Last news in Fakti

21 Февруари, 2020 09:42 2 035 36

Петкова срещу Радев за цената на газа

  • теменужка петкова-
  • енергетика

Енергийният министър отказа коментар за ТЕЦ „Бобов дол“

Петкова срещу Радев за цената на газа - 1
Снимка: Нова ТВ

Енергийният министър Теменужка Петкова коментира пред „Здравей, България“ по „Нова телевизия“ разговора между президента Румен Радев и руския му колега Владимир Путин. Тя заяви, че в разговора са обсъждани енергийни проекти и цената на българския газ. Новината за обсъжданите теми ядоса Петкова.

Затова тя пак обясни всички проекти, по които работи българската страна. „Ако има проекти, по които работи президентската институция, е редно за тях да знае и изпълнителната власт“, каза Петкова.

Във връзка с цената на газа, тя заяви, че темата е много деликатна и обясни, че всичко е много ясно дефинирано.

На въпрос дали се е опитала да се свърже с президентската институция, министър Петкова каза, че не е правила подобни опити.

Тя обаче коментира, че винаги Министерският съвет е оказвал всякакво съдействие на президентската институция.

Не е работа на министъра да коментира теми като тази с ареста на шефа на ТЕЦ „Бобов дол“ заяви Петкова.

Вчера шефът на ТЕЦ „Бобов дол“ бе задържан за 24 часа вчера по време на негова командировка. Днес се очакват подробности за ареста.

Относно това дали този ТЕЦ-ът е свързан с Христо Ковачки, тя каза, че не може да отговори на този въпрос.

Петкова обясни какви отговорности има министерството на енергетиката и обясни, че не може да коментира частни собствености.

Министър Теменужка Петкова коментира „Зелената сделка“. Тя е голямо предизвикателство, по думите ѝ, за всички страни и особено за България.

На въпрос имаме ли право да не подпишем тази сделка, Петкова заяви, че всички държави, освен Полша, която се въздържа към момента, са я е подкрепили. Но, по думите ѝ, е важно да не подложим на риск енергийната система на България.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кокошка

    61 11 Отговор
    От групата на мисирките.

    Коментиран от #36

  • 2 Ахахаха

    66 9 Отговор
    Змията преди да умре хале! Тъпачко, Путин разговаря и преговаря с бъдещите управляващи на страната, а не с бившите и особено не иска да преговаря с криминални мутренски изчадия от прехода! Да, така е...

    Коментиран от #26, #35

  • 3 Тази жена

    39 8 Отговор
    Е много дебела...!!!
  • 4 1234

    52 7 Отговор
    Всички енергини проекти на герб са провалени, какво има да питате!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 премиерът

    29 9 Отговор
    Тази жена я чукат само в огромният и' анален отвор.

    Коментиран от #9, #10

  • 7 БОЙКО БОРИСОВ

    15 38 Отговор
    ПАНАИРДЖИЙСКАТА МЕЧКА ДА СИ ВРЪЧВА ОРДЕНИТЕ,И ДА НЕ СЕ МЪЧИ С ПОЛИТИКА,НЕ МУ СЕ ОТДАВА ПЪК И ОТ ФУРАЖКАТА ГОРЕ НИЩО НЕ Е ОСТАНАЛО.!!!
  • 8 Byg

    9 33 Отговор
    Явно мисирките пак не са разбрали какво каза министър Петкова , или са тъпи или грачат по команда. Петкова каза че намалението на цената вече е договорена от правителството и нека фатмака да не си преписва заслуги за това.А на въпрос дали се е опитала да се свърже с президентската институция, министър Петкова каза че румен е свалили доверието си и е прекъснал всякаква комуникация с изпълнителната власт.
  • 9 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕

    2 7 Отговор

    До коментар #6 от "премиерът":

    Почвай ги,черпя
  • 10 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "премиерът":

    Почвай ги,черпя
  • 11 STEFCO

    3 13 Отговор
    tova tıpo sıshtestvo koeto se naricha prezident e nai golemiya palyacho pılen bokluk
  • 12 боцмана

    31 3 Отговор
    Добре де , ха обясни на хората , защо при наблюдавано леко намаление на цените на горивата , се вдигнаха цените на LPG , което е остатък от преработките и би , трябвало и то да намалява. Обясни им още как вашето правителство без да даде никакви срокове , изведнъж иска повсеместна регистрация на газовите уредби и нови талони , разни заверки , което струва пари. Или за последно се стараете да оберете до шушка малкия човек.

    Коментиран от #17

  • 13 Благой

    29 5 Отговор
    Явно, много ги е страх от президента тия от ГЕРБ , защото при всяко появяване в придворните им медии всяка тема на разговор е насочена с нападки срещу Радев 😜

    Коментиран от #23

  • 14 Кочината се тресе !

    20 4 Отговор
    Барселонските власти са започнали разследване за пране на пари срещу премиера Бойко Борисов. Органите за противодействие на корупцията в областта проследяват влизането на пет милиона евро в две компании, свързани с луксозно имение и скъпарски ммагазин.

    Прокуратурата в Барселона разследва дали Борисов има участие пране на пари с международно участие, предават от испанското издание “El Periodico”. Каталунската полиция е намерила съвпадение при разследването, което свързва престъплението с Борисов.

    Според разследването, до което се е добрал испанският вестник, облагодетелствано от цялата схема лице е бившият модел Борислава Йовчева. Смята се, че именно връзките и с премиера Борисов са попаднали под лупата на властите. Йовчева и баща й, бивш електроинженер, са част от две големи компании в Барселона - Numin Invest SL and EMA BGS SL. Те са получили над пет милиона евро от 2013 година насам, според прокуратурата. Разследването показва, че парите дошли от хора извън Испания.

    На 20 март миналата година е получен сигнал от българската организация Обединено гражданско сдружение. Така е започнало и разследването. Според сигнала Йовчева и семейството й живеели в луксозна вила и посочват връзка между бившия модел и премиера.

    Коментиран от #22

  • 15 abc

    6 25 Отговор
    Странно е бащицата Путин да е боготворен от нашия президент, а нашият бащица оплюван; нещата изглеждат,че не са принципни а Радев иска да е бащица също, ама много му се иска.
  • 16 Дидо

    24 3 Отговор
    Време е тая 10 годишна диктатура да свърши👎🏻
  • 17 Мордекай

    7 13 Отговор

    До коментар #12 от "боцмана":

    Това с газовите уредби е от 2014 , 6 години малък срок ли са
  • 18 КУБРАТ

    23 3 Отговор
    Тази куха лелка е просто едно без идейно туловище без никакъв смисъл и дейност!Не може да отговаря за нищо и не знаела нищо!За какво е там и то като министър?Тази и за такса на кенеф няма да я сложа!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Russia and Usa

    0 11 Отговор

    До коментар #5 от "Ха ха":

    Левски е педерас бе момко
  • 21 12345

    19 2 Отговор
    Полша произвежда голяма аст от ел.еенргията си от ТЕЦ и затова не подкрепа сделката. Ние произвеждаме 60% от ел.енергията си от ТЕЦ, но подкрепяме сделката. Какви са управляващите от ГЕРБ тогава? Аз бих ги нарекъл национални предатели.
  • 22 Анонимен

    14 3 Отговор

    До коментар #14 от "Кочината се тресе !":

    Крайно време е чужденците да се поинтересуват какво става в кочината България да арестуват и тикнат в затвора всички от шайката след като тук прокуратурата си затваря очите
  • 23 гост

    2 14 Отговор

    До коментар #13 от "Благой":

    Страх ли ?Радко буди повече съжаление отколкото страх. И много започна да си изпуска нервите туй момче ,а бил военен,но да изчакаме отговора на КС ,че този много изнервен напоследък .Ха,ха.
  • 24 Теменужка

    13 4 Отговор
    В енергетиката са големите кинти. Президента Радев да не се бърка. Само ние ще лапаме.
  • 25 гост

    13 1 Отговор
    Докога ще ги търпим ?
  • 26 Реалист

    1 9 Отговор

    До коментар #2 от "Ахахаха":

    И като се събуди и двата ти пръста в контакта - и путлер и фатмака са кауза пердута… За "умници" като теб - боклук от бунището на историята.
  • 27 Нушето

    8 1 Отговор
    Тая министърка пак се вживя че прави нещо различно от това да провежда чужди интереси в енергетиката. Голема ръководителка.

    Коментиран от #34

  • 28 Onq s konq

    6 2 Отговор
    От Герб уж не подслушват телефона на Радев, а знаят какво са си говорили Путин и Радев. Явно са почнале да подслушват Путин и съвсем случайно са записали и Радев.
  • 29 Onq s konq

    6 2 Отговор
    Племето на Винету мноо долно бе.
  • 30 Onq s konq

    6 2 Отговор
    Баце е звъннал по телефона на Нуша. ::-Нушоуу утре на интервю по Нова!
  • 31 бягай бе

    5 1 Отговор
    Паткова....
  • 32 СЪДИЯТА

    3 1 Отговор
    СЛЕД КАТО РАДЕВ И ГРУПА ЧЕСТНИ БЪЛГАРИ ИМ СПРЯХА ГРАБЕЖА НА ЧЕЗ С ГИНКА БУШОНА,НАПРАВО ОТКАЧИХА. ТАЯ ДОРИ СИ ДАДЕ ОСТАВКАТА ПРЕДВАРИТЕЛНО,ЗА ДА НАМАЖЕ ПО-ГОЛЯМО ПАРЧЕ ОТ ЧЕЗ, СЛЕД ,,ПОКУПКАТА" МУ.
  • 33 Умно село

    0 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=jngDE2PjQNE
  • 34 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Нушето":

    Няма го високия инкасатор всички пари спряни
  • 35 Хахахааа

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ахахаха":

    И Истанбул се видя че радев беше до путин много го уважават даже не го иканят този мошенник
    И
  • 36 Бостан

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кокошка":

    Поне не е от групата на каунистия / кауна ще преговаря с Путин за цената на газ та ами тя е решена/ помогнете му да си намери мястото
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове