Last news in Fakti

5 Март, 2020 09:00 2 508 34

Юрий Борисов: Заповедта за ареста ми беше несправедлива

  • юрий борисов-
  • шпионски скандал

Всъщност това е политическо преследване за мироглед, отбеляза още секретарят на движение "Русофили"

Юрий Борисов: Заповедта за ареста ми беше несправедлива - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият главен редактор на вестник "Дума" и секретар на движение "Русофили" Юрий Борисов е осъдил МВР заради ареста си на 9 септември миналата година покрай шпионския скандал с движението. Той беше задържан по разследване за шпионаж, бил е разпитан и след това освободен.

"Решението е окончателно, МВР няма да го обжалва. Тази заповед за арест беше несправедлива, нанасяше ми удари на репутацията, исках справедливост", обясни в предаването "Тази сутрин" Юрий Борисов.

Той посочи две хипотези за неговото задържане. "Едната е сплашване на национално движение "Русофили", тъй като не бях арестуван само аз, имаше сплашване и още няколко човека арестувани, разпити. Втората ми хипотеза е, че са имали намерение да ми повдигнат обвинение, но в един момент са се отказали и ме превърнаха в свидетел", посочи още секретарят на движение "Русофили".

Тревожното в тази атака е, че всъщност това е политическо преследване за мироглед, за отстояване на позиция, за несъгласие с властта и оспорване на политики, отбеляза Борисов. По думите му това сплашване е дошло изненадващо, но не алогично.

"Ние атакувахме и членството ни в НАТО, и външната ни политика, имаме реакционна дейност в страната, имаме много симпатизанти, работим за създаването на международно русофилско движение. Много неща се натрупват", посочи още Юрий Борисов.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошко

    25 11 Отговор
    Какво очаквате като живеем в комунистически режим. В сегашно време никой няма право да искаже мнение или да има свои възгледи.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Истината

    11 27 Отговор
    Българофоба когато да го арестуваш ще бъде късно.

    Коментиран от #6

  • 4 бочо

    15 31 Отговор
    Е ТАКИВА БЕЗРОДНИЦИ КАТО ТОЯ СА ЗА ВЪЖЕТО,ЕДИН СТАДИОН СА КАТО СИ ЗАМИНАТ ЩЕ ПОЧНЕМ ДА СЕ ПООПРАВЯМЕ
  • 5 Комуниста

    33 10 Отговор
    Западната,, демокрация" не обича различното мислене което засяга техните капитални интереси!
  • 6 Надзирател

    7 11 Отговор

    До коментар #3 от "Истината":

    RC шпоните да не се обаждате много.

    Коментиран от #13

  • 7 Хахахаха

    23 8 Отговор
    Сега вече цялата ни съдийска колегия ще получи забрана за влизане в САЩ . Който не слуша и не прави каквото искат америте е корумпиран.
  • 8 The Gentleman

    19 7 Отговор
    За съжаление репресиите са запазена марка на това управление.
  • 9 Тери

    20 6 Отговор
    Искам да доживея когато ще дойдат нови хора и ще арестуват Гешев и цялата му свита. Такива безчинства е при бай Тошо нямаше. И Гешко в килията на Иванчева, да разбере, че единовластието и самозабравата водят до пълно отделяне от реалността.
  • 10 Русороб

    10 18 Отговор
    Този мишок се беше покрил и пак надава глас да го у шумата недоклатена

    Коментиран от #27

  • 11 Митко

    17 4 Отговор
    📌 Сега лицата от МВР сгафили работата да плащат, а не ние данъкоплатците!!!
  • 12 Безименен

    7 8 Отговор
    Сменете снимката, защото това не е Юри Борисов. Няма да кажа кой е истинският човек, защото като чета вашия форум, някои читатели само по снимката искат да го окачат на въжето!?!
  • 13 Истината

    9 13 Отговор

    До коментар #6 от "Надзирател":

    Руската измет с лиги тя уста чака Червената армия да я постави на власт за да може отново да избива българи. Ти надзирател явно искаш да станеш, в някой концлагер и да храниш прасетата с българи.
  • 14 Българин

    9 9 Отговор
    Новичока е слаба отрова. Много по силна и опасна от нея е "Русофилчока", с който преди 140 години е заразено част от българското общество. То е превърнало част от българите в руски зомбита, за които Русия и руските интереси са най-святото нещо на света!

    Коментиран от #19, #21

  • 15 Някой си

    10 6 Отговор
    Сега Гешев и Цацаров да платят обезщетенията от джоба си!
  • 16 оня с коня

    7 2 Отговор
    Къде прочетохте че Съдът е присъдил ИЗПЛАЩАНЕ на Обезщетение на Бившия "Думаджия" бе Червеноармейци под прикритие?

    Коментиран от #32

  • 17 Истината

    8 2 Отговор
    Самото съществуване на РУСОФИЛСТВОТО И ТО КАТО ОРГАНИЗИРАНО ДВИЖЕНИЕ Е НЕНОРМАЛНО ЯВЛЕНИЕ. Представете си освен Национално движение "Русофили" да съществуват национални движения "Туркофили" или "Американофили" , които да правят същите свинщини както русофилите и всяка година да се събират-едните край язовир Кърджали, а другите край яз. Искър, да развяват турски или американски знамена, да пеят маанета или кънтри и да мечтаят как ще посрещат - едните турските аркадаши а другите американските френдове.

    Коментиран от #30

  • 18 Факти

    5 2 Отговор
    Той е съдил ама по времето на комунизма ми кажете един случай българин да е осъдил власта заради преследване и тормоз.

    Коментиран от #31

  • 19 Бай Ши ле

    4 5 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    Никът ти от Козяк ли е? Или е от турското посолство! За каква зараза преди 140 години говориш е мухльо! Не случайно, НАЦИОНАЛНИЯТ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ Е 3 МАРТ! И ти като оня цървул Плевньо, ще тръгнеш да обясняваш, че финландци и румънци са ни освободили от 5 века ОСМАНСКО РОБСТВО! А РУСНАЦИТЕ САМО ГЛЕДАЛИ ОТСТРАНИ И СИ ТОЧИЛИ ЗЪБИТЕ ЗА ТОПЛИТЕ ПРОЛИВИ И МОРЕТА! Толкова ли си прост, или правиш останалите на прости! Почти всички турски генерали, за завършили тогава , английска или австро- унгарска военна академия! Или твоите джендър се биеха рамо до рамо с българите на Шипка и Шейново! Или в Плевен!

    Коментиран от #22, #23, #25

  • 20 Весёлые мурзилки

    4 4 Отговор
    Баща му го кръстил Юрий! Не Иван, Георги или Тодор. Гнусен, продажен, рубладжийски слугинаж!
  • 21 Бай Ши ле

    3 4 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    Ти си изключително арогантно същество! Зомбиран от центовете дето получаваш, за да сееш омраза и зараза във форумите! НО ЗАПОМНИ, ЧЕ ОЩЕ 2 ПОКОЛЕНИЯ ЩЕ БЪДАТ ПРИЗНАТЕЛНИ НА РУСИЯ, ЗА ТЯХНАТА ПОМОЩ!

    Коментиран от #24

  • 22 Българин

    4 3 Отговор

    До коментар #19 от "Бай Ши ле":

    И друг път съм казвал, че руските отпадъци когато нямат аргументи започват да питат :"А в Америка защо бият негрите?"
  • 23 Българин

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "Бай Ши ле":

    Смрадливи шилета да не коментират исторически теми, а да продължават да лижат руските г@зове и на коча мъдите!
  • 24 Българин

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Бай Ши ле":

    Докога и защо трябва да бъдем признателни на Русия бе руска подлого? Какво дължим съвременните българи на днешна Русия и на Путин и за какво трябва да им благодарим? Вие русофилите си лижете на спокойствие руските задници, но те карайте и нас българите да правим това!
  • 25 Българин

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "Бай Ши ле":

    И на Шипка руско мекере неграмотно рамо до рамо с българските опълченци се биеха украинци от 35-ти Брянски и 36-ти Орловски полк.
  • 26 Истината

    4 2 Отговор
    Лъже Юрката повече и от руснак! За са бъде демонстрирана любовта към Русия трябва да бъде организирана и добре спонсорирана. И в миналото и днес!
  • 27 Све

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Русороб":

    Пурко, ти явно не разбираш добре български. Със сигурност ще правиш референдум "Столипиново , новата столица на България"
  • 28 Чичо Долфи....

    2 3 Отговор
    Мръсно комунистическо мекере, такива като теб трябва да ги разтрелват на паметника на Червената Армия.

    Коментиран от #29

  • 29 Све

    4 2 Отговор

    До коментар #28 от "Чичо Долфи....":

    Или на паметника на американските летци свалени при бомбардировките над София . Нещастни отрепки във форума се наричат българи и правят свободни съчинения за 5 $. Жалко племе
  • 30 Пипи дългото чорапче

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Истината":

    Защо тогава има партии на верска основа?Като гониш,гони всички.Или трябват патерици,хидроинженери,лафки,фонд земеделие,дубайски инвестиции
  • 31 Пипи дългото чорапче

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Факти":

    Има.При колективизацията средни селяни(кулаци)Осъждат и им е върнато имущество,което после при следващата вълна на одържавяване голяма част от хората поради страх от живота си директно дават на държавата,не на ТКЗС.После имаха проблеми и не им искаха да им връщат имотите
  • 32 Някой си

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "оня с коня":

    На Шипка, на трети март!
    Още въпроси?
  • 33 iii

    0 0 Отговор
    iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
  • 34 iiii

    0 0 Отговор
    iiii
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове