Last news in Fakti

15 Март, 2020 13:36 3 364 21

77 доброволци за ден набра "Александровска" болница за битка с COVID-19

  • александровска болница-
  • доброволци-
  • covid-19

Една от реанимациите на болницата, която е и дихателен център, вече е напълно готова за прием на заразени с COVID-19

Само за ден 77 доброволци се отзоваха на призива на УМБАЛ "Александровска" студенти и специализанти по медицина да се влючат в битката с COVID-19.

Сред желаещите да помагат на лекари и пациенти са бивш здравен министър и бивш областен управител. Това са ''бащата'' на здравната реформа д-р Илко Семерджиев и доскорошната областна управителка на Перник Ирена Соколова. Тя бе уволнената от премиера Бойко Борисов заради водната криза в Перник, но по професия е психотерапевт. Д-р Семерджиев пък последно беше служебен министър, назначен от президента Румен Радев.

Още утре ръководството на ''Александровска'', определена за една от болниците в София, която да поеме тежките пациенти с коронавирус, ще се срещне с доброволците, съобщи Канал 3.

"Обмисляме да назначим тези смели хора – бъдещи лекари, за да получават заплати, макар те да нямат подобно очакване'', заяви за Скенер.нюз директорът на лечебното заведение проф. Костадин Ангелов. По думите му всички отзовали се на призива за помощ са изразили готовност да са от полза на пациентите и лекарите.

Междувременно една от реанимациите на УМБАЛ "Александровска", която е и дихателен център, вече е напълно готова за прием на заразени с COVID-19, които са в тежко състояние.

"Към момента са отделени 15 реанимационни легла, ще се ползва отделен вход, до дни ще е готова и стена от гипсокартон, така че отделението да е напълно изолирано от другите клиники в сградата и на етажа'', обясни още проф. Ангелов. Така работата на останалите отделения няма да спира, а пациентите и медиците ще бъдат предпазени от смесване на потоците.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    36 1 Отговор
    БРАВО!
  • 2 Бат Бойко

    12 37 Отговор
    И на тях ще дам по 1000 лева за ковчег. ХА ХА ХА!
  • 3 El boko

    33 1 Отговор
    ТОЧНО ТАКА ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНИМ ЗА ДА СЕ СПАСИМ ОТ ТАЗИ ЗАРАЗА!
  • 4 Русенец

    32 4 Отговор
    НЕ затворите ли границите скоро, и 7 милиона доброволци да впрегнете, няма да насмогнат. Не разбрахте ли, че духа отвън?????
  • 5 Деси Р

    23 1 Отговор
    Аз също ще се запиша доброволец! :)

    Коментиран от #20

  • 6 Някой си

    17 1 Отговор
    “До дни ще е готова стена от гипсокартон”?!
    Тук в Германия “до дни” са необходими за издигане на гипсокартонови стени на цяло здание, а една стена се прави за минути, при това от българи, поляци или хървати :)

    Коментиран от #7

  • 7 Майстор

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "Някой си":

    Прав си. Прави се за ден.
  • 8 12345

    7 6 Отговор
    Събрали са 77 доброволци по-скоро са събрали нови 77 места на едно централно място
  • 9 Ръмпези

    28 3 Отговор
    На тези хора трябва да се даде по 10000 лева. Не за козирка на стадионите. Нещастник.

    Коментиран от #15

  • 10 Софиянец

    8 2 Отговор
    Похвално, де го туатралчео Шопов от измислен живот?!
  • 11 Стачка Простачкова

    8 8 Отговор
    Утре всички да стачкуваме. На всеки доброволец, лекар и медецинска сестра който са ангажирани с коронавируса да се дадът по 20 000 евро на човек.
  • 12 месара

    3 1 Отговор
    БРАВО!!!
  • 13 no name no face no number

    7 3 Отговор
    Все пак не всеки може да е доброволец, трябва медоцинско образование за мое съжаление, иначе бих помогнал.

    Коментиран от #17

  • 14 Ventura

    15 1 Отговор
    Гоните младите мед. кадри вън от страната заради ниско заплащане,а сега търсите някой за чест и слава да Ви помага!
    Пари за частни стадиони се намират, а за достойни заплати все нямало! Айде сиктир бе.
  • 15 То тия стадиони вечно ядат пари

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ръмпези":

    и вечно не отговарят на изисквания за осминафинали и полуфинали. Накрая пак ходят в София да играят и то по милост от УЕФА, щото и там стадионът бил "комунистически". Аз викам ако един стадион не става за финал на шампионската лига, по-добре е да не се дава нито лев за него. Действително има и по-належащи неща от това ботев и локото да си се сборичкват в един .смешен за цял свят шампионат.
  • 16 секуро

    6 0 Отговор
    стена от гипсокартон КОРОНАВИРУСЪТ: Аз и гипсокартон ям,вие какво си мислите? Ползвайте циментокартон!
  • 17 ...

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "no name no face no number":

    Така съм и аз. Но и ние можем да помагаме. Нека се информираме колкото можем за болестта и да информираме и другите. Незнам защо се подценява протичането на 👑 при младежите и децата. Някои от тях имат автоимунни и вродени заболявания и животът им също е под риск. Дори и един здравеняк спортист, който го е прекарал, споделя че му се е видяло страшно нещо, въпреки че, гледаш го сега, възстановен сякаш не е минавал през това. Казва се, че все пак оставя трайни увреди в белите дробове при всички. Вирус Б и аз го минах рано-рано още Декември, кашлицата действително я има и при двете, но са различни болести.
  • 18 Масон

    4 2 Отговор
    Когато изчезваха животински и растителни видове заради алчността на определени хора,на никой не му пукаше.Сега да ви видя когато природата си отмъщава.Ако ще и всички богове да съберете,предстои висъдбата на динозаврите.Но с по красив край от технищ.Там е било бум,и край.А тук си отивате с Корона.Като крале.
  • 19 джон томпсан

    2 0 Отговор
    мале има явно и много луди освен заразените
  • 20 мани мани

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Деси Р":

    Ма те не търсят минет4ийки ма!
  • 21 Русенец

    3 0 Отговор
    Поръчайте на Захарни заводи да заредят аптеките със етилов спирт. Имат капацитет от 60 000л на ден. Спирт няма никъде. Какво чакате още? Задоволете пазара с наши средства.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове