Last news in Fakti

11 Март, 2020 09:12 4 262 30

Проф. Милан Миланов би затворил "Пирогов" и "Св. Анна" за болни от коронавирус

  • коронавирус-
  • пирогов

Вътрешната клиника е затворена, ще бъде преместена, до колко ще бъде опазена хигиената

Проф. Милан Миланов би затворил "Пирогов" и "Св. Анна" за болни от коронавирус - 1

Ако имах власт бих затворил болниците "Пирогов" и "Св. Анна" - да не се приемат болни дори с най-малкото съмнение за коронавирус и да работят с останалите хора. Нито инсултите, нито травмите (в София и в страната) са по-малко.

Институтът за спешна медицинска помощ "Пирогов" трябва да се затвори, коронавирусът ще смути работата. Там пациент (с положителна проба - б.р.) е лежал 2-3 дни в болницата. Не знам в стая с колко болни е лежал, колко санитари, сестри са имали досег с него. Те всички влизат в карантина. Това заяви пред bTV проф. Милан Миланов - бивш шеф на "Пирогов, бивш зам.-министър и по-късно консултант на "Пирогов".

Вътрешната клиника е затворена, ще бъде преместена, до колко ще бъде опазена хигиената, запита реторично той. В национален мащаб катастрофално закъсняхме, категоричен е доктор Миланов.

Ако заседанието на МС беше проведено преди 40 дни на затворено и сега имахме маски и защитни облекла, щеше да е друго, смята той.

Проф. Миланов е скептичен до колко ще могат да бъдат изолирани болните от коронавирус - Клиниката по токсикология е отделена, може да се пази. В тази атмосфера изключително трудно работят моите колеги, категоричен е бившият шеф на "Пирогов".

Друг бивш директор на "Пирогов" - доц. Спас Спасков смята, че паника ще има и от гражданите. Те ще търсят помощ и за много по-леки заболявания. От епидемиологична гледна точка - голяма болница да поеме болните от коронавируса. Пирогов е един цял квартал. Една от сградите се изолира. Няма начин в такава голяма болница да няма постъпване, смята доц. Спасков.

Проф. Миланов призова да се съобразим с разума и с опита. По думите му всичко трябваше да бъда решено предварително.

"Очаквам взрив в София - това е най-големият град, сутрин се пълни, вечер се изпразва. Това е огромно движение на хора", каза проф. Миланов и призова да няма паника.

"Това е обикновен грип с усложнения при някои пациенти. Няма защо населението да се плаши, лечението може да се извърши и при домашни условия. Категорично против съм паниката и претовареното политическо въздействие върху моите колеги", категорично заяви проф. Миланов.

По политически път това не се решава, решава се чрез експерти, отбелязва news.bg. Да се правят министерски съвети през 2 дни и това да се показва на публиката - това е недопустимо, създава паника. Къде е този министър на икономиката, който преди 40 дни трябваше да реши въпроса с маските и защитното облекло, запита проф. Миланов


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 27 Отговор
    ти не си ДОКТОР къде ти е човешкото бе

    Коментиран от #12

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 24 Отговор
    ти си не ДОКТОР А БЯЛА МАФИЯ
  • 3 Вашето мнение

    12 15 Отговор
    По времето на др. Т. Живков, когато имахме държава, този парцал щяха да го обесят за тези приказки и да нахранят прасетата с него. Боклуци, не доктори.
  • 4 Вуте

    32 3 Отговор
    Професионално мнение. Обаче проф.Миланов има един недостатък. Не е Генерал! С униформа, пагони, строг поглед. И затова няма да го "чуят". А че институциите са закъснели...Много са закъснели.

    Коментиран от #27

  • 5 Пак този

    18 2 Отговор
    Поне е прав, че е плъзнал из цяла България.Просто има 14 дни инкубационен период.Глей ко става в края на месеца.

    Коментиран от #24

  • 6 Прав е човека , а бе наистина къде е

    15 1 Отговор
    министъра гораноффффф,за пореден път се осра меко казано а онова караниколофффф няма смисъл от коментар
  • 7 куку руку ку

    3 8 Отговор
    ДобрЯ, че няма власт... и как искат тихо-тихо да насадят военно положение, заради едната лека настинка.

    Коментиран от #13

  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор
    надеждата умира последна
  • 9 Мислещ

    2 7 Отговор
    Не трябва да затваря изобщо. Болницата е за това - да лекува всички. Но пред това да се затваря заради наличие на пациенти с коронавирус, да - една идея по-малко малоумно е да отпращат само пациенти с коронавирус, отколкото всякакви. Но пак е далече от истината.
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 8 Отговор
    не си доктор а търговец с мъките на хората грехота е
  • 11 жнфд

    18 0 Отговор
    Проф, Миланов да не говори пред медиите, а да се обърне към управляващите и Щаба и ако смее да им каже директно, че те 2 месеца не направиха нищо, освен да говорят. Първата реакция на Ананиев и сие беше за болничните, за парите на НОИ и нищо друго. Иначе МС си го затвориха.
  • 12 жнфд

    16 3 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ти четеш ли, бе? Не могат да осигурят изолация на пациентите. Един заразен ще лежи в стая с няколко здрави и ще ги натръшка и тях. За лекарите и сестрите няма предпазни средства, а ръководството на болниците е длъжно да им осигури такива и да не подлага на риск здравето и живота им.

    Коментиран от #16, #29

  • 13 куку руку ку

    1 8 Отговор

    До коментар #7 от "куку руку ку":

    Като си гледам минусите, паниката е повсеместна.
    Изпадате в ролята на мишката, която като си видяла задника, рекла:
    -Въх, че рана...
  • 14 Баро Вкаров

    7 0 Отговор
    Вангелия Гущерова е предсказала,че премиера Борисов ще се разболее от Гъша хуйня!
  • 15 Оня с Короня

    1 0 Отговор
    Оня на коня ще ви излекува от короня
  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 4 Отговор

    До коментар #12 от "жнфд":

    а ти човек ли си
  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 4 Отговор
    бяла мафия тоз не е човек а търгаш
  • 18 жалък народ дерибействащи управляващи

    5 0 Отговор
    Купиха самолети да нападат Русия пък сега нямат и лев да защитят населението,че и болници ще затварят.Ненормалници!
  • 19 made in bg

    8 0 Отговор
    Напълно е прав професора. Преди, инфекциозните отделения, се строяха встрани от основната сграда. После 'демократично' ги съсипаха - заприличаха на казармени арести. След това, още по 'демократично' се наляха едни милиони за новото им изграждане. За капак, една министърка , мина и ги затвори - напъхаха ги по етажите на многопрофилните. А там реда и хигиената са ... Мургавите, на тумби щъкат по етажите. Служебните асансьори возят живи и умрели, стерилното бельо и опасните отпадъци. Цирк.
  • 20 Доктор

    1 0 Отговор
    Той вирусът е там. Вие не знаете откога витае. Безмислено е да се затваря. Същата работа е със сидиите. Спокойно могат да работят при закрити врати. В цялата страна хората работят.
  • 21 Правилно

    4 0 Отговор
    Ама как иначе Тиквата ще изпъкне и ще изкара мандата до края.
  • 22 Шофьор на джипка

    2 0 Отговор
    Аз ще ви оправя
  • 23 Прав е

    2 0 Отговор
    Преди хилядии години, пише го в "дебелите книги" извън населените места се устройвали "лазарети" - където се лекували вирусо и инфекциозно болни.
    Далеч от населени места. Пирогов е била края на София.

    Сега хилядите кихащи и кашлящи в жилищни кооперации (кабинети, мед. центрове - частни, кръчми, магазини, кафенца, салончета фризьорски) - с общи отдушници и канализации, генерират разпространение на епидемии.

    Не трябва да има контакт между болни и здрави, ама нали Общините печелят от разрешителни за мед. и търговски обекти.
    Съюзът на съдиите навремето водеше люта битка с безобразните разрешителни издавани от общините на подобни безумни творения.
    Ето докъде води алчността, когато се смесват жилищни и търговски обекти.

    Професорът е прав.

    Коментиран от #25

  • 24 Мдаа

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Пак този":

    В някои случаи говорят за 30 дни - като цяло не е установен инкубационния период, още по-лошото - мутира, още по-лошото повтаря, още по-лошото начин на заразяване - няма точно и крайно мнение,най-лошото може да си носител без симптоми.

    И само хипотези - някои медици препоръчват имуностимулатори.
  • 25 Епидемиолог

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Прав е":

    Като се има предвид здравната култура и битова хигиена на основния електорат, тепърва се очаква заразяване на големи маси хора. Голяма част от тях не са осигурени и няма да ги лекуват адекватно. Затворете болниците. Траурните агенций да се подготвят за бум на търсенето в сегманта.
  • 26 Правитрлствена болница

    7 0 Отговор
    Прав си професоре! От две седмици пиша непрекъснато, че трябва да се преоборудва Правителствена болница в Инфекциозна болница! Защото там хигиената и условията за лечение на заразени от коронавирус са най-подходящи!
    Правителството се услушва!!!
  • 27 някой

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Вуте":

    Кое му е професионалното ? Обикновен грип било.....и това професор ,доктор на медицинските науки. Щеше да е смешно,аконе беше трагично и жалко .
  • 28 Хасаня

    0 0 Отговор
    абе "докторе", ти забравяш не си господ, а обикновен работник, който е дльжен да обслужва болни. именно от нашите осигуровки ти идват парите, така че мълчи и работи.
  • 29 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "жнфд":

    Могат но не искат. Мързи ги тия с белите манти да си мръднат и малкия пръст, а само гледат да одерат повече парици от хората и държавата.
  • 30 чиче

    1 0 Отговор
    Доктора е прав.ПИРОГОВ е травматогична и се карат хора от цялата страна.Специализирана е и за изгаряния.Той трябва да води щаба
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове