Last news in Fakti

17 Февруари, 2020 09:39 19 529 43

Главният прокурор с последни новини за Васил Божков

  • васил божков-
  • иван гешев-
  • прокуратура

Учудващо е, че беше задържан. В тези държави няма практика да задържат милиардери, обикновено им се взима паспортът, заяви обвинител номер едно

Главният прокурор с последни новини за Васил Божков - 1
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев даде последна информация как се развива искането за екстрадиция на бизнесмена Васил Божков от Обединените арабски емирства (ОАЕ).

"Нямаме официална информация дали е освободен от ареста. Учудващо е, че беше задържан. В тези държави няма практика да задържат милиардери, обикновено им се взима паспортът", заяви обвинител номер едно.

По думите му това не влияе по никакъв начин на искането на нашата държава за екстрадиция. Гешев настоя, че България ще направи всичко, за да върне Божков у нас и да бъде съден тук. И потвърди, че последното обвинение срещу хазартния бос, който се укрива в чужбина, е свързано с търговия с влияние и държане на нерегистрирани културно-исторически ценности.

Разследванията на Специализираната прокуратура срещу Божков започнаха миналата година. Беше образувано досъдебно производство за престъпление, извършено през декември 2017 г. в София, посочиха тогава от държавното обвинение. Става въпрос за сигнал от Цветомир и Боян Найденови, който включва също така и данни за изнудване чрез принуда, придружено със заплаха за убийство или тежка телесна повреда.

Междувременно пред „Нова телевизия“ Иван Гешев се изказа остро срещу изказванията на президента и премиера по отношение на прокуратурата. Той посъветва политиците и бизнеса да не се месят в работата на държавното обвинение.

"Гледам, че миналата седмица всички дават акъл на прокуратурата. Няма да се допусне да бъдем замесвани в игрички. Прокуратурата е независима институция. Прокуратурата и аз много добре знаем какво трябва да свършим и те, вместо да си правят вятър на устата, да вземат да свършат това, заради което са ги избрали българските граждани", каза Гешев.

Той бе категоричен, че прокуратурата се води от интереса на гражданите, които очаквали справедливост. Затова именно и обвинението се е заело с върпоса за скандалната приватизация, възлагайки проверка на ДАНС.

"За нас не е толкова важно да покажем истината, а да има наказателна отговорност за хората, които откраднаха залъка на българския гражданин", каза Гешев.

И отново отправи призив политиците да не се занимават с игрички, а да подкрепят със законодателна дейност прокуратурата по отношение на приватизационните сделки.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    62 7 Отговор
    гешев много, ама много, добре си играе ролята

    Коментиран от #4, #8, #16, #19, #40

  • 2 АНЕНЕРБЕ

    84 6 Отговор
    ЧАКАМЕ СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА:
    1/ КТБ
    2/ ВИВАКОМ /БТК/
    3/ БУЛГАРТАБАК
    4/ "АМЕРИКАНСКИТЕ" ТЕЦОВЕ
    5/ Български морски флот
    6/ МУЛТИПЛЕКСИ

    ЧАКАМЕ С ГОДИНИ , НО ТИ ГЕШЕВ НЕ СИ УЗРЯЛ ЗА ДА РОДИШ ТАЗИ СПРАВЕДЛИВОСТ.

    ЗА ДА БЪДАТ РЕШЕНИ ПРОБЛЕМИТЕ С ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИ ПРИВАТИЗАЦИИ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ОТСТРАНЯВАНЕТО НА ГЕШЕВ И НАЛАГАНЕТО НА ВОЕННА ДИКТАТУРА С ВОЕННИ СЪДИЛИЩА И ПРОКУРОРИ.

    УПРАВЛЯВАЩАТА НИ ИЗМЕТ СЪСИПА ВСИЧКО , А СЕГА РЕШИ И ДА НИ УНИЩОЖИ ГОРЕЙКИ БОКЛУЦИТЕ НА ЕВРОПА

    Коментиран от #7, #33

  • 3 Йегер

    32 1 Отговор
    Теоретично укрите доходи и теоритично щяха да отидат за залък на народа ако бяха вкарани в хазната въпросните теоретично укрити пари!
  • 4 Спиро

    43 5 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Че чак преиграва.
  • 5 А де

    61 4 Отговор
    Прокуратурата е независима институция, ръководена от зависими хора.
  • 6 дааа

    72 1 Отговор
    Ще повярвам на Гешев, когато арестува Делян Славчев Пеевски!

    Коментиран от #9, #31

  • 7 Лекар БГ

    60 1 Отговор

    До коментар #2 от "АНЕНЕРБЕ":

    Чакаме и за БГА Балкан./с всички допълнителни активи/.За родните Фарми.За Соди-Девня.За Химко-Враца.За ТЕЦ Варна.За ловните стопанства.За ликвидацията на българското земеделие.За курортите.
    За горите.За заменките и бетона по Морето.За СИ банк.Изобщо-ние си чакаме.

    Коментиран от #21

  • 8 ???

    30 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    По рано бях писал за разследването о ДАНС на приватицацията, че прокуратурата трябва да се прекръсти на Информация. Сега си имаме Главен Информатор и Говорител на Информацията. Повечето пъти информацията си противоречи, но може да са чели "Библията", където пише, че лявата ръка не трябва да знае какво прави дясната. И да напиша по Гешевски -Горното за сведение.
  • 9 можеее

    32 5 Отговор

    До коментар #6 от "дааа":

    И Боко в зайчарника.
  • 10 бай Дончо

    5 14 Отговор
    Върни се в България черепчо, дън ти пратя някой, че там все мои хора
  • 11 Ха Ха Пънки

    34 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "За нас не е толкова важно да покажем истината, а да има наказателна отговорност....
    Този изби рибата
    Дебил
  • 12 Талант

    35 4 Отговор
    Артистичните изпълнения на г–н Главния са достойни както за Оскар, така и за Аскеер.
  • 13 edson

    35 5 Отговор
    ГЕШЕВ КОЛКО ПО - УЧУДЕН ЩЕ СТАВАШ
  • 14 Умно село

    26 4 Отговор
    Надеждана умира последна!
    Холивуд и Боливуд вода да пият.
    Толкова добре си играе ролята , че чак преГрява!
  • 15 коко

    27 4 Отговор
    На мен ми е много чудно, защо занимават хората с това, след като не ги интересува? Може би е някакъв вид ПиАр ?
    Да кажат нещо, за заплати - пенции, здравеопазване... е това ги интересува хората и те това е правилния ПиАр! Божков си е Божков, не ме интересува - интересувам се от мене си, утре искам да ми е по-добре от днес и очаквам правителството да положи усилия!!!

    Коментиран от #36

  • 16 АНЕНЕРБЕ

    43 6 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    ВСЯКА ИГРА ИМА НАЧАЛО И КРАЙ.

    КРАЯТ НА ИГРАТА НА ГЕШЕВ , ЦАЦАРОВ И ТИКВАТА СЕ ВИЖДА.

    ТЕЗИ ИЗМЕТИ ДОРИ НЕ ПОДОЗИРАТ ВЪРХУ КАКЪВ ВУЛКАН ОТ НЕДОВОЛСТВО СА СЕДНАЛИ И СЕ ГАВРЯТ С НЯКАКВИ ЗАКАНИ.

    СКОРО , АМА МНОГО СКОРО ЩЕ СЕ ОКАЖЕМ В СИТУАЦИЯТА НА АРЖЕНТИНА КОЯТО ПРИ ИЗЛИЗАНЕТО СИ ОТ ВАЛУТНИЯ БОРД , ПОМЕТЕ ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА ИЗМЕТ
  • 17 Пашата маргините доган пеевски домуса

    29 1 Отговор
    Кога ше са арестувани или още не им виждате престъпленията и после изведнъж ше писнете лелееее ама как е възможно било това😂😂😂😂
  • 18 Тях червеното знаме роди ги

    15 6 Отговор
    Гешев трябва да има "армия"от разследващи и прокурори,защото където и да пипне, мирише на корупция и далавери на хора и институции свързани с КГБ и техните български "чакали"-родени от червеното знаме.В ход е мащабна офанзива,подкрепена с много пари за свалянето на правителството,но въпроса е кой ще е следващия -назначен от еврейския интернационал?
  • 19 ТРОПЧО

    14 5 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    МНОГ СЕ ФИЛМИРА ТОЯ ГЕШЕВ МНОГО ИЛМИ ГЛЕДА ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА МНОГО ГОЛЯМ ДЖЕИМС БОНД ДА НЕ СИ ЧУДИ ПОСЛЕ ДЕ ДА СЕ ЗАВРЕ САМО ПИАРИ АМА НА ВИСОКО НИВО НЕ СМЕЕ ЩОТО ЩЕ ГО ЗАВЪРТИ ЦЕНТРОФУГАТА НАЛИ АДИ СТИГА С ТЕЯ ФОЕРВЕРКИ ЧИРПАН СЕЛАТА НАОКОЛО И ТН. ДАВАИ В СОФИЯ БРАТ НА ДОНДУКОВ 2 ТАМ Е МЪРШАТА ЗА ИЗМИТАНЕ НЕ ПО СЕЛАТА
  • 20 гражданин

    25 3 Отговор
    След като прокуратурата се води от интереса на гражданите, ами хайде тогава да погледне към гражданите Доган,Пеевски, Домусчиеви, Найденови и т.н. О, извинете те може би са най-големите ,,светци" и със сигурност нямат прегрешения / айде бе, сериозно /. Прокуратурата просто действа избирателно / за когото и е наредено-това го знае всяко хлапе /. И май вятъра на устата си го прави самия Гешев..... Действително, че демонстрацията за борбата с битовата престъпност е добре изглеждаща, но ще видим резултатите, ако има такива....
  • 21 АНЕНЕРБЕ

    36 3 Отговор

    До коментар #7 от "Лекар БГ":

    ЗА ТЕЗИ КОИТО СЪМ ИЗБРОИЛ НЕ МОГАТ ДА ГОВОРЯТ ЗА ИЗТЕКЛИ ДАВНОСТНИ СРОКОВЕ.

    ОСОБЕНО БОЛЕЗНЕН ЗА ВСЕКИ БЪЛГАРИН Е СЛУЧАЯТ С ДВЕТЕ "АМЕРИКАНСКИ" ЦЕНТРАЛИ НА КОИТО ЧРЕЗ ЦЕНАТА НА ТОКА ПЛАЩАМЕ ЗАЕМИТЕ !!!

    И КЪМ МОМЕНТА В ЦЕНАТА НИ ЗА ТОК СЕ ВКЛЮЧВАТ ЗАЕМИ В РАЗМЕР НА 13,1 МИЛИАРДА ЕВРО !!!!

    ОЩЕ ПРЕЗ 2013 ГОДИНА ДЕЛЯН ДОБРЕВ ПОДАДЕ СИГНАЛ ДО ПРОКУРАТУРАТА ЗА ТОЗИ НЕЧУВАН ГРАБЕЖ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!!

    ГЕШЕВ , ЦАЦАРОВ И КОМПАНИЯ ГРОЗНО И ЗЛОВЕЩО МЪЛЧАТ И НАБЛЮДАВАТ ОГРАБВАНЕТО НИ, а Борисов и правителството му продължават да не изпълняват разпореждането на ЕС за прекратяване на договорите с двете централи , които според ЕС представляна ДЪРЖАВНА ПОМОЩ!!!

    ЗА ИЗМАМАТА С ВИВАКОМ ПЕРСОНАЛНА ОТГОВОРНОСТ НОСЯТ ДВАМАТА ПРОКУРОРИ - Гешев и Цацаров, които допуснаха един ВЪЗБРАНЕН в полза на държавата актив на КТБ по престъпен начин да стане собственост на единият от акционерите на фалиралата банка - РУСКАТА ВТБ, която се представляваше от Милен Велчев и Спас Русев.

    ТАКА С ТЕЗИ ХОРА ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОДЪЛЖАВА!!

    С ГРАБЕЖА КОЙТО НИ НАЛОЖИХА ПРИНУДИХА МИЛИОНИ СВЕСТНИ И ОТВРАТЕНИ ОТ СЛУЧВАЩОТО СЕ БЪЛГАРИ ДА НАПУСНАТ РОДИНАТА СИ!!

    ТЕЗИ ТИПОВЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА ГЕНОЦИД И ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ БЪЛГАРИ!!

    Коментиран от #35

  • 22 Крадец

    7 9 Отговор
    Ами това е най силния ,,ПРОКУРОР,, на Република България до сега дали не се знаело ,че БАТЕ БОЖКОВ Е НАЙ ДОБРИЯ ИГРАЧ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ ,НО ЯВНО ПРЕЧИ НА НЯКОГО И ТОЗ НЯКОЙ ИСКА ДА ГО ИЗМИСЛИ ,НОТОЗИ НЯКОЙ ЩЕ СЪЖЕЛЯВА ЕДИН ДЕН ,,ЛЕВСКИ,,ШАМПИОН
  • 23 Ха ха

    20 7 Отговор
    Междувременно пред „Нова телевизия“ Иван Гешев се изказа остро срещу изказванията на президента и премиера по отношение на прокуратурата. Той посъветва политиците и бизнеса да не се месят в работата на държавното обвинение. МНОГО ЕРБАП ТАЗ МУТРА ВА?!))))ДОКОГА ЛИ!?))))
  • 24 Бачо Киро

    27 5 Отговор
    9.2. - Гешеффф - "Нямa кaк дa ни cлушa в мoмeнтa Бoжкoв, зaщoтo ce нaмирa в aрecтaнтcкитe пoмeщeния нa OAE. Тoвa, чe ce рaзхoждa cвoбoдeн в хoтeл, e чacт oт хибриднитe aтaки cрeщу прoкурaтурaтa, дoпълни глaвният прoкурoр."

    16.2. - Прокуратурата е изненадана, че е бил в ареста. Не били въобще уведомявани, че е арестуван.
    16.2. - Божков вече е на свобода
    16.2. - Божков е под домашен арест

    Абе изобщо яко ПиАр си прави прокуратурата, отвреме навреме се издъни с изказванията, понеже ги мързи дори да ги синхронизират с изцепките на шефа си и така ... Народът ахка и охка, а вода в Перник няма, КТБто е в пълно мълчание, никой не пита защо Горанов още е министър, да не говорим Бойко премиери ГЕРБ в управлението (барабар с опозицията, дето е опозиция, колкото аз съм Джеймс Бонд), никой не пита никого защо 5 години си траят, а сега изведнъж Божков (който си е боклук де, спор няма по този въпрос) се оказа егати престъпника, ма те сега разбрали ... Отделно пък ВЪОБЩЕ НИКОЙ не говори вече за 20-те МИЛИАРДА които отписва НАП като несъбираеми (уж) само за периода 2016-2018. Там Нинова ли беше министър? Аааа да бе, Горанов пак. Верно. Местан го мести и той, Доган си лапа париците покрай електроцентралата и не само, но си го пази НСО (и никой не смее дори да загатне защо, след като не е депутат даже), и тн, и тн, и тн .... Хляб и зрелища баце, ма на 80-те процента не им трябва и хляб даже ... нито дори вода.
  • 25 От Народа

    20 3 Отговор
    Според мойто мнение е че трябва арести на всички от НАП директори и проверка на тяхното и на децата им имотно състоянеи. На всички ни е ясно, че крадат а сега е времето за затвор и иземване на имущества. Божков не е виновен пе не са му искали пари. Кой луд дава пари доброволно? Корумпиран е този, който ме ги е искал.
  • 26 СВЕТИ ПЕТЪР

    16 7 Отговор
    ГЕШЕВ И ТИКВАТА ХАРЧАТ МИЛИАРДИТЕ КОИТО НИЕ ГИ ПЛАЩАМЕ А НАЙ НАХАЛНО УДРЯТ И ДОБРИТЕ С ТЕЖКИ ДУМИ ,,КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА,,ЩЕ СТАНЕ ЕДНО МАЗАЛО В АМЕРИКА ЩЕ ГИ НАМЕРЯТ ДА МИСЛЯТ ЗА НАРОДА ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ,ЗА МЛАДИТЕ ДЕТО СЕ ИЗСЕЛИХА ,ЗА ДЕЦАТА А НЕ ЗА ОЛИГАРСИТЕ ,ЗАЩОТО СТАВА МНОГО ГОРЕЩО ПОСРЕД ЗИМА
  • 27 12345

    17 4 Отговор
    Този ми напомня за младия Боко, когато беше главен секретар на МВР. Явно са го харесали за бъдещ премиер, но дали народа ще се върже отново на такава въдица незнам. Аз лично въобще не му вярвам и хия не го харесвам.
  • 28 Йозеф

    19 1 Отговор
    Последно - арестуван ли е Божков, под домашен арест ли е или е освободен, че нещо се оплетоха нещата?
  • 29 бай Дончо

    8 4 Отговор
    Споко, ще го върнат. Нали аз им купувам нефта. Ама първо ш му покажат Турската баня
  • 30 Русенец

    13 5 Отговор
    Гешев е фабрика за доказателства и прокурорски рекет над населението. Скоро даже Бойко ще проплаче от него !
  • 31 помак

    13 1 Отговор

    До коментар #6 от "дааа":

    И доганяяяяяяя…….и Бисеров......и кмета на Неделино .сниман от Нова Тв как КРАДЕ ОБЩ. ПОРЪЧКИ .
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 хаяско

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "АНЕНЕРБЕ":

    Колко заглабиха военните, колко поделения разпродадоха, чакаме да понесат отговорност!
  • 34 Петко

    14 3 Отговор
    Вече излез от печат новата документална книга за Васил Левски. От нея още веднъж се разбира, че както тогава, така и днес българите сме много големи продажници и всяка идея на българин се признава за добра, едва когато тя бъде призната от чуждоземните хора. Така е било с В.Левски, с Априлското въстание, със Стефан Стамболов, с бившия кмет на София Иван Иванов и всички български научни открития.
  • 35 хаяско

    16 3 Отговор

    До коментар #21 от "АНЕНЕРБЕ":

    Договора за мариците беше, да се инвестират 200млн, и 2015 да се предадат на нек. Р.Овч. нещо е преподписал при станишев. Прибрал е някаква комисионна

    Коментиран от #38

  • 36 хохо

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "коко":

    Не си казал бе, ша ти го напраиме, да ти е екстра бие.
  • 37 Иван

    4 2 Отговор
    Не зная дали е вярно, чувал съм следното: По време на Втората световна война, когато с жп. влаковете са отивали към фронта болшинството българи са били такива живущи по селата и поради което добре са се познавали. Между тях във влаковете е имало хора, които не са вярвали, че каузата хитлеризма да бъде унищожен е справедлива. Именно тогава се е родил израза:"С такива хора на фронта не бива да се отива". В сегашното наше историческо време също съществува своево рода фронт.
  • 38 Били

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "хаяско":

    Вече не помня при кой премиер беше сключен този договор. Както и този за Челопеч, Дънди прешъс. Отдавна беше. Изгодни ли са за България? А Софийска вода, електро?
  • 39 Всички са маскари

    2 0 Отговор
    Абе тоя Каскета за мисирка ли взима заплата или за Главен прокурор?
  • 40 Георги!

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Има надежда да дойде демокрацията след клептокрацията,която обслужва стотици престъпници като Баневи.Сега ще видим държавниците и партиите ще променят ли законите за олеснение на прокуратурата и съда за налагане на ред,законност и справедливост.Очакваме ЕС и САЩ да ни измъкнат от блатото на мафията!
  • 41 ilia

    0 0 Отговор
    mnogo dobre
  • 42 илия

    1 0 Отговор
    много добре
  • 43 ТАТО

    2 0 Отговор
    Само ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИИКА -С ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове