Last news in Fakti

8 Март, 2020 15:13 4 360 25

Чуждестранни работници са под наблюдение в Плевен

  • плевен-
  • наблюдение-
  • работници

Има рисков контингент - чуждестранни работници от Италия

Чуждестранни работници са под наблюдение в Плевен - 1

Приключи заседанието на Областния оперативен щаб в Плевен след потвърдените две проби за коронавирус. Става дума за двама мъже - на 27 и 61 години, които към момента са в добро общо състояние, съобщи БНТ.

На заседанието присъства и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Има рисков контингент - чуждестранни работници от Италия, който се наблюдава и при симптоми дори за грипно заболяване, ще бъдат преглеждани и ако се наложи, изследвани за коронавирус, съобщи Карачанов. Най-важното е хората да не изпадат в паника и да спазват правилата за лична хигиена, допълни той.

Създадени са организационни мероприятия на база новата обстановка в страната с потвърдени случаи на коронавирус. Има алгоритъм, по който ще се работи и ще се вземат съответните набелязани мерки, заяви областният управител и началник на оперативния щаб в Плевен.

Учебните занятия в университета, училищата както и посещенията в детските градини ще бъдат спрени с вероятно удължаване на грипната ваканция без конкретен срок.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБ завинаги

    12 32 Отговор
    Къде е наглата Куррнелия,та още не е надала неистов вой и да иска оставката на правителството.Сега е момента да се възползва,и ще бъде единствената от всички държави които са заразени.

    Коментиран от #3

  • 2 Истината

    30 6 Отговор
    е, че най после дойде коронавирус и заметоха Барцелонагейт. Не е имало никаква къща, никаква любовница и никакво дете.
  • 3 El chochone

    16 7 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ завинаги":

    На монголотатарското племе управлявано от бащицата не му трябват лекари, сестри и медикаменти. Батко ще дойде с джипката и ще ги излекува защото всичко може.
  • 4 Пламен

    10 32 Отговор
    Ха сега г-н Радев, какво ще кажете за " двата щама - единия в София а другия тук горе, на върха на свободата " ???? Само на 10 км от огнището на коронавируса????? От тогава изминаха едва 4 дни, не Ви ли е срам г-н Президент, питам само.......... Но вярно! Хората добре са казали : под шапка акъл не вирее!

    Коментиран от #6, #8, #25

  • 5 Медицинските сестри

    19 2 Отговор
    Паднахте ли ни сега! Ще има сладко отмъщение.
  • 6 Ели

    20 3 Отговор

    До коментар #4 от "Пламен":

    А националната комисия, дето се явяваше по няколко пъти на ден да ни облъчва с пропаганда какво всъщност свърши за да не дойде епидемията в България. Хрантутници.
  • 7 ??????

    24 1 Отговор
    Тоя доносника от ДС Каракачанов,кво прави там,нито е лекар,нито военен,нито полицаи,завършил е история,и може да бачка даскал
  • 8 Левскар

    17 2 Отговор

    До коментар #4 от "Пламен":

    Заедно с президента Радев беше и областната управителка и пекинската патица с агитката на Герб пратени от началството.

    Коментиран от #10

  • 9 321

    22 0 Отговор
    В хотел Балкан в Плевен живеят над 100 италианци, работещи по Южен поток.

    Коментиран от #24

  • 10 Скункс

    5 16 Отговор

    До коментар #8 от "Левскар":

    Къв президент е този смешник,само пляка с уши като малко 🐘 слонче.
  • 11 Ееееех

    15 3 Отговор
    Все от нещо трябва да умрем,когато му дойде времето.Спокойно ,никой не е вечен .Нека си правим добро докато сме на този свят.
  • 12 Тодор

    14 1 Отговор
    Ти гледай, двойните граждани, като се втурнат насам за Байряма. Още на границата ще ги обличат с предпазните костюми и маски, ли?
  • 13 нема страшно

    5 0 Отговор
    Вижте сега пичоолар! Има два вида болести: 1. Нелечими и 2. Такива дето се лекуват от самосебе си. И в двата случая не е необходимо намесата мна лекар.
  • 14 СТАВА СТРАШНО

    4 9 Отговор
    Този вирус е неличим. Няма създадени все още ваксини за него. А заразените в страната са стотици. Инфекциозните отделения в областните болници са препълнени и слагат и допълнителни легла. Изход вече няма...
  • 15 Лалка

    5 0 Отговор
    А чуждите студенти, които се обучават унас? Особено в медицинските университети те са хиляди! Кой и кога ще ги проверява?
  • 16 Герб скачат от радост

    7 2 Отговор
    Най накрая беше изпълнена поръчката и в БГ да има болни, ама заразителите (наемниците пускащи вирусите) този път сгафиха, защото пуснаха вирус, който попадна в двама случайни човека, които нито са излизали извън БГ, нито са контактували с пътуващи. Всички бяха шашнати и да замажат положението, че коронавируса се пуска от наемници, затова сега спешно Герб търси някой пътуващ селяк, че да замажат положението!!!! Странно е как в БГ все обикновенни хора се заразяват? Аз знам за над 100 държавни служители и бизнесмени, които в последните 20 дни пътуваха до Тайланд, Малдиви, Бали, Дубай, Италия, Франция, Турция. Как така никой от тях не прихвана коронавирус в самолети пълни с чужденци пт цял свят?

    Коментиран от #18

  • 17 незнайко

    3 0 Отговор
    Потвърдени случаи на корона вирус, но досега не се казва точно къде са . Как изведнъж се появиха тези РАБОТНИЦИ ОТ ИТАЛИЯ ? Ще излезе, че този вирус се ПУСКА заедно с "грипния" но от кого и защо никой не е разбрал .
  • 18 Вярващ в Спасителя

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Герб скачат от радост":

    Хoрaтa, кoитo нe вярвaт в БOГ пoд кoятo и дa е Нeгoвa фoрмa и рeлигия, кaтo нaпримeр хриcтиянcтвo, eврeйcтвo, мюcюлмaнcтвo, будизъм и нaй-рaзличнитe рaзнoвoднocти нa тeзи църкви ca нaй-пoдaтливи нa тaзи чумa. Aтeиcтитe, кoмуниcтитe, нaциcтитe, фaшиcтитe, хитлeриcтитe, рacиcтитe, aтaкиcтитe, руcoфилитe пo-дoбрe дa ce зaпacят c прoдукти и дa нe излизaт oт дoмoвeтe cи дo втoрo нaрeждaнe...Тe прocтo ca мaгнит зa вируcитe....зaщoтo душитe им ca бeздушни вeчe...Издишaли ca oтвcякъдe!! Сигурно русофило-комунисто-атеистите сега ще се надуят и ще кажат ние сме по-велики от твоя ''бог'' защото знаем, че този вирус е ''краварско биологично оръжие'' и точно тук ще сгрешите, защото ако е така имунната ви систмета ще трябва да е поне 5 пъти по-силна ако не е биологично оръжие и много скоро до дни ще разберете, че сте пълен въздух под налягане и ви чака челен удар с бързия влак, който този път няма да избегнете дори и да се барикадирате по домовете си!! Покръстетте се в най-близката до вас черква още утре...
  • 19 кога

    2 0 Отговор
    Кажете на тези /всезнаещи/ от министерството че не само да ни казват колко сме добри но за има здраве нация трябва здравословно хранене а за това се иска и качествена храна и стандарт за това не става с такава заплата и сега да плащат за лечение та дано разберат
  • 20 Идеа

    3 0 Отговор
    Плащат ли данъци болниците и лекарите. А ДДС? ... Да има 20 безплатни болници с парите от субсидията, плюс и от акцизи горива, алкохол, цигари, вредни храни. Частните болници да лекуват безплатно на база дължимотп ДДС и плоският данък - една трета от пациемтите - тоест - пенсионери и безработни. В Сингапур 40% от болниците са безплатни, останалите - частните се издържат от работодателите - с вноски и застраховки.
  • 21 РЕАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Вирусът е два основни вида в момента. Единият е смъртоносен , а другият е по безобиден. Никой не ни дава информация, кой от кой тип вирус е заразен.
  • 22 Aaa

    3 3 Отговор
    Ама той Парашутиста Радев каза, че това са измислици! :)))))

    Коментиран от #23

  • 23 РЕАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Aaa":

    Кога го каза, лъжец такъв. Радев е държавен глава и всяка уважаваща себе си държава изпитва само уважение. Чул ли си някой във Великобритания да каже нещо срещу кралицата си?
  • 24 Зайко Байко многознайко

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "321":

    Всички да бъдат изолирани за най-малко 21 дни!
  • 25 Брах ви лайката гербаджийска

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пламен":

    Що не питаш на вожда ти подчинената какъв го дървеше там
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове