Last news in Fakti

27 Март, 2020 08:18 5 303 21

Фалшиви профили на ген. Мутафчийски плъзнаха във "Фейсбук"

  • коронавирус-
  • венцислав мутафчийски

Любопитни колажи с генерала се споделят от хиляди българи

Фалшиви профили на ген. Мутафчийски плъзнаха във "Фейсбук" - 1
Снимка: БГНЕС

Ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски оглави лицето на държавата в битката с коронавируса. И бе натоварен с тежката задача да обяснява и призовава на хората какво върши държавата, за да спре разпространението.

Както вече е известно Мутафчийски бързо се превърна в любимец на хората. Това посочи и последното социологическо изследване, като гражданите наредиха доктора пред премиера. Във "Фейсбук" ликът на ген.-майор Мутафчийски се разпространяваше още преди първите случаи на заразени.

Любопитни колажи с генерала се споделят от хиляди българи. В тях се акцентира на забраната на генерала да се излиза навън.

"Отивам на купон - Няма да ходиш" или "Пролет иде - да не идва" - гласят част от колажите.

Самият Мутафчийски каза, че приема снимките с чувство за хумор, въпреки сериозността на ситуацията. Премиерът Борисов пък се пошегува, че щом има толкови шеги за началника на щаба, то българите го обичат. Вече има и група от типа "АЗ ПОДКРЕПЯМ ГЕНЕРАЛ МУТАФЧИЙСКИ".

Бързо се появиха и фалшиви профили на ген. Мутафчийски. Проверка на Novini.bg установи над 20 страници и акаунта. Хората трябва да бъдат внимателни за фалшива информация от такива профили.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вашето мнение

    24 48 Отговор
    Спрете да го генералствате и професорствате този клоун.

    Коментиран от #15

  • 2 Луд

    37 22 Отговор
    Генерала определено печели симпатиите на българите.Много интелигентен и точен.Това ,че другите по веригата не му спазват изискванията не Зависи от него.На КПП-тата си минаваш без проблем,на гарите видяхте репортажа,пак няма никакъв контрол ,от това ще страдаме ние и нашите родители.

    Коментиран от #12

  • 3 Рошко

    29 33 Отговор
    Генерал подметчийски, ама как само с мекия си глас ви психясва всички всеки ден от екрана, питайте го колко годишно умират от грип бе хора, а после вече си задайте защо е тая истерия па икс и страх и кой е виновен

    Коментиран от #4

  • 4 Някой

    24 15 Отговор

    До коментар #3 от "Рошко":

    Рошко много си глупав брат.Честно.Не е важно колко умират от грип а колко процента от заразените умират.Толкова ли не можа да схванеш тази разлика за 3месеца.

    Коментиран от #6

  • 5 мечо

    6 13 Отговор
    един ме дубави вав прятели и на мен ми стана чудну сега щте го истрия защтото е фалшив писахме си за вироса тои каза че му плаштат да говори така
  • 6 Рошко

    14 7 Отговор

    До коментар #4 от "Някой":

    Глупостта тук се измерва в плюсове и минуси
  • 7 Ранко

    28 16 Отговор
    На кого спечели симпатийте?.Като започнете да говорите глупости.Сложен е там за да изглажда имиджа на Диктата Борисов.Не виждате ли че България е пред военно положение?България колабира.Сега този вирус е добре дошъл за хунтата на Бойко.Ще ви вземат и последните спестявания,защото трябва да си плащаме наемите,токовете,водите ,данъците.А за тях облекчения и отлагане няма..Горанов казва имате пари.Другия казва теглете заеми.Но кой ще ги връща като ня се работи.?И изведнъж започвате да продавате,или теглите заеми,и един ден идват коректорските фирми,на които дадоха карт бланш,правителството да ходят и събират заемите на неплатилите.И оставате на улицата.Това е положението.България е под Диктатура.

    Коментиран от #8, #11

  • 8 Иванов

    16 12 Отговор

    До коментар #7 от "Ранко":

    Плащат ти да говориш така или си много глупав .

    Коментиран от #10, #16

  • 9 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    18 22 Отговор
    Мутафчийски от добър доктор стана за смях със сервилното си поведение. Слуша в захлас идиотизмите на дебелата свиня с джипа.......и прави каквото му кажат по-тъпите от него
  • 10 Ранко

    12 18 Отговор

    До коментар #8 от "Иванов":

    А вие много ли сте умни .И никой не ми плаща.Вие Герберски мишоци не виждате по-далеч от носа си.
  • 11 Све

    6 7 Отговор

    До коментар #7 от "Ранко":

    Абсолютно си прав
  • 12 Еблю

    9 6 Отговор

    До коментар #2 от "Луд":

    Колкото хора има които симпатизират на генерала толкова и които не го харесват заради излишното му героизиране и натрапване пред обществото, човека си върши работата за която е призван но от това трупа дивиденти един друг "спасител" на нацията дори и на вселената!
  • 13 Абе

    10 9 Отговор
    Човека си е сигурно голямо светило в неговата област, но мястото му не е в щаба и седи нелепо с тия униформи всеки път все едно докладва жертви от войни. Нека го бъзикат да има баланс, не може само драма.
  • 14 ДО ФАКТИ

    6 2 Отговор
    МОЛИМ ДА РАЗЯСНИТЕ АНТИКОВИД-ИНОВАЦИЯТА НА КИРИЛ ПЕТКОВ И АСЕН ВАСИЛЕВ ОТ ХАРВАРД КОЯТО ЩЕ НИ СПЕСТИ 5МИЛИАРДА
  • 15 SAAB

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "вашето мнение":

    Хайде да ни осветиш в какво си се доказал ТИ ? .....за да не го прави друг , защото само ти си мислиш ,че си се скрил !

    Коментиран от #17

  • 16 Рошко

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Иванов":

    Глупаците се отличават по плюсове те и минусите
  • 17 Вземай

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "SAAB":

    си хапчетата и си лягай! Достатъчно простотии изръси днес.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 кови

    11 6 Отговор
    България е във война с един вирус. За това щаба се ръководи от военен. За това много, които не знаят какво е армия, ред, дисциплина и други качества характерни за хора били в армията, мрънкат и пишат глупости. Ало ако не го слушате, възможностите са КРЕМИРАНЕ, КОПАНЕ . Спрете да пишете глупости, а изпълнявайте това което ви се казва.
  • 20 Диамантената ръка

    6 8 Отговор
    И тоя фалшив герой ще го употребят и ще му бият шута, ама той не се усеща...
  • 21 Марчето

    1 0 Отговор
    Бих се изразила: "Истински идиоти плъзнаха из фейсбук"... На чужд гръб е лесно... : )))