Last news in Fakti

29 Януари, 2020 16:08 4 085 27

Ресторантьорите: От партия "Възраждане" нямат място на протеста ни

  • баз-
  • ресторантьори-
  • бизнес-
  • протест-
  • възраждане

Не сме ангажирани политически и нямаме политически искания, подчертават от Българската асоциация на заведенията

Ресторантьорите: От партия "Възраждане" нямат място на протеста ни - 1
Снимка: БГНЕС

Българската асоциация на заведенията категорично се разграничи от от политическите искания на партия „Възраждане“, изразени по време на протеста на малкия и среден бизнес пред Народното събрание.

"Представители на тази или която и да било партия не са канени на протеста, не са участвали в организацията му и смятаме, че нямат място там", пишат в официална позиция от БАЗ.

"За пореден път заявяваме, че ние не сме ангажирани политически и нямаме политически искания! За нас е важно единствено да защитаваме правата на българския бизнес! Ние не търсим конфронтация, а решаване на възникналите проблеми и няма да позволим да бъдем употребени от каквито и да било политически интереси!

Бихме желали да заявим също, че след снощната среща при министъра на финансите Владислав Горанов и решението влизането в сила на Наредба Н-18 да бъде отложено с 6 месеца, като през този период се оформят работни групи за прецизирането ѝ, Българската Асоциация на Заведенията оттегли готовността си за протест на днешния ден. Държим обаче да подчертаем, че всеки наш член може свободно да изразява мнението си, включително чрез протестни действия, каквито има и в момента.

Вярваме, че през следващите 6 месеца ще се работи усилено за изчистване на спорните текстове в Наредба Н-18, която да се превърне в работещ нормативен документ за регулиране на българския бизнес", гласи още позицията на Българската Асоциация на Заведенията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Froid

    13 27 Отговор
    Разкарайте тези лумпени от Орлов мост !

    Коментиран от #5

  • 2 El chochone

    19 38 Отговор
    Днес е супер ден със супер новини.Вотът тъй очакван от бесеперастките тролове не мина.Второ погнаха Божков и простият продажен фатмак-мед ми капе на душата.Давай ГЕШЕВ почват да пукат червени глави.Хорото вече поведе Йончева,следват Арабаджиеви,Баневи,Иванчева,Божков,Румен Радев,Нинова.Нинова как граца днес в парламента защитавайки Радев,удар щеше да получи.Ах,как се кефя.Няма прошка,където манипулирахате за Делян,Цветанов и....тн.Всички под ножа.Треперете червени цървули.!!!

    Коментиран от #6, #7

  • 3 Чудесно

    19 20 Отговор
    Народа прогледна!Русофилските мърши не са желани никъде!
  • 4 Froid

    16 8 Отговор
    Утре ще има контра -Протест срещу ХОТЕЛИЕРИ И РЕСТОРАНТЬОРИ от стотици хиляди измамени и недоволни Клиенти !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Яж ми хуя

    7 6 Отговор

    До коментар #2 от "El chochone":

    Хуя ми

    Коментиран от #9

  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 9 Отговор

    До коментар #2 от "El chochone":

    господине повечето хора у нас живеят много зле защото ни управлява мафията герб
  • 8 Ххх

    25 7 Отговор
    От Възраждане не били желани. Протестиращите вямали политически искания. То затова сме на това дередже. Защото всеки гледа собствената си кожица да спасява, пък оттам нататък - другите да се оправят. Ами от Възраждане да не им ходят повече на протестите. Да си хленчат и да мрънкат, бащицата пък може и да се смили, да протегне ръка и да ги помилва по нещастните главици. Преклонена главица сабя не я сече - нали така ! И вечно с робската психика. Ако може да не си съсздаваме проблеми със силния. Пък който иска - да се бори !
  • 9 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Яж ми хуя":

    Почвай ги черпя
  • 10 нййхж

    21 6 Отговор
    Делете се, делете! Цепете се на искания- отделно за водата, отделно за ресторантите, отделно за въздуха... и чакайте промяна! С цепене и делене ще преуспеете!
  • 11 Супер е

    11 14 Отговор
    Червените мърши са в нокдаун! Добро време за България и демокрацията! Гешев е №1!
  • 12 нййхж

    13 3 Отговор
    Утре Велев и Гела да изкарат големите ресторантьори и хотелиери на контрапротест и тия с касовите апаратчета ще видят как е като се разграничават от Нинова или Възраждане.
    Да не би да очакват, че някой ще ги покани на раздумка в министерството и ще им раздаде по 1 куфарче?!
  • 13 Ганьо

    12 2 Отговор
    Докато ганьовците тук се джафкат като мастии в същото време други "мастити бизнесмени" опоскват последните остатъци от софрата наречена България. Това е тактиката на Боко тиквата и сие политическите кланове определящи се като партии, но в същото време са си разделили парчето от баницата и с похвата разделяй и владей....и всяват страх с убийства изнасилвания и прочие ченгеджийски похвати за да държат раятя послушна. А малцината дръзнали да се осмелят да се опълчат като Ботев и Левски биват мачкани по весвъзможни начини присъщи на мафията в бели якички, анаболните борчета и циганските орди....Българина освен шепата политическа върхушка, мафията която си има държава и приближените бизнес кръгове до властта си живеят охолно, но останалите българи едва свързват двата края. Но Ганьо сам си е избрал съдбата да е такъв вече повече от 500 години. Аферим машала.
  • 14 К. Костадинов и лакеят му , П. ПАСКОВ

    5 17 Отговор
    От " Възраждане " са като ЧАКАЛИ и ХИЕНИ щом накъде има протести те се прелепват и предписват активите си за свои ! Но боят ядът тези които се поддават на техните авантюри! Как ще влиза ГРУПА в министерство , където разрешение не е получено? А полицаят има заповед , за осигури вътрешен ред! "Възраждане ли е или " Израждане " ? ЗАКОНА е за всички и протеста трябва да се съобразява с него също ! Повод за протести има но строго по ЗАКОНА ! КОСТАДИНОВ е лукава личност ! А Пасков се е хванал за него с надежда за признателност за предходната служба !

    Коментиран от #21

  • 15 долуТИКВАТАгореГЛАВИТЕ

    9 3 Отговор
    Вие, предатели от БАЗ, които облизахте задните части на преговорите НЕ представлявате бизнеса, а показахте колко струвате, долни мижитурки! И второ - след като протестът за вас е оттеглен, с какво право се произнасяте кой имал място на него и кой не?! Скривайте се и оставете хората да се обединят, пренебрегвайки по-маловажни свои различия!

    Коментиран от #18, #23

  • 16 долуТИКВАТАгореГЛАВИТЕ

    5 3 Отговор
    Скрий се, тролче! Остави хората да изразят мнението си срещу народните изедници!
  • 17 Асен Илиев

    5 8 Отговор
    Простото момче си остава просто момче :)
    Тия "протести" не са за теб Костадинчо! Ти не си ИЗБРАН! :)

    Коментиран от #20

  • 18 обективен

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "долуТИКВАТАгореГЛАВИТЕ":

    Много добро име.Много добър коментар.
  • 19 Един

    2 7 Отговор
    Заради боклуците от възраждане не отидох!
  • 20 Сух

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "Асен Илиев":

    В човката! Хората ще решат сами за себе си. Има достатъчно материал в тубата, кви ги върши този мити Костадинчо.
  • 21 Определено ти се плаща да плюеш

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "К. Костадинов и лакеят му , П. ПАСКОВ":

    Протестите му се правят организирано с насрочване на дата. Има поддръжници и да объркват им се на някои хора сметките.
  • 22 Хаха

    5 0 Отговор
    Едно време, така са завладели турците България, като е била разделена. Делете се и ще ме хванете за.....! Приказката разделяй и владей-чували ли сте я? Какво сервилничите на тези изроди със власт, който косвено избиха 1/3 от народа? Обединение трябва, другото са смешки.
  • 23 Колю

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "долуТИКВАТАгореГЛАВИТЕ":

    Тея педали малките ,,бизнесмени" излъгаха заедно с медиите , че протеста е тяхно дело. От няколко хиляди души да е имало 300 ресторантьори и хотелиери. Останалите бяха граждани призовани още на 27.01.2020г от ПП Възраждане за масов протест на 29.01.2020г. Та точно тези около 300 измамници да не ми говорят , че хиляди българи са присвоили техния протест , защото е точно обратното. Ако нямаше подтик от ПП Възраждане за национален протест на 29.01.2020г участниците в него щяха да са около 300 измамника с касови апаратчета и жълти жилетки. Социалните мрежи бяха заляти от едно интервю, в което възрастна жена със пробити цървули яростно разказа защо тя и хилядите хора около нея са дошли пред министерският съвет. Никой не се интересуваше от наредба Н-18 освен няколко десетки измамници ,,малки предприемачи". Хилядите българи бяха там за да получат оставката на българоубийците.
  • 24 Малък и среден бизнес отговор

    2 0 Отговор
    Мнoгo рaнo ce ceтихтe дa ''зaщитaвaтe'' мaлкия и cрeдния бизнec другарко манолова?? Гoдинa и пoлoвинa двe cлeд кaтo вceки oт нac дaдe хиляди лeвoвe зa нoви кacoви aпaрaти пoрeдeн път... Пo тoвa личи кoлкo cи билa oмбудcмaн. Тoвa, чe ceгa зaщитaвaш тaрикaтитe oт рecтoрaнтьoрcкия и хoтeлиeрcкия бизнec, нa кoитo зa пoрeдeн път им прaвят oтcтъпки и кoитo прoтecтирaт зa бaкшиши нe тe прaви oтнoвo oмбудcмaн и нe ги зaчиcлявaй тeзи ceлcки тaрикaти нитo към мaлкия, нитo към cрeдния, нитo към eдрият бизнec, aми cи ги зaчиcли към пaртийнaтa cубcидия нa кoмуниcтитe.
  • 25 Срам

    2 0 Отговор
    Срам ипозор за хотелиерите,, те се разграничавали,,, абе не виждате ли че точно това ги държи на власт,, разделяй и владей,, и ще си вечен ,, обединете се мед, сестри хотелиери майки с деца и т н и т н изметете ги за по добри закони и бъдеще
  • 26 Реалист

    1 0 Отговор
    По времето на
    Шулева ни замък аха чак в София на митинг,,,,,, ресторантьорство и хотелиери уж за намаляване на данъка.... А тя крадлата не стига че ни обра акциите и на родителите ни дето са отделяли от за лъка да строят курорта ,,, ами и ни премахна борсата ,,,, работиш 3 лета и вземаш 4 месеца борса .... И сезона от 9 месеца стана на 3 месеца.... А до като се делим на аз , ти и те,,,, няма да стане.... Не били искали да свалят правителството.... Ами не го сваляйте..... Ще се задълбочи още повече корупцията.... Ако сте честни и си плащате данъците , нап няма да ви вземат парите за в джоба си... Ваша работа...
  • 27 зара

    0 0 Отговор
    ТУПАНИ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове