Last news in Fakti

28 Януари, 2020 11:14 9 780 132

Борисов: Влизаме в чакалнята на еврозоната, цените няма да се вдигат

  • бойко борисов-
  • бизнес-
  • конференция-
  • капитал

В Сърбия можем да си платим, в Гърция, в Македония, но тук не може – държавата ни е длъжна

Борисов: Влизаме в чакалнята на еврозоната, цените няма да се вдигат - 1
Снимка: БГНЕС

Холдингът за ВиК е просто оперативно решение. Можем да дебатираме към кое сме завили – към това, че искаме сивият сектор да излезе на светло. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на годишната среща на бизнеса с правителството в отговор на въпрос дали държавата е изоставила малкия среден бизнес и дали не завива към държавен капитализъм, предаде Novini.bg.

Забелязвам странно поведение във всички нас. Говорим "къде е държавата", а когато държавата излезе да изпълни своите функции, изведнъж става голям проблем, заяви Борисов.

Защо Гърция иТурция имаха по-добър туристически сезон миналата година? Защото имат по-добри готвачи, по-добри сервитьори. Искате да няма наредба Н-18, да не ви дават бележки в ресторантите, да си купувате "на черно" доматите и краставиците? Добре, ще оттегля наредбата, но утре ще напишете, че не държавата не си изпълнява функциите. Искаме в ресторантите да се дават бележки. Искаме търговците публично да говорят кое им пречи - че хващаме оборотите по този начин и вече не сме с малкия и среден бизнес? Гърците си плащат за магистралите, а ние не можем да въведем тол системата, защото си казваме – без пари ни е хубаво. В Сърбия можем да си платим, в Гърция, в Македония, но тук не може – държавата ни е длъжна. Въпрос на избор – в единия случай се отчита голям сив сектор, в другия случай налагаме правила и да може да имаме повече пари за пенсии, а в същото време получавам въпрос, че изоставяме малкия бизнес, заяви министър-председателят.

Европа ни каза, че ще получим повече пари за ВиК сектора само ако окрупнеем. Тръбите са на 70 години. Откъде да почнем – специалистите казват, че трябват 12 млрд. Отношението към водата? Кой пести вода в България като ресурс, който имаме? По селата чешмите текат, за да не замръзват, коментира Борисов.

За чакалнята на Еврозоната има един голям въпрос – в едно семейство трябва и двамата да знаят какви са доходите и какво се харчи. Ако искате да сте в сърцето на Европа, направете така, че вашите финанси да са сигурни. Затова в края на април да влезем в чакалнята. Това означава, че повече няма да падат банки и че ще участваме във вземането на решения. Няма да се повишават цените – ще влизаме с този курс, който е днес, подчерта Борисов.

Той коментира и ситуацията с китайския коронавирус. Много бързо може да възникне катаклизъм и виждате какви тежки здравни и икономически последствия може да има това. Възложил съм на външно министерство да си приберем студентите, за да не стане нещо лошо. Ще пратим самолет да ги приберем, колкото и да струва, съобщи министър-председателят.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ♥️🇮🇷♥️

    205 45 Отговор
    Влизаш на майка ти в путката мършо

    Коментиран от #3, #38, #76

  • 2 СссереМ

    50 241 Отговор
    Адмирации за г-н Борисов, най-добрия политик от Стамболов насам.

    Коментиран от #33, #74, #78, #111

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 83 Отговор

    До коментар #1 от "♥️🇮🇷♥️":

    не сте прав господине от много време чакаме този момент
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    150 17 Отговор
    господин БОРИСОВ а как живеят реално хората как оцеляват за това интересува ли ве

    Коментиран от #12

  • 5 Türkoğlu

    136 19 Отговор
    Борисов е гъзопродавец.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 onq s konq

    17 40 Отговор
    Боико и гулиам ГЕРП са номир ино
  • 8 123

    150 15 Отговор
    Въвеждането на еврото ще изстреля цените рязко нагоре, случило се е във всички държави при въвеждането му. У нас направо ще е ударно

    Коментиран от #71

  • 9 Пешо

    82 7 Отговор
    Бибитко пак се е опианчил с хавански пури.
  • 10 Анонимен

    107 6 Отговор
    Борисов въобще наясно ли е какво е дребен бизнес?? Наясно ли е че за някаква дребна дейност или услуги има един куп такси които са същите и за едрия бизнес?За големи фирми 5-6-10 хил лева са смешна сума но за един човек са огромна сума за да се узакони.

    Коментиран от #50

  • 11 Цецо Цветанов

    97 9 Отговор
    Боко е вреден
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Маметови

    118 10 Отговор
    Във две страни съм присъствал при смяна на валута към евро. Винаги се вдигаха цените. Последния път бях в Малта като смениха паунди към евро. Цените станаха тройни. Имаха и орган който следеше. Но никой не може да каже на чаастника какви да са му цените. За това стига си Лъгал Л@йньо.
  • 14 Някой си

    81 6 Отговор
    Поредната опашата лъжа!
  • 15 Ввв

    97 9 Отговор
    Тикво проста недодялана,ти един ресторант не можеш да управляваш,държава тръгнал пък и финансов специалист станал,ако народът не го измете и не поиска референдум,смятайте,че след 2023 ще е краят за БГ
  • 16 Zzzzzz

    117 7 Отговор
    "В Сърбия можем да си платим, в Гърция, в Македония, но тук не може – държавата ни е длъжна"...В България не искаме да плащаме, защото не виждаме резултати. Вдигнахте двойно цената на винетките, взехте и продължавате да вземате парите за винетки а, и ние продължаваме да караме по разбити пътища, излагайки на опасност всички. Държавата не била длъжна, да разбираме политиците, че ние длъжни ли сме да ви храним заделяйки от залъка на нашите деца.
  • 17 Тиквеник

    73 16 Отговор
    Не толуп прост, причината за слабия ни летен сезон са изцепките на оня еничар валерката по-миналата година. Главните доходи по морето си ги правим ние българите, а по-голямата част от нас ходим там точно заради дискотеките, които вие затворихте. Никой не ходи в слънчев бряг или несебър само за да се кисне във водата, в която хотелите си изхвърлят лайната- нещо, което го няма нито в Турция, нито в Гърция
  • 18 phD

    19 49 Отговор
    НИКОЙ НЕ ВИ Е ОБЕЩАВАЛ при капитализма всички да са богати. Няма такъв филм. При социализма всички са били еднакво бедни но вече го няма. Силна държава регулира цените и бие през ръцете спекулантите. Но частната собственост е неприкосновена. Свиквайте.
  • 19 Мехмед

    72 12 Отговор

    До коментар #6 от "Българина":

    Ами срам не срам, това е то. "Малоумникът" си е избран от малоумните българи, каквито сте почти всички.

    Коментиран от #114

  • 20 Браво

    8 31 Отговор
    Ми това е добре вървим напред
  • 21 Някой си

    73 7 Отговор
    И тия дето искаш да ги прибираш от Китай, ако се окажат заразени какво правим?
    Кой ще поеме отговорност ако пламне България?
    С една чума по свинете не можете да се справите, та с корона вирус ли?
    И нас ли ще умъртвявате и заравяте в ями като прасетата?

    Коментиран от #99

  • 22 ДЖОТО

    72 8 Отговор
    Ти може да плащаш,защото 10г.само крадеш,а аз със 290лв.пенсия при 44-гстаж и то само на държавна работа и на национален обек,КАКВО ЩЕ КАЖЕШ,ААА???
  • 23 Българина

    58 7 Отговор
    Г н Борисов, като говориш за избора, който да правим, кой избра вместо 75 пр от българите, които са срещу ЕЗ? Кой и кога ги пита за това? Ще кажеш било е поето като ангажимент за ЕС! Да ама още 10! страни са със съшия ангажимент но няма да влязат. Отделно кой ни пита искаме ли в ЕС и НАТО?

    Коментиран от #28

  • 24 Като е направил нещо добро

    14 32 Отговор
    Не дейте да хейтвате. То всъщност той не е единствения виновник за проблемите на България има много много други или ги забравих те тях.
  • 25 Бачо Киро

    101 11 Отговор
    Алоооо Тикво проста!!! Тея магистрали с чии пари ги строиш? Твоите? На баща ти? Кой ти плаща масрафа? В Гърция, Сърбия и Турция си плащаме, колко пъти ще идем? Там данъци не плащаме! Гърците не плащат винетки, плащат на минаване. Ти искаш хем данък МПС, хем винетки за извън града, а сега И ТАКСА на минаване? Малко не си ли се олял, а? Колко пъти да ти плаща народът за едно и също нещо? Махай винетката и сложи такси САМО НА МАГИСТРАЛАТА, както в Гърция, като ще ги даваш за пример. Ние към Гърция, Сърбия и Турция нямаме претенции за плащането, те не ни прахосват данъците. Ти обаче го правиш ежедневно, че и искаш да взимаш пари по 3х за едно и също нещо. Ми дай да гледаме Германия тогава, там винетки няма, такси на магистралата също. Там всичко е процент от цената на горивото. Няма са питам въобще къде отива акцизът у нас, който е доста дебел. Може да сравниш с Австрия примерно, а те море нямат, руски некачествен нефт също не ползват, всичко се кара по суша - ха сега де? Та аре не са прай на много работлив, всичко е осрано, само гледаш да увеличаваш кражбите, а крайният резултат едно голямо нищо. Бастун.
  • 26 Робус

    46 7 Отговор
    Най - после българите видяхме светлината в тюнела..... светлината за отвъдното
  • 27 поредната глупост

    71 9 Отговор
    защо Чехия, която е два пъти по-богата от нас, не бърза с еврото, защото там политиците, колкото и да са корумпирани, все пак мислят и работят за народа си, поредната порция глупости е изговорил този, не можеш да имаш стабилни финанси, с тази анемична икономика, и неработещи държавни структури, сто пъти ти се повтаря едно и също, за десет години не си свършил абсолютно нищо, само плещиш глупости

    Коментиран от #34, #44

  • 28 Прост човек си

    9 37 Отговор

    До коментар #23 от "Българина":

    Еврото е нужно общо европейска валута.

    Коментиран от #55, #84

  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 6 Отговор

    До коментар #12 от "Бай Ганьо":

    господине тоз БОРИСОВ чене е господин си е ясно просто така се обръщам приятен ден

    Коментиран от #31

  • 30 Да да да

    49 7 Отговор
    Лъже за цените , лъже тупана гнусен.
  • 31 Обаче е прав че сте лош матерял

    13 5 Отговор

    До коментар #29 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Няма мисъл която да протича в папуанските глави. Следите и си трае те толкова години докато знаейки че бизнесмени и тн ви източват водата или някой ви лъже с заплащането и накрая като стане нещо и когато е късно чак тогава се сещате да реагирате.Говоря за масовото мислене какво е. Тази новина еположитена и ако не гледате голямата картина кое е добро за държавата и за хората ако не можете да я видите просто не хейтете на празно.

    Коментиран от #46

  • 32 Гнида

    30 4 Отговор
    Някой вярва ли ?
  • 33 Нерде

    12 3 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Ямбол, нерде Стамбол (ов).
  • 34 Ти не се сравнявай с Чехия

    4 21 Отговор

    До коментар #27 от "поредната глупост":

    Нито ги знаеш каква по лирика водят нито защо я водят. И чак да е е много по богата не е. Гледай велики държави като Испания Франция Германия Италия кво те балъци ли са според теб.
  • 35 Ха-ха

    18 2 Отговор
    Ще влезнеш с настоящ курс,-ама докато си стоиш там 1,2,3,4,....години курса ще е ???????????.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Японеца

    32 5 Отговор
    Цените не, но еврото ще мине 2.20, после цените сами ще подскочат! Пазарна икономика!
  • 38 ГОШО

    2 32 Отговор

    До коментар #1 от "♥️🇮🇷♥️":

    Тъкмо ще се изравним с Европа ,какво лошо Аз например с нетърпение чакам наемите да ни станат европейски
  • 39 българин

    41 3 Отговор
    И къде са патриотите???, няма ли кой да защити България...., оня симеонов да не отива да бие бабички на границата, на една ръка разстояния са, а воленчо къде е, а джамбазки, каркачанката го знаем, в била
  • 40 Борисов на кажи ги

    24 2 Отговор
    Тия ушеви които малтретираха човека уволни ги тия утрепки и всички останали цираджий с пагони които са забравили че служат на народът а не са на тия длъжности за да го малтретират. Това изнервя най много хората отношението към тях като вчера на протеста. Така няма да стане да усмирите хората.
  • 41 ЕПМ

    33 8 Отговор
    Изчезни бе лъжец! Оди си разтягай локумите пред селяндурите в банкя и софия! Те са от твоята порода - тъп и нагъл селАнин софиАнец!
  • 42 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    30 7 Отговор
    БЪЛГАРИТЕ не сме лош матерял имаме 1 лоши политици2 олигархо мафия 3 мутри който ни тормозят 4 чси колектори които ни преследват 5 определена етническа общност която паразитира на гърбът на народа
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ГОШО

    3 8 Отговор

    До коментар #27 от "поредната глупост":

    След 20ти февруари ще вкарат всички в еврозоната ,дори и тези които не са членове на ЕС
  • 45 Кюрд

    7 3 Отговор
    Е, поне вече няма да купувате тоалетна хартия като съборят борда

    Коментиран от #65

  • 46 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 7 Отговор

    До коментар #31 от "Обаче е прав че сте лош матерял":

    БЪЛГАРИТЕ не са лош материял управляват ни шайка бандити

    Коментиран от #48

  • 47 gggw

    19 4 Отговор
    тоя у ред ли е? ами винетки не плащаме ли? в гърция няма винетка

    Коментиран от #51, #75

  • 48 Не всички българи да

    5 8 Отговор

    До коментар #46 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Но много са и мисленето им е нещо чуждо. Когато въвеждането на еврото е добро за БГ защо е нужен тоя хейт. Като направят нещо добро защо се продължава с хейт а преди си мълча ха когато е трябвало да държът сметка на местните бизнесмени.

    Коментиран от #60

  • 49 Констатация

    7 5 Отговор

    До коментар #36 от "анти комунист":

    А, той в каква партия е бил преди време ? Съвсем си се умешал, явно вече пикаш при спусната дъска на тоалетната чиния !
  • 50 Роб Халфорд

    14 4 Отговор

    До коментар #10 от "Анонимен":

    ... а замисляли ли сте се с какво изобщо е наясно този имбецил?
  • 51 И в Германия няма

    25 1 Отговор

    До коментар #47 от "gggw":

    Но нито сме Гърция нито сме Германия. Как ще ги стигнем особено вторите.
  • 52 Ронин

    13 4 Отговор
    🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖В чакалнята

    Коментиран от #57

  • 53 инак цените си растат катър ден

    28 3 Отговор
    Влизането ти трябва да е в затвора.
  • 54 Брах ви лайката гербаджийска

    31 3 Отговор
    Те цените си вървят на горе бе бастун
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 някой верва ли му

    33 4 Отговор
    на тоя боклук, дето от първи до втори петли си сменя приказките три пъти.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 В Ц.ИГАНСКАТА МАХАЛА

    26 1 Отговор
    Всички чешми в Ц.ИГАНСКАТА МАХАЛА в Христо Ботев също не се спират, нито зимата нито лятото. Ако не вярвате просто като минавате за летището се огледайте. Дали плащат ВОДА? Започнаха да плащат ТОК и София засмърдя от боклуцит.е им. Накарайте ги да плащат, ама не виждам как, нали си имат БХК и държава в държавата.

    Коментиран от #61

  • 59 Бивш твой гласоподавател

    28 3 Отговор
    Въобще не ти вярвам . Нито на теб нито на Горанката. Вие август месец и за свинското говорехте че няма да се вдига обаче греда...............не само че не се вдигна но и ядем на другите държави от запасите които кой знае от кои години са.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Чудно ми е бараките как си плащат

    31 1 Отговор

    До коментар #58 от "В Ц.ИГАНСКАТА МАХАЛА":

    Чудно ми е бараките как са си вкарали ТОК, защото аз се видях в чудо и документи(които те не могат да попълнят 100%) докато си вкарам още един електромер. Те дали са си платили такса за присъединяване и такса електромер. Всичко около 1000 лв. Защо никой не пита и всички си мълчим?
  • 62 За студентите от Китай

    23 1 Отговор
    Които ще прибират колкото и да струва това е ненужно харчене на народни пари който е отишъл там да учи е от богато семейство и имат възможност да си го приберат на свои разноски и другото което е по добре който е в Китай да не се прибира вобще. Като тъпия ансамбъл например. Знаят че върлува опасен вирус смъртоносен и отиват да си веят байрака пак въпреки това е пи*ка им майчина там да седат под карантина студенти муденти иначе могат да донесът зараза в България. Ше им е*а майката!
  • 63 oglk

    37 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Борисов: Влизаме в чакалнята на еврозоната, цените няма да се вдигат. Ами влезте в магазините и ще видите , че цените ежеседмично се вдигат, нови данъци и разни лобистки закони които смучат и последните стотинки на бедният европейски българин.Но това от самолета не си вижда.
  • 64 Парите за самолета

    19 2 Отговор
    Ги дайте да оправите водата в Перник и навсякъде
  • 65 Ибрикчията

    14 1 Отговор

    До коментар #45 от "Кюрд":

    Продавам ибрициииииии, изгодно.
  • 66 Продай си Фалкона

    15 2 Отговор
    И всички ненужни неща и дай парите за кризата с водата
  • 67 На нсо разпродайте

    19 2 Отговор
    Автопарка за милиони и ето пари за кризата в перник
  • 68 Щото е смешно

    29 3 Отговор
    Себастиян Курц премиер на Велика държава като Австрия да няма частен самолет а ББ. Да пристига с толкова скъп самолет премиера ба най бедната и скапана държава в света вече равна на африканските републики които нямат вода.
  • 69 незнайко

    16 9 Отговор
    КОЙ СЪЗДАДЕ СИВИЯ СЕКТОР ??? Д Е М О К Р А Ц И Я Т А !!! Като се отървем от нея, ще се махне и СИВИЯ сектор !!!

    Коментиран от #72

  • 70 Behemoth

    4 8 Отговор
    Главатаря е голем!
  • 71 Нищо няма да се промени глупаци

    19 2 Отговор

    До коментар #8 от "123":

    Стига писа без да разбираш от икономика, и не давайте за пример Гърция защото там и заплатите и пенсийте бяха в пъти по голями от наще, говоря преди да обявят фалит и да им се стъжни живота, ама то като крадеш от европа 20-30 години накрая трябва да си платиш сметката нали тъй:-)

    Коментиран от #103

  • 72 От демокрацията ли искаш

    9 8 Отговор

    До коментар #69 от "незнайко":

    Да се отървеш комуне мръсно продажно. От свободата и правата на хората ли.
  • 73 Можеби комунизмът е много хубава идея

    7 10 Отговор
    Но изпълнението му в БГ е нещо лошо и това което е видял народът от комунизмът и комунистите не е никак добро. Ходили на море разни хора навремето цените им били ниски и носталгията ги кара да искат това време да се върне. Не неможе да се върне.
  • 74 Гугъл

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Не само от Стамболов, а даже от Стамболийски, Пазарджик, Костенец и Ихтиман насам!
  • 75 777

    4 3 Отговор

    До коментар #47 от "gggw":

    След като Факти БГ не толерира това което е обявила и афишира, би трябвало да чете и да разбира коментарите преди да ги излъчи. Нека не търсим вината само в тези които ни управляват, защото простотията, безотговорността, безхаберието започват и от всички вас който коментирате толкова "мъдро и отговорно". Човек не може да надскочи себе си. Какво повече искате и недоволствате. Благодарете че сте още живи!

    Коментиран от #80

  • 76 8788

    18 2 Отговор

    До коментар #1 от "♥️🇮🇷♥️":

    Той борисов е завлизал навсякъде от 10 години и все малко не му достига. Ама да не завърши като чаушеску.
  • 77 Горо

    24 1 Отговор
    Борисов и голямата шайка народни хрантутници около него, която го държи вече 10 години на власт имат натрупани милиони евро и долари, така че не се притесняват от вдигане на цените. Те искат въвеждане на еврото, за да могат спокойно и без загуби в курса да си купуват прескъпи имоти в други европейски страни или пък да ходят на луксозни почивки, както и естествено да си влагат награбеното в авоари с висок лихвен процент. Ето затова натискат да бъде въведено еврото. Естествено всички пасиви от това безумно и ненужно решение ще плаща народът ни. Великобритания не само не въведе тази измислена и необезпечена валута "евро", но и излезе от Европейския съюз. но нашите управници от ГЕРБ се правят на по-големи католици и от папата. Докато подобни важни и съдбоносни решения не се вземат след референдум, политическата клика в тази страна ще слугува на чужди господари и ще своеволничи в собствена полза!
  • 78 Петър

    13 4 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Изобщо, буди изумление - как може в тая държава да живеят толкова “облъчени“ и с промити мозъци индивиди????!!!! Никога няма да се оправи положението, за съжаление!!!

    Коментиран от #86

  • 79 Guest

    25 1 Отговор
    Бойче, я си кажи ИПОН-ската ти фирма кви пари сваля от бюджета да варди газови и нефтени тръби, а? Че нещо конфликтни интереси съзираме! Зае.и ги ти тези ВиК тръболяци. Кажи за ИПОН-ите.
  • 80 gggw

    1 0 Отговор

    До коментар #75 от "777":

    не те разбрах. каква е връзката с моя коментар?
  • 81 Баш Гост

    27 1 Отговор
    И без да сме влезли в това - както му викат чакалня ли, клекалня ли, те цените си вървят нагоре и нагоре. Държавата умишлено помпа инфлацията, печата и пуска пари в обръщение за да обезцени труда на БГ робите - да работят за едното съществуване и пак да идат на работа. И нищо повече!
  • 82 Лъжа и измама не верваите

    14 1 Отговор
    Махаите левовете ......Процедурата е следната – в даден петък, който ние не знаем, Министерство на финансите и БНБ ще изпратят писмо с искане да влезем във валутния механизъм. В събота ще бъдат договорени детайлите. В неделя, без ние да знаем, ще сме вътре”, разкри Ганев.
  • 83 Църцоркащ математик

    20 2 Отговор
    Още веднъж ще повторя. Целта на упражнението е правителството да се докопа до резерва гарантиращ валутния борд. В края на мандата си ще харчат като за последно, а след тях и потоп. На следващите избори, масово гласуване, хора. Да изминем тази крадлива пасмина.
  • 84 Kim Bu

    12 0 Отговор

    До коментар #28 от "Прост човек си":

    Хайде, убеди НИ защо е нужно и какво ти пречи НАЦИОНАЛНИЯТ НИ ЛЕВ ?
  • 85 Алмодовар

    26 2 Отговор
    От 23 години съм в Испания и когато въведоха еврото,всичко скочи.Не вярвайте на Главанака! Това се прави за да окрадат резерва,защото вече няма да има МВФ.

    Коментиран от #94

  • 86 dalgoto mite

    1 4 Отговор

    До коментар #78 от "Петър":

    a tvoyat mozak e plesenyasal gadna komunisticeska plevel.
    a i sto prozenta si rusofil-pedofil.
  • 87 Стефчо

    17 1 Отговор
    Сега вече ни се такова м@мата.Аз съм на 32 и ще избягам,но възрастните тая шайка,ще ги приключи за няколко години.
  • 88 латерната

    13 0 Отговор
    простак...
  • 89 Ивайло

    1 15 Отговор
    От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо. https://freebitco.in/?r=34541387
  • 90 По тъп помяр от всички си ту

    6 0 Отговор

    До коментар #55 от "А Ти си МНОГО ТЪП":

    Защото Паундът е по добът от еврото. Но за съжаление бг левът не може и с еврото да се мери по стойност.
  • 91 Минувач

    3 4 Отговор
    Да се чуди човек как демокрацията е най прогресивния тип управление, като навсякъде масите разбират толкова от политика и икономика, колкото от физика, медицина ... и каквато и да е наука за която са нужни 10 години обучение. Но за разлика от физиката и медицината, където няма лъжи и игри на власт (или поне не в такава степен), в политиката невежеството на обществото се използва и наказва лошо от популисти. Заблудата е масова, конспиративни теории се лапат охотно. Добре че въпреки това прогресът все пакпреобладава.
  • 92 Спасов

    4 3 Отговор
    Е, щом Борисов казва, значи няма! Кога не е казвал истината!
  • 93 Дедо ми

    17 3 Отговор
    Цените няма да се вдигнат, гарантирано от гроб!А всъщност ще се вдигнат двойно, както се случи навсякъде, където въведоха евро,а доходите ще паднат наполовина.Но тогава се надявам онези 80 процента да се стреснат и изметат управляващите боклуци.

    Коментиран от #113

  • 94 Може да си прав

    5 1 Отговор

    До коментар #85 от "Алмодовар":

    Но никои не ще да чуе че трябва системата да стане като в Сърбия да можеш да плащаш и с Евро и с левове а не еврото да заменя лева. Това не е право на избор а налагане по тоя начин. Но е сигурно изостанали сме много и еврото е крачка на пред към цивилизовани свят. Пс. Британският Паунд е най великата валута!
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Kim Bu

    15 1 Отговор
    Плаши-путарник си ти ''боко'' в Гърция сa изградени диоди с бариери на магистралите, плащаш си и минаваш определен участък от пътя, всички останали пътища не се плащат. Говорим за магистралите а вие искате да вземате пари всички пътища второкласни третокласни без общинските ! Уж гледате от Германия ама и там не е така, националките не се плащат.
    Нищо не става от вашето правителство .! Напълнете си ушите с барут и знаете какво да правите . . .
  • 97 Селяка

    20 1 Отговор
    Ей банкянски ганьо в кое село текат чешмите бе кавал, на 35 съм не си спомням на село да е нямало вода вече 2 години сме на воден режим понеже твоите калинки не си вършат елементарните задължения за които са назначени, къде са евросредствата които ги усвоихте и се биехте по гърдите толкова време, съгкасен съм да плащам но отсреша да получа з това което съм платил а не това което ми го взимате насила да потъва в бездънните ви ями а този пудел до тебе не става за селски кръчмар а ти си му дал хазна на държава да ръководи цялата ви работа е Пунта Мара
  • 98 БирникЪ

    15 2 Отговор
    Поредните ала-бала и дрън-дрън на Еднокнижния. Казано на български - аз на оная си работа ли да вярвам, или на селския тъпан!?
    Защото работех в Германия, когато въведоха еврото. Заплатите и влоговете - обменени по курса, а на цените само махнаха DM и сложиха евро. Същата работа беше и в Балтийските републики, а о французи съм чувал, че и те са яли същия х*й.
    Ама тоя куманиз лъже ли, лъже, та чак се е забакнал!
  • 99 Самсон

    10 0 Отговор

    До коментар #21 от "Някой си":

    Да , животни няма , ред е на населението
  • 100 Ташунко

    4 1 Отговор
    Тиквич, а така,приключвай ги тея овце! Кой те бърка? Те са всинца с чаши в ръка!
  • 101 Жиката

    13 3 Отговор
    Така , да го знаете , излизането от валутния борд ще девалвира лева около 10 лв за евро ..в румъния е почти 5 към едно а ние не може да се сравняваме много отдавна с тях ..ако не ги изметем тези съсипници ше питате къде акат гладните ..
  • 102 Лекар БГ

    17 2 Отговор
    Не може да се коментира.
    Много прост.Много нагъл.
    Уникален демагог и лъжец.
    Това е.
  • 103 By ::) b

    15 1 Отговор

    До коментар #71 от "Нищо няма да се промени глупаци":

    Факт е,че навсякъде скочиха цените,а ти си умрел гербаджииски хей
  • 104 Gang bang

    20 0 Отговор
    В Португалия хората 4-5 години не можаха да си стъпят на краката след въвеждането на еврото. А къде е Португалия,къде България. Очевидно българите в България ще ги приключват.
  • 105 Бочко с малката ф16-ка

    11 0 Отговор
    Ей ще ви приключа до 2 годинки ще ме пишат по учебниците как за 3 мандата да затриеш населението на държава без война скоро ще търсите къде с.рат гладните
  • 106 Анонимен

    10 0 Отговор
    Шайководът бейби! Уникален е!
  • 107 popo

    3 0 Отговор
    През 2024 година махаме еврото и няма нужда от тази чакалня.
  • 108 popo

    3 1 Отговор
    През 2024 година махаме еврото и няма нужда от тази чакалня.
  • 109 бай онзи

    9 0 Отговор
    на тая фурнаджийска лопата думите можете да й ги четете като: купувайте си евра, цените скоро ще са тройни
  • 110 vasik atanasova

    6 0 Отговор
    едно след друго глупости се вършат
  • 111 1944

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Да от комунистите най добрият
  • 112 Еврозона

    11 1 Отговор
    Какви са задълженията на България като член на еврозоната?!Никой не казва!!В Германия Италия Франция хората бяха в ужас от новите цени в евра!Цените сега се вдигат всеки ден!Пенсионерите гладуват не се лекуват а сметките ги мачкат!Но ако ББ каже че слънцето изгрява от запад калинките телевизии ще го повтарят по цял ден!Да видим когато пенсиите станат в евра и хлябът стане 3евро месото 30евра лекарствата тройно по скъпи застраховките 1500 евра!
  • 113 Кукото

    8 1 Отговор

    До коментар #93 от "Дедо ми":

    Два са проблемите с еврото-курса на обмяна и цените. И за двете управляващите лъжат. Още в чакалнята ще има плаващ курс в диапазон от 30%-15-+15. А колко ще се стои там само Боко знае.
  • 114 Ти не си ли българин ?

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Мехмед":

    Макар и правоверен ? А ако не си , не се кахъри за нас, ние си знаем орисията . А ако си българин, ти си от категория както умници . Ние не искаме да се делим а да се държим. Анадък , чоджук ?

    Коментиран от #120

  • 115 Кога ли не е ЛЪГАЛ И МАМИЛ ?

    8 1 Отговор
    Всеки знае че навлизаме все по-дълго в тресавището !
  • 116 дрън дрън

    6 0 Отговор
    Абе тоя за улави ли ни има бе...?! Банкери, икономисти и олигарси го казват с недомлъвки... да си купуваме от сега вазелин, а тоя ни баламосва! Ае тига бе...ше взема да се изселя в Пенджаб-Индия, щото тука ни остави без кожи! Стрига до кокъл... е, нема такава държава!
  • 117 Сливи за смет

    5 2 Отговор
    Въведат ли еврото, обедняваме 2-а пъти. Пример : ако 1 хляб струва сега 1.5 лв. , става 1.5 евро. Ако си получавал заплата 600лв. (което е така за повечето хора) , ще получаваш 300 евро. Освен това загубваме и остатъка от националния си суверенитет. Честито на печелившите.
  • 118 Не е ли време за НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ ?

    7 2 Отговор
    Не е ли време за Референдум за нови избори , ново правителство и РЕФЕРЕНДУМ за излизане от ОКОВИТЕ на ЕС ? Живота ни, не се подобрява а все по-трудно СТАВА! Тридесет години минаха а НАРОДА ВЕХНЕ ! ИЗВОДА какъв е ? А забележете нито една маймуна от Парламента не е на страната на народа ! А тоз ПРОФАН рипа като шимпанзе в стъкларски магазин и никой не може да го укроти ! Време е за НАРОДНА РЕПУБЛИКА ! НАРОДНА ВЛАСТ ! НАРОДЕН КОНТРОЛ И СЪД ! ЗА НАРОДЕН ИНТЕРЕС а не ИНТЕРЕС на маймуни от КОЛ и ВЪЖЕ! МАЙМУНИТЕ са брутални изродили и заслужават клетки !
  • 119 Маркиз дьо Отзад

    5 1 Отговор
    Днес обърнах всичките си спестявания в Евро - дреме ми на дедовия вече! Защото знам, че Тиквоча и Горанката като кажат "няма страшно, няма проблеми", огромните проблеми идват на момента! Каквото кажат, ВИНАГИ става на обратно! Дойде време за нова серия на "Левовете в марки"!
  • 120 Мехмед

    2 7 Отговор

    До коментар #114 от "Ти не си ли българин ?":

    Не съм бълХарин, за радост, а съм ТУРЧИН. Не ме е грижа за вас. Радвам се да сте зле. Това ме прави щастлив.

    Коментиран от #125

  • 121 Грую

    9 1 Отговор
    Те вече от три години насам не се вдигат цените, макар всичко да поскъпна в проценти с два разряда. Освен да му пиша една шестица по демагогия друго какво?
  • 122 Тодоров

    8 3 Отговор
    Борисов, цените няма да се вдигат, НО ДОХОДИТЕ ЩЕ ПАДНАТ. Сталинка Георгиева затова ли идва тук - да лобира за еврозоната и да ни убеждава колко по-скоро трябва да влезем. Политическите ни тъпанари май са вдигнали мерника на валутния борд. А посмейте, а тогава вижте какво става - преди години партийният дом го отнесе, сега може да е "милото" ни Народно събрание, приютило крадливата ни политическа класа.
  • 123 АНЕНЕРБЕ

    4 3 Отговор
    ВСЯКА ДУМА НА ТОЗИ ТИП Е ЛЪЖА.

    КАК ЩЕ ВЛЕЗЕШ В ЧАКАЛНЯТА НА ЕВРОЗОНАТА КОГАТО НЕ СТЕ ИЗПЪЛНИЛИ НАЙ ВАЖНОТО ИЗИСКВАНЕ НА ЕЦБ - да Й осигурите правото на ОПЕРАТИВЕН КОНТРОЛ който в момента се притежава само и единствено от БНБ?!!

    Това изискване на ЕЦБ няма как да бъде преодоляно от някакви внесени от Менда текстове касаещи чл.29 от ЗБНБ касаещи фиксирания курс.

    КОЙ ЩЕ ГО ОПРЕДЕЛЯ ТОЗИ КУРС КОГАТО НА ЕЦБ НЕ Е ПРЕДОСТАВЕНО ПРАВОТО НА ОПЕРАТИВЕН КОНТРОЛ.

    ВАШАТА КРАДЛИВА ПОЛИТИКА ДОКАРА НЕЩАТА И ДО ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНАТА "ВОДНА КРИЗА" , КОЯТО НЕ УСПЯ ДА ПРИНУДИ ЕЦБ ДА ВИ ОТПУСНЕ ЕДИН 150 МИЛИОНА ЕВРО.

    За ЕЦБ вие сте БАНДИТИ И КРАДЦИ.
    От ЕЦБ няма да получите не само цент за МАГИСТРАЛИ , но и за ВОДЕН ЗАЕМ.

    Остава само кака ви КРИСТАЛИНА да ни дозагроби с едни нови 11 милиарда долара за решаване на "проблема" с водите.

    ВСЪШНОСТ КАКЪВ Е ПРОБЕЛМА С ВОДАТА , КОЙ Я ИЗТОЧИ ДО ПОНОСИМИ ПРАГОВЕ Е ЯСНО.

    ТОВА СТЕ ВИЕ ОТ ОПГ ГЕРБ.
  • 124 До глупака

    3 1 Отговор
    Бойко правилно ви казва за семейството,двамата трябва да знаят какви са приходите и разходите когато инфлацията е натрупана през годините над прираста на брутния вът продукт валутата девалвира спрямо еврото тази разлика трябва да се премахне и лева девалвира което е съвсем нормално Овчар искахте овчар вземахте Не бойте се няма лошо че ще останете без пари важното е да гледате напред Веднъж ние го преживяхме това но в пъти по силно, след това всичко се оправи. Да живее БКП ГЕРБ И ВМРО!
  • 125 Не си играй с кибрита !

    4 3 Отговор

    До коментар #120 от "Мехмед":

    У нас турци няма ! Турците са в Турция ! Щом не си българин, теб никой не те бута , та да се клатеше! Имаш всичко което ти е нужно да си щастлив в Турция , а ние можем само да ти се радваме !
  • 126 стоян георгиев

    3 6 Отговор
    влизането в еврозоната ще вдигне доходите сериозно.дано стане по-скоро!
  • 127 емо73канар

    2 3 Отговор
    Притеснявам се, че това е поредната ЛЪЖА на лъжливото индианче Виниту.
  • 128 Николов

    1 2 Отговор
    В момента прецакват целия Български народ, а Вие си лаете като на пълнолуние, прецакват ни с законите в Парламента, СОС, Министерски съвет, съмнало е, няма е Луната, събудете се!!! :
  • 129 нййхж

    1 2 Отговор
    РЕФЕРЕНДУМ!
  • 130 Pepе

    1 0 Отговор
    Много е лесно да обиждате и псувате Ами направете нещо вие.
  • 131 Чичо Ким

    1 0 Отговор
    Понеже станахме много богати, време е да обеднеем малко, нека бъде инфлация!
  • 132 Теодора

    1 0 Отговор
    За какво ни е това Евро да затънем ли бедните ???
    Внушителен % работи извън държавата за да храни ридители, а други няма и да се върнат нито да вкарат лев вече тук !!!!!!
    Живеем ден за ден и пари нямаме за черни дни и ... пари за погребение нямат хората вече !!!
    Изгонихте маса хора, а сега искате тотална щета просто да затриете България ....
    Кой лъжете , че цените няма да скочат 2но и 3но ние овце ли сме или хора?
    Не ви ли е жал поне малко хора ли сте какви сте !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове