Last news in Fakti

1 Февруари, 2020 16:17 3 537 32

Шефът на комисията по хазарта на свобода срещу 40 бона

  • александър георгиев-
  • хазарт

Александър Георгиев е обвиняем за длъжностно престъпление, но е съдействал на прокуратурата

Шефът на комисията по хазарта на свобода срещу 40 бона - 1
Снимка: БГНЕС

Шефът на Държавната комисия по хазарта Александър Георгиев е на свобода срещу 40 000 лева гаранция. По-рано днес стана ясно, че и той е бил обвинен, но е съдействал на прокуратурата.

Георгиев няма обвинение за участие в организираната престъпна група, на която за лидер се сочи бизнесменът Васил Божков, а за длъжностно престъпление. Освен него е обвинен още един служител на комисията, стана ясно от думите на наблюдаващия прокурор Венцислав Фердинандов.

Той потвърди, че трима от групата с лидер собственика на "Нове холдинг" са задържани извън пределите на страната. И в момента е задвижена процедурата по тяхното екстрадиране. Единият е Васил Божков, другият е Борис Бекяров. Все още не е известно името на третия.

Междувременно в специализирания съд се гледа мярката за неотклонение на Огнемир Митев, който е бивш шеф на комисията по хазарта. Според свидетели той е човекът, на когото са предлагани по 10 000 лева на ден, за да иска отнемане на лицензи на конкурентни на Божков фирми. Самият Митев много запалено се бранеше пред съда.

"Издал съм лицензи на 5 международни компании и 2 български. Това лично засяга интересите на г-н Божков, защото рикошира върху доходите", каза Митев. Той обясни още, че не е било възможно всеки ден да проверява колко лотарийни билети са продадени над 10 000 пункта в цялата страна, където се продават талоните. "Аз не мога да разпоредя ревизия. Ако бях направил това да затворя тези 10 000 пункта на фирма, която на месец плаща 5 млн. лева данъци, щяхме да сме осъдени", обясни още той.

Митев уточни още, че е на 67 години и че ще съдейства на разследването и няма да се укрие. Съдът ще се произнесе в 16 ч.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gggw

    14 1 Отговор
    ейй тия бая билети са изтъркали
  • 2 Някой си

    19 1 Отговор
    “Кошаревски свидетел” това е термина.
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 1 Отговор
    значи спари в рая без пари покрай рая
  • 4 изидорус

    25 3 Отговор
    А, Горанов кога?

    Коментиран от #6

  • 5 Бълха го уапала

    33 0 Отговор
    И какво? Четири дни по 10 000 , а Божков му е давал всеки ден по толкова. Така поне писаха. И сигурна не е бил само Божков, а всички са минавали по Домова книга.
  • 6 Xxc

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "изидорус":

    С падането на правителството

    Коментиран от #30

  • 7 Ххс

    15 5 Отговор
    Лошото е , че обвиненията няма да издържат в никакъв съд. Това не са Иванчева и Петрова. Срещу Черепа , ако нямат конкретни доказателства срещу него лично да без шанс. БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ПЛАЩАТ МНОГО СТОТИЦИ МИЛИОНИ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ПОНЕЖЕ СА НЕГРАМОТНИ
  • 8 1:1

    15 2 Отговор
    А защо тоя председател на държавна комисия не е пенсиониран, след като е на 67 години? Той Божо Димитров не си даде мястото до самия си край! И после питат защо младите не искат да работят в България? Ами не искат да работят за ВАС бе! Маразмът е лице на администрацията ни! !
  • 9 Черепа вече гол кът охлюв,при бай Ставри

    16 0 Отговор
    Тоя откъде изкара толкова бързо 40 бинки,или ще излъже ,че е ипотикирал жилището,което също е над стойността на доходите
  • 10 Домакин

    25 0 Отговор
    Сега да се провери, откъде този държавен служител има на разположение 40 000 лева, та да си плати гаранцията!

    Коментиран от #26

  • 11 Centurion

    19 4 Отговор
    Този е шев в комисията от скоро,какво да го разследват???Да разследват Тиквата,или Горанов,те не носят ли отговорност???Оставка на цялото правителство,арест за Гешев и Цацаров,Доган и Пеевски,и публични екзекуции + още грубо 300 фамилии,до крак!!!

    Коментиран от #16

  • 12 Гост

    12 0 Отговор
    Докога ще ги пускате тия мошеници бе?
  • 13 Сандо

    6 0 Отговор
    Човекът е казал това,което е трябвало да каже.Всичко е протоколирано,прономеровано,прошнуровано и си чакареда да влезе в употреба.А са го пуснали да не вземе да каже нещо в повече от нужното.
  • 14 Чепатия чеп

    6 1 Отговор
    Обесете го тоя измекяр
  • 15 zapolon

    1 1 Отговор
    да умрете всичките дано
  • 16 АЙ ХОДИ

    1 5 Отговор

    До коментар #11 от "Centurion":

    СИ УДАРИ ЕДНА ЧЕКИЯБДА СЕ УСПОКОИШ,ЩОТ СИГУРНО СА ТИ СВЪРШИЛИ ХАПЧЕТАТА
  • 17 От Народа

    6 0 Отговор
    Няма какво да съдейства. Какво сега ще го осъдят условно ли? Такива длъжностни лица създават предпоставка корупция да има,затова той трябва да е с най-голямата ефективна придъда. Иначе прокуратурата ще насърчи и другите за корупция. Значи изнудвам бизнеса за подкупи а после ме хващат съдействам и с условна. Смях в залата
  • 18 ПЕРНИШКИО

    5 0 Отговор
    ето как могат дате оневинят , като в един и същи ден те хващат , вкарват те , плащаш си , и после си невинен , НАТОВА СЕ КАЗВА КОРУМПИРАНА МАФИЯ , ДА ВИ ИМАМ И ПРАВОСЪДНАТА С-МА , ЗА МИЛЬОНИ НЯМА ЗАКОНИ , ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА , ТЕ ТИЯ ТАМ СА КОРУМПИРАНИ , А НИЕ ИСКАМЕ НОРМАЛЕН СЪД , ЩО ЗА ДЪРЖАВА Е ТОВА , КАКТО КАЗВАШЕ БАИ ВИ ТОШО , ЩО ЗА КУРС Е ТОВА , ОСНОВНИЯ ПРОБЛЕМ Е ЧОВЕКА ; ЧОВЕКА КАТО ТРУЖЕНИК , ЧОВЕКА КАТО ТВОРЕЦ И ЧОВЕКА КАТО ПОТРЕБИТЕЛ , А ТОЯ НАРОД Е ВЕЧЕУПОТРБЕН 30 ГОДИНИ , И ВСЕ НЯМА ОПРАВИЯ , АКО НЕ СЕ НАДИГНЕ НАРОДА ДА СЕ ВЗЕМА В КРАИНА СМЕТКА В СВОИ РЪЦЕ , И ДА РЕШИ ТОЗИ ПРОБЛЕМ ЕДИН ПЪТ , И ЗАВИНАГИ , АКО ТРЯБВА ЩЕ НАПРАВИ БУЛГАР-ЗИД , КАКТО ВЕЛИКОБРИТАНЦИТЕ БРЕГ-ЗИД, НО ПО ТИКВЕНОТО ВРЕМЕ ТОВА АКО СТАНЕ, АМА НАДА ЛИ .
  • 19 Надницата за 4 дена

    2 0 Отговор
    Е платил😂😂😂😂
  • 20 Алипи Абрашев

    5 0 Отговор
    40 бона гаранция са малкона господина, той на ден е взимал по 10 бона рушвет
  • 21 Ники

    3 1 Отговор
    Според обвинението щетите за бюджета от 500 млн. лв. са нанесени от действията на задържания Митев!!! Сумата10 000 лв. на ден е предлагана и е давана и по отношение на това обвиняемо лице. Тоест, Митев е шеф на комисията от около 600 дни, или, 600 по 10 000 лв. е, познахте - 6 милиона, и кво бро, пуснат под гаранция от 40 000 лв. ??? На някой да му се вижда странно??? Или в състава на Специализирания наказателен съд са само дебили, или лицето Митев е единствената надежда на Гешев да успее да обвини в нещо Черепа...
  • 22 Ники

    3 0 Отговор
    Според обвинението щетите за бюджета от 500 млн. лв. са нанесени от действията на задържания Митев!!! Сумата10 000 лв. на ден е предлагана и е давана и по отношение на това обвиняемо лице. Тоест, Митев е шеф на комисията от около 600 дни, или, 600 по 10 000 лв. е, познахте - 6 милиона, и кво бро, пуснат под гаранция от 40 000 лв. ??? На някой да му се вижда странно??? Или в състава на Специализирания наказателен съд са само дебили, или лицето Митев е единствената надежда на Гешев да успее да обвини в нещо Черепа...
  • 23 слаботоков

    2 0 Отговор
    Бълха го ухапала! Тея са милионери и ще му пръднат на дедовия!
  • 24 Красавец

    3 0 Отговор
    Нема такава държава! При 10000лв на ден те му искат 40000лв гаранция? Е верно нема такава държава!
  • 25 Шопо

    1 0 Отговор
    40 000 !!! Щом Божков е давал по 10 000 на ден,тоя ги е изкарал за 4 дена...
  • 26 Къртев ✍️

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Домакин":

    Е, как, от къде!? От вуйна му, спестовници била.
  • 27 Гост

    2 0 Отговор
    Всеки ден е взимал по 10 000 а те му искат 40 000 как ли са го измислили това можеше по малко да му вземат защо са набута ли толкова много човека
  • 28 Той ме можел

    1 0 Отговор
    Значи той като ме може не е бил за този пост. Има по-кадърни дето могат. Защо не си е подал оставката, дай сега да го оневиним само като каже, че не може.
  • 29 ицо

    1 0 Отговор
    Тук май никой не прочита докрай или толкова можа да чете - Сегашният председател е Георгиев и него пускат срещу 40 000 лв. гаранция, а предишният - Митев е 67 годишен пенсионер и на него Божков му е предлагал /не давал/ по 10 000 лв. на ден.
  • 30 Голем смях

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Xxc":

    Падането КОГА?
  • 31 Прокурорите и съдиите на мафията..

    1 0 Отговор
    40 хиляди лева,все едно и също че е платил 40лева.От къде има тези пари,никой не се и опитва да пита?От къде има пари Курнелия,Боко,Домуза и стотици още бандити и крадци никой и не пита даже?То народа е вече умрял...То всичко по умно не е вече в тази зоологическа градина...
  • 32 NAP off

    0 0 Отговор
    Въпросният шеф на комисията първо яко лапаше в НАП и затова го повишиха. Много е интересна имотната му декларация. Много хора в частният бизнес биха му завидели на имотите на тази мърша. Но той не е единственият в НАП със завидно имотно състояние.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове