Last news in Fakti

28 Януари, 2020 09:13 40 638 59

Във Варна биха трима автокрадци

  • варна-
  • автокрадец-
  • автоджамбазин

Повечето крадци са наркозависими, но има и ученици, които си вдигат адреналина, подражавайки на филмови екшъни

Във Варна биха трима автокрадци - 1
Стоп кадър: Нова ТВ

Граждански арести и як пердах на заловени след среднощен лов във Варна крадци, които разбиват и обират автомобили. Възмездието идва от потършевшите от нощните им набези, пише в. "Монитор".

Те се организираха в групата „Виждам те КАТ-Варна" да пазят паркираните автомобили и да ловят шетащите из междублоковите паркинги обирджии.

От съобщение в групата става ясно, че вече има два такива случая, при които са заловени трима разбивачи на коли, подобаващо наритани от собствениците на возилата, които се опитали да ограбят за пореден път.

Преди време същите пострадали от нощните им набези се заканиха, че ще създадат граждански патрули и ще започнат лов на крадците, които брутално трошат колите им, за да се докопат до вещите в тях.

Инициатор на гражданските патрули е Александър Иванов, който е администратор на групата „Виждам те – КАТ Варна“ и е един от многото пострадали.

В групата той всекидневно публикува снимки и коментари за подобни посегателства над автомобили с разбити прозорци, пукнати гуми, откраднати инструменти, оборудване и други ценни вещи.

Неотдавна, пак в групата бе съобщено за своеобразен антирекорд, при който само за едно денонощие до администраторите са подадени 40 сигнала за разбити автомобили.

При единият от случаите собственикът на автомобила обяснява, че от колата му е открадната флаш-памет, удължител за трифазен ток и музикалната система на колата. Друг потърпевш споделя, че автомобилът му е разбиван 4 пъти за една година.

Три пъти са му откраднали акумулатора, а четвъртият път нямало какво друго да вземат и откраднали пакетче дъвки от таблото.

След като полицията засили контрола в кризисните райони на града с най-много кражби от автомобили, последваха няколко случая на задържани извършители.

В помощ на униформените се включиха и сформираните граждански патрули, които също дежурят нощем, за да се справят с проблема.

Според последната информация за тримата задържани крадци, двама от тях били непълнолетни ученици. Затова не са предадени на полицията, но са получили безплатни юмручни съвети да не припарват повече до чужди автомобили.

В повечето случаи крадците са наркозависими, които по този начин си осигуряват дневната доза, обясняват криминалисти. Има и ученици, които си вдигат адреналина, като крадат части и вещи от колите, подражавайки на филмови екшъни, изчезвайки за 60 секунди.

От началото на 2020 година във Варна са официално регистрирани около 20 кражби на вещи и части от моторни превозни средства, като само половината от тях са разкрити.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    69 94 Отговор
    Защо биете агитката на Възраждане,сега няма да имат левчета за дрога?

    Коментиран от #14, #24

  • 2 Точно така

    222 10 Отговор
    Хората вече са осъзнали,че на институции не могат да разчитат и са взели нещата в свои ръце.Браво.Дано другия път убият някоя утрепка за да откажат боклуците от долните им навици.
  • 3 Лекар БГ

    200 1 Отговор
    Напълно заслужено и достойно,браво!
    За автогепачите само това-як пердах.Иначе е видно,че няма кой да ги накаже.

    Коментиран от #25

  • 4 Похвално

    94 1 Отговор
    Бой, сръбска музика и още нещо.....
  • 5 русенец

    182 15 Отговор
    Граждански патрули? След това може би ще има и граждански съдилища?! А Линч?! Държавата защо я няма? Защо ги няма ченгетата, съда, прокуратурата? ЗАЩО ГИ ХРАНИМ след като сами ще им вършим работата?!

    Коментиран от #7, #51

  • 6 БГ681

    133 4 Отговор
    Само така ще стане след като държавата е абдикирала и я интересува само корпоративни интереси и да пазят доган и пеевски с наши пари. Граждански патрули и бой на място
  • 7 Гост

    64 9 Отговор

    До коментар #5 от "русенец":

    Ти не чете ли статията? Ченгетата са си свършили работата, но законотворците ни са приели еврогейски закончета, позволяващи на престъпниците да не влизат веднага в затвора и да имат стотици висящи дела.

    Коментиран от #26

  • 8 Наблюдател

    100 0 Отговор
    Хората взеха нещата в свой ръце ! Справят се успешно! Могат значи!
  • 9 Турчина

    82 17 Отговор
    Колко е жалко в 21-ви век,в държава членка на Европейски съюз,гражданите да взимат нещата в свои ръце!Полицаите не ни защитават-те ни застрашават!Те са платените еничари на властта,която не би се поколебала да стреля срещу народа,за да пази своите господари.Полицаите са хора с лошо образование,неграмотни и най-често със садистични наклонности.Платени лакеи на държавна хранилка.

    Коментиран от #54

  • 10 боцмана

    34 10 Отговор
    Нашата държава и родната полиция не пазят , те грабят (самонараняват) и (самоубиват) по време на арест а и по времето което сте задържани.
  • 11 спиш ли

    61 1 Отговор
    СКОРО И В СОФИЯ И ДРУГИ НАСЕЛЕНИ МЕСТА ИЗ СТРАНАТА!!!!!!
  • 12 Гост

    81 1 Отговор
    Важното като хванеш такъв е да му натрошиш кокалчетата на ръцете, да не може да държи отвертка с ръка, от там ще спре и да краде.

    Коментиран от #22, #32

  • 13 Гешев

    12 48 Отговор
    Тея, дето са си позволили да упражняват насилие над крадец, сега ще ги разсипят! Такова чудо, като граждански арест в България не бива да се допуща! Хващате крадеца и го ПУСКАТЕ без да го биете, иначе всички НПОта ще скочат с тлъстите си адвокати да ви съдят и ще ви се иска да ви бяха откраднали колата, вместо да я продавате, за да си платите, когато ви осъдят! Търпете, мълчете, БОЙТЕ СЕ! Иначе ще си повярвате и ще вземете и онея 240 крадци да пребиете, някой ден! Ще направя всичко, зада подавя този ентусиазъм у варнЯлий! Сега звънвам на ТИМ и ще видите как и 400 кражби да има на никой няма да му стиска да се възмущава

    Коментиран от #15, #56

  • 14 Обективен

    21 5 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Нещо си се объркал.Тия в гражданските патрули и тия с разбитите коли те са от ,,агитката" на възраждане.
  • 15 Наблюдател

    37 3 Отговор

    До коментар #13 от "Гешев":

    Прав си. Ако се поразрови човек се оказва, че хората от патрулите може да пострадат сериозно . Реално сега могат да бъдат осъдени. Тъкмо пострадалите наркоманчета ще приберат някоя друга тлъста сума. На практика хората не могат да направят нещо смислено на момента . Закона им го забранява.
    Впрочем в някой щати на САЩ може да застреляш човек който се опитва да открадне колата ти .... Правете си сами изводите.

    Коментиран от #27

  • 16 главоч

    15 0 Отговор
    Вдигнали са им адреналина.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Митко

    33 2 Отговор
    Да ги събличат и да ги връзват за някой стълб, та всички да ги видят. Преди време в Мексико бяха започнали да ги жигосват, че да ги знаят всички какви са.
  • 19 Митко

    25 1 Отговор
    Да ги събличат и да ги връзват за някой стълб, та всички да ги видят. Преди време в Мексико бяха започнали да ги жигосват, че да ги знаят всички какви са.
  • 20 Гошо

    45 1 Отговор
    Ако почнат и да ги еб@т ефекта ще е поразителен!

    Коментиран от #58

  • 21 Асен Илиев

    26 7 Отговор
    ОБАЧЕ, на най-големия крадец - Иван Портних му облизват г ъзъ, варненци :)
  • 22 Кирил

    30 1 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Не само ръцете ами и краката и с размазано лице да ходи по пластични операции та поне 2-3 месеца да го няма и евентуално като "изтрезнее"от дрогата да се осъзнае че така не става
  • 23 Саморазправящ се

    38 1 Отговор
    Много бих се радвал ако изпитания oт мeн мeтoд зa кoйтo пиcaх пoд cтaтиятa зa 40-тe рaзбити aвтoмoбилa във вaрнa e бил пoлзвaн при зaлaвянeтo нa въпрocнитe бoклуци!
    Щe гo нaпишa oтнoвo
    Взимaт ce двe уoки-тoкитa aкo ca PMR e дoбрe дa имaт кoдирaнe DСS или СTСSS зa пo-мaлкo cмущeния нa връзкaтa мeжду двeтe.
    Нa eднaтa и ce aктивирa рeжимa VОX - бeбeфoн, и ce избирa (aкo имa тaкaвa oпция) нeoбхoдимaтa чувcтвитeлнocт зa cрaбoтвaнe нa рaдиocтaнциятa и ce cкривa някъдe в кoлaтa, a другaтa рaдиocтaнция ce нacтрoйвa нa cъщия кaнaл, кoдирaнe и cи я държитe дo вac! При cрaбoтвaнe нa рaдиocтaнциятa в кoлaтa щe рaзбeрeтe oт рaдиocтaнциятa дo вac чe ce cлучвa нeщo и мoжeтe дa рeaгирaтe! Нe e нeoбхoдимo дa кибичитe цялa нoщ, кaтo eдин кoмплeкт зa cтoтинa лeвa PMR-ки щe ви cвърши пeрфeктнa рaбoтa a и мoжe дa ги пoлзвaтe нe caмo зa тoвa.
    Тoчнo блaгoдaрeниe нa тoзи мeтoд нaбaрaх eднa мaнгуcтa в избaтa ми дoкaтo рoвeшe и изкривих палката в рeбрaтa му!!!
  • 24 Фокс

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Струва ми се, че скоро ще се скриеш в боксониерката си и няма да си подадеш страхливия нос навън.😉
  • 25 Чипс и Кока-кола

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Лекар БГ":

    Американски филми и подражание на печките.Боклуци!
  • 26 Никой

    31 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Аз предлагам вместо висящи дела,да има висящи тела,така ще е по реално отношението на народа към законите в бг.

    Коментиран от #53

  • 27 Нед

    17 1 Отговор

    До коментар #15 от "Наблюдател":

    Могат и да съдят , обаче пропускаш момента ,че се знае кои са . Няма да им е последния пердах , а и тук има една любима местност Аладжата .......

    Коментиран от #31

  • 28 Комик

    11 0 Отговор
    Ами тогава защо ни са дебелите куки?
  • 29 ПЕНКО

    3 7 Отговор
    ПОСЕГАТЕЛСТВОТО СРЕЩУ СОБСТВЕНОСТА Е СОЦИАЛНО ЯВЛЕНИЕ ОТ МИЗЕРИЯ И ЛАКОМИЯ , НО ПОСЕГАТЕЛСТВОТО СРЕЩУ ЛИЧНОСТТА Е ПСИХИАТРИЧНО ЯВЛЕНИЕ !!! З А К О Н - "ВСЕКИ ПОСЕГНАЛ НАД ЛИЧНОСТ/ УМИШЛЕНО/ -В КОНЦЛАГЕР ДО ЖИВОТ -НА ЗЕЛЬЕ И НА БОБ " !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 30 Бай Бойчо

    16 0 Отговор
    Да им се набият чутурите е хубаво, но е малко. Трябва на един-двама такива като ги хванат да им бъдат натрошени ръцете, след това да им свалят гащите и здрав секс. После с години градът няма да има грижи с такива.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 емко

    27 1 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Вчера хванах един в двора.Рови си в колата.Джанти сваля.Пернах го отзад с трещчотка и извиках полиция.Бил с комоцио.Писах днеска до 15.00 часа и ушите ми свират още.Ако го бех утепал,не ми се мисли.Това не е държава заеби.
  • 33 ештй

    3 4 Отговор
    Бързо костадин копейкин да ги защити, бедните деца
  • 34 Save

    8 1 Отговор
    Сега требе да се бият и едни други крадци от жълтите павета в София. Защото Полициата ги пази... Хахахахха
  • 35 Стоенчу

    15 0 Отговор
    Бийте момчета.Който краде,това е оправията.
  • 36 Язе

    6 0 Отговор
    Няма да стане. Това е незаконно. Държавата ще ги подпука. Нали утре ще се светнат, че така може и съдии да поутупат, прокурори, министри и др. михлюзи. Така че,... няма да се допусне.
  • 37 8677

    13 2 Отговор
    Жалко, че ги бият.
    Трябва да ги УБИВАТ.
  • 38 Ганеца

    18 0 Отговор
    Като ше ги тупате чукате и там квото е, Го правете по дискретно с някоя маска качулка. И никаква полиция от тях файда няма.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Торкемада

    9 1 Отговор
    Кастрация и накрая да се жигосат с надпис Крадец, на челото!
  • 41 vasik atanasova

    4 2 Отговор
    кокошкарски работи
    не са хубави да
    ако е на твоята кола ще е кофти
    но това ли е проблема ни на всички
    замазват ни очите
    най лошото е че едни на друг се мразим
    ако сме едини никой не може с топ да ни мръдне
    малко останахме трябва да се крепиме

    Коментиран от #43

  • 42 Когато човек умре трябва му гроб

    2 1 Отговор
    Модерно ли е да се краде ?
    Модерно е да се печатат пари в машинка, ама не фалшиви пари, а истински, това е нещо нормално за хора които нищо не става от тях ! За хора , които не стават за нищо , за тях също трябват финанси, жив живот и др работи, живота е подарък и човешка ценност, даже и друго нещо !
  • 43 Шамара

    1 1 Отговор

    До коментар #41 от "vasik atanasova":

    Добре казано но малко разбират какъв всъщност е проблема, повечето са на принципа ,,,и аз може да не съм добре ама и комшията да е зле" .
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Варненецът

    1 1 Отговор
    Таки си праи в малките населени мести да знаити
  • 48 юрист

    2 1 Отговор
    Това е работа на Полицията и МВР. Защо тогава издържаме 70 хил. полицаи и други такива от МВР ????? Ами да си вършат работата. Ако сами ще се охраняваме,да ги уволнят тия ,за какво са ни?
  • 49 Garrincha

    3 0 Отговор
    Браво … но, добре би било, реципрочно да им по начупите пръстчетата … поне 2-3 на крадлива ръчичка !
  • 50 Tate

    4 0 Отговор
    Ще те бия дорде се нас....еш после ще те бия защо си се нас....ал ,казваше дядо ми ! Затова пердах аз бих ги закачил със свински опашки за някое дърво в парка !! Па бил той и пишлегар

    Коментиран от #57

  • 51 БОЙ

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "русенец":

    МЪРШО ТИ КВО СИ НАПРАВИЛ
  • 52 Пожарен шланг

    3 0 Отговор
    Да върнете колелото на Огито пред Рума!!! Ако го разбера, аз ще го начупя, да върнете колелото или ще ви мина отзад! Малките бръмчалки от Възраждане са яли шамари - ма*ка ви наркоманска. Фейса е залят с едно видео как руснак бие с палка 2ма пласьора - пожелавам на всеки да го гледа
  • 53 Решението

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Никой":

    БРАВО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 54 Педеропейска ли

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Турчина":

    Каква еврогейска държава бе, пич. Нали точно заради тази гейропа сме на това дередже. Те защитават най-гнусните ни убийци, на тях се жали цялата измет от затворите и затова всички им угаждат и никой не смее да ги осъди подобаващо. Каквото и извращение да се случи в БГ, кажем ли "дай да го накажем" следва дежурното стресово изречение: "ГЕЙРОПА НЯМА ДА ПОЗВОЛИ, ГЕЙРОПА КАКВО ЩЕ КАЖЕ!". Суверенна страна ли е БГ или ЛИЗАЧ НА ГЕЙРОПА??? !!!! НА КОГО СЛУЖАТ БЪЛГАРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ИЛИ НА МРЪСНАТА ГЕРМАНИЯ С ГЕЙРОПЕЙСКАТА МАСКА??? !!!
  • 55 Ивайло

    2 0 Отговор
    Регистрирани кражби - 20, реално са над 200. Хората не им се занимава да си губят времето в полицията защото нищо не могат да им направят.
  • 56 Педеропейска ли

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Гешев":

    На тебе пък, брат, не мога да разбера защо толкова много "индивиди" са ти "нехаресали" коментара. Дали не им стига интелекта да ти прозрат очевадния сарказъм или наистина смятат, че това, което пишеш не е истина (което би било още по-зле)... ИЛИ ГИ Е СТРАХ ДА СИ ПРИЗНАЯТ ИСТИНАТА, КОЯТО ПРОСТО ИМ ПОКАЗВАШ КАТО ПРЕД ОГЛЕДАЛОТО, СТРАХ ГИ Е ДА СЕ ПОГЛЕДНАТ В ОЧИТЕ???
  • 57 Манияка

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "Tate":

    И да го такова всеки който мине, докато оня си виси гол в парка. Ще бъде супер яко! И там да се окачат и другите народни изедници - парка ще се напълни с голи пишман-бандити и ще се превърне в увесСЕКСлителен парк! :))) O:)
  • 58 Кольо

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Гошо":

    Може и по-вече да започнат да разбиват ...
  • 59 2597

    0 1 Отговор
    За споделяне на кражби и т.н. - групата е ОК.
    Но за другото, за което е замислена е пълна идиотщина.

    Идеята и е да се споделя къде има КАТ. Значи преди пътуване си отварям фейсбука и чета: "Пред ХЕИ посока Гагарин - катаджии с тринога камера''
    WTF?!

    Има Waze бе хора ..все повече се ползва и в БГ. Там репортваш в реално време не само камери, но и опасности на пътя и т.н. - примерно някой спрял без светлини в аварийното, или тираджия си оставил (или не разбрал) гумата на средата на магистралата.
    Не откривайте топлата вода!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове