Last news in Fakti

2 Август, 2012 21:14 17 877 97

50 лв. глоба за шофиране без светлини

  • светлини-
  • фарове

Най-вероятно от другата седмица автомобилите ще трябва да се движат целогодишно с включени къси светлини. Тогава се очаква да влязат в сила новите промени в Закона за движение по пътищата, които въвеждат това изискване. Глобата за нарушителите ще бъде 50 лева, обяви пред Дарик главен комисар Бойко Рановски, който е началник сектор в „Пътна полиция".

„След обнародването в Държавен вестник се предвижда всички моторни превозни средства да се движат през деня с включени дневни или къси светлини. Очакваме всеки момент законът да бъде обнародван в Държавен вестник, да влезе в сила. Не се предвижда специална акция за контрол на използването на светлини при движение през деня, но това си е част от ежедневната работа на служителите на Пътна полиция и те ще го контролират при рутинните ежедневни проверки след влизане на закона в сила", обясни Рановски.

Той добави, че санкцията за движение без включени светлини е 50 лева: „Имаме готовност при влизане на закона в сила, как да се процедира и да се изпълнява".

По думите на Бойко Рановски Пътна полиция подкрепя всички предложения, които биха повлияли да доведат до подобряване на пътната обстановка в страната. „Считаме, че използването на светлините целогодишно е един от факторите, които могат да повлияят върху пътната безопасност. Относно притесненията на някои шофьори, че така ще се повиши разходът на автомобила, специалистите казват, че е така, но все пак пътната безопасност е по-важна отколкото разходът на автомобила", добави още главен комисар Рановски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кечко

    6 1 Отговор
    До кога ще търпим, това е лудост.
  • 2 БОРИС ПЕТРОВ

    5 1 Отговор
    тия катаджии са луди-Август да си пускаш светлините...
  • 3 шофер

    7 1 Отговор
    още едно перо за правене на пари от полицията
  • 4 дзп

    6 1 Отговор
    Някой да каже сега,ГЕРБ не се ли излагат вече,от къде идва тая простотия тяхната.Не се търпи вече това правителство.
  • 5 05,08,2012

    3 1 Отговор
    05,08,2012 ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ СВЕТЛИНИ
    05,08,2012 ПРОТЕСТ СРЕЩУ НЕСПАСЯЕМИТЕ ГЛОБИ ЗА ИЗГОРЕЛИ КРУШКИ.
    05,08,2012 ПРОТЕСТ СРЕЩУ КАМЕРИТЕ НА 40, 50, 60 КМ ОГРАНИЧЕНИЕ НА 4 ЛЕНТОВИ ПЪТИЩА.
  • 6 ивайло узунов

    2 4 Отговор
    Защо не мислите за сигурността по пътищата? В Австрия например светлините са задължителни целогодишно!!!!! А и според мен, автомобилите се виждат много по-рано, когато са с включени светлини и през деня! Аз всъщност карам и сега през деня с включени фарове, така че , браво на управляващите!!! Това ще помогне за по-малко жертви по пътищата и да пази господ да не сме ние!!!

    Коментиран от #30

  • 7 симеон

    2 1 Отговор
    вчера засякох понеже валеше дъжд и карах на фарове изгори ми с 1 литър на 100 повече
    започвам да си мисля че този закон е прокаран заради нефтохим

    Коментиран от #20

  • 8 GOGO

    2 0 Отговор
    Много е лесно през деня да не видиш, че светлините не са включени! Въобще няма да видиш, че таблото ти не свети! При мъгла, привечер, при сумрак, през нощта това никога не е възможно - веднага ще забележиш, че таблото ти е тъмно! Ако имаш малко мозък в главата - веднага ще включиш светлините!
    А, това за през светлата част на деня, е ненормална работа! Нова хранилка за полицаите! Явно трябват пари за заплати на стражарите или е необходимо да си докарат още малко ДМС /допълнително материално стимулиране/! Щом толкова са се загрижили за безопасността на пътя - първо да оправят дупките, да оправят маркировката, да огледат знаковото стопанство, да ....!
    А щом толкова искат и светлини през деня - за всеки регистриран автомобил да отпуснат по 100-150 лв. за закупуване и монтаж на устройство, което да включва фаровете заедно със запалването на двигателя! Нали са голями борци за безопасността на хората!?!
  • 9 нсвд

    0 1 Отговор
    tiq sa mn tapi dali s svetlini ili bez svetlini nqma da ima pak tolkova ПТП po pati6tata tiq sa palni ...... a setete se e stiga s tezi pera i ot tuk li 6te skubete edno 4e sa nai koronpirani polizaite v bg
  • 10 симеон

    1 1 Отговор
    започвам да паля патрулки и да бия полицаи като се напия ще обжалвам всеки акт в съда и ще подкупвам съдиите да решават в моя полза няма да си плащам данъците и осигуровките
  • 11 Борислав Рангелов

    6 1 Отговор
    A защо не запълнят дупките по пътищата !!! Така ще се предотвратят доста от ПТП-тата !!!
  • 12 Cls_63

    4 1 Отговор
    Ахахах шанс да карам на фарове докато пече слънце..
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Пловдив

    2 1 Отговор
    50 лв? Че взимайте книжката направо,това е най-спешното нещо в държавата,"Еврика" извикал Пожарникаря и хукнал гол по улицата... Открихме къде бил ключа! Като почнем да взимаме по 50 лв. от шофьорите,които са забравили да включат фаровете и така пътищата ще се изгладят,заплатите ще се вдигнат,безработицата ще намалее,изобщо ще цъфнем и вържем!
  • 15 Явор Недялков

    3 2 Отговор
    Ако беше толкова важно патрулките и сега щяха да карат с включени светлини.
  • 16 Костадин Ризов

    4 1 Отговор
    Nali be6e 20 lv be!?
  • 17 симеон

    3 1 Отговор
    че те не карат дори когато е задължително на фарове нали така ще гори повече и ще се амортизира акумулатора
  • 18 симеон

    3 1 Отговор
    20 лева е зимата а лятото е 50 щото е по опасно ако забравиш
  • 19 цветомир маринов

    2 1 Отговор
    първо да се научат да карат като хората тогава измисляйте закони
  • 20 i500

    0 3 Отговор

    До коментар #7 от "симеон":

    Нещо ти е грешна сметката.Аз карам постоянно на фарове 160км/ден почти по-равно градско-извънградско,събира им се по около 3 часа светене,разхода се движи около 5.3-5.8 средно в зависимост от климата.Крушки-лятото съм сложил някакви "китайци" по 4 лева парчето H7(не са сини "ксенон"),а зимата ги сменям с Osram Nightbreaker и после пак обратно "китайците" и така няма проблеми 4 години.За това време са изгорели 2 "китаеца" и 2 осрам-не е чак толкова страшно.А колата е вектра б X20DTH 2000г. Не че го подкрепям тоя закон,защото тук има достатъчно светлина през лятото.
  • 21 вещица

    5 1 Отговор
    скъпи управляващи и катаджии-едно ще ви кажа :няма да ви псувам,защото ще се размножите като хлебарки,а продължавайте да вървите срещу народа си.
  • 22 симеон

    2 1 Отговор
    на голям двигател няма и да усетиш ама като карам малолитражка и оборотите ми падат с 100 когато съм на фарове и когато се включи перката на радиатора и съм на фарове волтмера ми показва 12.5 v знаеш ли какво значи това че трябва да сменям акумулатор на 6 месеца отделно от разхода за гориво
  • 23 дюшеш

    3 1 Отговор
    колеги,няма се притеснявате.на изборите ше има изненади и викам следващите да го отменят тоооо закон.
  • 24 Бивш агент на ДС

    2 1 Отговор
    Защо в автомобила трябва да има само една светлоотражателна жилетка?Спуква се гума на новите величествени магистрали,водача си слага жилетката и сменя гума - защитен и светлоотразен.Европейско ниво!Ами другите пътници?Изложени на свирепо профучаващите джипове - незащитени и несветлоотразени?Народните избраници да не се помайват ами при 2150-та промяна на Закона за движение по пътищата да разпоредят - пет жилетки на кола.За автобусите после ще видим колко - нали и без това всеки втори петък се занимават с ЗДП.Между другото - братовчеда ми има фирма за внос на жилетки и е много навит на тази промяна.А бе тия синковци луди ни направиха бе!Добре че има Съюз на автомобилистите в България дето защитава правата ни!
  • 25 васил кунчев

    4 1 Отговор
    когато карам на дълго извън града и аз по принцип си пускам фаровете но това е защото не е збранено а не защото е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО
    ПРОДАВАМ СИ ГЛАСА ЗА ОТМЯНА НА ВСИЧКИ ЗАКОНИ НА ГЕРБ
  • 26 дюшеш

    3 1 Отговор
    ииии като се стъмни и колата кат е с фарове и се вижда от 20км. да не би да има по малко катастрофи
  • 27 николай маринов

    4 1 Отговор
    Просто е наложително да изринем тази паплач догодина на изборите. Ако не го сторим , ще ни довършат с безумията си.
  • 28 АТИЛА

    1 1 Отговор
    от другата седмица най-късно ще се обнародва и всеки да е с вибратор в задника...
  • 29 симеон

    0 0 Отговор
    интересно дали има някъде статистика за причините за птп от последните години тогава ще видите че нито алкохола нито фаровете са причина безпокойство ама не им отърва да си признаят че не могат да се преборят с платежоспособните нарушители
  • 30 Румен Иванов

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "ивайло узунов":

    Относно коментара на Ивайло Узунов: Австрийците вече обмислят да премахнат шофирането на фарове през лятото, защото са установили намаляване на ПТП с автомобили, но увеличаване на такива с участието на велосипедисти и пешеходци. Според изследване направено там шофьорите се концентрират върху светещите фарове и не забелязват несветещите колелета и пешаци.
  • 31 симеон

    2 0 Отговор
    нека сложат тахограф на всяка кола над 100 коня и да пуснат гладните даи да глобяват те нали взимат по 20% от всяка глоба
  • 32 EMSKI

    2 0 Отговор
    В най -скоро време Гербаджиите ,ще продават хладилници в Сибир ! Фамозно е това с "лампите",и то с 50 лева глоба за непуснати....или несветещи,щото има разлика........за дневни или къси,кое е сега вярното??? Съвет-сложете си по един диод...приема се за дневна светлина......Наздраве на всички свободомислещи и иновативни Българи :))))
  • 33 симеон

    5 0 Отговор
    преди време се опитах да спазвам закона и да не отнемам предимство на пешеходец и понеже минавам по около 200/300 км градско се уплаших че не мога да избегна глоба при 30% от случаите защото пешеходците винаги скачат на платното малко преди да си минали не ти дават време за реакция а велосипедистите се мислят за безсмърни те карат по двата правилника и за пешеходци и за мпс
  • 34 Пламен

    5 0 Отговор
    Румене,една малка забележка: Австрийските управници на всякакво ниво са умни хора,за разлика от реципрочните на тях български чукундури,които са по-гадни и от Башар Асад. Оня поне действа с бомби: "Бум" и - термине фини (фр.) А тук ни убиват бавно с античовешките си закони!
  • 35 Румен Иванов

    3 0 Отговор
    То май няма по- некадърни управници от нашите! Е може и да има по-корумпирани, но по-некадърни няма!
  • 36 hgyt

    3 0 Отговор
    Видял някой че някаде в скандинавия карат на фарове аиде и в Бг. Малко ми е слънцето което по цял ден ме заслепява само фарове ми липсват насреща.
  • 37 nm,n,

    2 0 Отговор
    kak 6te giveem be hora vsi4ko se vdiga hrana,tok postojnno izlizat novi zakoni svarzani s davane na pari,sega e dobre za6toto e toplo a zimata 6te oceleem li TRJBVA TOZI NAROD DA SE VDIGNE do koga 6te tarpime ,ako ni6to ne napravim ,mnogo narod 6te izmre ot glad ot stres...........
  • 38 Patanov

    1 0 Отговор
    Абе хубаво да караме на къси или на дневни светлини, а тези, които денонощно карат само на дълги и с халогени какво да ги правим?!? А като ми изгори крушка как точно да отида да си купя друга или да ми я сменят? А като ми отнемат предимство с какво да им светна, че да ме видят? Цв. Цв. ли да чакам да ми отговори или ББ де..а ма.а ви
  • 39 симеон

    1 0 Отговор
    ПРОДАВАМ СИ ГЛАСА ЗА ОТМЯНА НА ВСИЧКИ ЗАКОНИ НА ГЕРБ
  • 40 сокла

    1 0 Отговор
    поредната глупост на правителството
  • 41 Ale

    1 0 Отговор
    Horata si pulnqt budjhjeta ve 1 kruska kato i izgori i aideeee oide 50 lv. Nqkoi hodqt v letistata s bombi no policiqta gleda za farove i kolani Evala prost naarod lesno se vodi za nosa.
  • 42 валко

    0 1 Отговор
    До Ивайло Узунов и ВСИЧКИ мислещи като него. Няма лошо,можем да караме и с по няколко бойни фарове наредени по колите ни и пуснати на дълги светлени също като на сафари, но и това няма да ни помогни приятелю. Не се ли намали скоростта по пътищата и да се кара разумно,просто няма смисъл от нищо.
  • 43 vlado

    1 0 Отговор
    Ще ида от нас до магазина и трябва да си пусна фаровете,а там точно на ъгъла пред магазина ще се крие някое полицайче и ще дебне за такива който не са си ги пуснали....
    Протест!!!
    Никой да не си пуска фаровете другата седмица
  • 44 симеон

    1 0 Отговор
    валко недей им пуска мухата че току виж са свалили ограниченията с още 20 км. и тогава от свиленград до русе за 3 дена щото няма магистрала трябва да се ограничат безумно високите скорости а онези безсмислено ниските да се коригират
  • 45 симеон

    2 0 Отговор
    протест и то национален не да се събираме някъде за да ни набият а да се разберем за един час и кой къде е да слезе от колата за я зае.е на пътя за 10 минути и да пуши да пие вода каквото си иска на аварийни няма проблем счупи се и толкова спираш си на средата на платното и неко да видим от къде ще минат ония от НСО
  • 46 123

    1 0 Отговор
    Нито алкохола нито фаровете са причина за катастрофите. Основната причина е пълния морален упадък на младежите до 25г. Алкохола и фаровете са по лесни за отчитане на дейност. С моралния упадък те не може да се справят защото те го създадоха.
  • 47 недоволен

    2 0 Отговор
    А, бе. да ви е.а м...та, такова дълго безоблачно лято имаме, за какви фарове през деня ми говорите. Като завали дъжд или се заоблачи много ясно, че ще си ги пуснеш.
  • 48 валко

    1 0 Отговор
    О К Симеоне АЗ СЪМ съгласен с ТЕБ да го направим.
  • 49 лудия

    0 2 Отговор
    Абстрахираики се доколкото мога от
    -коментарите по долу
    -цялата помоя дето е в тая убита даржава и ред други тапизми,
    не мога да пропусна да отбележа че преди около 6 7 години в независимо проучване на Декра*германия*е било установено че колите с бял цвят и тези каращи с светлини участват в ПТП над 50% по малко от другите,секи сам да си направи сметката кое е важно и кое не
  • 50 симеон

    1 0 Отговор
    ето какво ще стане прокарват си закона за фаровете и бензина става 3 лева и хоп статистиката сочи че управляващите ни спасили живота щото катастрофите намалели а това че улиците са пусти и бизнеса не може да си позволи да зареди с консумативи и стока е заради гръцката криза
  • 51 симеон

    1 0 Отговор
    ако има хора съгласни с този начин на протест да го раздухаме някак и да се намерят организатори дето знаят как се правят тия работи ще ги последваме
  • 52 l.m.

    1 0 Отговор
    predlagam da ni dadat i po edin burkan i sme gotovi. za sajalenie prostotiyata hodi po horata i naj ve4e po tikvite v parlamenta.
  • 53 Николай

    1 0 Отговор
    porednata glupost na politicite,vmesto da vurshat neshto smisleno,no uvi....eeeeeeeeeee tova ne moga da go pregivea,s farove posred bial den. .. . ne triabva da si mulchim i da turpim,da se digame na protest!!!
  • 54 123

    2 0 Отговор
    А това че един акомулатор вече струва колкото половин кола . Колегата гледа Германия и там не ги пускат през деня въпреки че няма такова слънце. Много ще ми е интересно в Кипър и Гърция да карат на фарове.Ще стане супер луна парк.
  • 55 Гостенка

    0 2 Отговор
    Аз пък съм ЗА карането на фарове и през деня! Първо нищо не ви коства, второ възприятието е доста по-добро когато са включени фаровете. Познавам хора, които и на тъмно пак тръгват без фарове .. така поне дано свикнат да ги палят...

    Коментиран от #60

  • 56 123

    1 0 Отговор
    Сложи си и един жълт буркан да те виждат по добре
  • 57 даниел

    0 0 Отговор
    e.al sum im m....ta na vsi4ki neka me nakarat da platq na sila
  • 58 Мартин 123

    1 0 Отговор
    Свещенна простотия на ГЕРБ.
  • 59 tralala

    1 0 Отговор
    Чиста проба подигравка с хората, поредния опит да ни вземат и малкото пари дето имаме! Разхода на гориво скача с много малко като караш на фарове, обаче като го умножиш по броя на всички коли в БГ май става доста ;) а се знае, че управниците са гъсти с лукойл! Да не говорим пък за тези 50лв глоба, все някога ще забравим да си пуснем фаровете и хоп глобичкаааа... Не подигравка ами направо издевателство с хората е този закон!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Никой

    1 0 Отговор
    Аз съм на мнение, че ако всички шофьори НЕ си включват фаровете, може да преборим парламентьорчетата...
  • 62 123

    1 0 Отговор
    Е как няма да ги забравиш.Като ти блесне слънцето очилата ли да слагаш или фаровете да пускаш
  • 63 saab

    0 1 Отговор
    Браво....
    Не е важно ,че ТИ виждаш......Трябва ТЕБ да виждат!
    ....Какво Ви пречи?.....хабят акумулатор и бензин?....А климатика ?..А Азис вие с пълно гърло ?.....Или просто да има за какво да мрънкаме!
    Ами не си карайте кочините....щом нямате възможност ...

    Коментиран от #68

  • 64 симеон

    1 0 Отговор
    защо не вкарат един закон да могат да уволняват полицаи нарушили правилата само по любителско видео или снимка като в съюза тогава ще инвестирам многопари за камери в колата и тежко има на всичките както им знам на някои и личните коли направо ще хвърчат глави а съдиите ще се кефят да ги секат съа секирата
  • 65 nikis72

    1 0 Отговор
    aman ot prostotii
  • 66 saab

    0 1 Отговор
    ...Никой..
    А аз съм на мнение,че си комплексиран и депресиран от собствената си неудачност!
  • 67 saab

    0 1 Отговор
    ...Никой..
    А аз съм на мнение,че си комплексиран и депресиран от собствената си неудачност!
  • 68 симеон

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "saab":

    нека да ни задължат и на климатик да караме щото от топлото ти се доспива пролетна умора и тн.
    приятел - като искаш карай си на фарове признавам и аз съм го правил когато карам с превишена скорост ама не трябва да е задължително в града например е безсмислено и на къси разстояния в градски условия ще създава проблем този закон и няма да има никакъв ефект освен за дянков да си пълни касичката
  • 69 saab

    0 1 Отговор
    Проблемът на българина е : Никой не е по умен и по голям тарикат от мен!

    В САЩ например ако паркираш и предните колела не са изправени следва глоба!..но там никой не мрънка...те не са тарикати...
  • 70 Дани

    1 1 Отговор
    Аз също съм фен на ГЕРБ, обаче този закон не е приложим за българският стандарт.
  • 71 123

    0 0 Отговор
    Приятелю говорим специално за фаровете.Не само че хаби акумулатора и бензин но е и опасно. Карал ли си в Крит през деня на фарове.
  • 72 симеон

    1 0 Отговор
    и от какво отклонение започват глобите защото ако е за градус два всеки е нарушител и е за затвора или ако започват от 45 градуса например защо ще се заяждат ако колата не е с голям радиус на завиване и не може технически да направи такъв ъгъл
    сааб наздраве и лека нощ че утре си на работа пич не се уливай че главоболието кофти
  • 73 Иван Георгиев

    3 0 Отговор
    товали им е най важното на тези да гласуват , поредния безмислен закон , , как пък не направиха нещо хубаво откакто са на власт
  • 74 Иван Георгиев

    2 0 Отговор
    цяло стадо полуидиоти коитоп щавят българина , опа грешка пълни идиоти са .
  • 75 Иван Георгиев

    1 0 Отговор
    абе на кой му пука за САЩ , ако не знаете сме на Бълканите , никой не мрънка там ако са като нашето правителство , ще ги убият с камъни пред парламента , а ние само мрънкаме и нищо не правим ,ЩЕ ВИ ЗАДАМ ВЪПРОС ЗАЩО НЯМА БЪЛГАРСКИ КВАРТАЛИ В САЩ , В ЕВРОПА , И КЪДЕТО И ДА Е ????
  • 76 123

    2 0 Отговор
    В стремежа си да подражават на някой правят най големите изцепки.Това не е само с фаровете. След нова година ще ощастливяват прасетата.
  • 77 saab 9-3

    0 1 Отговор
    Напълно подкрепям "тъпия закон "които го има в цяла европа . като изключим някои страни . глобите са доста по солени. Не се е.аваите с хората които си карат кротко саабчета. тва че някои си мисли че по яко от голф няма. да се прегледа .
  • 78 валентин виденов

    1 0 Отговор
    da go d...t..........................................
  • 79 Христо Узунов

    0 2 Отговор
    Според мен този закон е крайно време да бъде приет.... Обаче искам гласувайки за това,да се ваведът и санкций,за неправилно регулирани фарове,както искам да бъде разрешено изпозлването на фаровете за мъгла (с тях колата се вижда много по-добре,а и по разбитите ни пътища в БЪлгария,ще са от полза вечер) . Незнам кви са тия специалисти дето са изчислили,че колата харчи повече,като се движи с вкючени светлини :Д :Д :Д С колко милилитра е това г-да специалисти ??? Постоянно карам на фарове,в момента даже съм със зимни гуми,трябваше да сменя филтрите преди 6 хиляди километра както и маслото и пак колата ми дава по-малък разход от този,който е обявен за нея от производителя !
  • 80 Коко Мартинов

    4 0 Отговор
    Ако искат да намалеят инцидентите да вземат малко да стегнат тези пътища,защото 70 процента са пълна скръб.Стига да бъркали в джобовете на обикновени хора а да вземат да бръкнат малко в своите най-накрая,защото ако нещо не се промени близките няколко години абсолютно всички Българи ще избягат от тази държава.Не се търпят вече тези луди цени на всичко на тези малки заплати....Гавра с хората е това.
  • 81 кик

    2 0 Отговор
    народе народеееееее колко кожи трябва да ти свалят за се разбунтувате????????????300 тумора ви яздят до кога бе народе?народе овчи?
  • 82 Парадокс

    0 4 Отговор
    Книжките да им вземат на тия безхаберници дето ги мързи да завъртят копчето! 23 години демокрация, а сте същите ограничени. Бръкнали Ви били в джоба Що не роптаете, че храним и издържаме цели орди м...ли, защо не роптаете, че 20 години ни крадаха, а ние спахме?
  • 83 Пиронков

    1 0 Отговор
    Защо вместо да направят пътищата по-безопастни мислят само глупости...зимата като има мъгли и влошени метерологични условия е добре да се кара на ДНЕВНИ или къси светлини...но лятото на 40 градуса и слънце което блести повече от светлините...НЕ!
  • 84 христо георгиев

    1 0 Отговор
    absulutna prostotia
  • 85 Георги Божанин

    3 0 Отговор
    А на каруците ,сигурно трябва олимпийски огън.
  • 86 911

    1 0 Отговор
    Това е една от мерките за борба с корупцията по пътищата може би:)
  • 87 некой си!!!

    0 0 Отговор
    ето заради такива като "82" сме на това положение,пореднатата простотия на държавата.........-няма да се оправим,ама никога,никога........
  • 88 гост от бъдещето

    0 0 Отговор
    абсолютно без значение е за мен.

    ще си монтирам реле което да ги включва автоматино и даже няма да мисля за това.
  • 89 никсън

    1 0 Отговор
    не е проблема в светлините , а в прилагането на наказанията след птп !!!!! джигитите и с включени светлини пак ще мачкат пешеходци и ще убиват хора на пътя и след споразумение с прокуратурата ще си излизат с условна или ще се правят на инвалиди - вратички колкото щеш !!!!!!!
  • 90 DPT

    1 0 Отговор
    щом са толкова загрижени за безопасноста първо да положат птна маркировка 80 процента от пътищата нямат осева линия-това е по опасно вечер когато те заслепят.да не говорим за необозначените дупки липса на светлоотразителни знаци мантинели,светлините са по малък проблем
  • 91 Николай

    1 0 Отговор
    много тъп закон,ама мноооого. какъв е смисъла от фарове в летен слънчев ден ,нещо не ми става ясно??? сигурно да харчим повече гориво и да сменяме често крушки,е поне бизнеса с авто лампи ще просперира....защо трябва да търпим всичко това??? утре може да ни задалжът да изпълняваме друго безумие. вместо да направят нещо полезно за държавата,то....
  • 92 Пловдив

    2 0 Отговор
    А защо някой не си направи труда да попита шофьорите?! Не всички граждани,а точно нас,шофьорите - дето плащаме данъци,винетки,застраховки с европейски цени,със заплатите си,чието ниво е по-близо до 4-я свят - и караме по разбити пътища? Застраховките само растат,пътищата не стават по-хубави,напротив. Защо някой не ни попита какво мислим по въпроса,след като ще трябва да плащаме повече и за акумулатори,крушки и гориво... Не съм тъп,ясно е,че никой няма да ни пита. Ами защо ние не ги попитаме,както през януари 1997 год ?...

    Коментиран от #93, #94

  • 93 ...

    1 0 Отговор

    До коментар #92 от "Пловдив":

    Точно така!!!
  • 94 666

    1 0 Отговор

    До коментар #92 от "Пловдив":

    През януари 97 властта имаше някакво достойнство и акъл, какъвто сега не виждам. Тия са НАЙ НАЙ НАЙ и се имат за недосегаеми.
  • 95 симеон

    0 0 Отговор
    който е против
    http://www.facebook.com/groups/398199486905366/
  • 96 аа

    0 0 Отговор
    Поредната необмислена глупост
  • 97 аз

    0 0 Отговор
    абе както толкова пари имаш вземи ти да оправиш пътищата ,щото има хора които живеят с по 150лв.на месец а и те имат нужда от автомобила си или тях кучета ги яли тея от големото село нали са добре....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове