Last news in Fakti

28 Януари, 2020 20:55 6 606 19

Двама загинаха при катастрофата на пътя Русе – Силистра

  • русе-
  • катастрофа-
  • загинали

Три млади жени са в критично състояние

Двама загинаха при катастрофата на пътя Русе – Силистра - 1
Снимка: БНТ

Две жертви взе поредната тежка катастрофа, станала тази вечер на пътя Русе - Силистра.

Загинали са двама млади мъже на възраст между 20 и 25 години. Две момичета – на 15 и 17 години, и жена на 27 години са откарани в УМБАЛ "Канев" с политравми, в много тежко състояние, съобщи „Русе Медиа“.

Инцидентът е станал в района на Сръбчето след Дунав мост. Сигналът е подаден в 18.50 ч. В посока от Мартен към Русе са се ударили тежкотоварен автомобил и лека кола, в която са пътували петима души. Предполага се, че водачът на камиона е направил забранен обратен завой на мястото, където това редовно се случва, макар че той отрича. Заради инцидента в колата се е ударил още един автомобил, но шофьорът му според информацията е добре.

На мястото са изпратени първоначално три линейки, а след това още две заради големия брой пострадали. Извикани са и екипи на пожарната, за да режат смачканата кола. По първоначални данни двамата загинали и трите жени са пътували в нея.

Екипи на полицията регулират движението и обезопасяват местопроизшествието. Причините за тежкия инцидент се изясняват.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 3 Отговор
    БОГ ДА ПРОСТИ ЗАГИНАЛИТЕ МОМЧЕТА ДАНО ЖЕНИТЕ СЕ ВЪЗТАНОВЪТ

    Коментиран от #3

  • 2 Save

    6 4 Отговор
    Тези медии се превърнаха на полицейски бюлетин.

    Коментиран от #4

  • 3 Тъжно

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Козлодуйски, на друго място пишат, че загиналите са мъж и жена, а другата информация е почти същата. Както и да е. Успешно възстановяване на живите и Светла памет на загиналите.
  • 4 Било е през 20 век

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Save":

    Е ти от къде очакваш информация? Да дойде пощальонът и да ти пусне няколко вестника в пощенската кутия, па да си ги вземеш като се прибереш, а седмичниците(с кръстословиците и др. задачки) да си ги прелистваш до следващата седмица и най–накрая да си запалиш печката с тях(имат и други приложения)
  • 5 гост

    20 4 Отговор
    Пътя е за Силистра,но си е бул.България и е в територията на Русе.Трасето е с 4 ленти и се кара като на магистрала,а тираджиите правят обратен завой към Дунав мост точно на Сръбчето,ако опашката не е чак до Мартен.Висока скорост , тъп тираджия и резултатът е тази трагедия.Дано да няма други загинали .
  • 6 Пламен

    5 0 Отговор
    Пътя все още е затворен 0.00ч
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ДДРОнег

    5 0 Отговор
    Най-вероятно камионът е правил ЗАБРАНЕН обратен завой, виждал съм други да правят така ?!
    Най-вероятно и момчетата са карали с ПРЕВИШЕНА скорост, поне със 100 км/ч - колата е много намачкана - там често карат с такава скорост ?!
    Пътят там е ОСВЕТЕН, две платна, с по две ленти, прав участък !
    Според мен, когато и двамата участника нарушават грубо правилата, най-вероятният резултат е именно такава трагедия …
    Допустимата скорост там е 80км/ч и ако са карали с толкова , нямаше да стане такава жестока катастрофа, щяха да видят наглия тираджия и да реагират навреме !!!
  • 11 Това е АД

    3 6 Отговор
    Кой му е дал книжка на този цървул и кой друг цървул го е назначил на работа!? И с 200 да бяха карали, това нямаше да се случи, ако не е бил наглия УPОД да им се набие отпред. Де да беше възможно да знаем, че ще се случи това, щяхме да можем да начупим главата на убиеца за да не може да се качи никога на проклетия си камион! !

    Коментиран от #16

  • 12 Това трябва да спре

    2 6 Отговор
    Трябва да спре безразборното раздаване на книжки за тираджии (печатница за пари, която пуска куцо и сакато и всеки малоумник да се качи на камиона, щом си плаща), а след подобни инциденти, не само да се прилага най-тежкото наказание без право на замяна, но и да се затваря без условия и уговорки фирмата, работодателя да носи тежка отговорност, камиона и цялото имущество да се конфискуват - половината за жертвите и пострадалите, половината за фонд за борба с подчовеците на пътя!
  • 13 Мечтател

    2 2 Отговор
    Не знам дали народът и системата ще узреят до там, че за такива като тъпия нагъл тируцар да бъдат законно и справедливо осъждани на публичен линч, вместо да се измъкват с някакви 10-20 години затвор, живи и здрави и на пълен пансион, т.е. - на издръжка от пострадалите и роднините на жертвите! Това сегашното е брутална гавра и отвратителен цирк!

    Коментиран от #14

  • 14 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Мечтател":

    Няма как да не се съглася с вас. Това не само че е единственото справедливо решение в подобни случаи, но най-вече би било изключително силна гаранция за цивилизовано поведение на пътя, ред, безопасност и ПРЕДИ ВСИЧКО - ЖИВИ ХОРА, А НЕ ЖЕСТОКО УБИТИ, СТРАШНИ ТРАГЕДИИ И РАЗБИТИ СЪДБИ - както на жертвите и пострадалите, така и на десетките техни близки, роднини, на семействата им....
  • 15 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Аз това "Сръбче" съм го запомнил с тежките автомобилни катастрофи. Не съм запознат с градоустройствения план на град Русе. Мисля ,че бул. "България" привършва до срещата си с бул."Тутракан". От там на изток до градът Мартен пътят е магистрален тип с по две ленти във всяко платно. От Мартен, съседното Сандрово и понататък от Сливо поле винаги има големи "бързаци" за Русчука града голяма. Пътят прав ,хубав винаги примамва за големи скорости. Със създаването на Безмитната зона и паркинга за големите камиони със съпътсващите ги маневри, вероятностна от катастрофи нараства. Бог да прости загиналите! Там / на Сръбчето/ почти винаги има полицейски патрул. Но , .....нищо не го спирае нашенеца, щом е решил да си троши дебелата глава. Всички знаят / и аз от другия край на страната също/, че там трябва да се кара бавно и много внимателно. Не знаеш кога напреде ти ще се изпречи камион !?! Освен едното-единствено кръгово което го има, на още две места има възможност камион да направи обратен завой без всякъкви обозначения / знаци и маркировка/ И..........това е резултатът!. Каква е ползата, от това , че леката кола е с предимство- два трупа и трима контузени !!!??
  • 16 ДДРОнег

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Това е АД":

    Днес още поне десетина камиона са направили забранения обратен завой - има снимки в "Виждам те КАТ-Русе" !!!

    Коментиран от #17

  • 17 Това е АД

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "ДДРОнег":

    Ами да имаше как на тези наглеци да им се изписва с големи букви със спрей на камиона: "УБИЕЦ!", ЧЕ И НА ЧЕЛОТО АКО ТЯБВА ДА ИМ СЕ ИЗРЯЗВА! Пред останалите говеда зад тях и пред тях, да виждат и да си знаят. Съвсем наскоро ПАК ОТ ТИР беше убита друга жена, пак по същия път (На разклона за Нколово). Много бързо забравяме, ако се бяха взело мерки срещу говедата дето като се качат на голямата машина и си мислят, че стават по-големи от останалите (както като маймуните като се качат на някой клон), ТОВА НЯМАШЕ ДА СЕ СЛУЧИ, ХОРАТА ЩЯХА ДА СА ЖИВИ!.. :(
  • 18 Лятен шофьор

    1 0 Отговор
    И с 100 да е карал ,тираджиите не гледат ли в огледалата,пускането на мигач НЕ осигурява предимство,пък и те обратният завой го правят от дясната лента,при това положение би следвало да пропусне всички движещи се в лявата лента.Представете си на скоростният път Бургас -Созопол да има дупка между двете платна и тирове да правят обратен завой ,тук е нещо подобно.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове