Last news in Fakti

28 Април, 2020 15:55 3 060 28

60% спад в оборота на автосервизите

  • автосервизи-
  • автосервиз-
  • сервизи-
  • авторемонти

Работата в бранша е намаляла сериозно

60% спад в оборота на автосервизите - 1
Снимка: БГНЕС

Автосервизите също са потърпевши от кризата около коронавируса. Браншът отчита 60% спад в оборота, предаде "Нова телевизия". Фирмите започват да предлагат нови услуги, за да се справят със задълбочаващия се проблем. Сред тях са взимане на автомобила, ремонтиране и безплатно докарване обратно у дома.

"За съжаление се наложи да съкратим част от персонала и да намалим заплатите", признава управител на автосервиз пред "Нова телевизия".

За да се справи с кризата, той разчита на мерките на държавата. Фирмата се опитва да преодолее сложната ситуация, като преструктурира бизнеса. Освен тази мярка се е наложило и спешно да се настрои към извънредните мерки за сигурност в страната.

Като цяло от бранша се надяват, че с края на извънредното положение работата отново ще се увеличи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жеко Бригадира

    25 0 Отговор
    Само там ли?
  • 2 Грешен код от картинката

    33 1 Отговор
    Уважавам всяка работа, а тяхната никак не е лека, но нека се позамислят, че особено малко по-добрите много си бяха вирнали носовете..

    Коментиран от #8

  • 3 Дельо хайдутин

    10 4 Отговор
    Нали сега сменят зимните гуми? Трябва да жънат яко.
  • 4 от малкия бизнес

    25 0 Отговор
    За март оборота ни падна с 50%.сега за април с 80% ,обещаната помощ 60/40 казаха не важи за нас и ни оотрязаха и така след месец най много една малка семейна фирма отива в историята.Всичко което блещят слънцето и счетоводителя му е една голяма пунта-мара,той си го каза още в началото -който може ще оцелее,който не на борсата
  • 5 Факт

    18 0 Отговор
    Като не се карат и не се чупят.

    Коментиран от #28

  • 6 Последния софиянец

    18 4 Отговор
    В момента на Примекса им носим храна от заведението ми по три пъти на ден. Сменят гуми по цял ден и не могат да мръднат.Даже им носим и цигари.
  • 7 Буко Баламата

    34 8 Отговор
    Стига ревахте точно вие дето касова бележка не знаете какво е.Лапкате 40% отстъпка от частите дето монтирате башка цена монтаж-демонтаж!

    Коментиран от #23

  • 8 Прав си

    22 4 Отговор

    До коментар #2 от "Грешен код от картинката":

    до нас има едни псевдо-монтьори в един трафопост и преди няколко месеца ги попитах за смяна на накладки а "главния" ми отговори,че имали много работа и за някакви 20 лева нямало кой да се занимава.От както е "положението" ги гледам как по цял ден пушат пред "сервиза" и съм сигурен,че сега и за 10 лева ще извършат "ремонта" но усещам как скоро ще пуснат "кепенците".
  • 9 Така е

    3 5 Отговор
    Поне 1 плюс от карантината трошките като не бачкат не се и развалят с тия коли 8 ма употреба 5 дена им се сменя по нещо
  • 10 Те и без друго са кожодери

    13 2 Отговор
    И измамници в сервиза и тата са се нагушили че може години да не работят и пак ше имат кашета
  • 11 гого

    8 2 Отговор
    Ами автокъщите ко да кажат,имам приятел държи една от най-оборотните автокъщи във Варна от както въведоха извънредното полужение е продал само 1 кола.Преди този цирк с вируса средно на месец пласираше над 20 автомобила.

    Коментиран от #13

  • 12 Пене

    6 0 Отговор
    Какво става тука бе! И колите ли спряха да се повреждат? За хората разбрахме, че масово са оздравели от болежките си ама и колите ли се влияят от този гаден вирус? Ама ясно, като не се карат няма и да се повреждат, јебем им мајку кинеску!
  • 13 Пак много е продал😂😂

    11 5 Отговор

    До коментар #11 от "гого":

    Аз си имам 1 кола и сам си я ремонтирам квото и да и стане и с нея ше си отида от тоз свят...не желая с моя труд да пълня чужди гуши и затова не купувам нищо и не ползвам услугите на никои пък дорде изкарам

    Коментиран от #22

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Обективен

    14 2 Отговор
    Това за касовите бележки е абсолютно вярно- не дават. И прибират 30-40 % от цената на частите. Ако отидеш да му направиш рекламация, което се случва често, нямаш никакво доказателство какво и на каква цена е ремонтирано. Същото важи и за авторепаратурните “ сервизи”. И никой данъчен не ги закача. Така, че би трябвало да са поскътали нещичко.Официалните и фирмените сервизи поне издават касови бонове, фактури , работят с оригинални части и са вложили в шоуруми и места за клиентите.

    Коментиран от #18, #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Калитко

    8 2 Отговор

    До коментар #15 от "Обективен":

    И доста често цените са им по ниски от на прехмалени форумни пумрали.
  • 19 Попа

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "Обективен":

    Съгласен съм с теб колега, но във един фирмен сервиз ако труда ви е 150лв примерно се начислява ДДС и става 180лв за услуга ,която в обикновен сервиз ще ви е макс 100лв, дане говорим че 1 сервизен час стартира от 30ле бе ддс!!!!
  • 20 Авто монтъор супер разбирач

    7 1 Отговор
    Да не дава ГОСПОД да си имате отношения с "майстори" в автосервиз!
    ......и с "оригинални части от Китай" с отстъпка от 20%
  • 21 Двигател без ремонт

    7 1 Отговор
    Колата ми е на 360000 км. и е с оригинални шарнири и кормилни накрайници-Germany=====а ги смених веднъж и няма излизане от "бокса"
  • 22 Миро

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Пак много е продал😂😂":

    Аз също съм така колега евала!В този живот ако не можеш да разчиташ сам на себе си няма да те бъде.
  • 23 Митьо крика

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Буко Баламата":

    Тая схема оттдавна умря,сега всеки гледа по интернет и без отстъпка не оставя колата за ремонт.

    Коментиран от #25

  • 24 Елит Гранд Ауто

    1 0 Отговор
    А колко нелегални автосервизи има ...
  • 25 filo

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Митьо крика":

    Не е умряла. Много сервизи не вземат колата, ако не ти сложат техни части. Освен това на много хора не им се занимава и този вариант ги устройва.
  • 26 Гост

    5 0 Отговор
    По цял ден глупости коя от коя по неверни !!! Майстора при който ходя да си правя колата има за 2 седмици работа напред. И не е останал и половин час без работа !!! И аз ще му карам кола която си купувам скоро !!! Тъй, че спрете да лъжете хората и да им говорите бабини дивитини !!!
  • 27 Мемфис

    4 0 Отговор
    Не подценявайте труда на монтьорите!
    Да ремонтираш нашите коли, които в повечето случаи са много стари и в лошо състояние се изискват МНОГО и най разнообразни умения и познания. Не говоря за електроника и модерни модули за управление, които и в фирмените сервизи се ремонтират с качество, далеч от необходимото.
    Има ремонти, които като отстраниш един и те възникнат два допълнителни.
    За Отстраняването на един теч на антифриз или масло на съвременен мотор може да се наложи разглобяване на много агрегати и системи, дори за дни, а клиента иска този ремонт да му струва 50-60 лв. примерно.
    Един кабел с лоша проводимост,маса или отсечка на ток също може да ти отиде една седмица, а клиента - “ е свързал си един кабел”
    Ремонта на съвременен автомобил е много сложено и отговорно нещо и няма нищо общо с лепене на плочки, боядисване на стени или поставяне на дограма.
    Не, че омаловажавам този труд, но в монтьорлъка има много подводни камъни и истинските добри монтьори заслужават уважение.
    Повярвайте ми, казвам ви го от 45 год опит!
  • 28 PlimP

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Факт":

    те са си счупени :D:D:D
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове