1 802 34

Премиерът: Европейският съюз се нуждае от по-амбициозен бюджет

''Поне десет примера им дадох с България... защо трябва да имаме добър бюджет - нулева миграция, енергийна диверсификация, финансова дисциплина и растеж, най-нисък външен дълг заедно с Естония'', каза Борисов пред журналисти в Брюксел

Премиерът: Европейският съюз се нуждае от по-амбициозен бюджет
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Нашата позиция беше, че трябва да се намери компромис, но днес не сме узрели за подобно решение. Много е важно единството на Съюза, както и да се обърне особено внимание на по-изостаналите региони със специфични нужди. Новата четворка, ДАНС, както аз я наричам - холандският премиер, шведският, датският и австрийският абсолютно се съгласиха с мен'', това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел след извънредното заседание на Европейския съвет в Брюксел, на което държавните и правителствени ръководители на страните от ЕС обсъдиха многогодишната финансова рамка 2021-2027 г.

''Поне десет примера им дадох с България... защо трябва да имаме добър бюджет - нулева миграция, енергийна диверсификация, финансова дисциплина и растеж, най-нисък външен дълг заедно с Естония. А и ангажиментите към НАТО - базите, съвместните ни учения. Всичко това е много важно за България да се приеме. След това зеленият пакт - при присъединяването на България в Европейския съюз от шест реактора четири бяха затворени, това също са големи жестове, които е правила България, рекордните количества наркотици, които България задържа всяка година. При срещата ми с тази четворка ролята на България беше изключително високо оценена. Съюзът се нуждае от по-амбициозен бюджет, това защитавах'', заяви още Борисов.

"Ангела, като дойде, всички я аплодирахме. Послуша, видя настроенията, беше добре. С Макрон сме съюзници за селскостопанската политика, бяхме съюзници за избирането на председателя на Международния валутен фонд. Той казва: едните искат да дадат повече, другите искат да дадат по-малко. Много сме далеч един от друг към момента. Но ние сме минавали много пъти така - и за миграцията, и за кризата в Гърция, и за Брекзит колко пъти се събирахме. Все пак това е бюджет за седем години, не е "на коляно". Нашите финансови експерти ще работят с Комисията, със Съвета и след седмица, след две, когато кажат, ще дойдем пак'', каза още Борисов.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Брах ви лайката гербаджийска

  37 3 Отговор
  Боко, колкото и да се въртиш, *ъза ти все си е отзад....
 • 2 така така

  40 2 Отговор
  Какво са го наобиколили тея мисирки тоз простак??

  Коментиран от #32

 • 3 Behemoth

  37 0 Отговор
  Жалък кретен те сигурно не са чували за къщата в Барселона......ти си бита карта ...
 • 4 Вижте го как е

  29 1 Отговор
  Стиснал ръцете притеснен миличкия той...
 • 5 Божичко!

  33 2 Отговор
  Това да не е новия финансов консултант на ЕС...СКОРО ЩЕ ИЗГЛЕЖДА КАТО БЪЛГАРИЯ!
 • 6 Цветан Цветанов

  30 0 Отговор
  Бойко, ако се върнеш без пари, аз ще поема шайката Герб.

 • 7 Цако

  32 0 Отговор
  Ангела ще ти носи ли цигари в панделата?
 • 8 Горо

  33 1 Отговор
  Борисов кой там от другите президенти и премиери го взема на сериозно? Сам той си вярва и се пъчи пред българските овце, които гласуват за него.
 • 9 Смешник

  24 0 Отговор
  Съсипа се мишка
 • 10 Фактъ

  29 1 Отговор
  Теб , кой те брои за жив ,бе Боко ?
 • 11 Някой си

  29 0 Отговор
  Тоя път и Недялко пикливия няма да помогне, гледам задействал го е.

  Коментиран от #18

 • 12 Ахахха

  22 0 Отговор
  Оставка кога? На 26 февруари! Рико е на вратата!
 • 13 Георги Илиев Митев

  22 0 Отговор
  Лелеяна мечта за самолети - Три милиарда за чертежи. По ръцете ни сърбежи. Ще вземаме или пак ще даваме. Самолети от Америка ще ли притежаваме ? " Извънземните" ли ще ни бият ? Ще опитат ли да ни затрият ? Не и не, ние не спим-с въображаемите самолети ще ги победим. Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран. Град София (2020).
 • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  14 0 Отговор
  герб мафия

  Коментиран от #20

 • 15 3843

  17 0 Отговор
  Къде са парите?!?!
 • 16 КралиМарко

  11 0 Отговор
  Бюджета на ЕС , само каква висота, до която се докосват, за която бленуват тарикатите мъже,дето не пискат..Щото, той Бюджета е съкровищницата , която ще храни всички онези разбойници,събрали се на БАНКЕТа,за да го приемат..пардон - ПОДЕЛЯТ! Да, по циганските гета бъка от спец полиция , а на такива мероприятия, Спец агенти и ченгета ПАЗЯТ скъпите гости,дошли да се посмеят,похапнат,нафиркат и поклюкарят ..един за друг!Наздраве- и пазете да не Ви фане я ишиас,я амнезия, и така до следващата подобна шведска маса
 • 17 Този коментар е премахнат от модератор

 • 18 Амби

  4 0 Отговор

  До коментар #11 от "Някой си":

  Раьправят, че и гълтал чак
 • 19 Centurion

  16 0 Отговор
  Тикво,ти май не разбираш,че парите които крадете от бюджета на ЕС скоро ще намалеят и някой ден ще секнат.Никой не е длъжен да налива пари в каца без дъно.Парите за кохезия,се дават за да се реформира и модернизира страната.Целта е да наваксаме изостаналостта, което да ни позволи да сме самостоятелни. Това даване не може да продължава безкрайно,още повече, че се е превърнало в доходно занимание на хора свързани и гравитиращи около ГЕРБ.Парите се отклоняват,и постъпват по сметките на тази шайка а страната продължава да изостава в развитието си и по доходи, спрямо останалите страни членки.Театъра скоро ще преключи!!!

  Коментиран от #23

 • 20 Валери Божинов

  5 1 Отговор

  До коментар #14 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

  Айде бе .къде ходиш?няколко дни те няма.помислих,че санитарната те е уморила
 • 21 Усмивката

  9 0 Отговор
  Тоя ко прай там бе. И акъл ли взе да им дава как да си упраят бюджета.

  Коментиран от #22

 • 22 Дельо хайдутин

  9 0 Отговор

  До коментар #21 от "Усмивката":

  Проси Евро, че тука народа ги изкупи всичките. ХА ХА ХА!
 • 23 Усмивката

  9 0 Отговор

  До коментар #19 от "Centurion":

  Не , още не е приключил. Сега ще крадеме на готово от разработени бизнес далавери , пари свежи от народният съд , като парите на Божков, Арабаджиев , Банев ,Ковачки. И със заделеното ще избутаме още половин мандат, пък по насетне я гражданска война, я Сирийска .От Бойко хитреца

  Коментиран от #24, #25

 • 24 Последния софиянец

  11 0 Отговор

  До коментар #23 от "Усмивката":

  Следва завета на баща си бай Тошо : Да се снишим, докато мине бурята.
 • 25 Centurion

  7 0 Отговор

  До коментар #23 от "Усмивката":

  Има подобен период в римската история,при Калигула.След като изхарчва парите оставена от Тиберий,приема закон и започва да обвинява богатите патрицци и сенатори в измяна.Ако се съмоубие обвинения му конфискуват половината от имуществото и парите,ако не се съмоубие конфискуват всичко,и убиват обвинения а тялото хвърлят в Тибър.Всички знаем как е свършил Калигула,това очаква и Борисов,въпреки че бих се радвал ако е нещо от рода на Зоран Джинджич,но малко по грандиозно!!!

  Коментиран от #26, #29

 • 26 Усмивката

  5 0 Отговор

  До коментар #25 от "Centurion":

  За това българина се нуждае от просвещение.Спешно.Ако съм на мястото на Крум в сегашно , ще забраня ...мезетата. Да . Мезетата. и кулинарните предавания

 • 27 преведено от бочковски

  8 0 Отговор
  Требе повече пари за крадене.
 • 28 Спас безделника

  10 0 Отговор
  Защо нямаме правителствен летописец на щат? Да записва... Такъв бестселър ще се получи, че 100% ще го грабнат и в Холивуд и в Боливуд. Дал за пример България на Швеция, Холандия, Австрия и Дания, че ги и кръстил ДАНС. На следващото мероприятие ще размера пръст на Германия, Естония, Русия и Ботсвана, като предварително ще ги кръсти ГЕРБ. Мили боже, каква излагация! Абе на тоя защо някой не му събори аероплана - ужас!
 • 29 Спас безделника

  9 0 Отговор

  До коментар #25 от "Centurion":

  А Тиберий, ако се не лъжа, имал навика да назначава за управители на провинции много крадливи хора, които привиквал от време на време "по сигнал на пострадали граждани" и им изстисквал откраднатото. Наричал ги "моите СЮНГЕРИ". Nihil novi sub sole!
 • 30 111

  7 0 Отговор
  Като спре да пере кинти ще се покачи бюджета в пъти
 • 31 друм

  5 0 Отговор
  Маймун
 • 32 Рошко

  6 0 Отговор

  До коментар #2 от "така така":

  Ами щото е простак, какви ли въпроси са му задавали испанските медии, за прането на пари, и тук дали ще го отразят прозрачно нашите платени медии
 • 33 1234

  4 0 Отговор
  тебе пък кой те брои там , викнат си за шут , клоун и никой не те и слуша
 • 34 Гост

  3 0 Отговор
  Скоро ще ви спрат кранчето Бойкоооооо... Че и ще връщате..... Аз пари не съм нито вземала, нито държавата ми е дала.....

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.