Last news in Fakti

7 Март, 2020 19:20 2 103 27

Протест срещу СЕТА в София

  • софия-
  • сета-
  • протест

Протестиращи пред парламента

Протест срещу СЕТА в София - 1
Снимка: БГНЕС

Протестиращи срещу СЕТА се събраха днес следобед пред сградата на парламента, съобщи БНТ.

Те не са съгласни с ратифицирането на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада и Европейския съюз, което преди месец мина на първо четене в пленарната зала и предстои окончателното му гласуване.

Протестиращите се придвижиха и до сградата на БНТ и поискаха темата за СЕТА да присъства в предавания на обществената телевизия. Те се обявиха и срещу Закона за социалните услуги.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така така

    20 27 Отговор
    малоумните бантустанци ги управляват мутри, ама иначе много знаят какво е СЕТА. Прости лумпени...

    Коментиран от #4, #21

  • 2 Рошко

    23 8 Отговор
    Ши ядем гмо и ша дебелеем, то тука нема друг начин бедния да напълнее, че и по бързо да мрем

    Коментиран от #3

  • 3 ЗЕВС

    25 4 Отговор

    До коментар #2 от "Рошко":

    В момента най подходящата възраст за аудиенция при „Свети Петър" за мъжете е 65 г. и 63 г. за жените. Всеки надживял тези години да се счита за терорист, защото работи срещу интересите на управляващите- държавата.

    Коментиран от #8

  • 4 бай Шиле

    33 5 Отговор

    До коментар #1 от "така така":

    След време тъпаците ще разберат за СЕТА и ще вият като карпатски вълци.Ама ще е късно.А сегашните мекерета дето го ратифицират ще се измъкнат като мокри върви от България.

    Коментиран от #22

  • 5 Истър

    8 28 Отговор
    Това са смахнатите роби на матушката.

    Коментиран от #7, #25

  • 6 бай Шиле

    23 2 Отговор
    Не вярно,че СЕТА не се коментира по БНТ.Световно известните икономисти Цветан Цветанов и Соломон Паси сто пъти се изказаха по темата.Предстои и експозе от Н.Пр.Посланика на Занзибар.
  • 7 бай Шиле

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "Истър":

    Кои ще станат роби и на кого ще видиш скоро.А до тогава вземи се ограмоти малко.Сигурен съм,че не знаеш какво е "международен арбитражен съд".
  • 8 бай Шиле

    6 9 Отговор

    До коментар #3 от "ЗЕВС":

    Стига сте крякали за тези пенсии! Видната сексоложка Наталия Кобилкина ви каза: "РАЗМЕРЪТ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ".

    Коментиран от #20

  • 9 Хайде на бас

    10 12 Отговор
    че никой от 8 протестиращи не са чели СЕТА. Но това няма значение за протеста. От Позитано 20 искат отчети за свършената "работа" през месеца

    Коментиран от #23

  • 10 шматарок

    6 12 Отговор
    Хайде пак почнаха с глупостите - народът щял да се нагъва ГМО, Канада ще хукне да съди България неясно за какво, американците ще завземат Европа през канадските си филиали.

    Коментиран от #14, #18

  • 11 Ох на мама патриотите

    4 15 Отговор
    Само да им кажа на загрижените за KLETA MAIKA BALGARIA, че международен арбитраж има и сега. Проверете къде ЧЕЗ съди държавата. И ако се зачетете ще разберете, че това само се нарича съд, но и институт за доброволно уреждане на спорове. Абе напоследък руснаците много безкритично взеха да харчат. Ама тя рублата нали девалвира, кой да ти търси качество.....

    Коментиран от #13, #15

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Факти

    16 1 Отговор

    До коментар #11 от "Ох на мама патриотите":

    Друго е да продадеш ти на който си искаш, (случаят ЧЕЗ) друго е да иска примерно шеврон да добива шистов газ, държавата да откаже и тогава, ако си приел Сета ще те осъдят. Но ако не си приел Сета не могат.
  • 14 бай Шиле

    14 1 Отговор

    До коментар #10 от "шматарок":

    Точно така ще стане.US ходингът ще съди България пред Негова светлост съдия Джон в някой от квадратните щати.А скоро ще се раэреши ГМО,т.к. забраната не е демократична.Но ти и тогава за 20 стотинки ще пишеш глупости.

    Коментиран от #17

  • 15 бай Шиле

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ох на мама патриотите":

    13 те го е обяснил
  • 16 Добри

    15 1 Отговор

    До коментар #12 от "Америка и Англия ще пробутват ментета":

    Ами, вместо да имат колонии по света, големите свръх богати Западни компании, пробурват закони с чиято помощ окупират, разработват и изнасят дадения ресурс. Тези империи, така са живяли винаги, колонии преди, а сега чрез политика и закони пак крадене. И за тва са толкова богати видяха, че с войни, има размирици, мигранти, много разходи, тяхни военни жертви итн. И почнаха с монополите и закони, като Сета.
  • 17 шматарок

    0 10 Отговор

    До коментар #14 от "бай Шиле":

    байо, остави ракията. Квадратните щарти в САЩ не са канадски. Научи я тая география.

    Коментиран от #19

  • 18 Тоо па

    12 1 Отговор

    До коментар #10 от "шматарок":

    Ами аз знам, че нефтените гиганти искат обезщетение от 250 милиона долара в такъв съд, ако им откажеш добив. Чети в интернет бе пълно е с инфо. В САЩ заради шистовия газ истровиха сумати, население, като замърсиха водата плюс територии десетина пъти колкото България. Има научно популярни филми на тази тематика, колкото искаш. И според теб България не може да плати 250 милиона долара ли? Ами за съжаление, хиените от шеврон или тексако, не пропускат.
  • 19 бай Шиле

    11 0 Отговор

    До коментар #17 от "шматарок":

    Умнико,не е от ракията,ами съм си прост.Прост,прост ама съм чел поне сто договора м/у България и щатски фирми.Питай някой прост,къде се водеше делото за Плама Плевен.В Илиноис пиленце.А за Канада:не си светнат,че тя е просто най големият щат на САЩ.

    Коментиран от #24

  • 20 Рошко

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "бай Шиле":

    Ще са пенсионираме две години след погребението
  • 21 СЕТА е всеобхватно робство

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "така така":

    СЕТА е новото всеобхватно робство за вечни времена. Турското робство за 500 години, което като див геноцид едва не затри българския род, си е направо мюсюлмански курорт в сравнение със СЕТА, която само за следващите 50 години напълно ще изличи България като държава и българите като народ.

    По-добре ново турско робство, отколкото СЕТА!!!
  • 22 Малко им е калашников

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "бай Шиле":

    Тези, които ратифицират СЕТА - престъпното, омразно и всеобхватно заробващо Република България споразумение, нейните граждани от всякакъв произход, нейните общини, нейните предприятия, фирми и бизнес; те трябва да бъдат изкормени с вили и съсечени с брадви, а мръсните им трупове да бъдат обесени на уличните стълбове около Народното антинародно събрание за назидание на всички, които се натискат да стават политици, за да крадат и унищожават българската държава и нейните граждани.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Еби му щерката или племенничката

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "бай Шиле":

    Какво му обясняваш на тъпака? Над 42 хиляди щатски фирми има регистрирани в Канада. Китайските и арабо-израелските фирми с регистрация в Канада и те вероятно са няколко десетки хиляди.
  • 25 До малоумните

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Истър":

    Специално за сведение на малоумните русофоби и антикомунисти!

    Днес Конституцията не забранява на граждани и на фирми от държави от ЕС да придобиват българска земеделска земя. До 31.12.2019 г. имаше мораториум за закупуване на българска земеделска земя от чужди физически и юридически лица. Ограничението падна и лица от ЕС вече могат да купуват земеделска земя.

    Чрез СЕТА чужди юридически лица от ЦЯЛ СВЯТ (и представляваните от тях физически лица), които имат регистрация в Канада ще могат да купуват неограничено българска земеделска земя. Българската компрадорска каста в лицето на ДПС и на ГЕРБ за тях ще ратифицира СЕТА. Компрадорската каста на ДПС и ГЕРБ вече е взела своите комисионни, за да предаде българските граждани и българските национални интереси, а децата си е изпратила да учат и да живеят извън България, като безродници и космополити.

    След ратификацията на СЕТА, следващата стъпка на компрадорите от ДПС и ГЕРБ ще бъде да въведат данък върху притежанието на земеделска земя, като ще го обосноват като "справедлив" данък върху недвижима собственост, уж срещу българските латифундисти, които арендуват над 80% от земеделската земя. В резултат рентата за отдадената под аренда земя ще падне, а земеделската земя ще поевтинее.

    Тогава регистрираните в Канада чужди не-европейски фирми, включително ЕВРЕЙСКИ, АРАБСКИ, ТУРСКИ, КОМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙСКИ И ОМРАЗНИ НА ТЪПИТЕ РУСОФОБИ РУСКИ ФИРМИ, ЩЕ МОГАТ ДА ИЗКУПЯТ БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ НА БЕЗЦЕНИЦА.
  • 26 Ейййй...

    0 3 Отговор
    Преведоха парите от Руското посолство и етоги бе...героите на БГ, комунист до комуниста, русофил до русофила, мила майнольо. Макар че не знаят какво е СЕТА, нищо така им наредиха. Копейкин, Кууурнелия, Макаров..и така нататък. Същите тези безродници развяваха руски знамена на яз. Копринка миналата година и пяха руски песни...патриоти бе...те ще спасят БГ както на 09.09 1944г.

    Коментиран от #27

  • 27 Виж 25

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Ейййй...":

    Виж горния пост и после еикай. За теб се отнася.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове