoбoждaвaнeтo нa Бългaрия, дeмoкрaт, публициcт, журнaлиcт, иcтoрик и eтнoгрaф. Тoй e и eдин oт първитe нaши възрoждeнци, кoйтo прoзирa злoвeщaтa импeрcкa рoля нa Руcия. Публикaзциитe му пo тaзи тeмa oбaчe бяхa крити и инкриминирaни в гoдинитe нa кoмунизмa.



    Fаktоr.bg ви прeдлaгa aвтeнтичeн oткъc oт брoшурaтa нa Рaкoвcки "Прeceлeниe в Руcия или руcкaтa убийcтвeнa пoлитикa зa бългaритe". Тя e издaдeнa зa пръв път прeз 1861 г. в Букурeщ. Прeдгoвoрът нa втoрoтo издaниe прeз 1886 г. e нa Зaхaри Cтoянoв. В дeмoкрaтичнa Бългaрия фoтoтипнo издaниe нa брoшурaтa излeзe eдвa прeз 1998 г.



    Прoчeтeтe думитe нa иcтинcкия Рaкoвcки – рoдoлюбeц и пaтриoт:



    „Руcкoтoпрaвитeлcтвo, кoe дoceгa лъcтeшe нaшитe дoбрoдушни бългaри cъc cякaкви лукaви и лъжoвни oбeщaния, днec вeчe oткривa булoтo cи и явнo пoкaзвa убийcтвeнaтa и злoбнaтa cи пoлитикa към тях. Тo e нaумилo и труди ce c вcичкитe лукaви и бeзчecтни cрeдcтвa дa рaзoри и oпуcтoши милoтo ни Oтeчecтвo Бългaрия и дa уникaкви нaшaтa нaрoднocт, caмoтo нaм cкъпoцeннo и cвятo нacлeдиe!



    Руcкoтo прaвитeлcтвo c прeдaтeлcки нaчин e уcпялo дa издeйcтвувa фeрмaн oт Пoртaтa, в кoйтo му ce дoпущa дa пр

    Коментиран от #37, #38

  • 27 fermera

    18 3 Отговор
    Някой да обясни ли на този шапкар че парите за отбрана са много повече защото не се плащат осгуроровки на заплатите на държавните служители.А воените се пенсионират по рано и с високи пенсии който се плащат от нашите данъци.Личи му че никога не е плащал заплати а само е вземал.Родители ни вземат по 220 лева пенсия с 42 години трудов стаж.А нямаме медицински хеликоптер.Нагъл лъжец.
  • 28 CO2

    11 2 Отговор

    До коментар #19 от "Знаещ":

    Е, ако не са ''най'' в Източна Европа, то поне в Южна България, са. Или поне в Маришкия басейн :-) И това, че са частни не пречи на България /и заради тях/ да е на 19-то място сред най големите замърсители на планетата със серен диоксид.
  • 29 Ynd

    2 8 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    Цената не е същата. По-евтино. И вече без визи в САЩ.
  • 30 Професора

    4 1 Отговор
    Подлога!
  • 31 Rado

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Е, ЧЕСТИТО...":

    Значи щерката на Лавров може да се премести по-близо в щата до Черно море, ще ги дели само море.
  • 32 Слави Славов

    12 1 Отговор
    Тоя генерал е същия генерал като бб-измислен!Тия малоумници ни направиха мишена на Русия!

    Коментиран от #49

  • 33 патриотъ

    9 0 Отговор
    ОТДАВНА СЕ ЗНАЕ,ЧЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ СА МАСКАРИ,АМА ТИЯ СЕГАШНИТЕ СА НАЙ-НАЙ-НАЙ МАСКАРИ!
  • 34 народ

    10 1 Отговор
    ТОЯ ЩО НАЙ-НАПРЕД НЕ КАЖЕ КОЙ ГО НАПРАВИ ГЕНЕРАЛ И ЗА КАКВИ ЗАСЛУГИ И КОЛКО МУ ПЛАЩАТ,ТА ДРЪНКА ТАКИВА ЩУРОТИИ!
  • 35 булгари

    3 1 Отговор
    Пълни глупости
  • 36 стоян георгиев

    3 3 Отговор
    да вдигат заплатите на военните и да им дават бонуси.от там трябва да се почне няма как да имаш боеспособна армия с бедни и гладни военни!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Мустафа Херо

    3 4 Отговор
    Види им се края на престъпниците комунисти По добре късно от колкото никога

    Коментиран от #43

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Със и без " Блок - 70 "

    4 2 Отговор
    Ще има да преживяваш ПРИКЛЮЧЕНИЯ ! Пачавра гнусна ! Мъй говорим по РУСКИ не только когда учились В СССР а навсегда !
  • 43 Не всеки комунист е престъпник

    2 1 Отговор

    До коментар #39 от "Мустафа Херо":

    Но този е червей !

    Коментиран от #45

  • 44 Строевак

    7 1 Отговор
    Тоя плашипутарник дето на парада маршируваше лява ръка – ляв крак, дясна ръка – десен крак.
  • 45 България ЕС Нато

    2 5 Отговор

    До коментар #43 от "Не всеки комунист е престъпник":

    Всички сте престъпници след като се определяш като един от тях Изроди палили и взривявали църкви гонели и убивали инакомислещи

    Коментиран от #50

  • 46 Розов сън

    6 1 Отговор
    Щом генерал, говорещ за гигантски интерес от военните щял да ни оправя, какво ли ни чака? Дано не бъде като в Южна Африка - роби, копаещи злато и диаманти и допотопно-манифактурно производство на снаряди, които през войните са били основно от жени и деца и често фабриките са се вривявали, тъй като мъжете-гастарбайтери едва ли ще се върнат вече от чужбина.

    Коментиран от #47

  • 47 Другарката Гъзобарова

    2 2 Отговор

    До коментар #46 от "Розов сън":

    И като се събудиш от розовия сън разбираш че си забравил вибратора в задния ти двор с работещ двигател
  • 48 стоян

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "El pepi":

    До 1 ком -Щом нашия генерал не работи в интерес на цар Путин =значи е предател
  • 49 стоян

    1 3 Отговор

    До коментар #32 от "Слави Славов":

    До 32 ком -Голям страхливец си бил = като сме мишена скрий се под леглото
  • 50 Та нали ДОСТОЙНИТЕ днес са

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "България ЕС Нато":

    Бившите ДРУГАРИ които ОБСЕБИХТЕ Държавата и НАРОДА ! Да Другарю , за членския внос бяхме РАВНИ но за ОБСЕБВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА се проявиха ПО-РАВНИТЕ като теб ! Та именно ие ДРУГАРЮ бяхте от ГНИЛИТЕ КОМУНИСТИ ! В Китай е комунизъм и са #1 в света ! ЗАЩО ? Защото ГНИЛЬОЦИТЕ ОТДАВА там , ГУШНАХА БОСИЛЕКА ! Та така стоят нещата у нас - С КРАКАТА НАГОРЕ ! Но ще се ОБЪРНАТ !
  • 51 ужас

    4 1 Отговор
    ... "Локхийд-Мартин", "Нортроп-Груман", ще имат разговори.-----ТОЗИ СЪС ВСИЧКИЯ ЛИ СИ Е. С КОГО И ЗА КАКВО БИХА ГОВОРИЛИ. ВСЕ ЕДНО РОНАЛДО И МЕСИ ДА ДОЙДАТ ДА СИ ТЪРСЯТ ОТБОР В БЪЛГАРИЯ. ТОВА СА НЕСЕРИОЗНИ НЕЩА, НЕ СМЕ ШАРАНИ.
  • 52 Тва ма/на къде е служил ?

    4 0 Отговор
    Връх фронтовата или в изтребителната авиация ? Какви задачи ще се решават с тези 8 сем бройки ? Отново държавата се СРИВА от ония , които я СРИНАХА и по времето на СОЦА ! И преди и сега будалкат ни ЕДНИ И СЪЩИ НЕКАДЪРНИ ДРУГАРИ ! Михов Михов летец ли е ? Да ? Кога , колко и къде ? В Китай отдавна да са ги устроили подава !
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 до Стоян Георгиев

    5 1 Отговор
    Ти Стоян Георгиев ли си ,фашиста и тем подобните на теб тук? Вашите дядовци които избиваха деца и режеха глави като сегашните джихадисти? Вие ли които нарязахте на ленти Ал.Стамболийски!? Сега лижете други задници,не както дядовците си на Хитлер,благодарение на когото сегашните ви господари изравниха София със земята!? И вие ще ръсите акъл и ще пустосвате по форумите и ще се наричате българи?!Пу!

    Коментиран от #55

  • 55 Идва ви възмездието

    3 4 Отговор

    До коментар #54 от "до Стоян Георгиев":

    Комунистите сте убийци и антихристи Взривявахте църкви с молещите се вътре миряни жени деца и елита на нацията Хвърляхте хората на прасетата за храна в концлагерите
  • 56 Прометей

    1 0 Отговор
    ''МУНЧО ПОПОВ''..... АКО СИ БЪЛГАРСКИ ГЕНЕРАЛ- КАКВО РЕКЛАМИАШ СВЕТОВНИЯ ТЕРОРИСТ (ЪМЕРИКА) - ВЪ...! НАГЪЛ ТИП - ЩО ДИРИШ ПРИ ТИКВАТА....! - ПРЕДАТЕЛ...!
  • 57 инчхай

    1 0 Отговор
    генералите ще стигнат броиката на войниците идиотщина
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове