Last news in Fakti

6 Март, 2020 11:55 5 321 78

Сестрата от перваза: НСО ни биха и блъскаха

  • медицинска сестра-
  • партиен дом-
  • перваз

Тя отиде да разговаря и с останалите барикадирани сестри в сградата

Сестрата от перваза: НСО ни биха и блъскаха - 1
Снимка: БГНЕС

Медицинската сестра, която тази сутрин беше излязла на перваза на Партийния дом влезе в сградата. На място бяха допуснати и телевизионни екипи. Бойка Анастасова работи в Пирогов и прекара около един час на перваза на сградата. Тя разказва, че е избягала там, за да се защити от охранителите, които се държали агресивно с тях.

„Те ни блъскаха и ни биеха. Подгониха ни като кучета и тръгнахме да бягаме. Вие как ще реагирате в такъв случай – когато нахлува една голяма група и тръгва към вас. Не сме оказали съпротива, даже бягах от тях, като ме гониха. Бутаха и блъскаха и Мая и мен. Бяха ме хванали за ръката и ме дърпаха. Парламентарната комисия се измъкна точно след три минути работа, затова и решихме да останем. Поставихме нашите искания на министър Ананиев. Не може цяла година да се изричат лъжи, които не водят абсолютно до нищо. Не искам и секунда остана с тези хора, но няма да изляза“, заяви Бойка, цитирана от "Трафикнюз".

Тя отиде да разговаря и с останалите барикадирани сестри в сградата. Припомняме, че пет медицински сестри се барикадираха цяла нощ в сградата и отказват да излязат.

Пред бившия партиен дом са се събрали други колеги на медицинските сестри и искат да разберат къде са останалите четири жени.

Медицинските сестри се барикадираха в сградата след приключването на заседание на здравната комисия в четвъртък.

Заявяват, че ще останат там без краен срок. Обявили са и гладна стачка. Твърдят, че актът им не е бил планиран предварително.

На 1 март медицинските сестри опънаха палатков лагер пред Министерския съвет с искане за промени в здравната система. Едно от тях е увеличение на заплатите на медицинските работници. Според недоволните на много места в страната обещаното от 1 януари по-високо възнаграждение не е станало факт.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    47 72 Отговор
    Айде стига лъжи!!!
  • 2 mafiota

    42 103 Отговор
    радев комуниста е виновен за ниския стандарт в българия. гешев да се самосезира и да го окошари

    Коментиран от #34, #60

  • 3 dovolen

    16 45 Отговор
    aide stiga be v tazi ''darzava''samo med sestri i milicioneri protestirat
  • 4 bandita

    31 93 Отговор
    комуниститие в газовата камера, бойко президент и президентска република като САЩ
  • 5 Долу Тиквата

    68 21 Отговор
    Да живее България
  • 6 Тиква

    96 24 Отговор
    До №1 и №2. вече можете да идете и да си получите надницата от централата на ГЕРБ.

    Коментиран от #7

  • 7 mafiota

    33 81 Отговор

    До коментар #6 от "Тиква":

    а ти ходи си вземи надницата от позитано. ако не бяха комунистите 50 години да ни стрижат щяхме да имаме стандарт като на холандия и да не се стига до такива случки. бойко за 10 години вдигна стабилизира и просперира държавата. а комунягите фалираха над 10 пъти държавата и ако успеят да се докопат до кокала ще го направят пак

    Коментиран от #17, #32, #35, #37, #49, #68

  • 8 С ГЕРБ ДО КРАЯ НА СВЕТА

    25 58 Отговор
    Терористки!

    НСО да стреля!
  • 9 От отчаяние

    51 17 Отговор
    За съжаление в България хората са принудени да протестират, дори и с риск за живота си или други нетрадиционни мерки, сасо и само едни 240+управниците да ги чуят и им обърнат внимание. Важи за всички, които по някакъв начин изразяват исканията си.
  • 10 Нецо

    51 12 Отговор
    Тъпунгерите от НСО да великани на мисълта и решенията!! Толкова тъпаци на едно място и това е резултата, станаха и стават за смях. Какво искате от тъпи шАфьори с големи заплати и дебели задници. Мисленето и логиката са им чужди по рождение. Такива подбират само, умните и мислещите нямат място в тази безмислена служба, струваща милиони на бедния Български народ. Тулуп до тулупа, майно ле, а най-големия такъв е началник. Пазят крадците и унищожителите на България. Закривайййййй!!!!
  • 11 Елена

    18 37 Отговор
    Да бъдат тикнати в ареста и съдени за тероризъм.

    Застрашили са живота и здравето на народни представители.

    Коментиран от #15

  • 12 ДОКО

    36 13 Отговор
    БОКО ДАВАЙ ПАРАТА НА МОМИЧЕТАТА..ЩОТО ВМЕСТО МУСКУЛНА ИНЖЕКЦИЯ..ЩЕ ИМА АНАЛНА..
  • 13 дрт прч

    39 55 Отговор
    НЕЩО НЕ И ВЯРВАМ НА ГОСПОЖАТА. БИЛИ СЕ "БАРИКАДИРАЛИ" В СГРАДАТА ? КОЙ ВИ ДАВА ПРАВО НА ТОВА? СТАНАЛО Е В ИЗВЪН РАБОТНО ВРЕМЕ ? БЕЗ ПОЗВОЛЕНИЕ И ПО НЕЗАКОНЕН НАЧИН ? КОЙ ВИ ДАВА ПРАВО НА ТОВА? ИЗЛИЗАТ НА ПЕРВАЗА НА ВИСОЧИНА, КОЯТО ПОСТАВЯ В ОПАСНОСТ ЛИЧНИЯ И И НА ОСТАНАЛИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ОТ НСО ЖИВОТ, ЦЕЛИ СЕ ДА СЕ ПРИВЛЕЧЕ ВНИМАНИЕТО НА МЕДИИТЕ-ДОБРЕ ПОСТИГНА ГО, НО ЗАЩО БЯХА ВСИЧКИ ТЕЗИ ЦИРКОВЕ. ВЯРНО ИСКАТЕ ПО ДОБРИ УСЛОВИЯ И ЗАПЛАТИ. ВСИЧКИ В БЪЛГАРИЯ ГО ИСКАТ. КАКВО СЛЕДВА ДА НАПРАВИМ ДА СКАЧАМЕ ОТ ПОКРИВИ И ОТ МОСТОВЕ ЛИ-НЕ, НЕ Е ТОВА НАЧИНА. ХОРАТА СА ГО ИЗМИСЛИЛИ ВЕЧЕ, СМЕНЯШ СИ ПРОФЕСИЯТА, РАБОТАТА, ДЪРЖАВАТА.

    Коментиран от #64, #74

  • 14 Behemoth

    38 12 Отговор
    Бе големи боклуци са тия от НСО ...туй каква отрепка трябва да си да охраняваш власта за малко манжа ...
  • 15 Behemoth

    13 6 Отговор

    До коментар #11 от "Елена":

    У чи си проста кату животну някакву такоз от най простите мисирка ли беши?
  • 16 123

    45 12 Отговор
    Пиша това с бележка , че не съм политически ангажиран-Но не мога да гледан как една лекарка ,Дариткова ,как българските депутати са си заврели главата в пясъка ,неморално, нечовешки и далече от елементарното човешко отношение към тези жени ни обясняват че тези жени не са прави.Какво ни казват тези добре облечени, гелосани и гримирани мъже и жени, който по стечение на обстоятелствата седят в парламента.Срам ме е и ми се повръща.В политиците няма останала капка човещина. Какво чакаме хора? Да си отидем мърцина като овце ли? Стига са ни са подигравали.
  • 17 Маринков

    26 1 Отговор

    До коментар #7 от "mafiota":

    С тъпаци като теб, с или без комунистите, стандарта ни нямаше да е по различен

    Коментиран от #39

  • 18 ку ку

    7 17 Отговор
    Ми се вижда тая

    Коментиран от #19

  • 19 Горо

    25 6 Отговор

    До коментар #18 от "ку ку":

    Протестиращият ти се вижда "куку", а робът - нормален човек. Хайде сега определи какъв точно си ти!
  • 20 възмутен

    43 6 Отговор
    Допуснахме Германия да ни прибере всички медицински сестри и лекари. Болниците на самообслужване ли ще минават???????
    Как мислят тия хора бе????
    Кой бил саботьор, кой бил платен протестиращ не знам, но със сигурност знам, че е унищожено цялото ни здравеопазване- гола територия сме. До ни пази господ.
    Да не говорим че за пенсиите мълчат като пукали , а вече има хора родени 1960 г. които имат право на ранно пенсиониране. Такова чудо никъде го няма по света. Да не знаеш до последния ден при какви правила ще се пенсионираш. Това със сигурност го няма в нито една нормална държава.
    Строяли се магистрали, стадиони , спортни зали в обезлюдени села и незнам още какво, харчат в края на годината едни милиарди, а пари са пенсии и социални услуги нямало.
    Питам аз управляващите: Ако в домакинството си нямаш пари за хляб ще си купиш ли нова кола??
  • 21 Бай Стою касапина

    25 33 Отговор
    Триото Радев, Нинова, Манолова отново в действие. Пак са се размечтали. Кво пък, нека мечтаят. Те мечтите са хубаво нещо, ама рядко се сбъдват.

    Коментиран от #23

  • 22 Към мед сестрите

    21 7 Отговор
    Просто емигрирайте и оставете колапса в болниците да се случи от вас зависи

    Коментиран от #31

  • 23 dovolen

    7 8 Отговор

    До коментар #21 от "Бай Стою касапина":

    tochno
  • 24 ХРАМА НА ОБРЕЧЕНИТЕ

    27 8 Отговор
    Жените се бият за хляб, мъжете се крият и пишат .. племе... За смях. Където и да обикаляш толко жалка картинка няма
  • 25 ОСА

    19 28 Отговор
    Тия са психично лабилни сестри, откачени работа...такава клетва ли са давали ??? Човек грижиш се за болни НЕ може да е агресивен, да лъже, да сваля правителство избрано от милиони хора....явно изкукала работа !!! Държи телефони и крещи, чака нареждане от кукловодите си, какво прави на перваза на прозореца ????? Що за простотии, що за протест...думи нямам !!! Накрая намъкнали се в сграда на НС ,не искат да излязат и НСО виновни ! Тая жена и другите с нея са за ареста, първо лъжат и обвиняват НСО в побой, второ не изпълняват разпореждане а спец служба ! За сведение на тая Патка/ нарочно с главно П /вътре всичко е описано с камери и запис на говора , където се доказва, че не е бита !!! НСО да я осъди за лъжа и подстрекателство пред медиите !!!

    Коментиран от #44, #71

  • 26 Zezo

    17 24 Отговор
    Кво търси тая жена там? Доколкото разбрах на фиша и пишел 900 лв. заплата. Учи, стани лекар, поеми по-голяма отговорност за повече пари. Всеки протестира и иска.......
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Алфа Вълкът

    8 13 Отговор
    Боя не е бил качествен тогава, дано МВР се представи на ниво.
  • 29 2323

    20 18 Отговор
    Ако беше в Франция или щатите, тази мила жена вече да е осъдена и да полага обществено полезен труд. Има начини да си отстояват позицията по друг начин, защото това тяхното си е чисто беззаконие

    Коментиран от #36, #66

  • 30 РОС

    12 2 Отговор
    Това нещо НСО нали щяха да му правят някакви промени? Нещо се земълча и пак скандали. НСО е излишно, полицията спокойно може да поеме функциите му. НСО с генерал и защо там има още воински звания дадени на Фиваджии.
  • 31 Гост

    14 10 Отговор

    До коментар #22 от "Към мед сестрите":

    Идете и вижте как работят в Пирогов сестрите ,докато тези търтеи се чудят как да привлекат вниманието към себе си!!!Бях там към 10 часа.Помислете си !!!!

    Коментиран от #76

  • 32 Кукуруку

    13 2 Отговор

    До коментар #7 от "mafiota":

    Ти добре ли си. Той не може едно изречение да напише без грешки, да си отвори устата без да изръси някой цветист чобански бисер, бил вдигнал стандарта. Неговият и на тези около него сигурно-да, не и на масата хора. А и дори и това не е свършено с неговия акъл.

    Коментиран от #52

  • 33 истината

    21 7 Отговор
    Само като прочетеш коментарите и разбираш,че не 80%а близо95% от останалите в България са олигофрени.Затова най-простият е премиер,а най-добрият юрист е с психически отклонения.Главният каскет е див селянин и мачка неудобните на управляващата мафия.Всеки българин с малко мозък избяга от страната.Очевидно тук са останали най-простите и малоумни хора.
  • 34 Stoyan plachkov plovdiv face

    0 9 Отговор

    До коментар #2 от "mafiota":

    Kur za gqvurite
  • 35 789

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "mafiota":

    Ти си изключително тъп и да ти обяснявам няма да разбереш защото имаш една гънка в мозъка за да пазиш равновесие!
  • 36 Емигрант

    15 11 Отговор

    До коментар #29 от "2323":

    Ако това беше във Франция, Италия или Гърция вече половината от Витошка щеше да гори. Но във държавата на мутромилиционерската прокурорска диктатура всички се спотайвате. Аплаузи за тези слаби жени дръзнали да се опълчат на гербаджийската номенклатура.
  • 37 G Draganov

    13 4 Отговор

    До коментар #7 от "mafiota":

    Мафиот ли си, милиционер ли си ама со много невеж и неграмотен. Завърши поне осми клас пък тогава драскай славословия за шаиката Герб.
  • 38 гост

    3 6 Отговор
    мито пак убаво че не са ва н............ли
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Цъфнал гербер

    15 3 Отговор
    На българите лекари и сестри не им трябват. Достатъчно е само да гласуват за Герб. Батко ще дойде с джипката да ги излекува защото ТОЙ всичко може.
  • 41 СеСеСерем

    2 6 Отговор

    До коментар #39 от "Дългия":

    На дълъг идиот дълъг прът.

    Коментиран от #43

  • 42 Коментатор

    6 12 Отговор
    Тези жени не разбират ли че ги използват за политически цели Мая Манолова си живее охолно и се чуди как да се нагизди със скъпи дрехи чанти и обувки,а те да стоят по первазите и да си рискуват живота.Ако мислят,че тя като дойде на власт ще им даде заплати по 2000 лв.жестоко се лъжат.
  • 43 Дългия

    5 0 Отговор

    До коментар #41 от "СеСеСерем":

    Хайде да те видя боклук и наистина ще се насереш.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Хаха

    11 1 Отговор
    Има ли мисирки на Б. Б.? Гулю, Гулю, Гулю........
  • 46 Тракториста

    14 4 Отговор
    Бойко, махни се и вземи приятелчетата си със себе си!
  • 47 gost

    6 4 Отговор
    отвори се хубаво време и рекета започна ,докато беше топло седеха пред св. Неделя и никой не им обръщаше внимание сега пак излезоха и никой не ги подкрепя нито синдикати ,нито лекари ма те представлявали некой си- да речем Манолова ,която не пропусна да се покаже , а поръчковата БТВ да ги отрази и после казват журналистите не ни уважават ми не сте за уважение
  • 48 ЯСНОВИДЕЦ

    5 8 Отговор
    БЯХ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ ТАМ. НИКОИ НЕ ГИ Е БЛЪСКАЛ И БИЛ. ТАЗИ ЛЪЖЕ КАТО ОНАЗИ ОТ ПОЗИТАНО 29.
  • 49 ЕДИ КОЙ СИ

    11 5 Отговор

    До коментар #7 от "mafiota":

    Преди 9ти 1944г. тази държава беше с икономическо развити на равно с Австрия, с златен " лев". За 50 години ни върнаха в първо отделения крадливите комуняги.

    Коментиран от #75

  • 50 3544

    1 6 Отговор
    ЛАСТИЦИ,ЛАСТИЦИ.......
  • 51 Истината

    11 2 Отговор
    Лекарската мафия е катстрофа.на гърбът на четири достойни сестри правят срамни проститутски брифинги.Канибалска и мутанска медицина.Позор.
  • 52 ЕДИ КОЙ СИ

    5 0 Отговор

    До коментар #32 от "Кукуруку":

    Може и да е с грешки написаното, / ако е писал на бързо от тел./, но е абсолютно ВЯРНО.
  • 53 Васил Левски

    8 5 Отговор
    Не народ а мърша. Къде са мъжете на тия жени. Ако с моята жена се отнасяха така щяха да имат нужда от медицинска помощ, да видят от първа ръка каква мизерия е в болницата.
  • 54 Гост

    9 5 Отговор
    Всички герберасти на бесилото за държавна измяна и ограбване на България и българския народ! Всички! Бивши и настоящи! Казах!!!!
  • 55 Оставка на Президента

    4 8 Отговор
    Ако е вярно това Зпрезидентът да подаде моментално оставка.
    Оставка
  • 56 НСО е на президента

    4 9 Отговор
    Оставка на Преьидента. Той отговаря за НСО.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 ДЖОТО

    7 3 Отговор
    До коментар-4!Абе шматко,бойко-мутрата е най-голям комунист и цялата шайка на герб е бъкано с комунисти!Иначе си прав:ходом марш към газовите камери!!!
  • 59 сироко

    8 3 Отговор
    Лекарският съюз не защити своите мед. сестри. Колелото ще се обърне, когато Лекарския съюз има проблем, ние пък, ще им обърнем гръб, ...толкова е сляпо ръководството на ЛС, един ден ще си сърба попарата.
  • 60 5735

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "mafiota":

    пидирастин си ти-и-и-и-
  • 61 5735

    3 1 Отговор
    пидирастин си ти-и-и-и-
  • 62 Ловец на боклуци

    5 2 Отговор
    Напълно й вярвам!
  • 63 Хгффгхййй

    3 2 Отговор
    Е докато мислите така всички няма да се оправим.
  • 64 мърша

    0 3 Отговор

    До коментар #13 от "дрт прч":

    тъпа инеогледна
  • 65 Byg

    5 5 Отговор
    Яко лъжат тия сестри ли са какво са , не зная ама много лъжат и са алчни. Абе щом другите сестри и лекарския съюз се разграничиха от тях и нарекоха шоуто " рекет " и "недопустимо" , като сложиш и пиличката мая която надуши далаверата ..... смяяяях
  • 66 внимавай какво си пожелаваш

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "2323":

    То управляващите да не ги пати като във Франция, че аман им е системата. Не давай за пример Франция и Гърция. Там има граждански общества и не си навеждат главите когато им размахват секирата.
  • 67 илия

    2 2 Отговор
    Хайде заспал народ вдигай се и измети гербавите
  • 68 Холандски Стандарт

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "mafiota":

    Като на Холандия стандарт да имаш трябва първо ама наистина на първо място преди всичко останало е да имаш интелигентност и възпитание каквито имат те.А както виждам нито ти нито управляващите имат тези две важни неща.В Холандия е пълно с ветро генератори и залагат на алтернативните източници на енергия и не печелят разни олигарси от това а държавата и народът нито пък имат включена добавка зелено гориво в цената на горивото това е чорба влошаваща качеството на горивото и вдигаща цената му.Абе нещата не са едно и две.Но на герберасти няма смисъл да се обяснява щото те си знаят своето.
  • 69 гост

    3 0 Отговор
    Сигурно я е яд че не са ги и е*ли …
  • 70 Реалист

    4 1 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Не сме оказали съпротива, даже бягах от тях, като ме гониха."-Тая жена яката си противоречи!Всичко това е толкова недомислено и тъпо!Пък да не говорим тая жена , дето е с психически отклонения ,колко много лъжи изрече в национален ефир.Вдигнаха цялата страна да им гледа сиира.Цирк, ама балкански!!!
  • 71 Реалист

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "ОСА":

    Точно!!!
  • 72 Матей

    1 2 Отговор
    Нормално е да измислят все по-оригинални форми на протест,какво да правят иначе,да поблеят по овчи и да се приберат по домовете да мрат в мизерия!?И имат куража да разиграват жандармите из Бастилията.Сговорна ГЕРБовива--държава разбива.
  • 73 Хахах лъжа!!!!!!

    1 1 Отговор
    Какво търси на перваза???? Много демокрация има в действията и..... Айде стига на малоумни постъпки да викаме браво! Нали се вижда,охраната искаше да я прибере вътре,не е виждала тя бой,ами говори глупости, ненормална жена!
  • 74 Само питам

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "дрт прч":

    А ако не могат да си сменят държавата? Имат болни роднини или по други причини.И защо държавата трябва медсестрите да си сменят? Я Боко вече си има всичко в Барселона( а и в САЩ).Той да се урива.
  • 75 До еди Кой си

    0 1 Отговор

    До коментар #49 от "ЕДИ КОЙ СИ":

    А за 10 години ГРОБ ни върна във феодалния строй.Още година- две и в робовладелческия( не че половината работещи не са просто роби).
  • 76 До ГОСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Гост":

    Добре си видял,че работят.А плащат ли им?
  • 77 чичо

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Сестрата от перваза: НСО ни биха и блъскаха-тук две неща са ми много интересни.Дали тия от НСО не знаят да бият или Мая не е инструктирала сестрите относно лъжата за боя.
  • 78 Бивш служител на МВР

    2 0 Отговор
    Браво на служителите на НСО. Трябва да действат по-твърдо в такива ситуаций. Не е мястото в сградата на НС да се решават тези проблеми, а Министерството на здравеопозването.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове