Last news in Fakti

8 Януари, 2020 09:45 3 963 18

Валентин Златев: Кметът на Ботевград е олигарх

  • ботевград-
  • вец бебреш-
  • валентин златев

Язовир "Бебреш" не е за питейни нужди

Израснал съм в Ботевград и никога не си спомням да е имало проблем с водата. Пил съм винаги вода от крана на чешмата. Защо сега ботевградчани пият най-мръсната вода - не знам. Има разрешение за 28 сондажа и водохващания за питейна вода на Ботевград, но язовирът не е сред тях. Язовир "Бебреш" е построен за напояване и за промишлени цели и не е лицензиран за питейни нужди. Кой кога е решил да унищожи тези 28 водоизточника и е решил да водохваща от язовира - не знам. Това са въпросите, които трябва да получат отговор. Това заяви в ефира на bTV бизнесменът Валентин Златев.

"Басейнова дирекция е сезирала прокуратурата, че водата се подава от язовир "Бебреш" към Ботевград без дори да се пречиства. Това е престъпление по НК", каза още той.

Той обясни, че през 2016 година е съставен протокол и е констатирано, че тръбата от която може да се получава вода за Ботевград не функционира и това водоснабдяване се осъществява от 8 байпасни връзки, а през 2019 година тези връзки стават 17. Дружеството "ВиК Бебреш" дължи на държавата около 2 млн. лева за вода, обясни още той.

"Не си говоря с кмета на Ботевград Иван Гавалюгов, виждал съм го точно два пъти. Попитайте го къде е водата от язовир "Бебереш" и къде са парите, които се събират за ползваната вода. На територията на общината действа организирана престъпна група, която събира пари за 9 млн. куб. метра вода, а дава пари на държавата за 2 млн. куб метра вода. Ще сигнализирам компетентните органи. Става въпрос за кражба от населението на Ботевград, става въпрос за ощетяване на държавата и това става със знанието на кмета Гавалюгов", категоричен е той.

Отново искам да подчертая, че язовир "Бебреш" е за стопански цели и това прави водата негодна за пиене. Г-н Иван Гавалюгов е знаел за нередностите с водата на града. Той е олигарх, каза още Златев.

Златев отрече град Правец да е частен град. "Имам много приятели и те са всякакви хора. Занимавам се с това, което се занимавам. С останалата част от бизнеса ми се занимава моят баща, който е на 80 години", отсече бизнесменът.

Попитан какви са отношенията му с премиера Бойко Борисов, той попита защо трябва да има по-специални отношения с него. "По-важно е за обществото дали има вода в Ботевград, а не дали играя карти с Борисов", каза Златев.

"АЕЦ "Белене" като проект приключи, тепърва се формира нов проект "АЕЦ Белене". Престъпление е атомните реактори да бездействат при положение, че България е платила за тях. В скоро време ще имаме проблеми с тока при положение, че ще затваряме ВЕЦ-овете. Ще затваряме ТЕЦ-овете с въглища. Трябва да питаме българите дали искат режим на водата или режим на тока", запита Валентин Златев.

На въпрос за акциза на горивата той заяви: Акцизът в България е на средно ниво. Той е съгласувам с присъединителните документи на България в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Валентин Златев

    48 6 Отговор
    Кмета на Ботевград олигарх Аз съм просто поредния крадлив боклук и бизнесмен в кавички тайно изключих язовира за частната ми водноелектрическа централа да не се лъжем всички ме знаете че аз съм един крадлив боклук изчадие на държавна сигурност и комунистически боклук крадем парите на хората знае с отвътре какво съм мръсно к***** нещастно и една дребна душица всички вие ме знаете какъв съм боклук същият боклук е и премиера
  • 2 El chochone

    18 12 Отговор
    БЕСЕПЕРАСТИТЕ И ЦЯЛАТА ИМ ОЛИГАРХИЧНА ВЪРХУШКА СА ВИНОВНИ.!

    Коментиран от #4

  • 3 Лекар БГ

    55 3 Отговор
    Старият баща,на 80г.,пенсиониран полковник от ДС,виден"бизнесмен".
    Кметът е олигарх.Валентин Златев е честен,почти беден милионер,играещ карти/цакат бридж белот/с Премиера.
    Истинска идилия!Само дето и там водомор предстои.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Анонимен

    15 1 Отговор
    Пълни глупости...
  • 6 Българина

    25 6 Отговор
    Всичко което казва е вярно.... За съжаление скоро и ток ще купуваме от турция освен газ герб и бб са толкова далновидни, че купиха самолети за след 5 г, но пък няма вода СЕГА! Герб са олигофрени и еничари, съчетание достойно за гинес в главата Световна идиотщина и некадърност!
  • 7 Гост

    51 0 Отговор
    Жив да го оплачеш - има само един ВЕЦ, а бизнеса му го движел 80-годишния му баща. Страшен наглец!!!
  • 8 123

    41 0 Отговор
    Точно ти ли говориш за кражби един от най големите крадци в държавата
  • 9 ищщш

    11 0 Отговор
    Олигрхията владее политическата и икономическата власт. В такъв случай кмета на Ботевград е местен олигарх , но не съвсем щото над него има други по-овластени олигарси.
  • 10 боцмана

    25 0 Отговор
    Нищо не каза , че Борисов е всяка седмица на килимчето и когато журналистите го попитаха какво прави в хотела на Златев , Борисов откровено ги сиктирдоса , че не е тяхна работа. Така , че господин Златев в типично Бойковски стил излъга , че не се срещат и че баща му се занимава с ВЕЦ-а и той дори не знае колко е струвало построяването му. Иначе каза някои банални истини , които ги знаят и първокласниците. Но той си е от тежката артилерия , стари комуняги , с много пари и именно такива дърпат конците на куклата Борисов.
  • 11 6587123

    5 1 Отговор
    Делян камък!
  • 12 Айде бе

    21 0 Отговор
    Крадецът вика дръжте крадеца! Ако тоя дръвник Валентин Златев не е олигарх, аз не виждам кой друг в БГ ще е олигарх!
  • 13 ЧОВЕК ОТ БЪЛГАРИЯ

    12 0 Отговор
    ПОТРЕС , КАКВА НАГЛОСТ , КАКВО БЕЗОЧИЕ , КАКЪВ СУРАТ ИМА ТОЗИ ЗЛАТЕВ , ЛИЧИ СИ ОТ ВСЯКЪДЕ ЧЕ Е ИЗПЕЧЕН ЛЪЖЕЦ И МОШЕНИК , НАЛИ ЗАРАДИ НЕГОВИТЕ КРАЖБИ В ЛУКОИЛ ГО МАХНАХА ОТ ДИРЕКТОРСКИЯ ПОСТ - АЛЕКПЕРОВ КАТО ИДА В БЪЛГАРИЯ ПИТА ДИРЕКТНО ЗЛАТЕВ - А ГДЕ МОИ ДЕНГИ ? СТАВА ВЪПРОС ЗА КРАЖБИ НАД ПОЛОВИН МИЛИАРД ОТ РАФИНЕРИЯТА , ТОЙ ОКРАДИ РАФИНЕРИЯТА , ЧЕ ЕДНА ВОДА ЛИ НЯМА ДА ОТКРАДНЕ ... БОЖЕ БОЖЕ ....
  • 14 Кабагайдаров

    7 0 Отговор
    Златев.............според теб кмета е олигарх а ти не си.................Истински се смея.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 мухаха

    2 0 Отговор
    а ти добре че не си червена златке
  • 18 Петко

    0 0 Отговор
    Ненаяде се бе , глиган с глиганите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове