Last news in Fakti

18 Март, 2020 12:42 3 836 32

Обсъжда се строга домашна карантина за пенсионерите

  • томислав дончев-
  • строга карантина-
  • румен радев

Това стана ясно от думите на вицепремиера Томислав Дончев на срещата при президента

Обсъжда се строга домашна карантина за пенсионерите - 1
Снимка: БГНЕС

Обсъжда се строга домашна карантина за пенсионерите. Тогава ще има нужда служителите на социалния патронаж да бъдат увеличени три пъти. Те ще трябва носят храна, вода и медикаменти на всички възрастни хора. Това стана ясно от думите на вицепремиера Томислав Дончев на срещата при президента. В нея участват премиерът Бойко Борисов, здравният министър Кирил Ананиев, вътрешният министър Младен Маренов, както и началникът на Оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

„Призовавам още веднъж всички да се отнасяме с разбиране към усилията, които се полагат. От тях има ефект”, заяви президентът.

„Има промяна в съзнанието на хората, спазват се и социална изолация и социална дистанция. Остава да решаваме и други важни, неотложни проблеми. Не сме били подготвени за криза от такъв мащаб, говоря за лични предпазни средства, дезинфектанти”, каза Радев.

Той коментира, че е добре, че производството се пренастройва, но отчете, че лекари в София все още нямат лични предпазни средства.

Румен Радев попита участниците в срещата и дали лекарите са инструктирани как да работят в тази ситуация.

„Предприемаме мерки за наказание на лекарите, които отказват да работят. Но първо трябва да ги осигурим”, каза Радев.

Румен Радев смята, че върви спекула с личните предпазни средства и призова гражданите да подават сигнали за подобни случаи.

„Паралелно със здравната криза, се развива и икономическа. Да не изпаднем в хуманитарна. Надявам се, че ще има реални мерки, господин премиер. Знам, че нашите възможности са скромни. Надявам се един ден гладът да не победи страха”, каза Радев.

Срещата е по инициатива на държавния глава. По-рано Румен Радев проведе и телефонен разговор с премиера Бойко Борисов.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дъ Мозък

    27 5 Отговор
    20 пъти казахте какви са наказанията. От тогава хванахте десетки който не ги спазват. Има ли глобен до сега или само си говорим едни цифри е така по инерция.
  • 2 Най голямата руска телевизия

    16 5 Отговор
    Россия 24 цитира немския институт Кох, който казва, че пандемията може да продължи до 10 години.

    Коментиран от #10, #32

  • 3 Процесор Вучков

    12 0 Отговор
    Хуанта Манера хвани пенсионера за водомера
  • 4 Що не им дигнете пенсиите

    25 0 Отговор
    Горките пенсионери , на хляб и майонеза.

    Коментиран от #9

  • 5 Спасов

    3 24 Отговор
    Браво на държавните мъже!
  • 6 Факт

    17 6 Отговор
    Нейзбежно е !!! 80% от хората в Европа ще се разболеят
  • 7 Въпрос ?

    17 3 Отговор
    Ха хенсионерите са проблем на икономиката ! Защо го пазите ? Имате изгода от ситуацията ли ?
  • 8 винкела

    3 4 Отговор
    КЛОУН ТАКЪВ ЩЕ ТЕ ФАКАМ
  • 9 *******

    15 1 Отговор

    До коментар #4 от "Що не им дигнете пенсиите":

    Е, майонеза много голям лукс. То киселото мляко с цена над 1 лв. си е лукс за родния пенсионер.
  • 10 ДаДа

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "Най голямата руска телевизия":

    Не е точно така.Едни цитираха един друга академия-доживотна ще е.Само в Китай мина за 3 месеца,ама те много прилети кльопат и са се имунизарали.
  • 11 az #Победа75

    28 1 Отговор
    Да приемем ли, че следващата мярка на ГЕРБавите ще е поголовна ликвидация на възрастните хора, както изтрепаха прасетата, за да ограничат вируса????
  • 12 ФАКТИ

    28 1 Отговор
    Първо изтребиха кравите /луда крава /, след това кокошките /птичи грип /, след това козите, след това свинете, сега иде наш ред.
  • 13 здрав

    36 1 Отговор
    Пенсионерите на село са по полето бе учени господа. Нали сега е работен сезон сега се сее, работа по лозята, по полето. Като се седят в къщи под карантина кво ще ядат? Повечето имат и по некое животно и то ли ще е под карантина, кой ще го изведе да пасе. Вие ли?

    Коментиран от #30

  • 14 Тончо

    22 2 Отговор
    Що за глупости. Аз съм на 75 и ходя на Витоша два пъти в седмично заедно с съпругата ми, която е на 73. На малкото пръстче не могат да стъпят младите пък и средните. Не се занимавайте с глупости и не слагайте всичко под общ знаменател.
  • 15 666 999 666 999 666 999 666 999 666 999

    3 2 Отговор
    Vulzi , chakali I leshoiadi , skinari - masonski svine i slughi na novata. fashistka diktatura. Loshi Aktiori ste. a i scenaristite vi sa provaleni. by default . Koroni , Tronove , Rizari , robi i slughi ima samo v prikazkite na bratia bez makeup i v izmishliotinite na Bolny Wood /
    Da se smeesh li da plachesh li ?
    good luck and great trip to hell !

    ne vi se poluchava /reda / prosti. masonski svine - ne vi se poluchava !!!
  • 16 въпрос ва 5 лева

    13 2 Отговор
    колко загинаха от автомобилни катастрофи вчера? кога забраняване колите?
  • 17 Процесор Вучков

    1 7 Отговор
    Обичам печени прилепчета със свежа салатка. В Китай ги хапвали за силна имунна система.
  • 18 Последния софиянец

    13 1 Отговор
    Постоянно викат, няма да дадем пари за да има за пенсии. Насъсква хората срещу пенсионерите.
  • 19 пълни тъпъци

    7 2 Отговор
    А тия що не можем да се пенсионираме заради шибаната ви пенсионна система що ще ни роботите ?
  • 20 Дедо

    12 1 Отговор
    Не знам за пенсионерите ама при нас в Хасково целият град и особено центъра се напълни с цигани!Вчера се прибирах от работа и в час пик на централните улици беше пълно с 10-15 годишни циганета вървящи по средата на пътя,псуващи,размахващи средни пръсти и бутилки!Къде е полицията и защо тия не са си в гетата!Или за избирателите на ГЕРБ карантината не важи?

    Коментиран от #29

  • 21 А кво

    7 1 Отговор
    Ше праите с безбройните работещи в МВР на заплата и пенсия пенсии, а тия от армията. Всички са безполезни паразити с огромни заплати и мах пенсии. Ще им бъде ли забранено да ходят на работа. А на ония пияндурник от пожарната дето се кипри до бибитко ще му бъде ли осигурен социален патронаж за снабдяването му с черно джони.
  • 22 Фермер

    6 0 Отговор
    Сега е лапаницата!Едни ще лапнат парите а другите ще останем да лапнем к... Ограбват ни!
  • 23 ани

    0 3 Отговор
    Много правилно.Други страни въведоха вечерен час за пенсионери.След като те са най -уязвими и с тежки последствия каква работа имат по уклиците?И сега ги виждаме как се мотаят бе зсмислено.Това е в техен интерес

    Коментиран от #25

  • 24 глоги

    2 0 Отговор
    Обсъжда се и строга карантина за пенсиите на пенсионерите. Бойко не дава.Българите ще продължават да кретат след европейците по доходи.
  • 25 Hmmm

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "ани":

    По-голямо малоумие от това с "вечерен час" няма.Но в албанците и не може да се търси разсъдък. Значи,през деня могат да се мотаят,но видите ли ...вечерен час след 18 ч. да са си в къщи.Логика-миден,зеро! Да се ограничи излизането им и през тъмната и през светлата част на денонощието -ОК! НО! да се ограничава само вечер...си е тъпоумие.

    Коментиран от #28

  • 26 Всяка крушка ...ю

    2 0 Отговор
    ... си има опашка. Рестрикциите никога не са имали успех. Надеждата е само Господ Бог да се смили над нас о икновените от стадото. Гнрвът му да се стовари еърху този и други като него. АМИН !
  • 27 Русенец

    0 0 Отговор
    Ще превърнете хората в затворници в собствените им домове, само и само да не спрете потока през границите. В чии интерес е такова решение?
  • 28 Русенец

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Hmmm":

    Явно в Албания вирусът спи през деня и атакува само по тъмно.
  • 29 Русенец

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Дедо":

    Я да излезе един, насред мигданя, и да кихне звучно и демонстративно. Одма ш'са опразни.
  • 30 Русенец

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "здрав":

    Е тъй де! Няма да могат да си отгледат храна и всички ще станат изцяло зависими от магазина. Какво неясно има?
  • 31 НЕДОРАЗУМЕНИЕТО

    1 0 Отговор
    По време на криза най ясно проличават простаците.
  • 32 CHOVEK

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Най голямата руска телевизия":

    mechtata na zliat i bolen zavistliv rusnak e da niama progres v sveta i vsichki da giveiat mizerno kato tiah NO sveta shte se opravi no te nikoga .Tazi pandemia shte otide i pri tiah zashtoto koyto hog vadi ot nog umira .Evropa SHTE JA IMA OSHTE PO SILNA .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове