Last news in Fakti

24 Март, 2020 09:49 2 716 27

Ивайло Калфин: Законът за извънредното положение ще доведе до хаос

  • ивайло калфин-
  • коронавирус-
  • извънредно положение

Според него ще има и бум на безработицата

Ивайло Калфин: Законът за извънредното положение ще доведе до хаос - 1
Снимка: БГНЕС

Приетият Закон за извънредното положение заради коронавируса ще доведе до хаос, защото в него е предвидено да се спрат плащанията, което ще блокира икономиката. Това коментира в студиото на „Тази сутрин“ бившият социален министър Ивайло Калфин.

Той коментира, че идеята в закона банките, бързите кредити и там, където трябва да се дават пари, хората да могат да се предоговорят, ще доведе до хаос.

Според него ще има и бум на безработицата, защото все още фирмите се колебаят дали да освобождават хората, понеже няма яснота как ще се подпомагат тези фирми, които са пострадали от мерките. Идеята на държавата е да поеме 60% от заплатата на служителите от засегнатите компании.

Няма яснота как ще се разпределят парите, а ги има – 2 млрд. лева са отпуснати от ЕС за това, заяви още Калфин.

Според него правителството има страх да управлява кризата, а трябва да даде сценарии какво ще се случва.

Не се очаква в следващите 2-3 седмици да се върнем към нормалния живот, много по-тежка ще стане ситуацията, коментира още бившият социален министър.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вуйна

    14 5 Отговор
    Dobre che e bivsh!!!
  • 2 Гост

    18 14 Отговор
    Един от малкото хора с капацитет....Точно такива хора трябват независимо от глупостите ,,червен,син и т.н,,..Той затова Тиквата го освободи набьрзо:)
  • 3 Факт

    18 3 Отговор
    Не може да спрете икономиката на България и движението на хората
  • 4 Бойко излъш се

    21 7 Отговор
    Бойко спри да се излагаш че като те гледам какво правиш , повече власт няма да видиш !
  • 5 Патето яки

    5 11 Отговор
    Къш бе продажник.
  • 6 Ййййхо

    20 5 Отговор
    Безработицата беше едно от гарантираните неща на ГЕРБ 😉 сега си спазват плановете 😉
  • 7 да де

    17 1 Отговор
    Просто е когато хората остана без средства може да се случи всичко. Дано да не се стигне до там, но не е изключено.
  • 8 Ядосан

    14 3 Отговор
    В Китай над 90% са напълно оздравели! Кави са тези мерки бе ? Или просто болниците немогат да поемат пациенти и за това се бавят нещата, за да влизат капка по капка за да не затворят болниците? Като скапете икономиката пак ще заминат и без това недофинансираните болници и здравна система. ... Гений на мисълта....! Вижте само за 4-5 дена какво се случва в бюрата потруда.
  • 9 ани

    15 11 Отговор
    НЕ Е ДОСТАТЪЧНО САМО ДА ПИШЕМ И ГОВОРИМ .А ВИЕ КАКВО ПРЕДЛАГАТЕ ,НЕ СЕ ВИЖДА ?МОЖЕ БИ ВСИЧКИ ДА СЕ ЮРНЕМ ДА РАБОТИМ И СЛЕД НЯКОЛКО ДНИ ВСИЧКИ ДА СМЕ ПОД КАРАНТИНА ИЛИ В БОЛНИЦА.ПРЕСТАНЕТЕ ДА ГОВОРИТЕ ГЛУПОСТИ И ДА ЗАБЛУЖДАВАТЕ ХОРАТА .НЯМА ДЪРЖАВА ,КОЯТО ДА НЕ МОЖЕ ДА ПРЕОДОЛЕЕ КРИЗА БИЛО ВИРУС, ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ И Т.Н.ВАЖНО Е ДА ИМА ЗДРАВИ ХОРА .А И МАЙ СЕ ЗАПОЧВА ДА СЕ ТИЧА ПРЕД ВЯТЪРА.КАКЪВ Е ТОЗИ БИЗНЕС ,КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА ОСИГУРИ ХОРАТА СИ ЗА 2 СЕДМИЦИ ЗНАЧИ ТОЛКОВА Е И РЕАЛЕН БИЗНЕС. БИЗНЕС
  • 10 КралиМарко

    7 3 Отговор
    Такива , като този с нищо не са по-различни от сегашните крадци!!!Котилото е едно и също - и от него излизат еднакво увредени паразити, които вече 30години и повече ни ги насаждат от ДС!!!
    Системата е сбъркана тотално - в нея най порочните и зловредни елементи са поставени да експлоатират и мачкат нормалните и продуктивни хора - експлоатация тотална!Обезкървено и докарано до ръба на мизерията общество е неспособно да се възпротиви срещу такива - те за това го държат в такова състояние.Умните и по-богати общества са независими и трудни за тотална експлоатация!!!Сега кризата ще докара нужният ефект - всеки оцелял да е благодарен , че е жив и да целува ръката на тези..дето за една купичка са му подхвърлили дажба, да не умира от глад.Кризите се създават само от богатите, те служат на богатите и са нужни на тях.Талка се връщат в изходна позиция масите, помислили , че им се полага да гледат в паницата на господарите..и пожелали от техният живот..
  • 11 Другия с коня

    10 9 Отговор
    Мазните червени цървули се изреждат да Яхат Коронавируса....Оглавяват Проблемите на Други и чакат Революционна Обстановка....Обаче ще останат много Изненадани накрая...
  • 12 Случаен

    13 3 Отговор
    ,,Мора,, тепьрва идва...........дори да излезнат а те ще излезнат много хора на социални,масата са осигурявани на минимална заплата,и шще взимат по 150-200....масата хора които изпращаха пари отвьн за да ,,оцеляват,, близките тък се вьрнаха и няма да изпращат парички...ТАКА ЧЕ ТИКВАТА ДА МУ МИСЛИ,СЛЕД 15г ,,ПРОСТОТИЯ И МАНИПУЛАЦИЯ,, БЕЗ НИКАКВИ РЕФОРМИ И НИТО ЕДНА РАБОТЕЩА ИНСТИТУЦИЯ...
  • 13 от кастрати толкова

    9 1 Отговор
    Теории много , решения никакви.
  • 14 Матей

    15 0 Отговор
    Отново крайно-десни тежнения,за обезателно отръскване на населението,пък ако ще да изпука от глад.След 2 до 3 месеца ще са назрели условията за коренна промяна в обществено-политическата уредба на страната,при положение,че управляващите не се вразумят и отпуснат хватката.Дотук нищо драматично с грипа,мерките явно се вземат по нареждане отвън,от Брюксел и Вашингтон,без оглед от последствията.Намерението е да се въведе пълноценна диктатура и тотално обедняване на населението,за по-ефективен контрол и геноцид.
  • 15 КралиМарко

    10 0 Отговор
    Какво точно ще сринете - ами средният и малък бизнес отива тотално, гарантирано от...кризата!Там останалите все още малко независими българи , които изкарват сами прехраната на семейставата си, ще останат без клиенти!!!Клиентите са гарантирани за ГОЛЯМИТЕ - вижте кои не само, че не затвориха, но и нагушиха от кризата - веригите хранителни,БАНКИ,,аптеките,бензиностанциите!!!Масовият Българин, работещ в частните фирми остава без доходи и работа за неопределено време.Това гарантира ръст на Кредитите на Банките!Гарантира и избор на евтина работна ръка, готова да работи за много по-ниски заплати и от сегашните, само за да не умре от глад!С новият ред в Бизнеса..след кризата доходите на работещите ще стигат само за сега отворените БИЗНЕСИ и ДЪржавната Бирническа Администрация!!!Та, какъв Бизнес ще се захрани с мизерните клиенти!?Кой ще създава от Нулата бизнес - малките и дребни закрили дейността си хоращ ще са прогонени или претопени , като работници на Големите риби!ТОВА са реалните резултати, които ще има след тази криза.Всичко това гарантира още по-зависимо и бедно общество , което е по страхливо и послушно.., че иначе умира от глад.Е, ще си плати със свободата си естествено..че иначе как може да им се отхапва от пазара и малкото, което принадлежи на ГОЛЕМИТЕ!

    Коментиран от #24

  • 16 Червен революционер

    6 1 Отговор
    Другари - мао се завьрна културната революция е в ход и от утре по една снимка на вожда и учителя на работното място и вьв кьщи , че ша се рькопляскаме
  • 17 КралиМарко

    8 0 Отговор
    Те за какво ни приеха в НАТО бре, че и на нас да продават от правилното оръжие!!!Спарвка - самолетите Ф16.Газопроводите..хъбовете..безплатната територия и базиране...
    За какво ни приеха в ЕС - ми ние не сме готови за там отвсякъде - то е ясно, НОООО са им нужни 7 милиона пазар!!!Ето ти сега 80% от целият хранителен оборот минава през Кауфланд,Лидъл,Била,Т-маркет, а стотици хиляди български малки обектчета по кварталите фалираха и семействата им отидоха да работятвместо в техните бакалии, като касиери и хамали в КауфландЪ!!!Е, там имат собствени марки , дето с ТИР-ове си ги доставят от ЕС - и си продават 3-то качествена стока за раята в БГ - та са им отворени Границите, че иначе как.Те сега не разнасят ЗАРАЗАта...че няма струпване на хора там нали!?Или дезифенкцират цялата стока вътре, дето народа с ръцете си я пипа и купува!!!!Та така е и със АПТЕКИТе., и със ОМВ,ШЕЛ,ЕКО,ЛукОЙл...веригите бензиностанциии...Горива боклук, ама Внос!!Та за това ни държът в ЕС - че да събират единствените реални пари в обръщение - от Пенсиите и заплатите, и да захранват зад граница техните производства!!!Те за това и ще приемат и Македония, и Сърбия, и Албания..че който пожелае всеки бре...то това са нови пазари,малки,ама прости и лесни - с корумпирани и бедни държавници монополът е гарантиран!Е, за това са Кризите, за това са и ЕС и НАТО - да си им гарантиран съюзник - че на тях ще си даваш дребните парички, а не на друг евентуално, или ПЪК да ВЗЕМЕШ и да се САМОИЗДЪРЖАШ и д
  • 18 ДО ЛЪЖЕЦА Б Б

    6 0 Отговор
    ПРЕДИ ДВА ДНИ ЗА СТО МИНУТИ НАГЛО ЛЪГАНЕ , ОНЗИ ИДИОТ ОТРЕЧЕ ЗА КАКВИТО И ДА Е ПАРИ ОТ Е. С. ЯВНО ВЕЧЕ СА ПРИСВОЕНИ И РАЗПРЕДЕЛЕНИ ПО МАФИОТСКИ , СТО ЗА НЕГО ЕДНО ЗА ОСТАНАЛИТЕ.
  • 19 Сава Радев

    5 0 Отговор
    Хаос и полицейщина ни чака. Страните управлявани от по няколко генерали се наричат бананови а управлението хунта.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Япончик

    1 0 Отговор
    Имаше един виц за Брежнев и Т.Ж. - тойтите за нас (Брежнев), компирите - за Вас (Т.Ж.)
    Така сега и ББ - парите за нас ( Гербавите ), задълженията за Вас - останалите
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 БамБам

    0 0 Отговор
    Всички и всичко под пълна карантина в България!
  • 24 hаха

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "КралиМарко":

    Важното е,банкстерите(99,9% са чужди),да си прибират навреме,и без компромисно вноски по кредит,ипотеки и т.н. За там няма прошка! Милостиво ще ви"замразят" само лихвите(?).Същото е при Ви К,мобилни оператори,Топлофикация.Ще ви гледам чудото,само след месец-два.Вече десетки хиляди са на улицата.От раз.Кой със безсрочен неплатен,кой със платен.Кой напуснал"доброволно" със милостинята ..Ще те назначим отново,когато свърши епидемията. Огромната част,ще увиснете,-храна или сметки-това ще е Въпрос на въпросите. А милеещите за Вас чсита,който сега затвориха кепенците( да не се разболеят,а не-че са толкова милозливи),падне ли извънредното положение,ще ви побъркат! И старите,и новите длъжници.А такива ще бъдете с хиляди!Ненапразно Колекторите нагло,и безапелационно обявиха,че няма да спрат работа.И не забравяйте новите 200 хиляди сънародници който са тук.Голяма част ще останат.Другата съсщо голяма част на борасата.Защото са плащали в ЕС осигурителни вноски."Нелегалните' ще бачкат за грош-пара,и ще сринат заплатите в частния сектор.Мечтата на Крибчовците от 5 години,
  • 25 Умно село

    1 1 Отговор
    ЕДИНСТВЕНИЯТ май, който мисли трезво в тази ситуация!
    Ама на тая територия и трябват послушни и с квадратни глави на 200% евро - доларови атлантици.
    Дано не луднат пак за ЧАКАЛНЯТА €, както за ламарините и 2-та милиарда $$$$ КЕШ, които ще дойдат и няма да има кой за пазят.
  • 26 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    С ТОВА ИМЕ -/В МОИТЕ УЧЕНЧЕСКИ ГОДИНИ/- ЩАХ ДА СЪМ ..." СВИНЧО" ИЛИ " СВИНАРЧО " ... А ТОЙ Е ЧАК ДНЕС !?!?
  • 27 Не бойся

    1 0 Отговор
    Не боися бре Калфин.
    Туй робско племе стоически,че издържи .
    Около 7 века робство племето има тренинг.😂😂😂😂😂
    1018_1185 Визнтииско и 1396_1878г.Турско.
    великите роби.
    Па що се чудим,че сме на туй дераджа😂😂😂😂😂😂😂