Last news in Fakti

21 Март, 2020 15:23 7 395 94

Нарушава ли държавата правата ни с извънредното положение!?

  • извънредно положение-
  • права-
  • правата на човека-
  • придвижване-
  • противоепидемични мерки

Всяка държава има право да отнеме гражданското право на придвижване или събиране с други в случай на извънредно положение, за да предпази хората, дерогирайки разпоредбите си

Нарушава ли държавата правата ни с извънредното положение!? - 1
Снимка: БГНЕС

По смисъла на чл. 15 от Конвенцията за защита правата на човека всяка държава има право да дерогира временно някои нейни разпоредби в случай на извънредно положение, каквото е в сила за България, считано от 13 март 2020 г. Това означава, че някои права ще бъдат ограничавани повече от обичайното, като например право на придвижване (не можем да ходим, където си поискаме), право на сдружаване (организациите не могат да правят събрания) и др. Тези ограничения трябва да са свързани с целта на извънредното положение, в случая - да предпази хората, и то най-уязвимите сред тях, от бързо разпространяващата се и лесно преносима вирусна инфекция. Това припомнят от Министерството на правосъдието.

Вчера Народното събрание прие Закон за извънредното положение, тоест държавата дерогира фактически от някои разпоредби на Конвенцията. Сега държавата трябва да изпълни международното си задължение по Конвенцията (чл. 15, ал. 3) и да информира Генералния секретар на Съвета на Европа за това ограничаване на правата. В тези случаи задължението на държавата е да нотифицира Генералния секретар на Съвета на Европа, като изпрати текста на закона и обясни какво налага неговото приемане, както и да посочи срока на действие на тези извънредни мерки. Тази нотификация се публикува на сайта на Съвета на Европа и всички други държави членки могат да се запознаят с това какво се случва в България. Нотификацията е гаранция, че правата нямат да бъдат ограничени извън най-необходимото за постигането на целта - овладяване на епидемията и гарантиране здравето на хората. Освен това тази нотификация не отнема на никого правото на жалба до ЕСПЧ. Самият Съд има практика по конкретно дело да изследва причините за по-голямото ограничение. Една предварителна декларация до Генералния Секретар гарантира прозрачност и взаимен междудържавен контрол.

Министърът на правосъдието е изпратил писмо до МВнР в подобен смисъл, като се очаква вземане на политическо решение в тази връзка. До момента няколко държави са направили такава нотификация, от ЕС - Румъния, Литва и Естония, вероятно ще последват и други. Съветът на Европа също разпространи меморандум сред държавите-членки с разяснения във връзка с условията за дерогация и конкретната процедура.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мислещ

    155 19 Отговор
    Разбира се, че нарушава. Нито напускането на града може да повлияе на разпространението (Дали ще заразя някого в моя град или в съседен, ако съм болен, има ли значение?), нито забраната за посещение на паркове (Всъщност второто може да повлияе, но негативно. Всъщност и двете забрани могат да спомогнат за разпространението на вируса. Вместо да отидеш далеч от всички в планината или в парка на широко, ще се буташ между блоковете, дето са тълпи на път за магазините (Не, че и така има особена опасност някой да се зарази, освен ако не ти кихнат докато се разминавате).

    Но ние си знаем, че не им е и цел да ни пазят, а да ни мачкат и да грабят.

    Коментиран от #60, #68

  • 2 Гост

    63 7 Отговор
    ДА !
  • 3 Факт

    85 17 Отговор
    Не може да ни вкарате в криза с дългосрочни последици за нас ! Заради вирус с 3% смъртност ! При това единствено стари инвалиди с неизбежно бъдеще

    Коментиран от #14, #22

  • 4 Знам

    106 5 Отговор
    Стига с тия паника и истерия.
  • 5 Колев

    87 8 Отговор
    Това е прекалено.
  • 6 Еблю

    81 7 Отговор
    То без да има извънредно положение държавата ни нарушава правата още щом се родим какво остава когато се въведе такова, тогава напред излизат тиквите и каскетите с милиоцинерските им приоми
  • 7 ГРОБ ще ни погребат

    73 5 Отговор
    Ми при диктатура е така ;)

    Коментиран от #92

  • 8 Еблю

    37 3 Отговор
    То без да има извънредно положение държавата ни нарушава правата още щом се родим какво остава когато се въведе такова, тогава напред излизат тиквите и каскетите с милиоцинерските им приоми
  • 9 Мярка

    38 2 Отговор
    Това и друго знаят, това и друго правят. Имаше виц - пускаш чешмата, радиото, телевизора ..., а сега медик, вирус, умрели, заразени". А е казано - на който му е писано!
  • 10 ГРОБ ще ни погребат

    52 3 Отговор
    Всеки човек има равни права. Ама хората от герб са по-равни ;)

    Коментиран от #13

  • 11 Някой си

    49 4 Отговор
    Естествено се нарушават конституционни права, някои оправдано с оглед на ситуацията, но повечето са неоправдани и пресилени, опита за налагането на цензура и прочее.....както и измененията в други закони през преходните и заключителни разпоредби на тоя, любим трик на МенТа, Данчо менТата и въобще управляващите и лобистките дупетати!
  • 12 Главата не е за украса

    50 4 Отговор
    Да, вече е прекалено!
  • 13 Мислещ

    22 4 Отговор

    До коментар #10 от "ГРОБ ще ни погребат":

    Тук всеки поравно няма никакви права.
  • 14 скат

    16 64 Отговор

    До коментар #3 от "Факт":

    Ходи виж в Италия колко е смъртността! Те ти казват 3% за да не те плашат! Но реално ако сметнеш, ще видиш че смъртността е далеч над 3% вероятно над 30 дори... така че това дето прави правителството ни е най-малкото, което трябва да се направи! Опасността не трябва да се подценява!

    Коментиран от #25, #26, #32, #34, #35, #36, #93

  • 15 кредити

    31 6 Отговор
    Само трябва да отменят вноските по кредитите, докато трае извънредното положение! А не лихвите, какво значи лихвите?
    Да си плащам само главницата по кредита ли ? Нещо не ги разбирам!
    Или лихвите за забава само?!? Което е все тая - дали ще дам накуп парите като мине извънредното положение или сега ще си плащам както преди кредита! Трябва да се намеси държавата и в това, да се спре плащането на кредитите докато е извънредното положение!!!!!

    Коментиран от #18

  • 16 Алфа Вълкът

    8 54 Отговор
    БГ ПЕНСИОНЕРИТЕ НА БОЙКО ТРЯБВА КРАКАТА МУ ДА МИЯТ, ЧОРБАТА ДА МУ ПИЯТ! България е от малкото държави с адекватни мерки, спазвайте карантината и вирусът ще мъртъв след месец. Ако не, ще мрете като мухи, като в Италия.

    Коментиран от #19, #20, #94

  • 17 пуснете си

    11 41 Отговор
    Пуснете си филма "Заразяване" от 2011 и ще видите реално как стоят нещата и нагледно как се предава заразата! После пак питайте, не е ли много крайно поведението на държавата! Еми според мен дори е мека тази политика, която водят в момента!
  • 18 Хитар Петар

    27 2 Отговор

    До коментар #15 от "кредити":

    Да вадим армията с Пропускателни пунктове в циганските гета
  • 19 прав си

    4 25 Отговор

    До коментар #16 от "Алфа Вълкът":

    Точно така е, но на простака няма как да му го обясниш това!
  • 20 Мислещ

    39 4 Отговор

    До коментар #16 от "Алфа Вълкът":

    Вирусът няма как да е "мъртъв", няма досега умрял вирус, и испанския още си го има, и свинския, и всички други - питай който и да било лекар и ще ти каже, че карантината няма за цел да "убие" вируса, а само да забави разпространението. За което са достатъчни по-умерени и разумни действия. А не забрана за движение между градовете или за посещение на парковете. Това е чиста проба нарушаване на правата, защото не е насочено към забавяне разпространението на вируса, както затварянето на дискотеки и училища, и ограничаването на тълпите в магазините.

    Коментиран от #48

  • 21 DonaldDuck

    50 10 Отговор
    Приятели, аз работя 30 години във фармацевтичния бизнес. В САЩ. Уверявам ви, хората, като маса, навсякъде са идиоти. Но в САЩ например, държавата е подготвена и оборудвана. Обучени, знаещи и компетентни хора ръководят процесите. Случайковци, особено на ключови позиции, няма. Но и идиотите слушат, когато им се каже какво да правят. И така цялата държава функционира като един. Е, ще има някъде издънки и масови халюцинации, разбира се. Сега съм в БГ и не мога да повярвам какви некадърници и откровенни глупаци са избрани да ръководят цяла една държава!? Как ги избирате тези? Тук вирус не ви трябва...

    Коментиран от #24

  • 22 Някой

    3 24 Отговор

    До коментар #3 от "Факт":

    Реста казва, че 50% от приетите в интензивните отделения пациенти с Covid-19 умират, в сравнение с обичайна смъртност от 12 – 16% за интензивните отделения в цялата страна.

    Ето копирано от съседната статия!!!! Така че престанете да пишете глупости!!!!
  • 23 Мутрите с корона

    24 2 Отговор
    Мутрите с корона! Ако има Господ, нека сега го докаже! Унищожи мутрата и неговите тиквомутри на мига боже!

    Коментиран от #89

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Зомбайо

    36 4 Отговор

    До коментар #14 от "скат":

    Сведната възраст на починалите в Италия от короната е 79 години. Неграмотник. Вземи чети малко. Не гледай само телевионна пропаганда. Тия хора може и от старост да са починали.
  • 26 DonaldDuck

    38 3 Отговор

    До коментар #14 от "скат":

    Знаеш ли, истината е, че никой не подценява реална заплаха. Повечето хора не искат некомпетентни, неграмотни и неуки да определят живота им и този на децата им. Като цялата гербериска сган. Ти кое предпочиташ - удоволствието да гласуваш за простак и глупак или да имаш добър живот и детето ти да е здраво ищастливо? Герберски пуяк!

    Коментиран от #54

  • 27 Анабел, кравата на Милка

    10 28 Отговор
    Какви права, народе? Занчи може да сте хитри и да мислите как да се направите на по- отворени, ама като трябва да си стоят вкъщи скучно им било, нямало какво да правят. Ми нали сте много оригинални, бе.

    Коментиран от #30

  • 28 Аз71

    24 2 Отговор
    Кво правим с винетките?
  • 29 az#Оставка!

    31 4 Отговор
    Е, Барба Ганьос може да е сигурен, че българите няма забравят това! 2021 наближава...
  • 30 Еби се ма шфестерки долна умри

    11 5 Отговор

    До коментар #27 от "Анабел, кравата на Милка":

    Еби се ма шфестерко долна умри! За тебе само корона! Пукни ма!
  • 31 До Барба Ганьос

    25 3 Отговор
    Боко, тикво долна, не ми се казва какво и колко ти пожелавам, но Господ ще те смаже! И копвлето ти в барса също! Както и изродите ти в америка! За теб бесилката е спасение!
  • 32 Бачо Киро

    22 4 Отговор

    До коментар #14 от "скат":

    Ало идиота, италианците ти казаха,че 99.99% от умрелите са имали ПОНЕ ЕДНО съпътстващо заболяване. ПОНЕ ЕДНО, разбираш ли го това? Никъде няма здрави хора умрели от корона вирус. Хората си имат проблеми със застаряването и много възрастни със здравни проблеми. Де факто страните с много хора, които живеят на заем, с медицинска помощ, имат голям проблем с този вирус.

    Коментиран от #41, #45

  • 33 БСП

    5 5 Отговор
    Всички симпатизанти да се яват в централата.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 така така

    12 2 Отговор
    Естественно, че го нарушава!!!
  • 38 ген Майорски

    8 25 Отговор
    И да нарушава правата ни, има защо. Необходимо е. Какво като походим малко рошави и не си покажем новия смокинг в ресторанта? Ако се спазват мерките скоро ще приключим с пандемията и ще се впуснем пак в денонощни празнества, гуляи и приключения в чужбина. Стегнете се бе хора!
  • 39 Всичко Е от Фашистки САЩ (ФСАЩ) - ЮДЕЯ

    25 7 Отговор
    САЩ ни ЗАРАЗИХА!!! Заразиха Китай, Иран, Турция, Индустриалните провинции в Италия(Северна) и Германия(Южна) и ЕС. Това е целта на САЩ, сриване на Китай, Иран, Турция и ЕС, тези които не искат да играят по свирката им. Преносители в Европа са Турските общности в Европейските страни. Пътят на вируса е от епруветка в САЩ към Китай, Иран, Турция и ЕС. Реалността е това. Нашият верен НАТО покровител САЩ ни зарази. Интереса на САЩ за заразяване на България е да се спре пробуждащият се и надигащ се народ на БЪЛГАРИЯ срещу ВАСАЛА на САЩ в БГ партия ГЕРБ и съюзниците им. САЩ, ГЕРБ & СЪЮЗНИЦИ срещу БЪЛГАРИТЕ. НЕ ЗАСПИВАЙТЕ БРАТЯ БЪЛГАРИ!!! САЩ отново искат да ни приспиват, както 1989г. сега с Корона вирус. С лъжливите обещания от 1989г., че България ще се развие по ЗАПАДНАТА политика, вече не става. НЕ ЗАСПИВАЙТЕ БРАТЯ БЪЛГАРИ!!!

    Коментиран от #49

  • 40 Супер е

    19 13 Отговор
    Напомня ми комунизма. Само ми е чудно защо ли повечето реват, а уж бленуваха за диктатура, бленуваха за комунизма? Същото е. Празни магазини, ако докарат някоя дефицитна стока, дълги опашки. Нямаш право да работиш в друг град, трябва ти жителство. Чужбина гледаш през крив макарон. На църква неможе да ходиш. И пак комунистите си имат всичко и могат да си ходят навсякъде. Е, това е комунизма, нали ревахте за него

    Коментиран от #57

  • 41 ген Майорски

    1 8 Отговор

    До коментар #32 от "Бачо Киро":

    Ами щом казваш бачо да мрат, щото са стари - да мрат тогава! Много тикви в Булгаристан имало!
  • 42 Вейдър

    5 2 Отговор
    Да не сте гъкнали,че ви извадих гръцмуля! Елате при мен,тъмната страна има страшна сила! Заедно ,ще владеем Галактиката.
  • 43 България

    31 2 Отговор
    То и до миналия месец не беше държава, ама вече наистина прилича на концлагер
  • 44 Townboy

    6 21 Отговор
    Българите нямаме угодия. Ако бездейства обвиняваме държавата че нищо не прави. Ако взима мерки и се грижи за нас е диктатура.

    Коментиран от #50

  • 45 Ха ха ха

    3 2 Отговор

    До коментар #32 от "Бачо Киро":

    Като градински охлюв си......., прост 🤣
  • 46 Гост

    17 0 Отговор
    С малко повече АКЪЛ, до чак такива ограничения можеше да не стигнем! Не затвориха първо границите, не правеха тестове на всички влизащи с декларация за спазване на карантина и глоба за нарушаването и. Снети лични данни на пристигащите и строги проверки за движението им до адреса на карантината.. Но, умниците тръгнаха по трудния път - вече смесили се с останалите, търсят игла в купа сено. Тикви!
  • 47 Хайл

    1 1 Отговор
    Тихомире подмина и мара по глупости
  • 48 Алфа Вълкът

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "Мислещ":

    Ако няма приемник вирусът умира, въпросът е, че винаги ще има някой да го предава на някого.

    Коментиран от #70

  • 49 Фоок оф

    5 14 Отговор

    До коментар #39 от "Всичко Е от Фашистки САЩ (ФСАЩ) - ЮДЕЯ":

    Кремълски дезинформатор, истеричен параноик, дано се заразиш със "сащ" вируса. Като пукнеш, гнидо античовешка, ще видим има ли значение. Допускам ,че всичко е възможно, може да е САЩ, може да е Китай, Русия и тн. но е ФАКТ от къде тръгна, кой кри информация, кой зарази света и кой продължава да не поема отговорност и не се разкайва. Всичко е наред, казва Китай, няма нищо скито покрито в държавата с концлагери, тоталитаризъм, цензура и липса на спазване на основни човешки права. На Китай НЕ може да се има доверие.
  • 50 Ами

    5 0 Отговор

    До коментар #44 от "Townboy":

    Ако ще действа, колкото да се каже, че прави нещо, по - Добре да не прави нищо. Като не можеш да помогнеш, не пречи.
  • 51 Възмутен

    13 1 Отговор
    Започва осъществяването на отколешната мечта на комунистите!
    Военно положение, произвол и гавра с несъгласните свободомислещи хора!
    Тези мерки са началото на мутренският произвол.

    Коментиран от #59

  • 52 да пжпитам

    9 0 Отговор
    Метрото защо работи,да се извозват с автомобили?
  • 53 ЗАЩО

    9 2 Отговор
    В медиите се подвизават само приятелите на мутрата- Шишко,Домуз и Кобрата!

    Коментиран от #55

  • 54 USA емигранте

    4 5 Отговор

    До коментар #26 от "DonaldDuck":

    И кое гарантира добрия живот и здравето на теб и децата ти?
    Сигурно БСП и Корнелия Нинова?
    Не се излагай моля те, стой си в САЩ при капиталистите бъди щастлив, здрав и си гледай фармацефтичния бизнес, моля не давай наклон на хората от които си избягал през океана! Ела тук и направи нещо за България, като си толкова загрижен!
  • 55 комар

    1 3 Отговор

    До коментар #53 от "ЗАЩО":

    Да де, но тези хора направиха дарение за лечението на корона вируса и то напълно безвъзмездно! Ти какво дари? Твоите лидери, от противниковия лагер, дали дариха нещо? Всичко е на добра воля, а както се оказа тези хора мислят и за народа...
  • 56 пешо

    7 0 Отговор
    няма логика бре хора
    -значи да разходиш кучето може,а сам да се разходиш не може
    -милиционерите може да са по улиците,работещите накуп по работни те места може,а иначе за всички останали стойте си по къщите и минимум на 3 м един от друг
    -не може в село Горно нанадолнище да няма нито един заразен и хората да не ходят по мегдана,от къде ще са пръкне този вирус то там има само две-три бабички
    -не може в това Банско да има 3 вирусоносители и да го блокират,а София с близо 100 не,същото се отнася и за всички населени места с регистрирани или не болни
    -и защо блокират маалите,те братчедите не ги лови короната

    Коментиран от #66

  • 57 Напомнящо му на Комунизма.

    8 5 Отговор

    До коментар #40 от "Супер е":

    Комунизъм в БГ никога е е имало, беше СОЦИАЛИЗЪМ. Дори да приемем, че е било КОМУНИЗЪМ, сега не е същото, което се опитваш да насадиш на хората. През този Комунизъм, който визираш, беше СОЦИАЛИЗЪМ и имаше всичко, НРБ беше 3,4,5 държава износител на стоки в света с развита ИКОНОМИКА, всички имаха работа и доходи равни по-покупателната способност същата, може и по-висока от ЕС, ама тогава не го знаехме, 300лв. от НРБ = 4000ЕВРО в ЕС. Безплатно Образование и Здравеопазване за 100% от НАРОДА на БГ. Етническо равенство и социална поносимост на живота. Периода, който цитираш ПРАЗНИ МАГАЗИНИ и т. н. е първите години след 1989г., които НЕ СА СОЦИАЛИЗЪМ, а са период на КАПИТАЛИЗЪМ, период на ПЪРВОНАЧАЛНО НАТРУПВАНЕ НА КАПИТАЛИ. ЮДЕИ, ПИШЕТЕ РЕАЛНОСТИ И НЕ ИЗОПАЧАВАЙТЕ ИСТИНАТА.

    Коментиран от #67

  • 58 Гарантирано от ГЕРБ

    9 0 Отговор
    ГЕРБ иска отмяна на европейските човешките права на българите заради коронавируса!

    Коментиран от #91

  • 59 Комунисти ГЕРБ визираш. ПРАВИЛНО

    3 0 Отговор

    До коментар #51 от "Възмутен":

    ......
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Препатил

    2 7 Отговор
    Май, българинът не обича самодисциплината.
    Преди минути пред един магазин гледам три кифли си лафят на 50 см. с продавачка пушат фасове без маски пред магазина,влизам, едната ми вика: - Чакаме на опашка.
    - Дами, къде ви е дистанцията от метър и половина, два?
    Не влязох изобщо в магазина, помислих, същата ще им е и хигиената вътре.
    Влизам в друг магазин, една жена плаща - тутка се на касата - без маска, пазарувам 2 хляба, чакам на 2 метра дистанция, един кифльо влиза в магазина и ме прережда на касата, казвам му:
    -Господине, 2 метра дистанция, пререждате ме.
    Прай се на ампер, казвам му на английски: - аа, да.
    Извън магазина на български си лафи по телефона - хитреци, ако мине номера, едните на седянка, другия хитрец по рождение.

    Коментиран от #62

  • 62 Препатил

    3 1 Отговор

    До коментар #61 от "Препатил":

    Времето хубаво, ке получат инсулт ако не отидат по хасиендите, лъжат като... то си личи.
    За тяхно добро, за възрастните хора до тях.
    Състезават се да излъжат Господ, те и италианците така мислеха, сега плачат с кървави сълзи.
    Още няма маски по аптеките в центъра на Шопето.
  • 63 една шайка да ми наричате държавата

    2 0 Отговор
    Впечатляващо е неразбирането какво е държавата и употребата на термина на мястото на държавното чиновничество , което в конкретния случай не и носител на особена престижност.
  • 64 Някой

    1 2 Отговор

    До коментар #60 от "Стадо":

    Казва се София , неграмотен провинциялист ! Не "ръси"акъл ,и без това не е много ! Стой си на село и ще си добре !
  • 65 Нищо няма да е както преди.

    2 2 Отговор

    До коментар #60 от "Стадо":

    САЩ няма да се откажат да завладеят света и да властват, като СИТИТЕ от МЕЖДУЗВЕЗДНИ ВОЙНИ, всъщност СИТИТЕ са същите СЕТИ от ЕГИПЕТ - Сет убива брат си ОЗИРИС, СИТИ Адам и Ева заместители на Авел след като Каин го убива от ЗАВИСТ СИТ трето дете на Адам и Ева заместител, това са Авраамовите ФАРАОНИ ЮДЕИ завладели ЕГИПЕТ за 500г.

    Коментиран от #76

  • 66 Съвет

    2 2 Отговор

    До коментар #56 от "пешо":

    Кучето има физиологични нужди, които върши навън, освен ако ползваш храстите и зелените пролетни листа за дезинфекция.

    Нищо няма да ви стане бре хора, ми ако си подводница, космически кораб, я колко филми неизгледани, колко книги непрочетени, колко работа не свършена у дома.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 простото гостото

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Мислещ":

    Поредният дипломиран и уважаван вирусолог сред нас. При положение, че в Китай затвориха 40млн. провинция, пусто като на апокалиптичните филми и със суровите си действия успяха да спрат заразата да се разпространява и да убива, на този фон кризисния щаб не ти е ограничил сериозно правата. Не ограничава спедитори, не ограничава тирове със стоки или държавни служители. Ограничава те да не се хванеш и да отидеш на почивка в съседен град, защото се мислиш за важен и не смяташ зачитането на ограниченията в името на общото здраве за нещо смислено или значимо. Точно заради това пламна в Търново и Бургас. И не е вярно, че умират само стари хора, предимно стари и болни, да, но има доста от 20 до 50г.

    Коментиран от #83

  • 69 Николай

    3 1 Отговор
    Тези неадекватни мерки ще им се върне като бумеранг на управляващите . Стой та гледай. Питам парите от ЕС 2.6 милярда как ще се разпределят? Защото бизнеса затваря и после след месец глад 80 % или коронавирус 3%
  • 70 Мислещ

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "Алфа Вълкът":

    Е именно, винаги ще има, така че "пълната карантина" е мит и освен да забави разпространението, повече не може да постигне.
  • 71 ПРИНЦИПЕН

    3 2 Отговор
    НЯМА НИЩО ПО СТРАШНО ОТ БЪЛГАРИН МИСЛЕЩ ДЕМОКРАЦИЯТА ЗА СВОБОДИЯ , А ТЯ Е ЗА ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА!

    Коментиран от #73

  • 72 Пернишки пияница

    4 1 Отговор
    Вируса който убива и задушава идва от лабораторията наречена " ГЕРБ " там е инкубатора
  • 73 Мислещ

    0 2 Отговор

    До коментар #71 от "ПРИНЦИПЕН":

    Демокрацията я мислят за свободия точно тираните, които искат да я потъпкат. За тях "демокрацията" се изчерпва с това "демократично" да си пуснеш бюлетинката за тях, за да могат да продължават да те тъпчат и крадат.
  • 74 Аве Адолф Хайлллл

    5 3 Отговор
    Така трябва да бъде , плюс вечерен час за всички , и най-после армията да излезе по улиците ,за да въдвори ред . За тежки нарушения със застрашаване на повече от един житвот - до стената и острел . Хайлллл
  • 75 Госта

    5 5 Отговор
    Стига ревахте като малки пу*ки,ще изтраете малко,не виждате ли,че целият свят прибягва до тези мерки,защото са най-ефективни!Да ГРОБ са банда крадци и боклуци,но може би това е единственият случай,в който действат адекватно!!!
  • 76 Истината СЕТ Египет, мъртво бял и рижав.

    1 1 Отговор

    До коментар #65 от "Нищо няма да е както преди.":

    Американците са му наследници, МЪРТВЕШКО БЕЛИТЕ ЧЕРВЕНОГЛАВИ са произлезли от МУТАЦИЯ ПЪРВИТЕ КЮРДИ, ПОСЛЕ ЮДЕИ, СЕГА АМЕРИКАНЦИ. ИМЕНАТА ИМ СА СЕТИ, СИТИ, КАРДЮ, АМУРИ, ХИКСОСИ, ЮДЕИ, ГЕРМАНИ, АНГЛИ, АМЕРИКАНЦИ.
  • 77 Васил Левски

    4 2 Отговор
    България полицейскаята держава Борисова и его банды крадцев.
  • 78 Behemoth

    3 1 Отговор
    Така се почва!
  • 79 глоги

    3 0 Отговор
    Нарушава ли държавата правата ни с извънредното положение?! Определено да!
  • 80 Николай

    5 0 Отговор
    Цирка е пълен. До две седмици ще има масови протести и бунт срещу правителството.
  • 81 Циганин

    1 3 Отговор
    Много по строги правила трябват
  • 82 Русенец

    1 0 Отговор
    Кел файда от конституционни права, щом с едно щракване, за една нощ ти ги отменят с някакво ново законче? Де го БХК, да помогне на хората, сега?
  • 83 Усмивката

    4 2 Отговор

    До коментар #68 от "простото гостото":

    Брачед .Ти нещо си в грешка. Не са ни заразили отиващи , а връщащи се .Досега вече месец мина в безмислена кампания да ограничаваме отиващи , но не ограничаваме и изследваме връщащи се. И ей го резултатът.В Бургас и Търново вирус нямаше . Дойде отвън. В България вирус нямаше. Дойде отвън.Тия другари се управляват от пожарникар . И ето го резултатът

    Коментиран от #86

  • 84 Дикатаура та си еве

    1 0 Отговор
    Да ама пропускаме най важното къде са маските за хората ракавиците и дезинфектантите безплатните или е най лесно да кажем не излизайте от домовете си до второ нареждане.Ама сметките си текът хората трябва да работят за да ги плащат как иначе.Няма алтернатива.
  • 85 Отговори са нужни

    1 1 Отговор
    Имало нещо в държавния резерв за 2 години... какво е това нещо каква храна не разбрах и парите които европа отпусна за какво се харчат
  • 86 Всъщност не

    2 0 Отговор

    До коментар #83 от "Усмивката":

    хора играха хоро направо в лухан направиха пътека от БГто до китай и най тъпото е че се знаеше отдавна за короната
  • 87 СЕПТЕМВРИ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ

    2 0 Отговор
    АКО СИ УМРЯЛ ЩЕ ИМАШ ЛИ ПРАВА ЗА НАРУШАВАНЕ ,ПО СКОРО НЯМА ОТЧЕТ НА ХАРЧОВЕТЕ ,5МИЛИАРДА УЖ ГИ НЯМА ОТЧЕТ НЯМА
  • 88 И то ГОЛЯМО

    2 0 Отговор
    И то голямо нарушение.
    Вместо да се погрижат да има,маски,ръкавици,защитни облекла,спирт и др,медикаменти.те ни заключат.
    Е са вече прекалиха.
    Е са вече си пролича ,че човека нищо не представлява за тях.
    Чисто по краварски тепай и граби.
  • 89 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Мутрите с корона":

    А дано. И аз за това се моля ден и нощ.
  • 90 Иван

    0 0 Отговор
    Нарушава ги безцеремонно!
  • 91 DAAAA

    0 0 Отговор

    До коментар #58 от "Гарантирано от ГЕРБ":

    DA, Izpolzva koronavirusa kato PREDTEKST I OSNOVANIE.
  • 92 Emi da

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "ГРОБ ще ни погребат":

    Da, NO PREDI DA NI POGREBAT, TE SHTE NI PRODADAT. Ili VECHE sa ni prodali. Prodadoha balgarskiia narod i bednite hora za jalti stotinki. A oftsete da si stoiat v kashti, da si spiat i da si chetat knijki.
  • 93 коко

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "скат":

    скат е бил там, изследвал е лично италианците и знае кой от какво точно е бил болен, преброил е колко са умрелите, и затова пише така! А не защото само е седял на дивана и е гледал в зомбивизора!
  • 94 фифи

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Алфа Вълкът":

    Ще е мъртво на баба ти хвърчилото, Алфа Вълкът! Измислената и несъществуваща пандемия ще е с неограничен срок и няма да приключи докато не кажат кукловодите! Целта е да се доведе света до глобална финансова криза и да измре по-голямата част от населението му от глад, мизерия и безработица!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове