Last news in Fakti

12 Февруари, 2020 08:32 5 045 85

БНС: Причините за забраната на "Луков марш" са абсурдни

  • български национален съюз-
  • луковмарш-
  • ген. христо луков-
  • боян расате

От Българския национален съюз не са изненадани, че прокуратурата иска забраната

БНС: Причините за забраната на "Луков марш" са абсурдни - 1
Снимка: БГНЕС

От Българския национален съюз не са изненадани, че прокуратурата иска забраната му, се казва в тяхна официална позиция до медиите. Организаторите на "Луков марш" признават, че са очаквали точно това да се случи дни преди провеждането на традиционното шествие, около което всяка година се разгаря скандал "за" и "против".

Според Съюза, противниците на факелното шествие в памет на ген. Христо Луков от години се опитват с всякакви средства да провалят напълно законно мероприятие. Аргументите за забраната, които се споменават в прессъобщението на прокуратурата, са повече от смехотворни и абсурдни, считат още организаторите.

Това са правила не от 3 седмици, от когато тече проверката, а от 19 години, през които на събитията не е бил допуснат нито един инцидент, припомнят от БНС.

От Съюза ще коментират подробно аргументите на прокуратурата за забраната, селд като имат възможност да се запознаят с тях официално.

От БНС категорично се разграничават от бившия си лидер Боян Расате. Много подозрително става, като се има предвид, че точно преди 10 години Расате беше свален от поста си и изключен от Съюза, той изведнъж се появява от нищото и дава няколко интервюта за големи медии, в които се представя като председател на БНС и говореше от името на някакво "върховно водачество на БНС" (орган с това име никога не е имало в Български Национален Съюз), пишат от БНС.

Каквито и да са мотивите на Расате, е факт, че със своите действия той е вреден за българския национализъм и помага на тези, които искат да спрат Луковмарш и работят срещу единството на българските националисти, считат те.

Самият Боян Расате разпространи по-рано през деня позиция до медиите от името на "БНС-НД Кубратова младеж - Главно водачество". Расате заявява, че властта, безсилна да се справи с битовата престъпност, си търси лесни мишени, чрез които да симулира активност в полза на обществото.

"Тази забрана показва, че властта макар и силна на пръв поглед, няма обществена подкрепа и вече прибягва до единствените средства, с които разполага, а именно открити репресии срещу националисти, убийства и забрана на организации!"

И според Расате аргументите за забрана на прокуратурата са повече от несериозни - за създаването на военизирана структура не е достатъчно няколко души да са облечени в излезли от употреба шинели на Българската армия. А пък за подписването като "коменданти" при подаването на заявления за мероприятия е практика и изискване на самата Столична община.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 куку руку ку

    14 57 Отговор
    Луков марш, завръщането на фашизма на бял кон.

    Коментиран от #11

  • 4 един Българин

    15 47 Отговор
    Забраняват го защото половината на шествието не знаят къде се намират. Това няма нищо общо с българския национализъм.

    Коментиран от #54

  • 5 Друг българин

    52 9 Отговор
    Национализма е последното ни убежище!

    Коментиран от #49, #57

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ДДРОнег

    77 5 Отговор
    Но гей-шествия са разрешени, да ви таковам и дУмокрацията!!!
    Не може да си почитаме героите, но педалщината се поощрява !!!
    СРАМОТА !!!
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    41 6 Отговор
    да живее БЪЛГАРИЯ
  • 9 Анаграма

    13 45 Отговор
    Факелно или фекално шествие....
  • 10 А пък

    25 2 Отговор
    Що не спретнем един педеругски прайд?!
  • 11 Ами

    14 34 Отговор

    До коментар #3 от "куку руку ку":

    Няма нищо общо с фашизма!!!Всичко е фасада!Най-обикновен крадец е Луков!!!Комисионни за милиони от превъоръжаването на армията прави,за това подкрепя фашизма,инак далавера няма!!!Нико ново под слънцето, сегашния министър на отбраната по неговите стъпки в кражбата и комисионната върви,с тази разлика,че ония е убивал македонци,а този е воеводата им!

    Коментиран от #47, #81

  • 12 не на либерал идиотизма

    40 2 Отговор
    да се забранят гей парадите или ако излезнат напалм за тия недоразумения, тая година ще стане веселба
  • 13 оцелял от турското робство

    10 30 Отговор
    Обикновен фашизъм!

    Коментиран от #16

  • 14 циклон

    35 8 Отговор
    Шумкарите убиват ген.Луков по нареждане от масква.

    Коментиран от #18

  • 15 СВД

    33 1 Отговор
    Питайте губернатора на земите от Дунава до Родопите защо разпореди на прокорора да забранява марша! Мустафа се казва, не знам къде е ударението! Проправителствените журналисти го поставят на второто а! Иначе излиза, че 142 г. след освобождението пак ви е поробил някой си Мустафа!
  • 16 Барс

    20 6 Отговор

    До коментар #13 от "оцелял от турското робство":

    Жалко, че си оцелял. Не е трябвало.

    Коментиран от #82

  • 17 веселяк

    16 9 Отговор
    Аз предлагам да се разреши шествие на Луковците в ден и по маршрут съвпадащ с някой гейпарад. Не ги разбирам и двете страни, но ще гледам отстрани с удоволствие.

    Коментиран от #51

  • 18 И аз

    8 22 Отговор

    До коментар #14 от "циклон":

    Не ги долюбвм шумкарите,ама са си знаели работата!Такива като този са ги слагали точно в средата на мерника!
  • 19 Всички

    22 5 Отговор
    Шумкари трябва да живеете в Столипинови, при вашите братя. Вие сте братя с тях, интернационалисти, анти-фашизма, анти-расизма.
    Не трябва да ви пречят, че ва малко по-черни от вас. Малко ви е дето ви бият сиганите по селата и еб*т баба ви. Нещастни социалисти.
  • 20 Националист

    25 6 Отговор
    Дали ще има Луковмарш, независи от прокуратурата или политиците, а единствено от хилядите ОСЪЗНАТИ български младежи. Противниците на Луковмарш най-много се дразнят, че млади момчета идват от цялата страна обединени да изразят почитта си към един български герой в най-студното време от годината.. И да, никоя от техните младежки структури не би направила нещо такова без стабилно заплащане.

    Коментиран от #52

  • 21 СВД

    5 27 Отговор
    Я, се освестете малко и определете пред целия демократичен свят с кое и кого се гордеете - със спасяването на българските евреи или с радетеля за тяхното унищожаване и поклоник на Хитлер - генерал Христо Луков! Това Ви е народностна черта на Вас вулгарите - да превивате таз и въртите задник на де що духне ветрец, стига да е някой по актуален як брат!

    Коментиран от #25

  • 22 оня с коня

    8 12 Отговор
    НЕ МОЖЕ да се Забранява "Луков марш",а да се остави Дерибейството на "БОЕЦ",организиращи Протести ,Шествия и Блокиране на важни пътни Артерии ,крещящи неистово ЗАКАНИ СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО И СВАЛЯНЕТО МУ !
  • 23 Бесен Язовец

    4 31 Отговор
    Лумпен марш и подобни прояви на мерзости са забранени от конституцията на РБ след светлата за бъдещето на Народна република България 1944г.
  • 24 по коментарът

    37 3 Отговор
    Убийцата на ген. Луков е еврейка и за това се реве така кански. По повеля на едно - две посолства цялата слугинажна парлач вкупом се втурва да осуети с всякакви средства нещо нелицеприятно за ционистските гоподари. На крак са вдигнати и всички тролове. По стара традиция : -- Хайде сега дружно да вдигаме шум и да не позволим на врага да каже нещо.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 gggw

    8 19 Отговор
    смърт на фашизма.
  • 27 СВД

    21 3 Отговор
    Това не е българско дело! Застрелян е от една еврейка! Затова забраняват марша! Ако бе застрелян от Стою Чочолу, щяха да го разрешат и да участват в него начело със Спас Гърневски!

    Коментиран от #31, #53

  • 28 gggw

    4 20 Отговор
    малко ви беше народния съд. очаквайте продължение

    Коментиран от #30

  • 29 СВД

    7 7 Отговор

    До коментар #25 от "българин":

    Аз не съм конски куйрук като теп! Аз съм тракиец, не съм дошъл от Хиндукуш с разни чергари като теп и винаги съм си бил тук!

    Коментиран от #35, #83

  • 30 Националист

    16 7 Отговор

    До коментар #28 от "gggw":

    Народен съд, ще получиш ти и последният правнук на комунягите, който все още има нещастието да диша. Само, че вашият ще бъде такъв, че нещата, които ги правихте след 44г. на човечоството ще се стори, като детска игра.

    Коментиран от #41

  • 31 Бесен Язовец

    8 26 Отговор

    До коментар #27 от "СВД":

    Много неграмотно многоооо Иван Боруджиев с помоща на патриотката Виолета Якова взимат мизерния животец на това фашистче 1943г лично Вълко Червенков се е разпоредил на,, радомиреца"да бъде отстранен тоя паразит Луков!

    Коментиран от #40

  • 32 АНЕНЕРБЕ

    15 1 Отговор
    Преди да говорим за факелното шествие нека видим с какво се е запомнил въпросния тен ЛУКОВ:

    1/ През 1934 година ликвидира ВМРО, за която пише: След като силата и строгостта на българските закони се разпростря и по отношение на тия два окръга, цялата тая престъпна дейност блесна с естествената си величина !!!

    2/Отношенията му с цар Борис III се изострят в началото на 1938 г. поради „технически проблеми във войската и военния закон“, както и поради съмнения на царя в опити от страна на Луков да влияе на държавните работи и да назначава министри. Принуден е да се оттегли от правителството и е пенсиониран от армията. На 25 януари 1938 е произведен в чин генерал-лейтенант и преминава в запаса.
    Царя изпраща агенти да го следят !!!

    3/ От 19 януари 1942 г. до смъртта си е главен водач на Съюза на българските национални легиони.
    Последователи и близки на убития обаче веднага след атентата обвиняват за смъртта му правителството и цар Борис III,
    Германският посланик Адолф Бекерле определя смъртта на Луков като тежък удар срещу германските интереси и дори допуска участието на британското разузнаване в атентата !!!

    КАЗАНОТО ПО ГОРЕ МЕ КАРА ДА ЗАДАМ ВЪПРОСА:
    Нима създаденият от ГЕШЕВ партизански отряд ЧАВДАР не беше ръководен от ЛОНДОН!!
    Нима офицера за връзка на британците с ЧАВДАРЦИ не се наричаше майор Томпсън, офицер за свръзка между британската армия и партизанските групи на ЧАВДАР??

    А ЕТО Я И ВЕРИГАТА ОТ СВЪРЗАНИ ЛИЦА ЗАМЕСЕНИ В УБИЙСТВОТО

    Коментиран от #36

  • 33 оцелял от турското робство

    6 16 Отговор
    Най-обикновен фашизъм!
  • 34 СВД

    14 2 Отговор
    Ами, така е! Който е патриот, било той фашист или комунист, чуждите дават заповед да бъде убит! Така е с Луков, така е с Никола Петков и Трайчо Костов! Така е и с Методи Шаторов, който организира убийството на Луков, а дни преди 9 септември е засегнат от ,приятелски огън". Защото е пробългарски македонец комунист! Никой не разпорежда да бъде застрелян Гешев, нали! Защото е трепел неудобните и оставял ,,кундуржиите" да управляват /и бъдат управлявани/ след ,,победата"! ,,Ще обера каймака и ще оставя кундуржиите" да управляват!" - Никола Гешев! Същото се опитва да прави под чужда диктовка сега Гешеф! Удари колекцията на Божков, президента и какво остава - тикви, магнолии и малко сужук!

    Коментиран от #38

  • 35 по коментарът

    9 0 Отговор

    До коментар #29 от "СВД":

    Какъв се пишеш бе неграмотен , хърещ индус?! В Хиндукуш никога не е имало челгари. Я се напъни малко да попрочетеш нещо. Ама това е непосилно за ТЕБ , неграмотнико. Явно си посещавал училище до раздаването на закуските. "теБ" се пише с"Б", не с "п" , академиче на бунището.

    Коментиран от #39

  • 36 СВД

    6 6 Отговор

    До коментар #32 от "АНЕНЕРБЕ":

    И във връзка със корупция, свързана с доставки за армията, през 1938 г. мистериозно е убит Началника на ГЩ генерал Йордан Пеев, който настоява за разследване. Носят се слухове, че храбрият Луков има нещо общо с тези работи!

    Коментиран от #42

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Бесен Язовец

    6 8 Отговор

    До коментар #34 от "СВД":

    Трайчо Костов е бил шпионин на полицията не е логично да те заловят с другрите ти и тех да ги обесят затова, че са били антифашисти, а теб да помилват с мотива, че си бил стар да те бесят и да те пуснат по живо по здраво!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 АНЕНЕРБЕ

    11 5 Отговор

    До коментар #31 от "Бесен Язовец":

    ХАЙДЕ НЕ БЪДИ ТОЛКОВА БЕСЕН.
    Дълго време четохме една история която няма нищо общо с истината.

    ЛУКОВ БЕ ЧОВЕК КОЙТО ЦАР БОРИС МРАЗЕШЕ ЗАРАДИ РЕПУБЛИКАНСКИТЕ МУ ИДЕИ.

    МРАЗЕХА ГО И ОТ ВМРО. Прочети кой е Методи Шатаров и ще разбереш, че не всичко е така както го описват.

    НАЙ ПЕЧЕЛИВШИЯТ ОТ СМЪРТТА НА ЛУКОВ БЕ ЦАР БОРИС И РАБОТЕЩИТЕ С НЕГО СЪЗДАДЕНИ ОТ ГЕШЕВ "КОМУНИСТИ" ОТ ПАРТИЗАНСКИЯ ОТРЕД ЧАВДАР.

    КОМАНДНИЯ ЦЕНТЪР НА ЧАВДАРЦИ БЕ ЛОНДОН , А НЕ МОСКВА.

    ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ИСТИНСКИТЕ КОМУНИСТИ СРЕД КОИТО И МОЙ БЛИЗКИ ГЕШЕВ ИЗБИ КАТО КУЧЕТА.

    СЕЩАШ СЕ КАК ЧАВДАРЕЦА "ЯНКО" УПРАВЛЯВА 45 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ , КАК МУ ПОМАГА ДРУГИЯТ ЧАВДАРЕЦ ДМИТРИЙ ЯКОВ СТАНИШЕВ, КАК КЪТАХА МАЛКОТО ЦАРЧЕ, А КОГАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО ГО ДОКАРАХА ОТ ИСПАНИЯ ЗА ДА НИ ОПРАВИ ЗА 800 ДНИ.

    За мен тази мръсна КОБУРГСКА ДИНАСТИЯ раздели БЪЛГАРИЯ и българите по такъв неповторим начин по който не сме се мразили дори с поробителите ни ТУРЦИТЕ.

    ТАЗИ ГАД И СЕГА УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА НИ ЧРЕЗ ОХРАНИТЕЛЯ СИ БОРИСОВ, А НА НЕГО СЕ КЛАНЯТ ВСИЧКИ ПАРТИИ.
    Виж кой му носи цветя и целува ръка на 80 годишният му юбилей.

    А НА ЛУКОВ - СВЕТЛА МУ ПАМЕТ
    Ако и да е бил от другата страна на баракидата той е БЪЛГАРИН станал жертва на един мръсен ЦАРСКИ РЕЖИМ който продължава да ни мачка.

    Коментиран от #44

  • 41 Комуниста

    6 7 Отговор

    До коментар #30 от "Националист":

    Не се заричай ейй не се, че и 9 Септември ви дойде като гръм от ясно небе и после има олелеее!

    Коментиран от #46

  • 42 АНЕНЕРБЕ

    11 0 Отговор

    До коментар #36 от "СВД":

    "носят се слухове" Е НЕДОСТОЙНО И НЕДОКАЗАНО ТВЪРДЕНИЕ.

    Защото не се носят слухове а е ФАКТ, че ЛУКОВ ликвидира ВМРО , че цар Борис през 1938 година го изгони от армията , а после прати "КОМУНИСТИТЕ" на Гешев да го убият.

    КОЙ СА "КОМУНИСТИТЕ" НА ГЕШЕВ?!!

    Виж създаденият от Гешев партизански отряд ЧАВДАР чийто команден център е ЛОНДОН , а водещ офицер британския майор Томпсън на когото признателните чавдарци кръстиха и една гара!!

    ЧАВДАРЦИ НИ УПРАВЛЯВАХА 45 ГОДИНИ , А ПРЕЗ 1996 ГОДИНА ВЪРНАХА И ЦАРСКИЯТ СИН КОЙТО И ДОСЕГА НИ УПРАВЯ СЪС ОХРАНИТЕЛЯ СИ БОРИСОВ!!
  • 43 СВД

    4 3 Отговор

    До коментар #39 от "СВД":

    Тъй, де! И след Девети поправиха грешката! Едно от обвиненията срещу Т. Костов е, че забранил без негово разрешение да се дава информация на съветските другари относно цените с които търгуваме със предимно западни държави. И заявил на Кремал, че сме готови в зкак на дружба да купуваме от тях, например трактори, но поне да са на същата цена, която ни предлагат английския ,,Перкинс", който не е с по лошо качество! - ,,БКП в резолюции и решения" - не помня кой том. В това го обвиняват на процеса!!! Четох тези работи преди години и се чудих, какво лошо има в това за България!!! А преди 9 не са го разстреляли, защото е теоретик и не се занимава с организиране на въоръжена съпротива.Само затвор!

    Коментиран от #56

  • 44 Бесен Язовец

    6 15 Отговор

    До коментар #40 от "АНЕНЕРБЕ":

    ЧЕТИ СИ ТИ И ЛУМПЕНИТЕ ПРЕНАПИСАНА ИСТОРИЯ СЛЕД 1989Г ЛУКОВИЯ ЛИЧНО Е ХОДИЛ ДА СЕ ПОДМАЗВА НА ХИТЛЕР ТОВА МИ Е ДОСТАТЪЧНО ЗА ДА МИ СТАМЕ ЯСНО ЩО ЗА РАЗВАЛЕНА СТОКА Е! ВЛИЗАМЕ В ДВЕ ВОЙНИ НА СТРАНАТА НА ГЕРМАНИЯ И ОТ ДВЕТЕ ИЗЛИЗАМЕ КАТО ГУБЕЩИ КОЕТО НИ СТРУВА И ПАРИ И ЗЕМЯ!БЕ БЪРКАЙ ПРОСТОТИЯТА С ПАТРИОТИЗМА И ДВЕТЕ ЗАПОЧВА С,, П" НО СА РАЗЛИЧНИ ПО ЗНАЧЕНИЕ!
  • 45 Чата

    8 0 Отговор
    За съжаление, добрите българи са били противопоставяни и ненужно и вредно са се избивали взаимно, а мошениците оставали ненаказани, потриват ръце и управляват и днес. Ето как партизанина Иван Демерджиев в мемоарите си изказва възхищението си от един царски офицер. Група жандармеристи от 6-7 души попадат на партизаните през август 1944 г. и са в падина сред скали в неизгодна позиция. Само офицерът оказва съпротива! Води невероятно точна стрелба! С изстрел избива картечницата от ръцете на партизански картечар.Рикошета ранява командира на отряда и той умира по късно. Прободен на 5-6 места не прекратява огъня, докато партизанин не прави обход и го прострлва в главата. Партизаните се питат кой е този герой! Намират в него часовник с надпис ,,На майор Атанас Севов от 7-ми преславски полк! За отлична стрелба, от НВ Борис III ." А ония страхливци също ги разстреляли, защото пушките им показвали, че когато са били в безопасност са стреляли срещу тях.
  • 46 Пиночет

    5 5 Отговор

    До коментар #41 от "Комуниста":

    О ще се заричам, че ще получиш безплатен полет от хеликоптер. Втори исторически шанс с армия от дегенерати, изнасилвачи и мародери няма да получите, а малкото от живи от вас са вече в единият крак в гроба, другите ги изядоха червеите. Така, че разплатата с червеният бацил и останалите туморни образования ще бъде подобаваща!
  • 47 А този

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ами":

    Из взема кинтите за паспорти
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 goni

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Друг българин":

    По-скоро национал социализма!:) Нали знаеш как е свършил?!:)
  • 50 той

    9 0 Отговор
    Добре че немогат да ни забранят чувствата и мислите.
  • 51 goni

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "веселяк":

    Идеята е добра, шоуто ще е велико!:) Но, не подценявай джендърите. Тия, могат и други неща!:) Лично аз, няма да рискувам да залагам за едната, или другата страна!:) Шансовете са 50/50!
  • 52 goni

    1 4 Отговор

    До коментар #20 от "Националист":

    Вие работите за без пари ли?!:) Майтапчия! Като знам футболните агитки! Същите сте! Един ден в живота си не сте работили! Безработни!:)
  • 53 goni

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "СВД":

    И Добри Джуров!:)
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Отдавна трябваше

    3 12 Отговор

    До коментар #54 от "Отдавна трябваше":

    (продължение)


    Блестящата акция с ликвидацията на подлеца, превърнал се в германска подлога е осъществена от двама младежи от съпротивата в София - Гуджо (Бураджиев) и Виолета Якова.
    Това е спасителна за българската държава операция и нов провал за българския фашизъм и за кукловодите Гьоринг и Хитлер!

    Коментиран от #61

  • 56 Ха ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #43 от "СВД":

    "Теоретик", ама на Гешев. На онзи Гешев!
  • 57 От кого се криеш

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Друг българин":

    Последното убежище на оядените свръхбогаташи държатели на световния капитал, тоест на капитализма, заедно с държащите ги на власт заблудени овце, за да ги стрижат и доят до безкрай е фашизмът, а в Германия - нацизмът!
  • 58 трийте пак 54

    7 13 Отговор
    Отдавна трябваше да забранят "луков марш" като 100% анти-българска проява на манипулация и малоумие.

    Защо, кой е бившият от Междусъюзническата война герой, генерал Луков по време на ВСВ? - Пуделът на фелдмаршал Гьоринг. Защо му се е подлагал бившият герой от Междусъюзническата война? - Защото е имал политически амбиции! Този подложил се на германския нацист и фелдмаршал Гьоринг, този унизил българската офицерска чест генерал Луков, не е бил съгласен с политиката на цар Борис III за неизпращане на Източния фронт на български войски.

    Този нещастник на ВСВ, генерал Луков е бил разглеждан от Гьоринг и от германското разузнаване в София като алтернатива на Богдан Филов, като германските нацисти са залагали на него, за да извърши държавен преврат с подчинените му фашисти-легионери, за да вкара Българската армия в месомелачката на ВСВ.

    На 02.02.1943 г. Съветската армия окончателно разгромява 6-та германска армия на фелдмаршал Паулус под Сталинград, който се предава в плен, заедно със 130 хиляди изпаднали германци! Унгарските и италианските войски под Сталинград буквално са размазани от съветските танкове. В тази обстановка генерал Луков е трябвало да свали правителството на Богдан Филов ( по-умният фашага) и да изпрати български войски на помощ на Хитлер.

    Блестящата акция с ликвидацията на подлеца, превърнал се в германска подлога е осъществена от двама младежи от съпротивата в София - Гуджо (Бураджиев) и Виолета Якова.
    Това е спасителна за българс

    Коментиран от #59

  • 59 Трийте пак

    4 11 Отговор

    До коментар #58 от "трийте пак 54":

    (продължение)

    Публикувано във факти.бг: Това е спасителна за българската държава операция и нов провал за българския фашизъм и за кукловодите Гьоринг и Хитлер!
  • 60 луковистите трябва да бъдат разследвани

    5 13 Отговор
    Луков е фашист предател на България.Всеки който му се възхищава и той е такъв.Луковистите трябва да бъдат разследвани за изповядване на фашизъм.
  • 61 корекция

    5 6 Отговор

    До коментар #55 от "Отдавна трябваше":

    Не Гуджо, а Иван Буруджиев, заедно с Виолета Якова ликвидират радетеля за изпращане на български войски на Източния фронт.

    Слава на героите, които спасиха България от лапите на нацистките подлоги!
  • 62 оцелял от турското робство

    4 13 Отговор
    Шествието е факелно, защото е прекопирано от факелното шествие на Хитлер в Германия. Просто фашизъм!

    Коментиран от #66

  • 63 Асен Илиев

    3 6 Отговор
    ЗАПОВЯДВАМ, всички свещенослужители на yahweh, да се ликвидират мъчително, заедно със семействта им!
    Това включва еврейски равини, християнски свещеници, мюсулмански имами.

    Коментиран от #69

  • 64 Асен Илиев

    2 2 Отговор
    А Холованов остана. Само се дръпна в сянка. Зад една колона.

    Коментиран от #67

  • 65 АНЕНЕРБЕ

    10 0 Отговор

    До коментар #48 от "Белене":

    НАРИЧАШ ГЕНЕРАЛ ЛУКОВ "тъп фашист".

    Обясни ми какъв е този на когото бе лична охрана Борисов и в името на НЕГОВОТО ВЕЛИЧЕСТВО осъждаха на смърт и режеха партизански глави?!

    По случай 80 годишнината на това "ВЕЛИЧЕСТВО" се изредиха да му ближат ръцете и НИНОВА , и РАДЕВ , и СТАНИШЕВ, и КОМУНИСТИЧЕСКИ ОФИЦЕРИ и ГЕНЕРАЛИ и ......

    Не е ли странно да наблюдаваш дългата опашка от чакащи СРЕД КОИТО ОГРОМНА ЧАСТ КОМУНИСТИЧЕСКИ НИЩОЖЕСТВА поднесящи приветствията на осемдесет годишнината на САКСКОБУРГГОТСКИ.

    КАК БИХА ПОГЛЕДНАЛИ НА ТОВА ИЗБИТИТЕ ПАРТИЗАНИ, ЧИИТО ПРИСЪДИ БЯХА ИЗПЪЛНЕНИ В ИМЕТО НА ДОВЛЕЧЕНИЯТ ОТ НАСЛЕДНИЦИТЕ ИМ ИСПАНСКИ ТАРИКАТ, С КОГОТО РАБОТЕХА И ПРЕЗ СОЦА СЪЗДАВАЙКИ С НЕГО ВЪНШНОТЪРГОВСКИ ФИРМИ СРЕД КОИТО Е "Темпела".

    Що за морал , що за принципи отстояват тези "КОМУНИСТИ" убили най опасният враг на цар Борис - запасният генерал ЛУКОВ???

    АЗ СЪЩО НЕ ЗНАМ КАКВИ ПАРТИЗАНИ СА БИЛИ ТЕЗИ ОТ ПАРТИЗАНСКИЯТ ОТРЯД ЧАВДАР, КОЙТО Е СЪЗДАДЕН ОТ ГЕШЕВ , НО ЗНАМ, ЧЕ ТЕ СА ТОЛКОВА КОМУНИСТИ , КОЛКОТО АЗ СЪМ НЕГЪР.

    Коментиран от #68

  • 66 АНЕНЕРБЕ

    8 3 Отговор

    До коментар #62 от "оцелял от турското робство":

    С твое позволение ще те светна за нещо което по всяка вероятност не са знаели не само националсоциалистите на Хитлер , но и много подобни на теб същества.

    Има една звезда от съзвездието БИК , която наричат ЗВЕЗДАТА НА БУДА!! Носи името АЛДЕБАРАН , което в превод означава ФАКЕЛ!!

    От една от двете планети намиращи се около звездата Алдебаран медиумите на ХИТЛЕР каквато е била приятелката на Никола Тесла - МАРИЯ ОРСИЧ е влизала в контакт с извънземна цивилизация от която е получавала познанието променило вярванията на ТРЕТИЯ РАЙХ и довело да създаване на обществата ТУЛЕ и ВРИЛ.

    IYI който стои като символ на БНС е древен български символ различаващ се от този на еврейската ерест - християнството.

    IYI съчетава съвкупността от двойка елементи изобразяващи ЧЕРНОТО СЛЪНЦЕ В СЕВЕРНОТО ЗВЕЗДНО НЕБЕ и ЧЕРНОТО СЛЪНЦЕ В ЮЖНОТО ЗВЕЗДНО НЕБЕ.

    IYI символ говори за висше познание свързано с космоса и съществуването на НАШЕТО СЛЪНЦЕ.

    МОЖЕМ ДА БЪДЕМ ГОРДИ , ЧЕ НАРОДЪТ НИ Е НОСИТЕЛ НА ТОВА ПОЗНАНИЕ!!

    ИСТИНСКАТА БИТКА ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ И ТЯ Е ЗА ВЯРАТА И ДУШИТЕ НА ХОРАТА.

    Коментиран от #73

  • 67 Езикът на омразата

    5 2 Отговор

    До коментар #64 от "Асен Илиев":

    Асен Илиев е български граничар, геройски загинал за защита на социалистическата си родина Народна република България. А ти си малоумна мърша, говореща с езика на омразата, същият език, с който Моше е насъсквал народа на Израил, във Второзаконие на Тора и в Библията, да избие до крак своите братя семити в земята на Ханаан. Твоят герой Хитлер също е копирал от Моше но Бог е велик и въздава справедливост и възмездие за човекомразците!

    Затова и ние, православните християни се молим чрез Господнята молитва да дойде Божието царство, както на небето, така и на земята. А Божието царство ще дойде заедно с Второто пришествие на Бог Иисус Христос.

    Затова християнският руски народ, освободен от Сталин от веригите на кабалата и сатанизма, разбива на пух и прах могъщата армия на злото на Хитлер и на хитлеристка Европа!

    Слава на Сталин, два пъти спасител на човечеството! - Първият път от последователите на дявола - Ню-йоркският евреин от руски произход Лев Давидович Троцки и вторият път от четвърт евреинът копелдак на фамилията Родшилд, броячът на шекели Хитлер - Шекелгрубер.
  • 68 Над чий гроб

    3 5 Отговор

    До коментар #65 от "АНЕНЕРБЕ":

    Над чий чужд комунистически гроб плачеш, анти-комунисте? Комунистите сталинисти, които паднаха в жертва на троцкистите сатанисти ли оплакваш? Или се пъчъш да докажеш, че си от "по-добрите" антикомунисти - фашистите? Не знаеш ли, че създателят на всичко видимо и невидимо го е създал не за да се пъчат едни на земята, че са нещо повече от други от неговите създания? Не знаеш ли, че първият комунист е именно създателят, защото е създал всичко без печалба и безплатно, така, както човекът по негов образ и подобие създава децата си безплатно и без печалба. А там, където за пари и печалба създават хора и всичко останало - там е Неговото отрицание - дяволът.

    Коментиран от #71

  • 69 Нуждаеш се от обич

    4 2 Отговор

    До коментар #63 от "Асен Илиев":

    Асен Илиев е български граничар, геройски загинал за защита на социалистическата си родина Народна република България. А ти си малоумна мърша, говореща с езика на омразата, същият език, с който Моше е насъсквал народа на Израил да избие до крак своите братя семити в земята на Ханаан. Твоят герой Хитлер също е копирал от Моше но Бог е велик и въздава справедливост и възмездие за човекомразците!

    Затова и ние, православните християни се молим чрез Господнята молитва да дойде Божието царство, както на небето, така и на земята. А Божието царство ще дойде заедно с Второто пришествие на Бог Иисус Христос.

    Затова християнският руски народ, освободен от Сталин от веригите на кабалата и сатанизма, разбива на пух и прах могъщата армия на злото на Хитлер и на хитлеристка Европа!

    Слава на Сталин, два пъти спасител на човечеството! - Първият път от последователите на дявола - Ню-йоркският евреин от руски произход Лев Давидович Троцки и вторият път от четвърт евреинът копелдак на фамилията Родшилд, броячът на шекели Хитлер - Шекелгрубер.

    Коментиран от #70, #72

  • 70 Асен Илиев

    0 3 Отговор

    До коментар #69 от "Нуждаеш се от обич":

    Езика му да изсъхне!

    Коментиран от #77

  • 71 АНЕНЕРБЕ

    2 2 Отговор

    До коментар #68 от "Над чий гроб":

    За разлика от глупаци като теб, не деля българите на КОМУНИСТИ и АНТИКОМУНИСТИ /фашисти/.

    Разделянето на българите на тези две категории го направи НЕГОВОТО ВЕЛИЧЕСТВО, в царството на когото се плащаше на едни българи да режат главите на други българи така, както турчин не го е правил и създаде такова БРАТОУБИЙСТВО КАКВОТО НЕ ГО Е ИМАЛО ОТ ВРЕМЕТО НА КАЙН И АВЕЛ.

    Първо едни българи убиваха други в името на неговото величество , а после другите убиваха първите в името на партията която бе ръководена от хората на НЕГОВОТО ВЕЛИЧЕСТВО - партизаните от отряда ЧАВДАР.
    ЗА ТВОЕ СВЕДЕНИЕ И СЕГА НИ УПРАВЛЯВАТ ВНУЦИТЕ НА ЧАВДАРЦИ.

    На 80 годишнината от РАЖДАНЕТО на "величеството" което "другарите комунисти" довлякоха от Испания се кланяха и целуваха ръцете и СТАНИШЕВ И НИНОВА И ЧЕРВЕНИ ГЕНЕРАЛИ И ОФИЦЕРИ И ......

    ИНАЧЕ ПРОПОВЯДВАМ ИДЕИТЕ НА ЛЕВСКИ ЗА ЧИСТАТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА БЕЗ СУЛТАН И БЕЗ ЦАР В КОЯТО ВСИЧКИ ЩЕ БЪДАТ РАВНИ ПРЕД ЗАКОНА.

    ДОБРЕ ОСЪЗНАВАМ, ЧЕ СЪМ СМЪРТЕН, НЕ ПРОПОВЯДВАМ ЕВРЕЙСКАТА ЕРЕС ХРИСТИЯНСТВОТО КОЯТО Е ПРЕКОПИРАЛА ВСИЧКО ЕДНО КЪМ ЕДНО ОТ МИТРАИЗМА - МНОГО ПО СТАР ОТ НЕЯ.

    ВЯРВАМ В НАШИТЕ ДРЕВНИ УЧЕНИЯ И БОГОВЕ, В БОГОМИЛСТВОТО И НЕГОВИЯТ БОГ КОЕТО НОСИ СЪЩИТЕ СИМВОЛИ КАТО ТЕЗИ НА БНС - IYI .

    НЕ ПОСЯГАМ НА ВЯРАТА ТИ И ПРАВОТО ДА ПРИЕМАШ ЕВРЕЙСКИЯ НАРОД КАТО БОГОИЗБРАН , КАКТО СЕ ПРОПОВЯДВА И В БИБЛИЯТА И В СВЕЩЕНИЯ КОРАН.

    За мен ти си обрязан по дух българин , кланящ се на чужди богове.
    Не съм в състояние и ня

    Коментиран от #75

  • 72 АНЕНЕРБЕ

    5 1 Отговор

    До коментар #69 от "Нуждаеш се от обич":

    Публикувано във факти.бг: "Затова и ние, православните християни се молим чрез Господнята молитва да дойде Божието царство"

    УВАЖАЕМИ ПРАВОСЛАВНИ ХРИСТИЯНИНО,
    С твое позволение ще цитирам нещо от доктрината на ХИТЛЕР, което навярно ще светне на теб и на такива като теб , че приемайки БИБЛИЯТА и ХРИСТИЯНСКАТА ВЯРА приемаш като бонус и това, че има един БОГОИЗБРАН народ и той е юдейския!!

    "НЕ МОЖЕ ДА ИМА ДВА БОГОИЗБРАНИ НАРОДА - ИМА ЕДИН И ТОЙ Е АРИЙСКИЯ" - казва Хитлер

    За мен всички сме равни и няма БОГОИЗБРАНИ НАРОДИ , защото всяка идея за БОГОИЗБРАНОСТ води до РАСИЗЪМ , какъвто го има не само при националсоциализма , но и при ЦИОНИЗМА ЗА КОЙТО НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗАЩО Е ОБЯВЕН ОТ ООН ЗА РАСИЗЪМ.

    Коментиран от #74

  • 73 оцелял от турското робство

    1 5 Отговор

    До коментар #66 от "АНЕНЕРБЕ":

    С каквито и извънземни да си говориш, това, което ти е в главата, е фашизъм. А такива СЪЩЕСТВА като мен ти казват да научиш правописа , да четеш историята, докато броиш звезди по небето. Пише се ЕРЕС, не ересТ.
  • 74 Малко си захлупен

    4 1 Отговор

    До коментар #72 от "АНЕНЕРБЕ":

    Но ти прощавам. Предполагам, че заболяването ти е по наследство.
    Не ционизмът, а юдаизмът проповядва расизъм. А Иисус Христос отхвърля расизма, като в спор с еврейските книжници и фарисеи ги нарича деца на дявола (Евангелие на Йоан). Чети Новия завет и чак след това Стария завет.

    Коментиран от #76

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 АНЕНЕРБЕ

    4 0 Отговор

    До коментар #74 от "Малко си захлупен":

    Забавен си.
    Препоръчваш ми да чета новият , а после старият завет.
    Така се чете само СВЕЩЕНИЯ КОРАН.

    В БИБЛИЯТА НЕЩАТА СА ПРЕДСТАВЕНИ ХРОНОЛОГИЧНО КАТО В ПЕТОКНИЖИЕТО Е ПРЕДСТАВЕНА ИСТОРИЯТА НА БОГОИЗБРАНИЯ НАРОД , ЧАСТ ОТ КОЙТО Е ХРИСТОС И НЕГОВИТЕ УЧЕНИЦИ.

    Редно е да отидеш при някой православен духовник за да ти обясни, че ХРИСТОС Е ЧАСТ ОТ БОГОИЗБРАНИЯ НАРОД НА ЧИИТО БОГ ТИ СЕ КЛАНЯШ.

    Убеден съм, че не си чувал и нищо не знаеш за поп БОГОМИЛ И НЕГОВОТО УЧЕНИЕ НИТО ПЪК ЗА СИМВОЛИТЕ МУ КОИТО СЕ ПОВТАРЯТ С ТЕЗИ НА ВЪПРОСНИТЕ НАЦИОНАЛИСТИ.

    Предполагам, че и те като теб нищо не знаят за тях и за това какво представляват. За приелите учението катари и албигойци едва ли са чували.

    Но да сте живи и здрави. Продължавайте все така.

    Коментиран от #78, #79

  • 77 Господин Асан

    2 0 Отговор

    До коментар #70 от "Асен Илиев":

    Първо научи да пишеш правилно на български, а после си суши езика!
  • 78 Прощавам ти

    2 0 Отговор

    До коментар #76 от "АНЕНЕРБЕ":

    Понеже Бог е един - прощавам ти! Чрез Иисус Христос всеки може да бъде избран. Защото Иисус Христос е единосъщ с Отца Си и със Светия Дух и защото е казал: "Аз съм пътят, истината и животът. И който повярва в мен, и да огине, ще оживее!"

    Също: "Никой де дохожда до Отца, освен чрез Мен."

    Не зная какво ти нашепват гласовете от "Окото на бика", но нищо не става извън Божията воля.
  • 79 Прощавам ти

    2 0 Отговор

    До коментар #76 от "АНЕНЕРБЕ":

    Пoнeжe Бoг e eдин - прoщaвaм ти! Чрeз Ииcуc Хриcтoc вceки мoжe дa бъдe избрaн. Зaщoтo Ииcуc Хриcтoc e eдинocъщ c Oтцa Cи и cъc Cвeтия Дух и зaщoтo e кaзaл: "Aз cъм пътят, иcтинaтa и живoтът. И кoйтo пoвярвa в мeн, и дa пoгинe, щe oживee!"



    Cъщo: "Никoй дe дoхoждa дo Oтцa, ocвeн чрeз Мeн."



    Нe знaя кaквo ти нaшeпвaт глacoвeтe oт "Oкoтo нa бикa", нo нищo нe cтaвa извън Бoжиятa вoля.
  • 80 Трой

    0 7 Отговор
    Куку марш.
    Лудите се събират за това шествие.
    Но те казват ние несме а останалите сте луди
    Направете си заключението, колко болни отрепки има между нас по черни са от смърта в душите си
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 К*р за всички "националисти"

    0 6 Отговор

    До коментар #16 от "Барс":

    Тъпи к*пелета се криете зад национализма с расистки наколности никви българи не сте а обикновени расисти един истински българин никога не би тръгнал срещу друг какъвто и да е не ромите а скритите нацисти са проблема на България
  • 83 Никой

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "СВД":

    Конските куйруци са те научили на държавност. Пък вземи си направи едно ДНК, сигурно ще останеш много учуден от резултата, тракиецо
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове