Last news in Fakti

3 Март, 2020 20:10 56 497 118

Манолова обвини Борисов в недопустима политическа злоупотреба

  • ток-
  • газ-
  • цена-
  • мая манолова-
  • бойко борисов-
  • кевр-
  • русия

Премиерът умишлено подведе хората, въпреки че е добре информиран

Манолова обвини Борисов в недопустима политическа злоупотреба - 1
Снимка: БГНЕС

Изявлението от днес на премиера Бойко Борисов и „Булгаргаз” ЕАД за намаляване цената на руския газ за България с 40 % от 5 август 2019 г. (със задна дата), представлява недопустимо пропаганден ПР-ход навръх Националния празник на България, обявиха от гражданската платформа Изправи се.БГ. ФАКТИ представя позицията на Мая Манолова:

Този ход по некоректен начин внуши на гражданите, че предстои намаляване и на сметките им за парно, ток и газ със задна дата и то значително. Намираме за недопустима политическа злоупотреба, която Борисов направи с темата, при положение че се касае за експертна и чувствителна за гражданите тема. Изявлението бе направено съвсем съзнателно така, че след него хората да очакват от топлофикациите и доставчиците на ток и газ да им намалят сметките от август 2019 г. до днес с 40 % и то със задна дата.

Борисов обяви поевтиняване на газа с 40 %, но скри, че няма да се намалят сметките на гражданите за ток и парно с 40 % със задна дата, посочи Мая Манолова. На първо място, напомняме, че КЕВР е независим регулаторен орган и правителството не може да му дава указания.

На второ място, подчертаваме, че премиерът умишлено подведе хората, въпреки че е добре информиран, че намалението няма да влезе в сила автоматично и че тепърва предстои КЕВР да определи цената на газа и парното със задна дата от август 2019 г. Ние ще следим внимателно доколко решенията на КЕВР ще са в интерес на гражданите или ще обслужат енергийните дружества.

На трето място, недоумяваме защо премиерът Борисов не информира обществеността коректно за цените на газа в останалите европейски държави. Тези страни постигнаха значително по-изгодни доставни условия още след първото тримесечие на 2019 г.

КЕВР е определила пределни цени на топлинната енергия и преференциални цени за ел. енергията, произведена по високоефективен комбиниран начин на топлофикационните дружества в страната, в сила от 1 юли 2019 г. Те важат за регулаторен период от една година - до 30 юни 2020 г., тоест и сега. Освен КЕВР обаче, намаляването на цената на парното и газа може да стане и по инициатива на топлофикационните дружества и „Булгаргаз” ЕАД, които трябва да направят точни сметки, и да внесат необходимите документи в КЕВР за намаляването на цените на природния газ, топлината енергия и ел. енергията, произведена по високоефективен комбиниран начин, за да се отрази това на сметките на обикновените потребители и да ги намали.

След анонса на премиера и „Булгаргаз” очакваме:

1. КЕВР да обяви с колко и считано от кога ще намали цените за парно, газ и ток на гражданите с оглед обявеното от Борисов и „Булгаргаз” ЕАД 40 % намаление на цената на руския газ за България със задна дата.

2. КЕВР да предприеме изменение на цената на ел. енергията на регулиран пазар, преди изтичането на регулаторния период до 30 юни 2020 г. Това е предвид факта, че ще трябва да се намалят и преференциалните цени на ел. енергията, произведена по високоефективен комбиниран начин от топлофикациите.

3. Собственикът на „Топлофикация София” ЕАД в лицето на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и СОС да обявят какво намаление на цената на топлинната енергия на столичните потребители ще поискат от КЕВР и от коя дата, във връзка с изявлението на изпълнителния директор на „Булгаргаз” ЕАД и за намалението със задна дата, и за връщането на пари на клиентите в общ размер на 150 млн.лв. в следващите 30 дни. С колко ще поевтинеят сметките на столичани за парно и газ със задна дата спрямо обявените от премиера 40 % по-евтин природен газ?


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 150 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 баце

    209 74 Отговор
    нали трябва за къща

    Коментиран от #81, #92, #103

  • 2 баце

    220 43 Отговор
    Мен ми е интересно Гърция ще отмени ли националния си празник след две седмици пак освобождение от Турците

    Коментиран от #52, #95, #96

  • 3 краварската газ колко е

    242 85 Отговор
    Е сега полиглътката Мусака да каже след прегръдките колко ще продава течната американска пръдня франко терминала в Гърция, където Бойко си купи 20% тайно, без да пита народа. И да осветят сделката за газовите цементовози които ще го доставят. Още с колко заема ще набутат българския народ за да се подложат на американците ?

    Коментиран от #79

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    137 14 Отговор
    честит празник ХОРА

    Коментиран от #14

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Боярышник

    133 335 Отговор
    Абе,тоя политически труп найлонова,как има лице да се показва.Потапяй се труп от миналото...Спри да тровиш с присъствието си...Адски противен човек си..

    Коментиран от #87, #109

  • 7 оня с коня

    143 367 Отговор
    БЕЗ ДА ЧЕТА Плямпането на бившата омбутсманка ще попитам Риторично:КОЯ Е ТЯ И ЗА КАКВА СЕ МИСЛИ,че да "Обвинява" ЗА КАКВОТО И ДА Е Лидера на България Борисов?!!

    Коментиран от #71, #86

  • 8 Чичак

    79 179 Отговор
    Браво Бойко, браво Борисов. Идват избори.....сметай
  • 9 Behemoth

    206 41 Отговор
    Майната им на сметките ...да плащат да са научат ...ам Ко ша.прайми с американската демократична газ ...нея на какви цени ще ни я дават ,като тока от мариците ли(хубаф демократичен ток да тии драго да са фаниш за жицата ,дет са вика)...

    Коментиран от #13, #55

  • 10 Митко

    131 245 Отговор
    📌Манолова, твойте хора ще трябва да връщат пари и затова ли е този отпор??? Чии интереси всъщност защитаваш???

    Коментиран от #25, #46

  • 11 ГЕРБ са мафия

    211 70 Отговор
    И контролират над 98% институциите в БГ.

    Коментиран от #56

  • 12 Няма страшно - отново

    185 38 Отговор
    иван иванов от КЕВР ще каже каже със селяндърския си акцент че нашите ТЕЦове горят скъпи евро боклуци и не може да намали цената на газта и тока. Семе то му да изсъхне пред очите му.
  • 13 Козяче №16

    176 41 Отговор

    До коментар #9 от "Behemoth":

    Амириканската втечнена газ е руска, ще ни я продават на поне тройни цени, като тока от американските ТЕЦ Марица 1 и 3, на които даже плащаме от данъците си въглеродните емисии към ЕС.
  • 14 Натали

    23 46 Отговор

    До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Козлохуй

    Коментиран от #15, #16, #32

  • 15 Хитрото

    29 47 Отговор

    До коментар #14 от "Натали":

    Много е прозд тоя козло козло Козлохуй

    Коментиран от #17

  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    159 55 Отговор

    До коментар #14 от "Натали":

    герб са мафия мутри
  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    141 39 Отговор

    До коментар #15 от "Хитрото":

    герб мафия
  • 18 Лорчето

    132 56 Отговор
    Борисов е дебел и прост
  • 19 Митко

    91 28 Отговор
    📌 Манолова какво не ти харесва? "Булгaргaз щe прeдлoжи нa КEВР цeнa oт 27,26 лв. зa мeгaвaт чac - нaмaлeниe c 40%. Oчaквaнaтa цeнa e кaлкулирaнa нa бaзa зa пeтрoлнитe прoдукти, курcът нa дoлaрa към 2 мaрт и хъбoвaтa кoмпoнeнтa", кaзa шeфът нa "Булгaргaз" Никoлaй Пaвлoв".

    Коментиран от #20

  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    135 49 Отговор

    До коментар #19 от "Митко":

    по евтин газ всичко скача нагоре ток вода лекарства храна данъци мафия сте митко герб

    Коментиран от #58

  • 21 Само с Един ход Пьтин

    106 22 Отговор
    Обьрка тотално сметките на крадците......
  • 22 Боже, защо ни наказваш?

    145 46 Отговор
    Боко ОПРЕДЕЛЕНО е идиот. Тръгнал да играе шахмат с Путин. Какво ще се получи, ако Газпром задържи дъмпинговите цени 2-3 години, а той може да си го позволи - и суровината и тръбите са си негови? Договорът с американските фирми е подписан, там има клаузи за неустойки, ако няма кой да купува втечнения газ. А инсталацията, от която купихме 20% и за която ще плащаме на гърците, на китайците ли ще продадем? На печалба? Този тъпак така и не разбра, че играта е за обвързването на Сърбия, а американците никак не обичат да ги цакат!

    Коментиран от #57

  • 23 Марко

    97 18 Отговор
    Щом намаляват газта започваме да плащаме парното на половина. Като не им плащаме ще лъсне истината.
  • 24 jorj

    62 93 Отговор
    Нормално е да обявиш намаление на цената на руската газ. Промяната на цени касаещи се от този договор и условията му ще се изчисляват със съответни цени и срокове със задна дата. Дали всичко ще е така е отделен въпрос и той е в бъдещето, дано се реши правомерно! Мая Общата пак изпита преждевременен Боко оргазъм !!! Майче, желая ти още много хубави розови сънища и внимавай с оргазъма да не е на пясъка !!!!
  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    63 36 Отговор

    До коментар #10 от "Митко":

    МИТКО мутрата от герб
  • 26 Бе да ти

    18 9 Отговор
    А бе, я си....... Twice!

    Коментиран от #29

  • 27 Георги Илиев Митев

    38 23 Отговор
    Бойкоуспокояващи за нас са без пари. И виждам вече аз божествена глава (да кажа тук похвалните слова). Три папи по главата го галили и боговете нимба му благословили.
    Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран. Град София (2019).

    Коментиран от #74

  • 28 гнус

    50 90 Отговор
    тоя костинбродски лаиномет откъде изпълзя още ли не е в сливенския

    Коментиран от #30

  • 29 222222222222222222

    38 20 Отговор

    До коментар #26 от "Бе да ти":

    абе ти ти си го направи на теб си герб мафия
  • 30 анонимна

    56 84 Отговор

    До коментар #28 от "гнус":

    ти си гнус а не госпожа МАЯ МАНОЛОВА
  • 31 Майноловааа

    54 123 Отговор
    Борисов е велик политик.
  • 32 хахаха

    15 29 Отговор

    До коментар #14 от "Натали":

    ФАНИ ГО НАДУЙ МОЯТ ВУЙ
  • 33 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    47 61 Отговор
    Сестра Галева, бегай у лево.
  • 34 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    28 86 Отговор
    Само Герб и яко сръбска музика.
  • 35 не съм комунист

    82 22 Отговор
    КЕВР са корумпирани и няма да намалят цените на нищо от девет кладенеца вода ще домъкнат само и само да е техната.
  • 36 Някой си

    82 42 Отговор
    Цената не е намалена заради Асфалт Паша, а защото Радев ще е на девети май в Русия!
    Ай на бас!
  • 37 Жоро Гоцев

    48 119 Отговор
    Майче, Кюстендилско СЛИВО, не разбра ли, че от теб не става и чеп за зеле. Знай само едно, ТИ СИ ПРОКЪЛНАТА ОТ БЪЛГАРИТЕ И ДА СИ СМЕНИШ КРЪВТА ВЪВ ФРАНЦИЯ И ДА ХОДИШ ДА ПАЛИШ СВЕЩИ ТИ СИ ОБРЕЧЕНА НА ГОЛЕМИ МЪКИ, И ПАРИ НЕ МОГАТ ДА ТИ ПОМОГНА. ТВОЯТА БОЛЕСТ НЕ Е ИЗЛЕКУВАНА. ПТЕДСТЯТ ТИ СТРАШНИ БОЛКИ, БЪДИ СИГУРНА. ТИ СИ ГРЕШНА ПРЕД БОГ И ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД.
  • 38 Анонимен

    97 18 Отговор
    Поздравления на всички вас,които пишете тук.
    Всичко това което ви се случва е благодарение на вас,че търпите да бъдете водени,лъгани,използвани и като донори за пари на богатите.
    Благодарение на кой са богати богатите?
  • 39 Дедо Пенс

    68 21 Отговор
    Ех тая Мая,тая Мая !!!Не остарява,бе !!!
  • 40 Гост

    45 14 Отговор
    Аз, лично, очаквам от дъртия грип иванов да ми намали сметката за парно с 40%. Точно това очаквам....
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 До 39

    38 55 Отговор
    Ако я видиш от блиско, ще си вземеш думите обратно. Пълна мекицае!
  • 43 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    77 33 Отговор

    До коментар #41 от "ЯСНОВИДЕЦ":

    А ГЕРБ СТЕ МУТРИ МАФИЯ УБИЙЦИ ИВАН КОСТОВ съсипа БЪЛГАРИЯ
  • 44 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    43 19 Отговор
    мутри
  • 45 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    114 55 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ Е НАЙ ДОСТОНИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #62, #67, #118

  • 46 дедо Ташунко

    44 72 Отговор

    До коментар #10 от "Митко":

    Да изпратим Мая Костинбродска да предоговаря цената на газта с Русия следващият път.А ве,тая ***""""" (няма да използвам обидни квалификации) няма ли най после да се свие в ъгъла на политическата си кариера,че напоследък се изпрвя без покритие?

    Коментиран от #72

  • 47 ВЪЗРАСТЕН

    57 93 Отговор
    НЯМА ПО ДОЛНО СЪЩЕСТВО ОТ КОМУНИСТИТЕ И НАГЛО , ПО ВРЕМЕ НА ТЯХНОТО УПРАВЛЕНИЕ ПЛАЩАХМЕ 1.16лв.за кубик газ , ДВЕ ГОДИНИ ПРЕДИ ДА ИЗТЕЧЕ ДОГОВОРА С ГАЗПРОМ , КАТО ВИДЯХА , ЧЕ НАРОДЪТ ЩЕ ГИ ИЗХВЪРЛИ ОТ УПРАВЛЕНИЕ СКЛЮЧИХА НОВ ДОГОВОР С ГАЗПРОМ И КАТО ДОЙДЕ ГЕРБ НА ВЛАСТ НА СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА ЧАК УСПЯХА ДА ДОГОВОРЯТ ПО ЕВТИН ГАЗ, И СЕГА ТАЯ КИКИМОРА НАГЛА ИЗЛЕЗНАЛА ОТНОВО ДА ЛЪЖЕ ! НИКОГА ПОВЕЧЕ БСП НЯМА ДА ВИДИ ВЛАСТ, ЗАЩОТО НЕ ВЕДНЪЖ СА ПРЕДАВАЛИ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД НА РУСКИТЕ ОКУПАТОРИ!

    Коментиран от #48, #49, #106

  • 48 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    60 25 Отговор

    До коментар #47 от "ВЪЗРАСТЕН":

    а герб сте мутри
  • 49 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    47 25 Отговор

    До коментар #47 от "ВЪЗРАСТЕН":

    а герб сте мутри

    Коментиран от #60

  • 50 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    43 7 Отговор
    честит празник БЪЛГАРИ
  • 51 чичо

    50 87 Отговор
    Манолова,ти,Радев и Нинова,единственото което правите е да пречите на правителството,вместо да помагате.Вие задължавате герберите,ако не дай боже спечелите избори,да правят и те същото.Така никога няма да свършите нещо полезно за хората.Ей го и днеска Радев-барабар Петко с жените пак се изложи.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Бай Ганьо

    61 37 Отговор
    Точно така Майче ходи Му по нервите на Тиквата та да каже някоя тъпотия и лакърдия като Го ядосаш да развесели населението дето им харчи парите от данъци все едно са Му бащиния

    Коментиран от #63

  • 54 Да.

    28 55 Отговор
    ЕС смачка фасона на джуджето Пути. А сега от къде парици за бомби и самальоти?
  • 55 Zezo

    31 20 Отговор

    До коментар #9 от "Behemoth":

    Щом руснаците свалиха с 40 процента газта, смятай американците на каква ниска цена ще ни я дават
  • 56 Zezo

    34 17 Отговор

    До коментар #11 от "ГЕРБ са мафия":

    Народа го е решил на избори.
  • 57 Zezo

    40 28 Отговор

    До коментар #22 от "Боже, защо ни наказваш?":

    Ами що Путин свали цената на руската газ? Май щото американската е много по-евтина.Конкуренция. колко години руснаците ни продаваха скъпа газ. Яко са ни драли.
  • 58 Zezo

    37 23 Отговор

    До коментар #20 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ckaчат и заплатите, за тези които работят и се усъвършенстват. Мързеливите само се оплакват. Горките те.....
  • 59 Manolova pachata

    24 27 Отговор
    Do vsichki bolsheviki, marksisti, cherveni plahove i BSP pedali... imam edna molba, zamalchete pri takava novina,zarovete si prostite i alchni kratuni v piasaka... i se nadupete... v tazi poza shte razberete po-dibre dali cenata e izgodna... Ok???
  • 60 KOZLODUI OLIGOFREN

    20 19 Отговор

    До коментар #49 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Козлодуй, грязная педаль, молчал хотя бы день
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Zezo

    39 65 Отговор

    До коментар #45 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Президент,Главнокомандващ който не отиде да види какво става по нашите граници. Седи си на топло в София и не му дреме. Появи се в шипченската мъгла по костюм и вратовръзка, за да ни каже,че България се е освободила на 3 март. Дори турския президент не го покани да разговарят като раве с равен по ранг. Той ще ходи на 9май в Руската. На парад и софра. Заедно с Десито.

    Коментиран от #83

  • 63 Zezo

    33 40 Отговор

    До коментар #53 от "Бай Ганьо":

    Мая - бита карта.
  • 64 Брах ви лайката гербаджийска

    38 17 Отговор
    На газстанция црнат е левче, ако нр падне с 40% да стане на 60 стотинки дупе да ти е яко боко пътник

    Коментиран от #66, #107

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Zezo

    27 13 Отговор

    До коментар #64 от "Брах ви лайката гербаджийска":

    За теб цената няма да падне. С икономията ще вдигнат пенсиите.
    А що не и детските надбавки.

    Коментиран от #69, #112

  • 67 Feri

    19 29 Отговор

    До коментар #45 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Румен ВИРУСОЛОГА. Айде стига бе.
  • 68 Бубу

    32 49 Отговор
    Ох, тази ще се пръсне от злоба и то към Бойко Борисов, който и подаде ръка когато беше болна. Като е тъпа и сама си изяде хляба на омбусман сега може само да скимти като улично помиярче но няма кой да и обърне внимание , просто всички я подминават.

    Коментиран от #73

  • 69 Брах ви лайката гербаджийска

    27 13 Отговор

    До коментар #66 от "Zezo":

    Ти вярваш ли им, защото аз не

    Коментиран от #90

  • 70 Бойко в затвора

    54 29 Отговор
    И понеже Мая говори смислени неща, платените тролове на ГЕРБ я нападат ad hominem с голи внушения и каруцарски обиди.
  • 71 Bai nudals

    18 9 Отговор

    До коментар #7 от "оня с коня":

    Ami tia e s po visok reiting ot bandita,taka che tova e tia Maia.93
  • 72 Bai nudals

    12 7 Отговор

    До коментар #46 от "дедо Ташунко":

    Nee kostinbrod teparva chte vleze v sada. Tam si gi hvanaha po beli gachti.
  • 73 Едуард Петров-Едо

    5 4 Отговор

    До коментар #68 от "Бубу":

    Ти наистина си БУБА, с подобен акъл!
  • 74 Bai nudals

    7 5 Отговор

    До коментар #27 от "Георги Илиев Митев":

    Ti pak ot koi si represiran be tuflek.
  • 75 Истината е

    34 12 Отговор
    Че ПРЕЗИДЕНТА Е РАЗГОВАРЯЛ С ПРЕЗИДЕНТА НА РУСИЯ ЗА ДОСТАВКАТА НА ГАЗ.И ТОГАВА ПОЛУЧИ ПОКАНА ЗА 9 МАЙ ДЕНЯ НА ПОБЕДАТА.И АЗ СЪМ ПРОСТ ПРАВИ ПОМЕН С ЧУЖДА ПОГАча
  • 76 Истината е

    25 11 Отговор
    Че ПРЕЗИДЕНТА Е РАЗГОВАРЯЛ С ПРЕЗИДЕНТА НА РУСИЯ ЗА ДОСТАВКАТА НА ГАЗ.И ТОГАВА ПОЛУЧИ ПОКАНА ЗА 9 МАЙ ДЕНЯ НА ПОБЕДАТА.И АЗ СЪМ ПРОСТ ПРАВИ ПОМЕН С ЧУЖДА ПОГАЧА

    Коментиран от #78

  • 77 Анатол

    29 36 Отговор
    Манолова кюстендилска мутра мръсна нали щеше да адвокатстват Какво правиш в екипа на президента Нещастница такава Махай се извън България
  • 78 Тоти

    35 43 Отговор

    До коментар #76 от "Истината е":

    ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СЪНУВА. ПРЕЗИДЕНТА ОСВЕН ДА РАЗЕДИНЯВА ТОЙ ДРУГО НЕ МОЖЕ.
  • 79 Яяя

    18 17 Отговор

    До коментар #3 от "краварската газ колко е":

    Ти маи не искаш да признаеш че точно заради "краварската"братушките я намалиха . Но русофили като теб няма да признаят никога
  • 80 Бико

    28 30 Отговор
    Чудя се, не ги ли е срам комунистите да говорят за цените на газа от Русия. Та нали те бяха сключили дългосрочни твърде неизгодни договори с "Газпром" и сега им свърши срока и трябва да се договарят нови цени, но не с министри на продажната БСП, а с министри на ГЕРБ, а те бавно и полека извършиха диверсификация и вече не сме зависими на 100% от руската газ.Нали така др.Р.Овч. и РРад.?

    Коментиран от #111

  • 81 Едуард Петров-Едо

    23 20 Отговор

    До коментар #1 от "баце":

    КОЙТО СИ Е НАПРАВИЛ ТРУДА, ДА ПРЕСКОЧИ ДО БАНКЯ, КАКТО ОТИДОХ ПРЕЗ АВГУСТ 2013, (от Пловдив с колелото, а на връщане хванах влака), ЗА ДА ПИТАМ ЕДНИ МЛАДЕЖИ, ДЕТО МУ ПОДНАСЯХА КАФЕ С КИФЛИЧКИ И ГО МОЛЕХА, ДА СЕ ВЪРНЕ НА РАБОТА В Парламента, ЗАЩОТО ТОЙ БЕШЕ АБДИКИРАЛ, ЗАЩО ПРАВЯТ ТОВА, Е ВИДЯЛ КЪЩАТА МУ! ТОВА Е НАЙ-ОБИКНОВЕНА, БИХ КАЗАЛ ПОКАЗНО ОБИКНОВЕНА КЪЩА НА ЕДИН, КОЙТО СЕ ОКАЗА НАЙ-КРУПНИЯ МАНИПУЛАТОР И ИЗМАМНИК ЗА ВСИЧКИТЕ 8000 ГОДИНИ, ОТ СЪТВОРЕНИЕТО НА СВЕТА И ТРАКИЙСКАТА, ДРЕВНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ! (ние, българите сме 55% биологични траки)! ВЪЗНИКВА РЕЗОННИЯТ ВЪПРОС: ,,ЩО ДА СТОРИМ, БРАТЯ БЪЛГАРИ? ДА РАЗЧИТАМЕ ЛИ НА СЛАБИ ЧОВЕЦИ(прокурори) ИЛИ НА Бога и Господа Иисуса Христа, Всемогъщият, Святият, Абсолютно Съвършеният, Безгрешният, Всесведущият, Алфата и Омегата, Началото и Краят, Верният Свидетел, Абсолютният Антипод на Аллах, Спасителят на Цялото Човечество, включително и на тия, които още не са Го повярвали! ОТГОВОРЪТ Е ЯСЕН: ДО КОЛКОТО Е ВЪЗМОЖНО, НЕКА РАЗЧИТАМЕ НА ВЕРНИ И ПРАВЕДНИ СВИШЕ ЧОВЕЦИ, ВНИМАТЕЛНО ПРОВЕРЕНИ И ДОКАЗАЛИ СЕ, И РАЗБИРА СЕ ДА УПОВАВАМЕ НА ГОСПОДА!ЗАЩОТО Той казва: ,,Аз Съм Лозата, а вие сте пръчките И Отец ни е Земеделецът! И всяка пръчка, която дава Плод, кастри се, за да дава повече Плод, а всяка пръчка, която не дава Плод, ОТСИЧА СЕ И СЕ ХВЪРЛЯ В ОГЪН!"! Затова, предлагам да подкрепим ВЕРНИЯ БОЖИЙ ЧОВЕК, Президента на Българския Народ РУМЕН РАДЕВ и на първо време да променим Конституцията(която позволява Еднолична Диктатура,

    Коментиран от #94, #115

  • 82 Едуард Петров-Едо

    21 12 Отговор
    ...,както беше при Тодор Живков и БЕЗБОЖНОТО БКП И ДА ОТИДЕМ КЪМ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА, НАЧЕЛО С БОЖИЯТ ЧОВЕК РУМЕН РАДЕВ, към Малък, Стегнат Парламент(Сенат) от 71 члена, Президентът с широки Пълномощия! И СЛЕД ИЗВЕСТЕН, НЕ ДЪЛЪГ СРОК, Президентът инициира Национален Референдум ЗА ОТИВАНЕ КЪМ Пряка Народна Демокрация по Швейцарски модел! ВСЕКИ ГРАМОТЕН ЗНАЕ, ЧЕ ШВЕЙЦАРСКАТА КОНФЕДЕРАЦИЯ Е ВОДЕЩА ПО ВСИЧКИ ДОБРИ ПОКАЗАТЕЛИ, А БЪЛГАРИЯ-ПО ВСИЧКИ ЛОШИ ПОКАЗАТЕЛИ! Така Българският Възроден Народ ще имаме възможност за Исторически кратки Срокове, да достигнем ЕДНО ПРИЛИЧНО НИВО НА ЦЕЛОКУПЕН ЖИВОТ И ДА ВЪРНЕМ В РОДИНАТА 3000000 МЛАДИ И СПОСОБНИ БЪЛГАРИ! ЗА СЛАВА БОЖИЯ! АМИН!

    Коментиран от #89

  • 83 Едуард Петров-Едо

    17 8 Отговор

    До коментар #62 от "Zezo":

    НАПИШИ СИ ИМЕТО, ПРАЗНА ТЕНЕКИЬО, ЗАЩОТО ТАКА ДРЪНЧИШ НА КУХО И СТРАХЛИВО! И не правете едносричково ,,коментари"! НЕЛЕПО Е!
  • 84 Гост...наблюдател

    27 39 Отговор
    Червени продажници....умирате от яд , че България си развива с бързи темпове. Браво на Бойко Борисов
  • 85 Гост...наблюдател

    26 25 Отговор
    Само сметнете колко години са ни драли руските сволачи. .Браво за Европа !7433
  • 86 Десо

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "оня с коня":

    Не те разбраха!!!
  • 87 Драйфус

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "Боярышник":

    Не колкото тебе!!!
  • 88 Тошко

    19 23 Отговор
    Всичко описано по-горе е нужно на др.Галева с оглед на това, че поради по ниската цена на газа, тя не може да планира бъдещите протести от което ще се смали още повече "Изправи се БГ". Ще спрат парите от Цв. Василев и ББ пак ще спепечел изборите!!!
  • 89 Тошко

    13 17 Отговор

    До коментар #82 от "Едуард Петров-Едо":

    Долу посочената от вас СВИНЯ за президент!
  • 90 Zezo

    15 7 Отговор

    До коментар #69 от "Брах ви лайката гербаджийска":

    Не се моли да паднат цените . Те се определят от пазара. Намери си работа за повече пари и не се оплаквай
    постоянно.

    Коментиран от #100

  • 91 Бико

    18 17 Отговор
    До Едуард Петров-Едо, а бе, човече, ти нормален ли си. Виждам, че за нищо не ставаш.Вземи един ибрик и стой в тоалетната на президента да му заплашвал дупето.
  • 92 Ново

    16 10 Отговор

    До коментар #1 от "баце":

    Според мая сега не може да се намалява/не зависи от борисов от него зависи само увеличението/ хубаво за народа тои не може да прави само тя нинова и радев могат и кои я пита лошото е че цената падне преди да иде радев в москва че не може да се похвали
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 АНОНИМЕН

    16 22 Отговор

    До коментар #81 от "Едуард Петров-Едо":

    В качеството си на какъв, ми предлагаш недоразумението Радев. Някой знае ли какво смислено е направил във ВВС, освен възползването му от длъжността, неправомерно получаваните държавни средства от Деса и служебните жилища? Какво смислено е направил в интерес на Б-Я за 3г.в президентството: обкръжение с доносници от ДС, приватизаторът Василев, Копейкин, вероятно Деса отново е на заплата, подкупите от емира с часовници "Ролекс", ползване на НСО като таксиметрови шофьори, получените 90 млн.от руска страна, гафове извън Б-Я. Алчност и злоба спрямо законното у-ние, съзнавайки, че ББ Е висока летва политик. Как не посочи 1 хубаво нещо, толкова хубави неща се случват. Всичко е лошо, щом не са на власт комунистите. Човек, който е използван за чужди интереси. Да бе отишъл да види глутницата от мигранти по границата. Но там е за силните мъже, мислещи за народа, не за паразити. Изолиран от всички европейски лидери, като предател на Б-Я.
  • 95 Абе,

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "баце":

    Няма да го отменят,но и мицотакис няма да отиде при падишаха..
  • 96 ГЪРЦИЯ

    15 15 Отговор

    До коментар #2 от "баце":

    Гърците има с какво да се гордеят. 1. Освободили са се сами и не са позволили да бъдат завладявани от СССР (Русия). 2. В Гърция, никога не е имало комунизъм.Трудолюбив народ. Много в Б-Я са паразити, вайкащи се, че били бедни. Хванете се на работа. Животът е лична привилегия и всеки го живее такъв, какъвто сам си го направи. Никой, на никого не е длъжен. Когато казвате държавата, държавата е народът и техните осигуровки и данъци, влизат в хазната. Наглост е да сте мързеливи, но не ви пречи да сравнявате пенсиите с чуждите държави. За това се иска европейско мислене и трудолюбие. Искате високи пенсии, но поддържате комунистите, които ви ограбиха и направиха пенсиите 6-8$, а хлябът от 200 лв., скочи на 1000 лв., забравихте ли? Това не трябва да се забравя никога. Но пишете обидни квалификации с/щу ББ, който единствен работи в интерес на Б-Я и вдига пенсиите. Истината е, че никой до сега не е направил за Б-Я това, което е направил той. Българинът е устроен така, че винаги съжалява едва, когато загубят някого. Нека да го ценим, когато го имаме. Спрете да вярвате на комунистически манипулации, лъжи и фалшиви новини. 3 пъти комунистите са на власт, 3 национални катастрофи и отново от 0-ла та. ТОВА ЛИ ИСКАТЕ?
  • 97 С А Т А Н А

    11 2 Отговор
    Жалки лайнохвъргачки. Останахте около 80000 алчни, злобни, крадливи, некадърници. Ще се удавите в собствените си.......
  • 98 Гарибалди

    13 13 Отговор
    Майче, искаш да му го издухаш ама той не ти дава, и те така, женско отмъщение!!! По същия начин се държи и Корнелия..
  • 99 Ясновидец

    10 13 Отговор
    Маьо,ЗАБРАНЯВАМ ти да коментираш РАБИТИ които не са за твоите умствени възможности, ясно?
  • 100 Брах ви лайката гербаджийска

    5 8 Отговор

    До коментар #90 от "Zezo":

    Не ползвам газ боли ма фара за теб и за вожда ти прости
  • 101 Шишо

    9 1 Отговор
    Леле колко Прост народ.
  • 102 1234

    15 1 Отговор
    аве то газа си е газ , ами брент петрола като е 50долара що горивата си седят по 2.30лв ми е чудно на мене
  • 103 Помнещ

    13 8 Отговор

    До коментар #1 от "баце":

    А кой ни нахака тая цена
    ....Дали не бяха комуната...БКП

    Коментиран от #105

  • 104 Бунтата

    14 16 Отговор
    Ехооо-писателите!!!!!
    Първо разберете кой направи така,че да свалят цената на газта с 40 процента!!!
    Ако си мислят герберите,че е техния вожд б.б. се лъжат жестоко!!!
    Попитайте го тоя ваш пръч.кога говори с Путин за газта?!?!?;!
    Само може да си мисли,че е поканен от Путин да върти формалния кран на турски поток!!!
    Покани го оня миризлив турски овчар,дето се мисли за сега!!!
    Президентът на Република България спомогна за свалянето на цената и бойко да не си слага заслуги!!!!

    Коментиран от #108

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Бойко

    8 2 Отговор

    До коментар #64 от "Брах ви лайката гербаджийска":

    Какво общо има газа с пропанбутана бе тъпако
  • 108 Гоце

    3 3 Отговор

    До коментар #104 от "Бунтата":

    Тъпо
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 И аз да кажа

    12 5 Отговор
    Абе хора, вие в будна кома ли сте? Газа ни се продава от Газпром, не от Путин! И цената я намалиха, защото Газпром беше осъден за монополно високи цени спрямо някои надупени държави като нас и го заплашваха милиардни санкции. Свалянето на цената беше предстоящо под европейски натиск, колкото и да плюете неблагодарници! А льотчикът се опита да оправдае присъствието си на 9-ти май до окупатора ни с дрънкане, че щял да се пазари за цената на газа. Това са договорености в правомощията на изпълнителната власт (правителството)!
  • 111 АС ДС

    2 2 Отговор

    До коментар #80 от "Бико":

    Амеба ли си, що ли?
  • 112 Знаеш че....

    5 6 Отговор

    До коментар #66 от "Zezo":

    Няма да се случи! Отново ще потънат в нечий джоб мангизите,а така достойно защитаваш ГЕРБ, че не бих се учудил ако участваш в далаверата!!!
  • 113 Българка

    10 7 Отговор
    Манолова пръдна и усмърдя цяла България! Скрий се бе противна жено!
  • 114 Готин

    7 3 Отговор
    ,,Вълкът козината си мени но нрава, никога!,, Манолова, също. Та значи Майчето е в задруга с мафиотската структура КЕВР. Пледира за независими решения на тези, които определят цени с безброй добавки!!!
  • 115 Страничен наблюдател

    5 2 Отговор

    До коментар #81 от "Едуард Петров-Едо":

    Още преди 500 години Мартин Лутер е казал, че лъжата е като снежна топка: колкото по-дълго я търкаляш, толкова по-голяма става. С риск да прозвуча патетично, ще добавя това: само „слънцето на истината" може да стопи „комунистическата топка от лъжи
  • 116 Готин

    7 0 Отговор
    По системата за ценообразуване на КЕВР, когато ида в магазина за сирене и видя на щанда цена от 6,50 лв./кг. , На касата да ме уведомят, че трябва да платя още: 20% за пасище, 5% за еко крави, 10% за въглеродни емисии на транспорта и 20% ДДС върху всичко но, цената е 6,50 за кило!!!
  • 117 666

    6 1 Отговор
    КЕВР не работи в полза на потребителите. Ще измислят някакво византийско обяснение.
  • 118 Даскал

    1 2 Отговор

    До коментар #45 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Имаше достойни ,но той не е от тях !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове