Last news in Fakti

26 Март, 2020 08:59 7 322 16

Как се плащат заеми и заплати по време на извънредно положение?

  • заплати-
  • бизнес-
  • банско

Ограниченията в Банско блокираха много от предприятията в града

Как се плащат заеми и заплати по време на извънредно положение? - 1

Банско продължава да е под пълна карантина. Ограниченията блокираха не само хората, но и много от предприятията в града, които няма как да функционират в условията на карантина. Загубите изглеждат неизбежни, но все още предприемачите се надяват да избегнат фалитите. Основните притеснения на собствениците са свързани с финансовите задължения към банките, защото в момента е много трудно те да се покриват, разказва "Нова телевизия".

Как тече животът под карантина в Банско?

Откакто градът е под карантина, под карантина е и бизнесът на Георги Делиев. Производството е спряло и проблемите се трупат един след друг. Най-назрял засега изглежда въпросът с вноските към банките.

Натискът към ковачницата на Делиев обаче не идва само от банките. Фирмите-контрагенти също очакват готовите изделия, които са поръчали, защото в противен случай, спазвайки чистата пазарна логика, не са готови да превеждат пари.

„Ние сме с договори, които са до края на октомври. Колега ми каза, че на 23 е трябвало да отпътува негов тир за Германия. Цял тир с играчки, който той няма какво да направи. Германците звънят и питат защо не го изпращаш, той обяснява, че ние сме блокирани и не можем да го изпратим. Тези неща, като не се случат в един момент, няма да има пари за никого. Аз разбирам, че човешкият живот е преди всичко, но да не стане така после да мине кризата, да отшуми, да се справим с вируса и после пък да умираме от глад”, посочи Делиев.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Урррр за Тиквуций

    45 6 Отговор
    Тая проста тиква, за да се крепи на власт и народа ще пожертва, ей ще измрем от глад!
  • 2 стригане

    36 2 Отговор
    Другия вторник ще разберем Ганьо, колко е наплашен, като додат сметките за плащане.
  • 3 под полата на жена си

    31 5 Отговор
    Ганьо и Бубонна чума и Коремен тиф и Туберколоза е борил през годините, а днес някаква си настинка го завря в миша дупка. Като започнат да фалирват масово всички сектори от икономиката, вирусът ще ви е най-малката тревога.
  • 4 Кафемашина

    15 5 Отговор
    А банкоматите защо работят?
  • 5 Пристав

    34 3 Отговор
    И колко време може да продължава така : да стоим в къщи и да плащаме сметки ?! С парите като свършат ?

    Коментиран от #9

  • 6 еш па тоа

    34 2 Отговор
    Не бойте се,баце даде пари на банките да ви отпуснат безлихвени кредити.Е, с незначителни такси в размер на няма и 30 процента.И после заедно с ЧСИтата да ви изпият кръвчицата.

    Коментиран от #14

  • 7 етикет

    3 2 Отговор
    Цял тир с играчки, които той няма как да ги направи.
  • 8 SAAB

    4 10 Отговор
    Вървете , работете ...ще искарате едни пари НО лекарство няма да си купите с тия пари ....до вас няма да стигне !
  • 9 Брах ви лайката гербаджийска

    11 1 Отговор

    До коментар #5 от "Пристав":

    Писле ще се пазарува с бухалка в магазина, пари нема сори

    Коментиран от #11

  • 10 Гуньо от Левуново

    12 0 Отговор
    Спокойно,ножа е дървен откъм дръжката! Вие си грачете,хленчете ,крещете до посиняване.Казаха ви го точно,кратко и ясно: Ще ви " замразят( не да махнат) единствено лихвите! И евентуално забавяне 20-30 дни за просрочие.Същото се отнася и за Топлофикации,ЕРП-та, телефонни и интернет оперстори.Закъснях с 3 дни към вивчо и щрак- нито телефон,нито интернет иТВ.НЯМА ПРОШКА! Стотици хиляди все още имат в джоба някой скътан грош.Но и хиляди ще бъдат без заплати.Кой " доброзорно" излязъл в неплатен,или платен,кой напуснал " сам" по взаимно съгласие".Наше чудо ще бъде от късна есен натам.Идва огромната жътва на ЧСИ-тата.Те затова дадоха самички идеята за мораториум върху днешните длъжници.Тарикатски номер- хем да не си разболеят подчинените хиени в офисите,хем се натрупват вноски поне на 2-3 месеца напред.Жал ми става за онези- с ипотечните кредити от хилядарка нагоре.Банкстера не го интересува. Максимум 2-3 месеца ще изчаква и в съда.По бързата процедура! Дори няма да разберете,че сте осъдени! Разбираш,едва след получена изпъл.заповед от ЧСИ.Защото само унас ,банкстерското лоби създаде закон,който ги приравнява с държавата при дългове.Другия вариант( не за всеки) ще бъде револвиране на дълга с нови лихви .Отиваш на майната си отвсякъде.Районните съдилища ще бъдат заляти от искове за ЧСИ.Но хак да ни бъде.Ще го разбете по най трудния начин.Когато умни хора ви призоваваха да подкредпите Мая Манолова преди 2 г за премахване на чл.417 за ЧСИ си питахте дедовия.Мен не ме
  • 11 калпазанина

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Брах ви лайката гербаджийска":

    Ами като няма и в магазина?
  • 12 Русенец

    9 1 Отговор
    Банките не склиниха да дадат отсрочка на хората с ипотеки, неможещи да работят през периода на епидемията. Лешоядите пируват, докато хората гладуват. Не се чудете да теглите кредити за щяло и нещяло! И 5лв назаем не взимайте! Заемът е намордник с каишка - накъдето те подръпне лихваря, натам ще вървиш.

    Коментиран от #15, #16

  • 13 Гост

    0 0 Отговор
    Клони много..
  • 14 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "еш па тоа":

    Човека говори за ТИР с играчки,който не струва 1500лв каквато сума посочват за безлихвени кредити.
    Батака тепърва ще се разиграва.Банките ще чакат,защото и да вземат заложените им недвижими имоти какво ще ги правят като хората не работят и всичко е спряно и не функционира?
    Давате ли си сметка и какви фалити на банки ще има?
    Предстои пълно преразпределяне на всичко и идват други господари,а овцете нали това и чакат.
  • 15 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Русенец":

    Банката дава пари срещу постоянен договор.
    На ти сега постоянен договор,няма нищо да е все така.Парите са измислени по такъв начин,че са сме в постоянен недостиг на пари и лихвата като сума не съществува в обръщение и за това няма държава без кредит.
    Ако светът дължи пари на някой в цифра,която не я побира умът ти,защо този на когото ги дължим продължава да ни дава пари и какво печели всъщност от тази работа?
    Ти ако не си плащаш кредита колко ще ти дават банките и до кога, като те виждат,че не ги връщаш и си затънал в непосилни за теб суми?
    Войната като приключи този който контролира дълга контролира и държавата,явно печалбата е да сме под контрол и това всъщност е най-голямата печалба.
    Напиши в YouTube Историята на вашето поробване и виж за 12мин нещо от което евентуално ако прегледаш,ще си намериш много отговори на важни въпроси.
  • 16 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Русенец":

    И да допълня,парите някой ги печата,проблема е в главите ни,защото едва ли някой се пита,какво струва една банкнота и с какво се организира и плаща самото печатане на пари?
    Произвеждаш нещо и правиш калкулация,материали и разходи и печалба и продаваш за някаква стойност.
    А производството на пари как се прави калкулация и в каква мерна единица?
    Съдят те за пари,по документ сам взел,а насрещна проверка как и от къде има тези пари и какво струват и в съда няма да знаят,а и на хартия винаги парите ще са налични и излизат проверките от държавните институции,а в действителност не е така и това е голямата измама и лъжа.
    Даже е трудно да се схване всичко на първо четене защото е далеч за човешкият разум.