Last news in Fakti

16 Април, 2020 06:40 4 578 30

Емил Димитров: ВиК-Перник не може да използва пълноценно новия водопровод

  • емил димитров-
  • министър-
  • вик-
  • перник

Работата на МОСВ привлякла вниманието на хората едва след ареста на предишния министър, смята някогашният митничар №1

Емил Димитров: ВиК-Перник не може да използва пълноценно новия водопровод - 1
Снимка: БГНЕС

ВиК-Перник не може да използва пълноценно новия водопровод. Това стана ясно от участието на министъра на околната среда и водите Емил Димитров предаването "Още от деня" на БНТ.

"Трябва да се направи един резервоар, от който водата с нормално налягане да влиза в града", поясни министърът. Идеята е новият водопровод до Перник да снабдява града със 780 хил. куб. м вода всеки месец, а от язовир "Студена" да получава само 300 хил., за да може да се напълни.

"До този момент тенденцията е точно обратната - точи се язовирът за сметка на водопровода от София. В тази връзка съм написал писмо до Министерски съвет", каза Димитров и поясни, че е изпратил писмо до министерския съвет по този въпрос. Министърът припомни, че при встъпването му в длъжност някои от най-важните язовири в страната са били пълни под 50%.

Според министъра хората години наред не забелязвали работата на това министерство, а интересът към него дошъл едва след ареста на предишния министър Нено Димов. Заплащането на служителите от структурите, подчинени на МОСВ, било много ниско и мнозина обмисляли да напуснат тази работа.

Димитров отбеляза и още един проблем в министерството - немалко служители в структурите, подчинени на МОСВ, които обмислят да напуснат работа заради ниското заплащане.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 винкело

    43 2 Отговор
    е па прав хореографчето ,га го изкърпят повторно целия или направят водопровод на новия водопровод може и да стане но ако се направят още 2-3 успоредни водопровода -ша тече
  • 2 Бай Иван

    70 3 Отговор
    Е то това беше ясно още в началото. Цялата процедура беше да се откраднат милионите!!!!!!!!!!!
  • 3 Шопо

    53 2 Отговор
    Айдуци !
  • 4 човек мое и първосигнален да е

    54 2 Отговор
    Прието е да се счита , че присъщо на човек е първо да обмисля , преценява , предвижда (не по гадателски способ , въпреки у че и по такъв), изчислява , разчита (инженерно ) и после да действа .Има и поговорки по темата , десет пъти мери после режи и пр. Ядец , пунта мара ,нищо подобно, абе имаме си работа с Бойко Борисов и калинки , праиш си зулумите , после цирка , както му се казва и после глей как изтича и утича обществен ресурс.Хак за ние , ей и тръбите сини бе , пийте там по една ракия за дезинфекция с министъра и се разберете , я си карам джипо.
  • 5 Отврат

    59 4 Отговор
    Тотален провал на Буда и на хаотичното разпиляване на народната пара. Само съвещанията, думите, разходите, приказките , транспорта, самохвалството, наглостта на герберасткото правителство начело с простата мутра Бойко Борисов може да сътвори това. Пълни некадърници сте , Бойко и компания, същото се случва и сега с безконтролното и безотчетно харчене на пари за борбата с вирусчето. Другите болести да почакат ред, отврат сте !
  • 6 Тинева

    47 2 Отговор
    ¨Димитрoв oтбeлязa и oщe eдин прoблeм в миниcтeрcтвoтo - нe мaлкo cлужитeли в cтруктуритe, пoдчинeни нa МOCВ, кoитo oбмиcлят дa нaпуcнaт рaбoтa зaрaди ниcкoтo зaплaщaнe.¨ - Да, но пък шефовете на ВиК получават 10+2 минимални заплати на месец! Докога партийно-назначени чиновници ще бъдат "охранвани" от държавата?
  • 7 Бай Георги

    46 3 Отговор
    Димтров,не се прави на завлечен,специалисти преди месеци предупредиха,че това са пари на вятъра за този водопровод.Защо се правите сега на умрели мисирки?
  • 8 Няма

    39 3 Отговор
    ги милионите , няма я и водата - Ганьо плаща , а на другаря търчи лъжи не му дреме !
  • 9 бай Киро

    38 4 Отговор
    Е де...стига сте давали зор.Ще се стопят снеговете,ще завали дъжд...ще се напълни язовир Студена и в Перник чешмите ще потекът до...до следващата криза.А този т.н водопровод ще си стои като паметник на културните особености типични за нашата нация.Пък и "наши" хора усвоиха капитала,така че кой го боли дедовия за стоманените пернишки картуни.Погледнато в преспектива, след хилядолетие,археолозите ще си правят изводи по останките от прословутия гербопровод,за това колко напредничава цивилизация е обитавала тези зем...трудолюбива и мъдро водена от цар барба Ганьос и вярната му дружина.
  • 10 Иван георгиев

    30 3 Отговор
    Това е един акт на непзнаване на материята от Борисов.Аз дадох пари,Борисов ти нищо не можеш да даваш,ти единнствено можеш да разпределяш парите които ги даваме ние,НАШИТЕ ПАРИ.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 бунбинистан

    18 1 Отговор
    Са Гешев да напраи разчета , колко процента е безстопанствеността и колко процента е корупцията. Да ама Гешев е по друга работа , както се казва по голяма нужда. В кенефа съъъм.
  • 13 усвояват доближени

    24 1 Отговор
    язък за потрошената народна пара
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 габровец от варна

    26 1 Отговор
    А кво стана ве?То от цялата дандания,май само парата окрадоха.
  • 16 Гошо

    19 0 Отговор
    Значи сега и резервоар ще правим. Дано стигнат 50тина милки и да не пускате тръжна процедура GP груп да го вземат!
  • 17 Кърлежи

    24 0 Отговор
    Пак я свършихме една...не е за приказване.Прокараха толакъв водопровод,но от баш хидро "инжинерите"(еднокнижника и компания) никой не се сети за нялягането.Че като почнаха да гърмят тези стари инсталаци и лумнаха онез мити гейзери,Перник заприлича на Исландия.Остави това,ами и парите за проекта вече "усвоени".Сега маскарите тепърва се сетиха,че преливник трябва.А аз като несведущ в тази област си мислех,че водопровода се влива в язовир "студена" и от там по нормалния начин и налягане водата влиза в системата.Да не говорим,че и самата водопроводна мрежа на Перник,датира от времето на "развития социализъм". Цялата тази пасмина пред народен съд и окачена за назидание по уличните стълбов.
  • 18 Храна за размисъл

    15 0 Отговор
    И кой беше проектанта на този водопровод да не предвиди това?
    Но проекта вече е изпълнен парите усвоени и отново пак обещаното от ГЕРБ.
    Водопровода остава като едно безмислено нещо платено с парите на страдащите да им се докаже,колко са заспали и добре им се крадат парите.
    Сега ще има повод да се вземат още едни пари и така докато има кой да дава.

    Коментиран от #25

  • 19 5555

    10 1 Отговор
    Емилчо, не разбра ли?
    Където има проблем, се праща коалиционния партньор, крадат се пари и накрая, няма да ти казвам кой е виновен! Ти си умно момче, сетил си се вече, сигурен съм!
  • 20 да де

    13 1 Отговор
    Хората са го казали "малко акъл трябва, ама навреме". Естествено е, че високото налягане на водата от магистралния водопровод ще пука тръбите в населеното място.

    Коментиран от #21, #30

  • 21 Страничен наблюдател

    7 2 Отговор

    До коментар #20 от "да де":

    Точно.Както викат турците,да им имам на българите,втория акъл.
  • 22 Един

    9 1 Отговор
    Айде още 25 милиона лева , за да има в касата на ГЕРБ и по джобовете на гербаджии - че трябва да се мисли как ще се "осигуряват" следващите избори!!! (А то че си трябва междинен буферен обем - трябва , факт!)
  • 23 Русенец

    12 1 Отговор
    Перник е на 700м. надморска височина а София на 500м. Явно само в България водата тече отдолу нагоре, благодарение на Бащицата и Караниколов, но за това Нютон не се е сетил, или са му липсвали 27 милиона причини да не се сети !
  • 24 Сибирски анадолец

    0 5 Отговор
    Така е, калинки под диктат от Москва... Кой грамотен човек е на държавна работа...???
  • 25 Пене

    7 1 Отговор

    До коментар #18 от "Храна за размисъл":

    На баш-майсторите проект не им требе! Око - рентген и канап.

    Коментиран от #26

  • 26 Храна за размисъл

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Пене":

    Ама то като знам как станах инженер смея ли сега да отида на доктор?
  • 27 Behemoth

    7 1 Отговор
    Важното е че Баце отряза лентата след като преди това цял месец се разхожда като развита свиня заедно с мисирките....
  • 28 ТРОПЧО

    4 1 Отговор
    НАЛИ УСВОИХТЕ ПАРИТЕ ДРУГОТО НЕ Е ВАЖНО ТО БЕШЕ ЯСНО
  • 29 боцмана

    4 0 Отговор
    Всички виновни за това да се прекарат през тръбопровода.
  • 30 Тина

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "да де":

    Да,да господа хидроинженери,къде ви беше акъла,че не вкарахте буйните води директно в язовира,можеше да вкарате и някой каяк за спортуване в диви води.сещам се за опашката в аптеката дето един дядо се жалвал че презервативите много се гънат,а един младеж отзад подвикнал- ооо не е вярно- пукат се.... давайте сега милионите и за резервоАра ,а ние ще ръкопляскаме!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове