Last news in Fakti

16 Март, 2020 08:30 4 319 19

Какви са мерките във Варна след първия потвърден случай на заразен с коронавирус?

  • варна

Той е на 47-годишен мъж, пристигнал от Италия

Какви са мерките във Варна след първия потвърден случай на заразен с коронавирус? - 1
Снимка: БГНЕС

В неделя беше потвърден първи потвърден случай на коронавирус във Варна. Болният пациент е пътувал миналата седмица със самолет до сърцето на заразата в Европа - Бергамо. После летял до Барселона. След това се прибрал у нас с полет до летище София и от там хванал влак до Варна.

„Пациентът е в добро общо състояние. Изолиран е и е под наблюдение. Лечението му продължава“, каза д-р Анна Баева от РЗИ-Варна.

„След вчерашния ден, когато се разбра, че е заразен с коронавирус, всички контактни лица са издирени, предадени са на общо лекуващите им лекари и са под наблюдение“, посочи още тя.

По думите ѝ 10 от контактните лица са в инфекциозна клиника, а 11 други нямат никакви оплаквания. „Всички са спокойни“, каза още Баева.

Контролът от здравните власти е затегнат. Кметът на Варна съобщи, че общинска фирма ще дезинфекцира ежедневно автогарата, жп гарата, подлези, както и ежедневно автобусите и тролейбусите ще бъдат дезинфекцирани. Няма да има временно таксуване на „синя зона“.

„Възрастните хора са изключително уязвими. Те са зависими от нас. Прекратили сме всякакъв личен контакт на нашите служители с хората. Оставяме им храната и лекарствата до вратите, няма личен контакт“, заяви доц. Димитър Ставрев – отговорник за звеното в БЧК, което подпомага възрастни хора.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан Азис

    4 13 Отговор
    Да умрем цялата страна най добре

    Коментиран от #17

  • 2 в кратце

    10 3 Отговор
    Какви са мерки във Варна?КАКВИ ЛИ? Ами мерките са си мерки 90-60-90.

    Коментиран от #16

  • 3 Реалист

    7 3 Отговор
    Не го слушайте тоя резняк. Значи палите колите и към Ямбол. Там има още запаси от първак 60 градуса. Търсите бай Ставри. Но се продава с ограничение макс 1 бидон на човек. Спасявайте се...и омазани с чесън
  • 4 Цвета

    4 0 Отговор
    Мерките са шарени. За всеки вкус.
  • 5 куку руку ку

    8 4 Отговор
    Ще си поръся главата с пепел, ще си налея една ракия, няколко пъти и ще гледам истериите на "наплашените". Само дето са наплашени заради едни пари, отпуснати от Брюксел.
  • 6 Антикомунист руснак

    8 17 Отговор
    Заразените в България са между 150 и 200 хиляди в момента...Обръщение до комунистът тук, който сее коментари денонощно под най-различни никове!!!! Я oбяcни oтвoркo нa прocтoлюдиeтo, кoeтo ти ръкoпляcкa зaщo в Руcия нямa нитo eдин пoчинaл и имa caмo 42-мa зaрaзeни, кoeтo нa глaвa oт нaceлeниeтo тaм нa прaктикa я пocтaвя кaтo нaй-зaпoдoзрянaтa кaтo извършитeлкa нa тoзи гeнoцид?? И caмoхвaлкo, ти чувcтвaш ли ce зacтрaхoвaн oт тaзи oтрoвa, имaш ли дocтaтъчнo руcкa кръв в прoизхoдa cи зa дa oцeлeeш тук?? Нaли знaeш, чe виe бългaритe нитo cтe cлaвяни, нитo cтe прaвocлaвни /oбъркaни кaтoликo-прaвocлaвни/ зa дa ce чувcтвaтe кaтo бoгoвe нaд кoрoнaвируca?? Тoecт cлeд двa мeceцa oт тук ли щe ръcиш тъпизми или oт мяcтoтo ти нa ''втoрo нивo'' oт cъщecтвувaнeтo ти?? Дай ясно обяснение на простолюдието, че ще мре, въпреки че е почитател на Кремъл и комунизма и няма как да има имунитет за такива отрови - тоест комунизма си отива с погребални бюра и никак няма да си отиде безплатно от това измерение.... Тоест ти също, защото нямаш нужната "кръвна група".... Така че..... не се надувай отворко!!!
  • 7 бобошен

    1 0 Отговор
    Болният пациент е пътувал миналата седмица с хвърчило тип "дрън". Дрон минал да го вземе на стоп. Но пропуснал ,щото нещо кашлял дронски.
  • 8 тути фрути

    1 1 Отговор
    Може както в Бергамо, така и в Испания да се е заразил. Там вече заразените са толкова много, че няма как да се потвърди. Казвам това, да не последват после грозни обвинения от испанците.
  • 9 Hess

    4 2 Отговор
    Като гледам последните събития във Пловдив Бог да пази България-такова безхаберие при подобна криза е само за едно-групов арест във стил "Иванчева"!!!Алармирайте на всякъде,разпространявайте във мрежите,снимайте,изисквайте...дойде време да се борим за живота си и този на родителите ни,очевидно сме сами във битката,държавата,или това жалко подобие на държава ни остави сами...Желая на всички здраве!!!
  • 10 Требва си жертвопринушение

    3 1 Отговор
    Мисла че можем без тиквата гешев доган пеевски
  • 11 Що така бе Миме

    7 0 Отговор
    Факти, що така бързо скрихте материала за окрадения държавен резерв. От снощи върви новината, а вие срамежливичко и набързо я споменахте тази сутрин и дълбоко я скрихте.Не сте само вие, хората има къде да я прочетат, но вие се компрометирате и пращате посетителите си на други сайтове.

    Коментиран от #15

  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор
    Нека да си помагам е
  • 13 Факти

    10 0 Отговор
    Варна-Чирпан-Пловдив-София все тая.Това го няма никъде освен в нашата мила родина.Витамин С от 2.40 са го направили 12-15 лв.В Гърция от днес започват да раздават безплатно ръкавици при пазаруване,а в България най-обикновена маска от 0.15 ст. стана на 2 лв. Дезинфектанти и спирт няма по аптеките при наличие,че се произвежда в страната.Управлението изисква гражданите съвестно да изпълняват нарежданията им а в същото време не предоставят възможност да се заредят с елементарните предпазни средства.Къде е данъчна полиция,къде са контролните органи.Но да определят и фиксират глоби върху народа могат.
  • 14 Гостилничаря

    17 0 Отговор
    Поредното доказателство, че малоумниците са под път и над път тук! Да отидеш в центъра на епидемията ей така, без нищо, оттам във втората по заразени държава, оттам обратно тук и да хванеш 5-6 часа пътуване във влак, това е или краен малоумник или терорист някакъв!!! За такива само куршум в кратуната и в някоя яма при свинете с чума!!! Аман от недоносчета!
  • 15 Гостилничаря

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Що така бе Миме":

    Не е скрит, ето го:
    https://fakti.bg/razsledvania/455278-darjavniat-rezerv-razprodal-na-bezcenica-jivotospasavashta-aparatura
  • 16 вируси

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "в кратце":

    мерките са че мойта вече не дава вътре за да не я "заразя" :):):):):) но пък ми пие белите вируси сутрин преди работа и вечер след банята,преди вечеря ...:):):):)
  • 17 биберон за жена ти

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан Азис":

    най-най....прав е Хасан Азис....!...и ти умреш също за да мога да дойда на гости на жена ти да и дам дебелия беберон да суче млечице .То вече и без туй тя не те иска твойта жена
  • 18 ???

    0 1 Отговор
    Точно Портних да говори за безотговорност ми идва в повече.
  • 19 ???

    0 0 Отговор
    Мерките с безплатната синя зона си е популизъм. Местата са си определен бройка и някои ще си оставят колите с дни.