Last news in Fakti

12 Март, 2020 20:21 81 173 190

Ето кога България ще бъде под пълна карантина

  • карантина-
  • коронавирус-
  • covid-19

Все още европейските държави не са достигнали „платото“ на пика на коронавриуса

Ето кога България ще бъде под пълна карантина - 1
Снимка: shutterstock

„Затварят се граници. Затваря се Европа спрямо САЩ“, това заяви шефът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски.

По-рано днес той заяви, че има нови 9 потвърдени случая на заразени с коронавирус. Всички те са от София.

„Все още европейските държави не са достигнали „платото“ на пика на коронавриуса.

Всички усилия, които правителството правят е с цел да се ограничи инфекцията. Тя не може да се избегне, но нека поне се ограничи“, каза шефът на ВМА.„При обстоятелства, които са подобни на Италия и ние можем да наложим карантина за цялата страна“, допълни проф. Мутафчийски, цитиран от Блиц.

„Някои от пациентите все още не са пристигнали във Военна болница. Те са извикани. Става въпрос за четири от контактните лица, които са без никакви клинични оплаквания“, обясни шефът на ВМА.

„За ВМА най-тежко е състоянието на жената, която е била придружителка на дамата, която вчера приехме. Втората жена бе приета към полунощ“.

Във ВМА имаме 3 потвърдени случая. Общо са 9. Очакват се да пристигнат още двама от установените с положителна проба.

Четирима души лежат в Белодробната болница. Те са от контактните хора на починалата жена“, каза още проф. мутафчийски.

Проф. Кантарджиев обясни, че в България се предприемат предпазни мерки още от януари месец.

„Когато болните са над 80-годишна възраст и имат двойна бронхопневмония, причинена от коронавируса, те имат нужда от дихателни апарати.

При рязко влошавате, като при съпруга на починалата, се прави интубация и тогава да се подава кислород с апарат“, поясни проф. Кантарджиев.

Той бе категоричен, че възрастните хора трябва да сигнализират близките си и при най-малкия здравословен проблем, който изпитват, а не да допускат грешката на жената, която почина от коронавирус.

„Да не правят като починалата жена, която е била толкова зле, че директно е припаднала в болницата“, каза още проф. Кантарджиев, който призова възрастните хора да пият повече витамин C и задължително да проветряват. А отворени прозорци трябва да има и в домовете на всички, както и в градския транспорт.

Междувременно от правителствената информационна служба съобщиха следното:

„В България болничните легла са общо 53 173 броя, като от тях 2063 са за интензивно лечение, показват данните на Министерството на здравеопазването към 31 декември 2018 г.

Осигуреността с болнични легла в страната ни е над средната за Европейския съюз – у нас тя е 759.6 на всеки 100 000 души, а в ЕС - 504.3 на 100 000 души. За сравнение – по този показател Германия заема първо място в ЕС - с 800.2 легла на 100 000 души от населението, а в Швеция осигуреността е най-ниска - 222.5 на сто хил.

България е на първо място в целия Европейски съюз по осигуреност с легла за активно лечение - 616.8 на всеки сто хиляди от населението, след нас се нарежда Германия - с 601.5 на сто хил., като средната стойност за ЕС по този показател е 372.2 на сто хил.

У нас има общо 21 клиники за интензивно лечение, от които 20 са клиники по анестезиология, реанимация и интензивно лечение. Отделенията за интензивно лечение в страната са 277, от които 177 са отделения за анестезиология и интензивно лечение.

Общият брой респиратори в България в лечебните заведения за болнична помощ са 1463 броя, а в извънболничната помощ - 142 броя. Центровете за спешна медицинска помощ (ЦСМП), които са структура към Министерството на здравеопазването, разполагат с 289 броя в санитарните автомобили и 53 в кабинетите на самите ЦСМП. В момента се анализират нуждите на всяко лечебно заведение по отношение на тази апаратура.

Националният оперативен щаб вече е направил поръчка за 200 броя респиратори. Същевременно България осъществява комуникация по темата и на европейско ниво. Страната ни е изразила интерес за участие, ако се постигне общоевропейско решение за процедура, чрез която държавите членки да получават респиратори от производители.

Капацитетът на инфекциозните клиники и отделния в България за приемане и лечение на пациенти с COVID-19 може да бъде удвоен в рамките на 24 часа при необходимост, информира главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Към настоящия момент функционират 740 инфекциозни легла у нас, а по заповед на министъра на здравеопазването допълнително са разкрити и вече са в готовност за работа 3 допълнителни лечебни заведения за болнична помощ на територията на столицата. При необходимост същата мярка ще бъде приложена и в други градове в страната.

За ограничаване на разпространението на новия вирус държавата е осигурила допълнителни количества лични предпазни средства - 50 000 маски, 100 000 костюма и 85 000 очила за медицински и здравни работници в лечебните заведения и за Регионалните здравни инспекции при работа с пациенти със съмнение за COVID-19.

Две български фирми и държавното предприятие „Интендантско обслужване“ вече шият защитни облекла и средства за лекарите, сестрите и санитарите. Само една от фирмите – тази в Габрово, е с капацитет да произвежда по 4 км плат на ден, с който всекидневно могат да бъдат изработени около 1500 защитни гащеризона“.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 66 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Червената кокошка

    16 100 Отговор
    Аз съм червената кокошка.
  • 2 Случаен

    362 27 Отговор
    В Итaлия в мoмeнтa ca зaпoчнaли дa дaвaт пo 600eврo нa хoрaтa,чe нe хoдят нa рaбoтa и ca oтлoжили плaщaнeтo зa три мeceцa внocкитe нa ипoтeчни и пoтр. крeдити.................ДAЛИ ТУК ЩE ГO НAПРAВЯТ ТOВA....НAДAЛИ.....Щe пoчнaт дa гoнят хoрaтa......Тoгaвa щe cтaнe мoр,нe кoрoнaтa...

    Коментиран от #18, #55, #122, #149

  • 3 Прах в очите

    312 25 Отговор
    Това за хвалба, за успокоение, или за оправдание на НЕ взетите мерки до сега? Чакайте още, та да измрат пенсионерите и хроничноболните, белким ви останат парички за лапане( да ви приседне).

    Коментиран от #81

  • 4 ???

    390 20 Отговор
    За сведение България е на първо място по смъртност независимо от броя на леглата.

    Коментиран от #8

  • 5 Д-р Менгеле

    116 63 Отговор
    След един месец няма да ни има.

    Коментиран от #10, #13, #20, #68, #128

  • 6 Pompey

    170 33 Отговор
    Италия може да си позволи да плаща на своите защото е една от топ10 в света като икономика. И пак ще им бъде нагорно. А България със смешна икономика не би могла да си позволи такива екстри щото ше фалира за Н-ти път и нема кой да я спасява вече освен хамерите евентуално.

    Коментиран от #189

  • 7 Gia

    235 19 Отговор
    T.e. ЩЕ ЧАКАТ 1000 ПОЧИНАЛИ ПРЕДИ ПРЕДИ ДА ОБЯВЯТ ПЪЛНА КАРАНТИНА НА СТРАНАТА ЛИ?! ЗАЩО НЕ Я ОБЯВИТЕ СЕГА, ЗА ДА СПАСИТЕ ТЕЗИ ЖИВОТИ?! ИЛИ ПОНЕ ЧАСТ ОТ ТЯХ?!

    Коментиран от #168

  • 8 Точно

    185 19 Отговор

    До коментар #4 от "???":

    Абсолютно вярно. Превенция и адекватно лечение за хипертония, диабет, злокачествени заболявания и др.– под всякаква критика. Който има пари си плаща, а в най–добрия случай се лекува в чужбина. Баба с 300лв. пенсия– кучета я яли, ако не я изяде "короната".

    Коментиран от #16

  • 9 gost

    195 11 Отговор
    Колкото по рано се направи карантината' толкова повече животи ще бъдат спасени.

    Коментиран от #17

  • 10 Алфа Вълкът

    10 161 Отговор

    До коментар #5 от "Д-р Менгеле":

    Само дъртаците, хехехехехе.

    Коментиран от #41, #44, #156, #175

  • 11 Blackthorn

    18 13 Отговор
    В шестък!
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    140 9 Отговор
    БОЖЕ спаси България
  • 13 АМАН ОТ ЛАЛАДЖИЙ

    33 18 Отговор

    До коментар #5 от "Д-р Менгеле":

    Тоз пък е,ати филмара - такива като теб по добре не след месец а още утре да ги няма смешко
  • 14 От НАРОДА BG

    86 16 Отговор
    Не компетентни, неграмотни, нагли Българо-убийци. Време е да ви бъдат свити перките. Стига сте хвърчали
  • 15 КралиМарко

    249 30 Отговор
    Това не са мерки, това не е борба с вируса!!!Това са козметични усилия и безсмислени разходи на средства за маски,облекла,кризисен щаб - лудости от паника и нужда , да се демонстрира загриженост по темата!
    Решението е едно - ТОТАЛНО КАРАНТИНА на всички и на всякъде!!!И без това няма нито образование, нито икиномика - няма смисъл да имититраме , че работим, че учим, че лекуваме!!!ВЕДНАГА да се отделят огромни сгради в 28-окружни града и да се оборудват с легла и апарати за обдишване!!ВЕДНАГА да се мобилизира ГРАЖДАНСКА и АРМИЯТА , както и КАТ и МВР и да се обяви ЗАБРАНА за излизане от домовете!!!Всеки с оплаквания - да се прибира в тези сгради и да се изолира и лекува там, а не в ОБИКНОВЕНИТЕ БОЛНИЦИ!!!НА Лекарите - 10-торни заплати, както и на сестрите - без възртажение / за сметка на СУБСИДИИТЕ ЗА ПАРТИИТЕ!!Това за начало...после и още има, но с това се почва!!!Сега бездействието само разгръща мащаба на трагедията - виновните защо се ослушват!!!

    Коментиран от #28, #39, #93

  • 16 Тъй тъй

    85 7 Отговор

    До коментар #8 от "Точно":

    Що народ платиха 5-6 цифрени суми за лечение в чужбина и се върнаха в ковчези...

    Коментиран от #26

  • 17 hаха

    125 9 Отговор

    До коментар #9 от "gost":

    Абе к,ре,теноиди,какви ги точите и мазните? Затваряй всичко,без изключение.Заведения,кина,Молове,училища,университети.Казвате,че младите не ги лови“Дано е така! Но те се шматкат на тълпи по МОЛ,по заведения,дискотеки.Ето ти геометрична прогресия.Или си мислите-кой оцелее,оцелее! По важното е да не "счупите" бизнеса.Защото сте вътре в тази игра.Кой чичо,кой лелин,на кого син,дъщеря,внук.Ако трябва,ще удължите уч.година с месеци през лятото.

    Коментиран от #21, #183

  • 18 Бай Вуй

    125 7 Отговор

    До коментар #2 от "Случаен":

    Ще настане патаклама........като работника не може да си вземе мизерната заплата,какво правим? Разни с дебели банкови сметки непрекъснато се опитват да ни накарат да бъдем ,,отговорни"" към себе си и околните....А сега ще видят как бедните стават мнооого ,,отговорни,, Глада бил по силен от страха....дали е вярно? Вярно е.
  • 19 Шекспир

    178 6 Отговор
    Само го чуйте тоя и ще разберете какво ни чака

    Двама с положителни проби са ИЗВИКАНИ да дойдат в болницата!!!!
    Не трябваше ли да ги качат в линейка и да ги заведат ами са ги оставили сами да се придвижват.С какво.С автобус.Такси.Уж интелигентни хора а може ли такава простащина

    Коментиран от #34, #134

  • 20 Стоян

    85 32 Отговор

    До коментар #5 от "Д-р Менгеле":

    Докторе за съжаление си прав. Правителството закъсня с мерките и България умира. Вече спасение няма

    Коментиран от #25, #29

  • 21 Някой

    90 11 Отговор

    До коментар #17 от "hаха":

    Младите не ги лови но пренасят вируса.В къщи при дъртите
  • 22 Тая

    40 6 Отговор
    Тъпа статия изобщо не отговаря на въпроса в заглавието
  • 23 ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ

    109 17 Отговор
    В никакъв случай не искам да създавам паника - напротив! Но това са фактите... 1. Коронавирусът е 10 до 35 пъти по-смъртоносен от грипа, по официални данни до момента. 2. Коронавирусът е 1.5 до 2 пъти по-заразен от грипа 3. Изисква се минимум 2-3 седмици лечение при него, а при грипа често си вече добре след седмица. 4. Заразен е когато си асимптоматичен, докато грипът обикновено не е. 5. Още не е ясно, дали вирусът не остава в човека след излекуването, както вирусът на Херпеса. Има над 200 случая на излекувани, които тестват отново положително за вируса. 6. Около 10-20 процента от болните изискват хоспитализация, докато при грипа тази цифра е 1.7 процента. 7. Времето в болница при това чудо е около 3 седмици, докато при грипа е около 3 дни... Изводите са за вас...
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Грузин Ибачев

    84 10 Отговор

    До коментар #20 от "Стоян":

    Стояне, неофициално болните и заразените в страната са хиляди... Те разнасят и предават вируса в обществения транспорт, магазини кина, молове, ресторанти и кафенета

    Коментиран от #27

  • 26 Иначе

    41 6 Отговор

    До коментар #16 от "Тъй тъй":

    А що народ, вкл. дечица чакат за лечение в чужбина и постоянно се организират дарителски кампании за събиране на средства?
  • 27 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 16 Отговор

    До коментар #25 от "Грузин Ибачев":

    здравей приятелю мой

    Коментиран от #33

  • 28 Траурна агенция

    92 9 Отговор

    До коментар #15 от "КралиМарко":

    Като забраниш на хората да излизат откъде ще си купиш хляб .Кой ще зарежда магазините.Кой ще ти подава ток вода.С какви пари ще пазариш като няма заплата....не е толкова просто

    Коментиран от #36

  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 13 Отговор

    До коментар #20 от "Стоян":

    здравей СТОЯНЕ приятелю

    Коментиран от #32, #35

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    42 11 Отговор
    политици и олигарси нищо не помагат на народа
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Грузин Ибачев

    26 10 Отговор

    До коментар #27 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Здрасти мой приятелю. Ами засега съм добре но съм отчаян. Вируса обхваща страната и съм потресен
  • 34 Точно

    30 2 Отговор

    До коментар #19 от "Шекспир":

    Много точен коментар! Може и с бъклица и дрян, или пък хляб и сол/мед да ги поканят. А който няма пари да стигне до "поканата" какво?
  • 35 Стоян

    33 4 Отговор

    До коментар #29 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Добра вечер. Все още сме живи приятелю. Няма да пожелавам на форумците да сме здрави а да бъдем живи. Защото много здрави си заминаха
  • 36 КралиМарко

    52 9 Отговор

    До коментар #28 от "Траурна агенция":

    Ето ти отговора - тезои паразити дето са от БВР,ОТБРАНАТА,ПОЖАРНАТА имат техника - бусове с които да транспортират по адреси продоволствия!Социалният патробаж го прави - знае се как!Хранненето и сметките са за сметка на ДЪРЖАВАТА - или ВИКАШ има пари за ДЪРЖАВНИ СУБСИДИИ ЗА ПАРТИИТе, има Държавен РЕЗЕРВ , ако ли не се взема ЗАЕМ и държавата поема за няколко месеца продоволствията на шепа население - около 5-6милиона!Това е един малък град бре!!Другото има смисъл... за заплата и икономика , едва след като се овладее заразата и няма вирусопреносители щъкащи навсякъде!!!Лъжа ви се чини на Вас , това Биологично оръжие, та много надменно го давате!
  • 37 Стоян

    13 19 Отговор

    До коментар #32 от "САВЕЦКА USA":

    Аве ей САВЕЦКА USA ,моя приятел Ник ГРАД КОЗЛОДУЙ няма вирус. Най е умен от всички ни тук и в целия град Козлодуй няма корона вирус. Както написа по миналата вечер заедно с брат си Анатоли културиста и неговите хора Главестия и Квиц ликвидираха всички котки ЗАРАЗОНОСИТЕЛИ в град Козлодуй и там вирус няма. Разбра ли ме САВЕЦКА? Да му мислим ние глупако

    Коментиран от #43

  • 38 Пандора

    65 8 Отговор
    Незабавна повсеместна карантина ! Това е правилното решение ! Другото е преднамерено изтребление на възрастното население !
  • 39 Geocom

    54 12 Отговор

    До коментар #15 от "КралиМарко":

    няма смисъл да имититраме , че работим, че учим, че лекуваме

    Ха поспрете се с паниката - някои хора не си изкарват парите с тролене по форумите като вас тук а ви правят хляба които ядете, грижат се вода да има да пиете, гледат животни които ви осигуряват пържоли на масата, произвеждат тока който ви помага да пишете глупостите.

    Та казваш тия хора да си стоят в дома за да не ви заразяли - е тогава трябва да стоиш на тъмно, студено и да ми ядеш х*я и да пиеш каквото пусне.

    Хайде стига с паниката - на когото до когато му е писано - не може да избягаш от съдбата си. Достатъчно е да се спазват общите мерки.

    Коментиран от #45

  • 40 Мара

    29 21 Отговор
    Какъв коронавирус бе, нас българите не ни лови. Ние сме културна нация, ходим на театър през ред и седалка. Духовната храна е нашето лекарство.
  • 41 СПЕЦНАЗ

    27 7 Отговор

    До коментар #10 от "Алфа Вълкът":

    Боклук гнусен си.

    Коментиран от #62

  • 42 Грузин Ибачев

    56 9 Отговор
    Изхода е затваряне на границите, обявяване страната под пълна карантина както в Италия и забрана на всички обществени прояви!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Боико Борисов

    19 10 Отговор

    До коментар #10 от "Алфа Вълкът":

    АЗ НА ПЪРВО ВРЕМЕ ТЕБ ЩЕ УМОРЯ , А ПОСЛЕ И ТВОИТЕ РОДНИНИ
  • 45 КралиМарко

    53 5 Отговор

    До коментар #39 от "Geocom":

    Мислех да не ти отговарям, че няма с какво да ме разбереш!!!
    В тази ДЪРЖАВА никой не ПРОИЗВЕЖДА НИЩО - освен ДЕМАГОГИЯ!!!
    Тук храната ти е внос/само отрова/-другото го избиха вашите работодатели.тук - тока ти го произвеждат Американци и ти го Продават Чехи..На всичко имам отговор, за твойте смешни доводи!!!Тук няма Държавници ,а шматки!!!Тук няма мъже - а джендъри!!!Тук много се говори и демонстрира, а реално нищо не се върши ,освен имитация и отбии номер!!!Ходите на работа, защото нищо не работите, а даром Ви дават високи заплати!!!Ако осъзнавате, че няма къде да си харчите тези пари след половин година, ще почнете да осъзнавате ,за какво Ви говоря!

    Коментиран от #48, #56

  • 46 Стоян

    15 9 Отговор

    До коментар #43 от "САВЕЦКА USA":

    Ти си заразен по рождение. На тебе корона вирус не ти трябва! Жив труп си! Ни жив , ни умрял....

    Коментиран от #49

  • 47 Грузин Ибачев

    42 1 Отговор
    За първо време малко да се предпазите вземете следните мерки - ограничете градския и обществен транспорт и не ползвайте таксита там където много хора и вероятно заразени са имали допир. Не сядайте по кафенета и кръчми където са сядали и пипали чашите вероятно заразени... Ако толкова ви се пие кафе си направете в къщи или от кафе автомати...Сега е хубаво времето,топло разходете се пеша и не рискувайте
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 😈 Сатаната

    40 5 Отговор
    Хора ! Стига сте се плюли и делили ! Смъртта е на прага на всеки един ! Проявете разум !
  • 51 Критичен

    50 1 Отговор
    болшинството пенсионери в бг. са бедни и нямат пари за добра храна, лекарства и добавки, ако лепнат гадния вирус си отиват на 100%, нямало легла, майната ви, дайте пари на хората да се грижат за себеси, ама май по добре да облекчат пенсионния и социалния фондове !!!
  • 52 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 10 Отговор

    До коментар #49 от "САВЕЦКА USA":

    саветскийй ти не си човек а психопат садист и лош човек много си гаден лош лош лош

    Коментиран от #61, #65

  • 53 hohoho

    45 2 Отговор
    Единственото спасение е световна едномесечна карантина. Никой никъде да не пътува. Сега едните оздравяват, други се разболяват... Всеки лети пътува нанякъде. Един месец всеки да си даде отпуск и да бъде в къщи.

    Коментиран от #151

  • 54 Гост

    47 3 Отговор
    Като дойде уж демокрацията дойдоха и алчни те простаци дето подписаха планът ран_ът...... Продадохме морето,,, небето и всичко на американците ,,,,,,,,,
    Управниците ни за слепени от алчност и жадни за власт се потопиха в простащината си без да мислят за последиците..... И,,,,,, ха ли ни мамата тия американци......... Вируса е биологична война.... Пише го и в библията ама кой се интересува от това......... Каза ли ви го баба Ванга.... Хората ще падат и ще умират по улиците... Ей
    Паси продажен простако нахлули ха ли ни го американците ..... Мамка ви и изроди долни...
  • 55 кокок

    34 5 Отговор

    До коментар #2 от "Случаен":

    Еми няма да им плащате бе! Не си плащайте кредитите - аз лично спирам от този месец! Кое е по-страшно да ти звънят някакви глупаци от фирма за събиране на кредити или да те пипне короната по касите и банките? За мен короната е по-страшна от туфлеците :)! Затова спирам!
    Ако всеки спре няма да имат избор и ще отложат плащанията!

    Коментиран от #66, #135

  • 56 Geocom

    25 5 Отговор

    До коментар #45 от "КралиМарко":

    Само ще ти кажа че си много в грешка - нито американци ми произвеждат тока нито чехи ми го доставят - правят го българи а по-горе посочените само прибират парите - голяма разлика която не си разбрал.

    Даром никой нищо не ми дава (даже се мъчат да ми го вземат) и ако разчитам на тукашните "работодатели" да съм пукнал много преди корона вируса.

    Само ти казвам че паниката ще умори много повече народ отколкото вируса - ние така сме живи умрели а ако има една карахтина която да удари икономиката ни съвсем ще измрем от глад.

    И колко да продължи тази карантина според теб - а ако вируса не изчезне до есента какво правим?

    Коментиран от #185

  • 57 Георги Калоянов

    28 2 Отговор
    Новата пенсионна реформа се казва Корона
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Ван дер Любе

    42 1 Отговор
    Нещо ни послъгват тук. Пак ние сме най-добре? Имаме най-високи заплати, почиваме на карибите, имаме железно здраве, кара ме най-добрите коли в Европа. Германците масово искат да дойдат да живеят в България, но не ги пускаме, и т.н. Голяма лъже, лоши последици. Примерно: Проф. Кантарджиев обясни, че в България се предприемат предпазни мерки още от януари месец. Какви например? Никакви. Човечецът лъже на поразия.
  • 60 Голем смях

    13 30 Отговор
    В Италия няма руски патоци,руски атомни централи и ..русофили продажници.В Италия няма Курнелия и БСП,няма Цецо Василев ,нямат Божков,нямат банкянски еднокнижник ..Абе нямат нищо общо с Булгария,но ..имат икономика и пари.А имат и добри приятели в ЕС.А в сравнение с Италия ние сме направо руска губерния.100 години след маймуните.
  • 61 Гарабед

    17 15 Отговор

    До коментар #52 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Този савецка пише неразбираемо и нищо не му разбрах но както и да е. Явно не е добре човека. А прочетох по надолу в коментарите и много правилно мерки сте взели в Козлодуй. Дай Боже при вас вируса никога да не идва. Котките носят много опасни зарази тези уличните като салмонела,токсоплазма, котешка тения и подобни.Навират се в контейнерите за смет където се изхвърлят гадости като памперси,дамски превръзки,развалено месо и т.н. ползвани от заразени. После същите тези улични котки отиват пред блоковете ви,входовете,гаражите допират се и после вие ги пипате. А не дай Боже и някоя откачалка да ги храни и събира на едно място. Тогава сте пътници хора..А много правилно мерки е взел Козлодуй и дай Боже вируса никога да не идва в техния град.

    Коментиран от #67, #176

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 бокофен

    13 3 Отговор
    ако имаш съмнения за контакт с виросоносител или симптоми на заразата и се обадиш да те заточат във втора градска си обречен.Организирай лечение в Германия и може би ще оцелееш.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 кондома

    6 7 Отговор

    До коментар #55 от "кокок":

    Кой капут е писал минус тука?
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Гарабед

    9 4 Отговор
    Берн е столица веднага ти отговарям... Не съм проЗт като тебе

    Коментиран от #76

  • 71 Истина ли е

    14 1 Отговор
    Искам да знам истина ли е че на витошка около сградата на бтв е имало заразен. И ако да правена ли е дезинфекция? Пускайте масова карантина че ще ни изчезне и болнавия народ и малкото което имаме като икономика

    Коментиран от #79

  • 72 Лекар

    27 3 Отговор
    България върви по пътя на италия. Липса на дисциплина и самочувствие. Пълна карантина за 14 дни се прави още при първите открити болни. Това е начинът на победата с короната. Вече е късно. Ще очакваме огромна смъртносн
  • 73 Муаха-ха-ха-ха...

    29 4 Отговор
    Последната серия на филма "Живите мъртви"ще се снима в България ! Всички са поканени за снимките .
  • 74 Ужасен

    17 4 Отговор
    След месец ние живите ще завиждаме на мъртвите
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 4 Отговор

    До коментар #75 от "САВЕЦКА USA":

    лош човек саветсиий
  • 78 Милена от В. ТЪРНОВО

    14 3 Отговор

    До коментар #76 от "САВЕЦКА USA":

    САВЕЦКА USA, сигурно не си забравил преди година, година и нещо моя любим бай курти как те подреди в Блиц и те прогони. Наложи се да се преместиш в ПИК при нИдялку но и там те намери. Да не му кажа че си се скрил тук че пак ще те подкара на задна!!!

    Коментиран от #82, #83

  • 79 данче фандъкова стегни се

    25 1 Отговор

    До коментар #71 от "Истина ли е":

    Абе незнам истина ли е - лъжа ли е, но като минавам покрай BMA с колата си пускам климатика да ми вътри само въздуха в купето! Никой не съм видял досега да дезинфекцира нещо - нито улици се мият - нито нищо! С тея обувки от улицата влизаш в къщи и внасяш заразата! Тука сме по-зле и от цигански катун - жалко!
  • 80 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 2 Отговор
    БОЖЕ спаси БЪЛГАРИЯ
  • 81 Легла има лекари няма

    19 1 Отговор

    До коментар #3 от "Прах в очите":

    Легла, болници, отделения с по една тоалетна на етаж има - лекари и медицински сестри, а и санитари няма!

    Евтини на житото - скъпи на триците! Мърляви гробари.
  • 82 Стела

    7 5 Отговор

    До коментар #78 от "Милена от В. ТЪРНОВО":

    Хах аха и аз обичам бай курти който е богат и с голям боздуган и ако те набара пак САВЕЦКА ще те доунищожи

    Коментиран от #88

  • 83 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 4 Отговор

    До коментар #78 от "Милена от В. ТЪРНОВО":

    как си МИЛЕНЧЕ приятелко
  • 84 Гост

    19 3 Отговор
    Боко,да направи поне едно нещо за тая дьржава и хора,да затвори границите за един месец.....................за да оцелеят повече хора
  • 85 делчо

    10 1 Отговор
    нормално...всичката далвера за чатниците а загубите за държавата..а къде са сега 'модерните частни' болници???
  • 86 ГЕРБ-ПОБЕДА-ВИНАГИ

    9 17 Отговор
    ПРЕКРАСНА НОВИНА ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ ! В 23 ЧАСА ЗАПОЧВА ИЗВЪНРЕДНОТО ЗАСЕДАНИЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ КРИТИЧЕН ЩАБ ЗА КОРОНАВИРУСА. ЗАСЕДАНИЕТО ЩЕ БЪДЕ ВОДЕНО ОТ ПРЕМИЕРА .БОЙКО НЕ СПИ И ДОКАЗА ЧЕ МИСЛИ ЗА НАРОДА. ОЧАКВАТ СЕ КРУТИ И НЕЗАБАВНИ МЕРКИ. УТРЕ СИ ОСТАНЕТЕ В КЪЩИ, НЕ ПОЛЗВАЙТЕ ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ И ТАКСИМЕТРОВИ УСЛУГИ. САМО ЛИЧНИ АВТОМОБИЛИ ИЛИ ПЕША. НЕ ХОДЕТЕ В КАФЕНЕТА И ДРУГИ МЕСТА. ВИРУСА СЕ ОКАЗА ПО СТРАШЕН ОТ ПРОГНОЗИТЕ. БРАВО БОЙКО С ТЕБ СМЕ
  • 87 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 2 Отговор
    конкурент бг ИМА СТАТИЯ ЗА КОРОНО ВИРУСА
  • 88 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 4 Отговор

    До коментар #82 от "Стела":

    здравей СТЕЛА КАК СИ
  • 89 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 2 Отговор
    БОЖЕ ПАЗИбългария
  • 90 Показателно

    16 2 Отговор
    "За ВМА най-тежко е състоянието на жената, която е била придружителка на дамата, която вчера приехме" Къде по света ще оставят придружител в болница с високозаразна болест? Защо е трябвало да се оставя придружител? Защото няма персонал, нали? Или персоналът не иска да си изпълнява задълженията?

    Коментиран от #110

  • 91 Някой си

    25 1 Отговор
    Защо не признават точни те брой заболявания.Защо го крият от Народа,до кога ще ги търпим тези гадове,да уморят нашите родители, баба и дядовци,да не изплащат пенсиите за който са работили цял живот за тях и накрая мизерни 300лв.Плащаш 40год.осигуровки и накрая едва се пенсионираш....

    Коментиран от #101

  • 92 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 2 Отговор
    БОГ да ни е на помощ хора мили хора мили ХОРА МИЛИ ЧОВЕЦИ ХОРА

    Коментиран от #97

  • 93 вуйчо Ваньо

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "КралиМарко":

    Браво това са мерки, а не като на щаба по сигурността имитация на дейност, както и всичко останало е имитация.
  • 94 Спасил се навреме ;)

    16 3 Отговор
    R.I.P на бълxария...и да живее република Мангалия-етноса ще оцелее и ще си има територия за бране... ;)
  • 95 Оцелява, като всички

    10 1 Отговор
    Вижте спешна помощ/шокова зала/ в Бурас. Всички минават, какви ли не случаи, а сега и това. Нямат никакви защитни облекла. Нищо. Голи и уязвими. После не дай Боже, кой ще се грижи за заразените и те, ако ко са такива.
  • 96 Въпрос

    3 3 Отговор
    Защо САВЕЦКА usa като прочете че бай курти ще се появявал във форума и веднага напусна сайта! Защо толкова го е страх от бай курти?????

    Коментиран от #99

  • 97 Лекар

    12 3 Отговор

    До коментар #92 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Аве простак сега се молиш на Бог да спаси хората а преди 2 седмици пишеше че няма никакъв вирус и да не пишели и плашели хората. И да не ги стресирали. Сега друга песен запя

    Коментиран от #100, #104

  • 98 КралиМарко

    25 4 Отговор
    Биологичното оръжие е синтезирано и пуснато с ясна цел.Ясно е , че има и антидот, но той е за малцина.Е, кой финансира най-могъщите светвни фармакологични концерни!?Вижте, кои са им в борда на директорите!?Светът е пред нова чума, даже по страшно от СПИН - вирус синтезиран да убива избирателно-по възрастните, по-амортизираните, по-ангажираните и работили индивиди!Вирус, които не поразява деца , защото те нямат никакви заболявания останали в телата им!Този вирус практически изчиства слабите и бедни държави и икономики!!!Там, нацията е ЗАСТАРЯВАЩА с много прекарани заболявания почти от всеки.Там тези държави здравеопазването го няма и не е излекувало тези предишни заболявания - ето там смъртността е най-масовата!Угодно и удобно за редица...намаляват се разходите по пенсии, намаляват се разходите във здравните системи, че тези стари и билнави хора , разходват най-много от здравни услуги..Това устройва ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА от ДЕМОКРАТИЧНИТЕ държави нали!Е, какво става с териториите на изчезващите икономики и нации с минимална раждаемост и никакв0 младо население!?Ами свободна територия - превзета без ВОЙНА!,купена за некое смешно заемче да кажем..
    Та този Вирус не е страшен за силните и богатите, тях ще ги ухапе и затрудни временно, но ще ги сплоти и мобилизира - вижте КИТАЙ!Кажете кво става с България?Кой ще плаща данъците, тока, сметките..когато си заминат стожерите на семействата!?Кой ще поддържа и пази домовете ви?!А, защо не се търси ВИНОВНИКА създал и р
  • 99 Въпрос

    4 2 Отговор

    До коментар #96 от "Въпрос":

    А кой е този бай курти? Не го ли беше бил Атила преди време?
    Моля обяснете за начинаещите във форума!
    Благодаря!

    Коментиран от #106

  • 100 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 6 Отговор

    До коментар #97 от "Лекар":

    господине вие не сте ЛЕКАР само ник неима ви е лекар лошочовечище

    Коментиран от #152

  • 101 Кочо

    6 2 Отговор

    До коментар #91 от "Някой си":

    Не крият! И те не знаят точно какво става, но крият!
  • 102 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 2 Отговор
    в сайта на конкурент ВРЦА има статия за корона вирусът БОГ да ни пази
  • 103 Чук и Гек

    8 3 Отговор
    Всеки да си стои в къщи и Социалния патронаж даразнася храна и вестници веднъж седмично! Лечебното действие на глада вече е известно на всеки клошар!

    Коментиран от #105

  • 104 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 5 Отговор

    До коментар #97 от "Лекар":

    ти си простак и невъзпитан човек нищо човешко няма в теб
  • 105 алкохолик

    3 1 Отговор

    До коментар #103 от "Чук и Гек":

    Абе алкохолиците ни ги ловело верно ли?
    Те не са паразити на обществото?
    Или теорията на конспирацияна на Марко Краевити не е верна?
    Who Knows?
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 въпрос

    7 3 Отговор

    До коментар #106 от "Милена от В.ТЪРНОВО":

    Супер стана ми ясно! А да питам още Митко Пищова фактор ли е във Търново болярския град? Нещо няма медийен шум около него напоследък...
    -

    Коментиран от #112

  • 108 Голем смях

    11 7 Отговор
    Какъв ви е проблема бе .В България от катастрофи умират повече от 600 човека на година .От инфаркти и инсулти ,от пиене ,от диабет,от пушене от ..каквото си помислите и те са десетки хиляди.От Короната няма да се гътнат и повече от 100 човека ,а от един прост грип са в пъти повече.Така че споко и си пийте каквото всеки си пие.Едни хапчета,а други течен етилов аналгин.Набивайте си мазните пържоли и да не ви пука.Вече се хванахме за зеленото .От 7-8 мрд. човека умрели 3-4 хиляди.А В Африка,които са по-близо до маймуните и руснаците няма проблеми.Без паника и да не ви пука.Все пак не всички заразени ще умрат.

    Коментиран от #109

  • 109 да бе

    14 2 Отговор

    До коментар #108 от "Голем смях":

    Като гледаш обърнатите по корем да не се душат от кашавия си дроб с тръби в устите и на изкуствено дишане по клиповете - няма как да не ти пука! Освен ако не си идиот! Това е хипер заразно нещо и много мъчително и тегаво се изкарва и вируса остава в теб! Просто не го желая на никой !!!

    Коментиран от #115

  • 110 А беее човяк

    3 2 Отговор

    До коментар #90 от "Показателно":

    Придружавала я е по конгресите извън страната, заедно са обикаляли там....
  • 111 Ветеринар

    18 1 Отговор

    До коментар #106 от "Милена от В.ТЪРНОВО":

    Котките боледуват от съвсем друг, котешки коронавирус, който не е опасен за хората. Ако избшете много котки ще се увеличат плъховете. А те и техните бълхи могат да ппенасят болести и по хората. Точно това е станало с бубонната чума, която също е дошла с корабите ат Китай по пътя на коприната през 13 - 15 век.

    Коментиран от #113, #173

  • 112 бай курти 44 г.-Ерген- 19 г.ваш ЛИДЕР

    6 2 Отговор

    До коментар #107 от "въпрос":

    Димитър Василев Маринов -Пищова аз му помагам финансово да оцелее. Роден е на 15 август 1955 г.,тоест е на 63 години. Живее на квартира на 300 метра от мястото в парка в който ликвидирах котките . На ул.Полтава. Плаща наем за 2 стаи,живее самичък и от подаяния. Брат му е Венцислав Маринов известен като Венци Тойотата защото бе представител на тази марка за Северна България. И той му помагаше финансово но отскоро Тойота вече има друг представител. Митака никога не е притежавал собственост била движима или недвижима. Винаги е бил на квартира и живееш от подаяния от забавленията на хората. А най много аз съм му давал и все още му давам. Отговор в реално време !!!

    Коментиран от #114

  • 113 миши тиф

    11 2 Отговор

    До коментар #111 от "Ветеринар":

    Да допълня бълхите доставят и Миши тиф, но всичко изброено изглежда като проста настинка пред коронясания вирус който ни спохожда и оножда!
  • 114 мерси за отговора

    4 2 Отговор

    До коментар #112 от "бай курти 44 г.-Ерген- 19 г.ваш ЛИДЕР":

    Изясниха ми се нещата!
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 да бе

    5 1 Отговор

    До коментар #115 от "Голем смях":

    Явно си от супер героите и не те лови нищо и всичко ти е на майтап!
    Явно требе да ти дойде нещо до главата, за да прецениш реалността!
    Явно си още зелен и семката не става за разсад?
    Явно има много още да учиш но се имай за най-умен!
    Не ти желая да се разболяваш но си преусмисли мирогледа!

    Коментиран от #124

  • 117 Търновец

    4 9 Отговор

    До коментар #106 от "Милена от В.ТЪРНОВО":

    Помня случая с избитите котки. Масово града подкрепяше ликвидирането им и седмици само затова се говореше. Живеещите в този кв.Триъгълника бяха вдигнали ръце от тях. С нищо не са полезни,едни от най големите вредители дори повече от плъховете които са донесли бича на 20 век- чумата. Преди да се размножат тези котки нямаше и плъхове и съсели. След като се развъдиха и съседите и плъховете също. Хората сутрин виждаха как някоя от тези котки си играе със съселянин почти колкото нея с останалите котки отстрани гледали и се забавлявали. Тези градските котки изобщо не ловят мишки или плъхове,напротив играят с тях. Иначе нападат невинни птички като гълъбчета и врабченца. Жителите на Търново просто масово бяхме потресени. И след като ги избиха жестоко една нощ всичките си отдъхнахме. Но имаме уж едно дружество което се казва Приятели на животните ВТ което е създадено уж да помага на животните а иначе тези 2 жени от даренията за тях живеят. Както и да е...След ликвидирането на котките това дружество има някои членове и се събрали 10-12 човека предимно жени лекичко и отишли пред блока на бай курти да го търсят защо избил заразните котки. Чува бай курти,звънва на 10-на приятели но преди това идва полицията и разгонена тези събрали се лекичко с думите- защо сте дошли,само тези другите ако излязат вие саморазправа ли искате и после не могат ви събра...За този случай ми разксза жена позната която е била в тази група и там

    Коментиран от #119, #121

  • 118 лудите

    3 4 Отговор
    Изпълзяха

    Коментиран от #123

  • 119 Търновец

    7 7 Отговор

    До коментар #117 от "Търновец":

    Имам предвид че тези котки градските играят със съселите и плъховете и изобщо не ги гонят .Сеят същата зараза като тях,но иначе нападат невинни птички и разкъсват. Никаква жал за тези мръсни вредни животни. А онези 10-на лелички дето се бяха събрали да търсят сметка на бай курти добре че дойде полицията преди да излезе курти и да ги разгони че ги чакаше съдбата на дръгливите котки
  • 120 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор
    МИТЙО ПИЩОВА Е С ИНФАРКТ
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 vasik atanasova

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Случаен":

    италия е държва
    има държавност
    тука е една територия на диваци
    мор и това е
    който отселее и да където стигнем
  • 123 луд не съм

    6 3 Отговор

    До коментар #118 от "лудите":

    Нема да обиждаш че ще ти ебем пичката матерна!

    Коментиран от #126

  • 124 Голем смях

    6 0 Отговор

    До коментар #116 от "да бе":

    И как да си променя мирогледа ,когато съм по-близо до 60 отколкото до 50 години.И как разбра ,че съм зелен и най-умен.Благодаря за умния ,но всичката тази паника е едно голямо нищо.И кой си ти ,че да знаеш реалността.Реалноста е тази ,която ти представят .Вече не гледам новини .Денонощно едни и същи тъпи лица с едни и същи новини .Пушачите не боледували.Децата също.Проститутките много рядко.Особено тези до 20 години.Е,не може всички да сме деца,пушачи и проститутки.Не ми пука и дето се вика ..всяко чудо за три дена.В Китай вече го победили ..трипера.

    Коментиран от #125

  • 125 да бе

    1 0 Отговор

    До коментар #124 от "Голем смях":

    Нищо не съм разбрал, просто много крайни становища даваш!
    Важното е да не се подценява опасността, не може всички клипове, разкази, неща в нета, да са манипулирани и измислени! Не може да има сговор от N на брой държави и да го правят ...
    Ако си мислиш така, това граничи с параноя!
    Иначе ми стана ясна гледната ти точка - уважавам по-възрастните и натам в спора съм пас!!!
  • 126 бегай

    2 2 Отговор

    До коментар #123 от "луд не съм":

    В лудницатааа!
  • 127 Зайко Байко многознайко

    13 1 Отговор
    Сега ситуацията е патова! Само ще ви кажа, че има по-велико чувство от страхът от заразяване с CoVid19! Най-великото чувство на света, не не е любовта! Запомнете това чувство се нарича ГЛАД! Иначе скоро ще действа естественият подбор, който остане , остане ! Пингвина и той се прави на безстрашен герой ! На мен лично това нещо ми прилича повече на биологично оръжие! Много противоречиви изследвания, резултати и още по неадекватни мерки! Има една наука която е създадена от френската школа на Луи Пастьор и се нарича " Обща ендемиология , епизоотология и механизъм на предаването на заразните болести"! Там са основополагащите принципи, този вирус не се проявява конвенционално, това ме кара да си мисля за биологично оръжие, мое мнение !
  • 128 Прочел поне малко

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Д-р Менгеле":

    Дай боже, че като ви гледам неграмотните тъпи изказвания ми се приписва да се разболея и да се гътна. Само българите може да са толкова прости, неграмотни и песимист. Да живее коронавируса и дано да ви даде мир на душите.

    Коментиран от #130

  • 129 123

    7 0 Отговор
    Cпoрeд тoвa ,кoeтo знaм и чувaм oт eкcпeрти oт цял cвят,трябвa дa ce нaблягa мнoгo нa плoдoвeтe и зeлeнчуцитe,ocoбeннo тeзи бoгaти нa витaмин C и aнтиoкcидaнти!Рaзбирa ce ,c eднa иcтинcкa бългaрcкa рaкийкa(тoвa e в кръгa нa мaйтaпa,нo мaй върши рaбoтa).Плoдoвeтe и зeлeнчуцитe прoчиcтвaт oргaнизмa пocтoяннo,a cъщeврeмeннo cтимулирaт имуннaтa cиcтeмa!
  • 130 А дано

    6 6 Отговор

    До коментар #128 от "Прочел поне малко":

    Един човек, който е реалист. 0.2% са смъртните случаи на хора до 50 години. Грипа взима повече жертви. Искате или не всички ще го минем. По-добре по-скоро, че да се приключва с тази медицина глупост. На всички е ясно, че нямаше да се плямпа така, ако нямаше финансови интереси. Акциите на всички компании падат с по 10% на ден. Съвета ми е вместо да всявате паника в хората, които не са информирани, да започнете да изкопувате акции, белким загреете, че по-голяма кирия не е имало от Биткойна насам.

    Коментиран от #131

  • 131 защо,за

    6 1 Отговор

    До коментар #130 от "А дано":

    Какво са ти акции байно?при една такава мор най-ценното е храната и водата.с тея акции можеш да си обършеш задника.

    Коментиран от #132

  • 132 Оф, че си п..ст Саше.

    6 7 Отговор

    До коментар #131 от "защо,за":

    Брат!!! Биологично оръжие, ще се пръсна от смях. Айде вземете се в ръце. Аз го искарах шибания вирус и да ти кажа грип се кара по-тежко. Симптомите са толкова пишкави, че не е истина (чувстваш сухота на гърлото, кашляш малко и готово) . Ако не си болен и стар, така че и кърлеж да може да те убие, няма никаква опасност. 130000 случая са открити, от които 70000 успешно излекувани. Ако това е големия апокалипсис аз съм явно БОГ. Успех на всички с вируса, защото всички ще го минете. И дано да загреете, че сега след тази паника и медиино облъчване, като ви пуснат една ваксина за 50 лева на човек и всички си я купите, американците ще станат още по-големи ваши господари. Но вие си го правите.

    Коментиран от #133

  • 133 Да дпбавя

    6 1 Отговор

    До коментар #132 от "Оф, че си п..ст Саше.":

    Всички случаи до сега, които са открити са на хора, които не са излизали от България, което значи, че някой го е вкарал. Гаранция не са 30 а са поне 10000, но никой не му е минало през ума, че за тия, които са докарал вируса нищо не сте чули. Ще ви издам тайната Защо? - Те са добре, а повечето, дори не знаят, че са го карали. Имам един приятел в университета, който е от Китай. Тоя пичага се оказа, че е бил болен, оздравял е и дори не е разбрал, че е бил болен. Разбра се, че от него е плъзнал вируса в моя град в UK след като вече оздравял човек след него е зарази пра баба си. Показател, колко е съраше тоя вирус.

    Коментиран от #136

  • 134 закъсняхме

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "Шекспир":

    В Италия идва специално оборудвана кола в дома ти и лекар ти взема с тампон секрет за теста. Никъде не ходиш, дори ти е забранено.
  • 135 Петър

    6 1 Отговор

    До коментар #55 от "кокок":

    Нищо няма да отложат,а докато обстановката се нормализира лихвите ще се натрупат и ако човек е дължал 2000 лв, след 3.месеца ще дължи 5000.
  • 136 Линк за проверка

    1 1 Отговор

    До коментар #133 от "Да дпбавя":

    Линк за хората, които не знаят от къде да се информират и не знаят каква е статистиката покрай Короната. Дано малко ви успокои:)
    https://www.worldometers.info/coronavirus/
  • 137 Разум

    13 4 Отговор
    България веднага трябва да бъде подложена под пълна карантина!
    Този грип е почти 35 пъти по-смъртоносен от другите грипове и 3 пъте по-бързо се разпространява!

    Това не е шега! 3.5% от заразените умират!
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 мани мани

    7 3 Отговор
    има само един начин - СТОЙТЕ СИ У ВАС И НЕ ОБЩУВАЙТЕ С ХОРА!
    от вкъщи до магазина и обратно! от вкъщи до работата и там далеч от другите! после директно у вас! не се социализирайте! хора не ви са нужни, за какво ви са? инак гибел!
  • 140 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор
    МИЛЕНА СТЕЛА КАК СТЕбай КУРТИ КАК СИ

    Коментиран от #142

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 мани мани

    5 0 Отговор

    До коментар #140 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    не спиш ли уа, мушморок :)

    Коментиран от #144

  • 143 Ти си бил с много болен мозък, гербераст

    0 1 Отговор

    До коментар #141 от "мани мани":

    смотан! 😄
  • 144 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор

    До коментар #142 от "мани мани":

    лош човек БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ
  • 145 Зайко Байко многознайко

    3 0 Отговор
    Сега ситуацията е патова! Само ще ви кажа, че има по-велико чувство от страхът от заразяване с CoVid19! Най-великото чувство на света, не не е любовта! Запомнете това чувство се нарича ГЛАД! Иначе скоро ще действа естественият подбор, който остане , остане ! Пингвина и той се прави на безстрашен герой ! На мен лично това нещо ми прилича повече на биологично оръжие! Много противоречиви изследвания, резултати и още по неадекватни мерки! Има една наука която е създадена от френската школа на Луи Пастьор и се нарича " Обща ендемиология , епизоотология и механизъм на предаването на заразните болести"! Там са основополагащите принципи, този вирус не се проявява конвенционално, това ме кара да си мисля за биологично оръжие, мое мнение !

    Коментиран от #150

  • 146 Ivan

    9 1 Отговор
    Като почнат погребенията ще наложат и карантина. Явно се чакат някакви тлъсти пачки от ЕС предвидени за справяне с положението и нашите управляващи точат зъбки да ги лапнат. А на Бойко му е през оная работа колко хора ще гушнат букета. Ние си ги избрахме и ние ще им сърбаме попарата.

    Коментиран от #147

  • 147 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор

    До коментар #146 от "Ivan":

    ВАНЬО ПОГРЕБАЛНИЯ БИЗНЕС Е МУТРЕНСКО МАФИОТСКИ
  • 148 ВИЗИЯ БГ

    4 1 Отговор
    Баничките, ХЛЯБЪТ го барат с ръце, хлебарите и търговците, клиентите. Тортите и други стоки дори с опаковки не са гарантирани - че не са барани. ПАРИТЕ, монети и банкноти. Крематориуми отвориха много напоследък, и ще отварят, са планирали. Усетили са големият бизнес. НАРЕДИЛИ СА ИМ?!
  • 149 Sono italiano vero

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Случаен":

    Стига сте дрънкали врели-некипели когато не сте наясно с нещата! Дават по 600 € ама друг път. Дават на баба ти шортите дават. В момента там цари такъв тотален хаос, че ти е бедна фантазията. Дано това не се случи в България!
  • 150 Sono italiano vero

    7 0 Отговор

    До коментар #145 от "Зайко Байко многознайко":

    То си Е биологично оръжие! Доказаха го вече - не се лекува с нищо, защото антидота го държат създателите му!
  • 151 БорисоФ

    2 1 Отговор

    До коментар #53 от "hohoho":

    Прав си! Мисля да затворя света за 1 месец!☠️
  • 152 Гандалф

    3 3 Отговор

    До коментар #100 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Колега,ти като си изтрепал котките много ли си добър?
  • 153 Ана тема на СулЮПасито

    4 1 Отговор
    Все още европейските държави не са достигнали „платото“ на пика на коронавриуса ,но за сметка на това още преди четвърт век СДС-Шайката и СеРеУ-то/ФАЩ/ вкараха България в блатото и без вирус.
  • 154 Ана тема на СулЮПасито

    4 1 Отговор
    СДС-Шайкаджиите и най-вече Сашо Нереза и ДрагалЪвският гърбат Ай дук вероятно ликуват,че най-сетне "Планът"Ран-Ът" сработи както трябва.
  • 155 колкото

    0 0 Отговор
    и да са апаратите за обдишване, като анестезиолозите са 700 души в цялата страна - никак не изглеждат добре нещата.
  • 156 Ти на колко години си

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Алфа Вълкът":

    бе, дупчен билет?
  • 157 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 6 Отговор
    Корона Вируса убива само комунисти.. Не се страхувайте.
  • 158 ДАЙТЕ МАСКИ НА

    2 2 Отговор
    НАРОДА БЕ ПАРАЗИТИ !
  • 159 ЧУКУНДУРИ ОТ БАНКЯ

    2 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: В Италия идва специално оборудвана кола в дома ти и лекар ти взема с тампон секрет за теста. Никъде не ходиш, дори ти е забранено.

    Коментиран от #161

  • 160 Именно

    2 1 Отговор
    А колко дихателни апарати има общо в Софийските болници?
    Че нещо ме съмнява да сме по-добре екипирани от Италия
  • 161 елийо

    1 0 Отговор

    До коментар #159 от "ЧУКУНДУРИ ОТ БАНКЯ":

    даже те облекчават зада се почувстваш щастлив преди да сдадеш багажа !
  • 162 a bee

    1 1 Отговор
    Питам само питам без да се заяждам .Ако опъна
    ткзхарь или ка . Дали ша ма фане Вируса за онуя ?
    Или масово да орален иняма да ме фане Корона ?
  • 163 Пенчо

    2 0 Отговор
    Сикаджията пак се оср@. Но и мин.тчиите около него също.
  • 164 porca miseria

    5 0 Отговор
    Ето кога България ще бъде под пълна карантина
    Когато българите измрат и останат само цигани и турци. Все пак трябва да се пази електората.
  • 165 Левски

    3 0 Отговор
    В.Левски:"НАРОДЕ ???"
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 35353535

    6 2 Отговор
    Скоро кризата с корона вируса ще достигне своя пик. Смъртността ще е толкова висока, че няма да могат да погребват умрелите и ще започнат масово да ги кремират. Когато пандемията свърши, населението на Земята от 7 милиарда ще е спаднало до 3 милиарда. Икономическата криза която ще последва ще постави всички държави на колене. Кутията на Пандора ще се отвори и всякакви болести и войни ще залеят света.
  • 168 ббб

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Gia":

    То трябваше преди една седмица и пълно затваряне на границите,пак закъсняха!
  • 169 Закономерен

    5 0 Отговор
    Цитирам криещият се в сянка шеф на бг. Атлантически клуб Соломон Паси : " Когато България влезе в НАТО и после в Европейският Съюз реки от мед и масло ще потекат към българския народ " край на цитата . България влезе отдавна и в двете организации . Богатият ЕС не помага на България . Доказателство за това е продължаващата емиграция и прогресиращата бедност на обикновените хора , което какво ознаава ???!!!

    Коментиран от #171, #179

  • 170 Грсжданин

    2 0 Отговор
    Защо няма маски,ръкавици и др.консумативи ,как населението ще се предпази прсвителството кога ще ги подсигури когато дойде пика?
  • 171 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор

    До коментар #169 от "Закономерен":

    МИ ПРАВ Е!!!!РЕКИТЕ Потекоха...КЪМ НЕГО!!!!
  • 172 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор
    короната УСПЕШНО ЗАМЕСТИ ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА!!!!Гадостите започнаха.....ТЯ успешно ще бъде форсмажор/оправдание/ за всякакви идиотски решения и харчове.....пардон , кражби....
  • 173 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #111 от "Ветеринар":

    ТЪПАНАРИТЕ ВИНАГИ ТРЕПЯТ ,ТОВА ,КОЕТО ВИЖДАТ!!!!!!!Как ТЪПАНАРИНА да види НЕВИДИМОТО,/МИШКАТА!!!,БЪЛХАТА/че и да разбере!!!!Един от великите примери за простотията и тиквовластта!!!!
  • 174 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    ПОГЛЕДЪТ!!!от снимката е много показателен за СЪСТОЯНИЕТО НА ОБЩЕСТВОТО!!!!!!!!!Което си е чиста НУЛА!!!!!!И ОБЩЕСТВОТО И СЪСТОЯНИЕТО!!!!ПРЕХОДЪТ ,СВЪРШИ...ТОЧНО ТОВА БЕ ЦЕЛТА!!!!!
  • 175 BAMBAM

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Алфа Вълкът":

    КАКЪВ АЛФА ВЪЛК СИ ТИ БЕ !!!??? ПО - ГОЛЯМ АЛФА ЗАДНИК КАТО ТЕБ НЕ Е ПИСАЛ ТУК !!!
  • 176 Тъпчо с триъгълна глава

    2 0 Отговор

    До коментар #61 от "Гарабед":

    Гарабед ли си, но по ми приличаш на парапет. Преди две години изтрепахте кози и овце, преди три години кокошки и пилета, миналата година прасетата. Свга агитираш за котки, ама май че твоите ГЕРБ-ерунгели за решили тая година хора да изтребват.
    И ако оживее случайно някой, то той да бъде от правилния електорат.
  • 177 Въпрос по темата

    1 0 Отговор
    И кога България ще е под пълна карантина?! 🤷‍♀️
  • 178 Koko

    0 0 Отговор
    Еми така е като не се дейсва решително на време. Боико не посмя да затвори границите и да пуне всички влизащи през карантина(можеше само да остави коридори за тежкия транспорт под охрана). Сега щте се състезажаме по скорост с короната и цената ще е човешки животи. (Термометрите не засичат първата фаза на болеста...)
  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 червеният петел

    0 0 Отговор
    аз сьм червеният петел от кокошарника в банкя
  • 181 Мартин

    0 0 Отговор
    Стуацията е сложна за всички от политици до просяци въпроса е . От нас се иска да спазваме хигиена да дезенфекцираме да използваме защитни средства добре до тук но къде са те нито спир нито маски нито диизенфектант . А кой ще плаща сметките за ток вода за да се подържаме здрави и чисти май на никой не му пука за това или са доста неудобни въпроси
  • 182 Цвети

    0 0 Отговор
    Чудя се,на тези дето са под карантина как се снабдяват с ежедневните необходими неща сле като не могат да излизат?!?!?!
  • 183 Петър

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "hаха":

    През лятото ще пика на вируса. всички НОРМАЛНИ държави е Европа отдавна са под пълна карантина. В Испания нямаш право да излизаш, освен за храна, до аптеката или болницата.Всички видове полиция са на улицата. От скоро излязоха и военните. Пълен запор на излизане. Забранени са купоните и шумните събирания по домовете. Глобите са ужасни. В цяла Европа е така, доколкото знам. Италия няма да я коментирам. Там нещата са ужасни за съжаление.

    Коментиран от #188

  • 184 thomas walter

    0 0 Отговор
    Поздрави дами и господа, аз съм г-н Томас Уолтърс, легитимен собственик на частна кредитна компания, ние даваме заем при нисък лихвен процент до 3%, даваме заеми на дружество при финансова нужда, ние също даваме пари на лица, които се нуждаят и на онези, които също се нуждаят от помощ, за да платят сметките си, купуват къщи, коли и плащат наеми, а също така заемаме пари на банки, които също се нуждаят от финансова помощ, ако имате лош кредит или имате нужда от пари за плащане на сметки? Не се страхувайте, Ние сме лицензирани лихвари и предоставяме краткосрочни / дългосрочни заеми. Бързо одобрение, 100% гаранция се свържете с нас чрез: [email protected]
    Имейл: [email protected]

    очаквам вашия спешен отговор възможно най-скоро, за да можем да пристъпим към бизнес сделки благодаря

    С Най-Добри Пожелания
    Г-н Томас Уолтърс
  • 185 1238

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "Geocom":

    Много вярно разсъждавате. Аз съм на същото мнение, жалко че всеобщата паника замъглява трезвото мислене на хората.
  • 186 Криминалист

    1 0 Отговор
    Колко е лимита бе пънове мръсни,за колко ви наредиха, защо няма по именно кои са болните, защо не кажете колко умряха от свинския грип а нямаше карантина аааааа
  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Коко

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Pompey":

    Италия не може да си позволи, защото е потънала от задължения и ако не вземе помощ от Е. Банка, я чака съдбата на Гърция.
    Всички си спомнят, че Италия беше водеща сила, заедно със Гърция, но след влизането и в ЕС затъна и в момента задълженията и възлизат над 550 млд. евро!!!
    Целта е да се леквидира икономиката на всяка развита страна.
  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове