Last news in Fakti

15 Април, 2020 13:19 4 720 15

Наказателни дела за неверни декларации на КПП-тата в Ловеч

  • кпп-
  • контролно-пропускателни пунктове-
  • ловеч-
  • декларации

На ден в областта се проверяват по около 300 декларации

Наказателни дела за неверни декларации на КПП-тата в Ловеч - 1
Снимка: БГНЕС

Полицията в Ловеч е започнала проверки относно верността на всички подадени досега декларации от гражданите на Контролно пропускателните пунктове на входовете и изходите на града, предаде БНР. От общинския оперативен щаб съобщиха, че за неверни данни при попълването на декларации ще се образуват наказателни дела.

Според наложените мерки пътуването от и към областните градове, включително и Ловеч, е разрешено само при неотложни случаи - отиване на работа, здравословни причини, грижа за възрастни роднини в селата, до хора, нуждаещи се от храна и лекарства.

Главен инспектор Златин Михайлов, началник РУ на МВР в Ловеч, заяви пред БНР, че на ден се проверяват по 300 декларации - през НАП, НОИ, Инспекция по труда - и вече се образуват наказателни дела, Досега полицията е отправяла към нарушителите главно предупреждения с протокол.

От общинското звено "Контроли и сигурност" пък са съставили 15 акта за нарушаване на други от мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса.

На входовете и изходите на Ловеч има общо седем Контролно-пропускателни пункта.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Само така

    33 4 Отговор
    Събрахме декларациите. Сега следват постановленията и актовете. Ще видите вие с кой си имате работа.
  • 3 Играч

    20 30 Отговор
    Аз съм от Ловеч и точно така трябва да бъде иначе ще станем като Италия и Испания.Една подсказва към полицията в Ловеч проверете как се спазват мерките в кв. Гозница и кв. Продимчец пред магазините.Ромите си пият бира ,после си пътуват с колите и така всеки ден ,което означава ,че пак мерките са срещу българите ,а тях не ги пипаме иначе нямаше да го правят всеки ден.Много е лесно и после да обявите колко акта има написани на българи и колко на роми.

    Коментиран от #4, #6, #11

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 🇧🇬🦁Слава пп Възраждане!!! 🇧🇬

    25 2 Отговор
    Много мутро милиционерщина в тая държава

    Коментиран от #8

  • 6 На Играча

    16 3 Отговор

    До коментар #3 от "Играч":

    Ми те сиганти из цялата страна са си така. И никой не ги закача. Говоря ти за Г. Оряховица. Законът е такъв, само за нас се отнася. Тях ги чакаме в болниците да заемат сега апаратите за обдишване. Че чакай да опре до осигуровки, да видиш как се трошат болници. Ама и това само "нас" ще лови. Тъй е било, и тъй ще бъде вовеки. Ами да вземат онези 20млрд. лв, да поотпуснат синджиря. Аман от тоя театър.
  • 7 Тяесама

    5 7 Отговор
    Те по добре да глобяват келешите без маски.
  • 8 Червени боклуци.

    0 5 Отговор

    До коментар #5 от "🇧🇬🦁Слава пп Възраждане!!! 🇧🇬":

    Костя Копейкин в пандиза.
  • 9 Гражданин

    2 0 Отговор
    Тези имат много свободно време.
  • 10 Русенец

    4 0 Отговор
    Край! Сменям си местоживеенето на село. Ще се връщам в града с декларация за месторабота.
  • 11 Глупак

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Играч":

    и аз съм от Ловеч. При нас няма нито един заразен....какво си се паникьосал? Егати играча си и ти.

    Коментиран от #12

  • 12 Играч

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Глупак":

    Не съм се паникьосвал,но като има закони ,трябва да се спазват от всички.Утре като ти заблудят един акт ,а след 10 мин. видиш 5 роми(така ги пиша защото ще ме изтрият) да си пият пред магазинчето до ветеринарния и не ги закачат пак ще приказваме и нека да съм глупак.Ама не знам кой е глупавия ,но докато разберат ,че има един заразен вече ще са 101.Мисли за родителите си.
  • 13 Гост

    4 0 Отговор
    А защо в Ловеч има КПП-та, а в градове като Севлиево или Асеновград примерно, които са с 3-4 пъти повече жители няма? Значи те могат да си пътуват където си искат, а жителите на областните градове не могат...? Каква е тази дискриминация... ????
  • 14 Кпп

    1 0 Отговор
    Тез полицаи нямат никакво държание кам хората много са се вживили в ролята на ренджари просто под всякаква критика .Но все пак сме в бг те непомагат на хората както би било а само се заяждат с тях липсва им кутура.Бойко трява да ги стегне малко.
  • 15 дявола

    1 1 Отговор
    Тарикатите трябва да бъдат съдени поне по 1г условно и 1000лв глоба