Last news in Fakti

20 Февруари, 2020 15:35 2 545 14

Евгений Дайнов: Управляващите нямат инструмент да управляват, защото изкормиха институциите

  • евгений дайнов-
  • българия-
  • институции-
  • управляващи-
  • иван гешев-
  • слави трифонов-
  • партия

За партията на Слави Трифонов проф. Дайнов коментира, че такива популистки проекти винаги влизат в парламента, но той няма политически нюх

Евгений Дайнов: Управляващите нямат инструмент да управляват, защото изкормиха институциите - 1
Снимка: БГНЕС

"Управляващите нямат инструмент да управляват, защото изкормиха институциите". Това каза пред БНР проф. Евгений Дайнов. Според него институциите са превърнати от управляващите във фирми за обслужване на частни интереси и дори и да искат да управляват - не могат:

"Това, което остава да правят, е да се влачат по корем до края на мандата, което е висшата цел", коментира той.

По думите му всички партии в този парламент са опитомени и са съюзници на ГЕРБ, а в обществото има недоволство и съпротива, но няма усещането, "че е възможно да бъдат премахнати и заменени с нещо по-конструктивно".

Проф. Дайнов коментира в предаването "12+3", че не трябва да се подценява общественото недоволство и т.нар."мъртво вълнение", но посочи, че опозиционната партия "БСП титанично се излага в своята неспособност да бъде алтернатива".

"Разделение на властите няма, всички бяха приобщени от Бойко Борисов. Само една власт остана извън кокошарника - това е президентската власт. Няма начин двете власти (премиер и президент - бел.ред.) да не влязат в конфликт, защото това е единственото разделение на властите и там се събира цялото напрежение, което броди из обществото, и което се опитва да бъде представено чрез президента", заяви Евгений Дайнов.

Политологът коментира дейността на главния прокурор Иван Гешев с думите: "той не е на полето на правото, той е напълно на полето на политиката".

По думите му Гешев продължава линията на Сотир Цацаров да изземва власт от обезвластените институции в държавата: "Гешев е един от най-мощните, може би вече най-мощният политически играч. Той има властта да взема решения, които влияят на всеки един гражданин на страната. Той има повече правомощия от министър-председателя, да не говорим колко повече от президента. Той е човекът, който успява да превръща събраната на едно място власт в своя", заключи Дайнов и припомни, че от 2014-а година той е предупреждавал, че прокуратурата ще започне да акумулира политическа власт.

Според политолога Гешев е произведен като самостоятелен играч от събрали се на едно място интереси.

За партията на Слави Трифонов проф. Дайнов коментира, че такива популистки проекти винаги влизат в парламента, но той няма политически нюх.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евгени Минчев

    13 25 Отговор
    Ех,Евгени то и на тебе инструмент не ти остана,вече.
  • 2 ЦАР ТИКВА

    27 5 Отговор
    АЗ ША ВИ ДАМ ЕДИН ИНСТРУМЕНТ АЗ..НОМЕРЦА ША МИ ПРААТ ТЕ..
  • 3 Сульо

    8 29 Отговор
    тоз изкукалия "професор" защо отще го пускат по медиите да плаши бебетата?
  • 4 кнаус 485

    41 5 Отговор
    За първи път съм съгласен с Дайнов,казаното от него напълно припокрива моето мнение за ситуацията в страната....
  • 5 Босия

    4 14 Отговор
    Мамин Генчо, дете на болшевики, почна ли да се къпе редовно?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Иван

    6 7 Отговор
    Този голям и световно неизвестен професор, след като оправи ДПС, сега тръгва да оправя и институциите. В България на глава от населението има най-много експерти, професори, като този и мераклии. Да ви са живи и здрави.
  • 8 ПЕНКО

    3 5 Отговор
    ПРОИЗВОДНО НА ГНУСНАТА ПАРТОКРАТСКА " КОМУНИСТИЧЕСКА" НОМЕНКЛАТУРА -ЖИВКОВА !!!!!!!!!!!!!
  • 9 G Draganov

    5 4 Отговор
    Кефят ме гербевите тролове как са се активизирали, и спамят простотий.

    Коментиран от #10, #12, #13

  • 10 787

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "G Draganov":

    Научете това "Й",че дразните вече!Ей,тоя първи клас!
  • 11 Най важното

    2 1 Отговор
    Никой не води статистика колко професерори, доценти, асистенти и др. научни степени се раздават в тази държава. Който не е решил той не си е присвоил някаква научна степен. На всички тези тарикати им се дават добаки към заплати и пенсии от нашия джоб. Докога ще се източва бюджета по всевъзможни начини? Няма ли кой да им потърси сметка вече?
  • 12 Generalissimo FRANCO

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "G Draganov":

    ?"...ФАКТИ, до доказване на противното, няма физиономия на ГЕРБ-ов трол... ФАКТИ е най-посещавана социална мрежа за последните 5-6 години. Тя се ръководи от професионален екип. Въпросът е :"Кой плаща на ФАКТИ?"...
  • 13 Generalissimo FRANCO

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "G Draganov":

    P.S.: ако ФАКТИ се финансира от държавна институция.. това предполага, че е намерен а надеждна "обратна връзка" за реалните настроения сред обществото....извън официалните "платформи" за диалог (парламент, СМИ, и др ).. За мен е любопитно, КОЙ посъветва Борисов за създаване на тролове като ФАКТИ?
  • 14 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Роденият за професор не може да върти мотика !!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове