Last news in Fakti

6 Април, 2020 17:11 2 504 12

Бургас напът да остане без тестове за коронавирус

  • бургас-
  • тест-
  • коронавирус

До момента регистрираните случаи на коронавирус в областта са 24, като 8 от заразените са настанени в болница

Бургас напът да остане без тестове за коронавирус - 1
Снимка: Shutterstock

Остър дефицит от тестове за коронавирус има в Бургас. Това стана ясно днес от заседанието на Общинския кризисен щаб.

Кметът Димитър Николов е уведомил министерството на здравеопазването, че генетичните PCR тестове и антигенните и антителни за COVID-19 вече са на привършване и областният град разполага със запаси само за два дни.

До момента регистрираните случаи на коронавирус в областта са 24, като 8 от заразените са настанени в болница. Двама от четиримата пациенти в инфекциозното отделение в Бургас вече са в много добро състояние и ако пробите им се окажат отрицателни, ще бъдат изписани, уточнява news.bg.

Вчера вечерта там е бил приет още един пациент от кв. "Сарафово" - 40-годишен мъж, който развил симптоматика за коронавирус след завръщане от Германия.

Междувременно директорът на УМБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски е уведомил Кризисния щаб в града, че болницата се нуждае от още една линейка.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 действат като САЩ

    13 1 Отговор
    Софиянци,защо така правите?Има болници и в провинцията.
  • 2 gost

    18 1 Отговор
    Абе, Бургас, айде малко съпричастност да проявите! Вие знаете ли как денонощно правим тестове на Бойко, на шайката? Ако сега ви дадем, за тях какво ще останете?

    Коментиран от #4

  • 3 Случаен

    10 2 Отговор
    Толкова малко хора са тествани,точно с тази цел-да има изкуствено ниска бройка на заразени с covid19...софиянци,ако не дадете и на другите области тестове,ще дойдем да си ги вземем...
  • 4 От Щаба

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "gost":

    На Бойко тестовете са за интелигентност за да е сигурно че ще са отрицателни!
  • 5 Коректен

    6 0 Отговор
    Още не са разбрали, че докато 20% не заминат в позната посока нищо не се случва. Нека питат наркомана, който е кмет на Варна как построи новия път.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Усмивката

    4 0 Отговор
    Нали такава бе стратегията на кризисния щаб.Когато приключи пандемията , тестове и тестване тогаваза да се направи равносметка колко болни е имало и колко не са издържали.Това било по важно , заради статистиката . Която да даде ход на лечението и превенцията с по нататъшната борба с Коронавируса.
  • 8 Усмивката

    3 0 Отговор
    Интересно става.ако сега кацне нов самолет с пристигащи от чужбина наши съграждани , с какво щеги мерят. Сигурно с термометър в устата. Поне термометри има ли
  • 9 Усмивката

    3 0 Отговор
    тестове и тестване ще има тогава когато приключи пандемиятаЗа да се направи равносметка колко болни е имало и колко не са издържали.Това било по важно , заради статистиката . Която да даде ход на лечението и превенцията с по нататъшната борба с Коронавируса и да се определи дата за приключване на пандемията....която вече е приключила.... за да .....нещо се обърках
  • 10 Теста

    1 0 Отговор
    Като няма тестове закривам НОЩ.
  • 11 Усмивката

    0 0 Отговор
    Бургаският кмет е на път да измести премиера от поста , ако това продължава като статистикаа.За това преполагам , че по неведоми пътища снабдяването се преустановява за известно време. Докато станистиката започне да се изравнява по цифри за Бургас и София
  • 12 Плоди

    2 1 Отговор
    То Бургас сам по себе си е опасен вирус!