Last news in Fakti

7 Май, 2020 14:38 7 589 66

Търсиш си правата? Викат те в ГДБОП... (ВИДЕО)

  • михаела петрова-
  • гдбоп

Покъртителен разказ на една млада българка

Търсиш си правата? Викат те в ГДБОП... (ВИДЕО) - 1
Кадър: ''Честно казано с Люба Кулезич''

Михаела Петрова е работила като сервитьор в известно столично заведение и в момента е в неплатен отпуск. Според нея кредитите, за които се говори в публичното пространство все още не са стигнали до хората. Тя снима клип, в който призовава властта да обясни как и кога хората ще могат да се възползват, а ако не го направят Михаела ще излезе на протест, като спазва всички противоепидемични мерки. Това стана ясно в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич" по ТВ Евроком.

По-късно на вратата ѝ звънят служители на ГДБОП, които ѝ връчват предупреждение, в което се обръщат към Михаела да не нарушава наредби и закони във връзка с разпространението на COVID-19, както и да не извършва хулигански прояви.

"Според тях фактът, че аз имам права и си ги търся, значи, че аз съм хулиган. Аз отидох в ГДБОП в същия ден, където се наложи да подпиша един документ, в който ме предупреждават, че ако аз, без разрешение на прокурор по случай, който нямаше, разглася какво се е случило по време на посещението ми в ГДБОП, може да ме лишат от свобода до 5 години", сподели още Петрова.

Участието на Михаела Петрова започва след 45:08 във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужас

    152 6 Отговор
    Мутреландия хахаха
  • 2 Слънцето от Банкя

    124 13 Отговор
    Всички трябва да ме харесвате и да гласувате за мен!!!
  • 3 Народен съд

    142 11 Отговор
    Време е българи, събудете се, но този път не оставки, а задължително затвор да искаме за управляващата шайка!!!

    Коментиран от #44

  • 4 Момичето е право и лошото

    86 5 Отговор
    Е що никой и нищо няма да и помогне......
  • 5 Бегайте кои къде му видат очи

    78 18 Отговор
    Не се връщаите в бегето не раждаите и не правете никакви наченки на бизнес и пари не харчете в бегето защото сте обречени

    Коментиран от #50

  • 6 бис

    97 9 Отговор
    14.05 всичко живо с колци и винкели да видим те или ние - КАПИШ
  • 7 Гойко Митич

    74 5 Отговор
    ХУНТА 100%.
  • 8 Гербестан

    71 6 Отговор
    Профилактиране по герберастки ? Разбира се ТОЙ (да не се произнася името му) не знае нищо за това ? Разбира се няма и диктатура?
  • 9 Шшшшш

    84 4 Отговор
    Алоууу тука да не вие Китай или Северна Корея ??? гДБОП с обикновенния човечец без работа и доходи ли почна да се занимава?

    Коментиран от #12, #40

  • 10 Димов

    73 5 Отговор
    Правата вече са илюзия за наивници. Ясно ви показаха колко имате права, само за два дни, като ви отнеха свободата. Държавниците ще стават все по-нагли и брутални. Народът ще търпи, щото е доказал, че може само да търпи, вече колко десетилетия.
  • 11 ЛЪЖИТЕ

    8 28 Отговор
    НА ЕДИН КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАР !
  • 12 Тиква Барселонска

    53 4 Отговор

    До коментар #9 от "Шшшшш":

    Това им е работата, да ме пазят от народната любов
  • 13 00000014

    32 5 Отговор
    Мечтата ми е ниско летящ нападателен дрон, провеждащ бойна стрелба на бостана.
  • 14 HRC

    30 5 Отговор
    Единственото право дето имаме и няма да има последствия е да се залеем с бензин и да се самозапалим на площада.

    Коментиран от #45

  • 15 Ivan

    23 5 Отговор
    Права имат само клошарите ,обират обраното месо от кокала останалите за мазохисти и търпят на глад и унижение!
  • 16 Нямам думи

    29 3 Отговор
    Просто
  • 17 Придружително

    46 4 Отговор
    Горката заблудена! Да се благодари, че не са иѝ изпратили едни други, че пак щяха да я отчетат от" корона" с придружаващи заболяванияв челото или сърцето.
  • 18 Max

    45 3 Отговор
    До къде стигнахме!!?? Не е истина....
  • 19 Евалла

    48 4 Отговор
    При Бат Тошо биеха който трябва и който не трябва! Вече има напредък, бият само който не трябва! Евалла!
  • 20 Бау

    9 38 Отговор
    Какво значи "отидох в ГДБОП и подписах документ с които ми забраняват да говоря какво се е случило там"? Първо, на такова място не се ходи без адвокат. Второ, не могат да те накарат да подпишеш каквото и да било. Трето, при липса на престъпление и действие от страна на прокуратурата не могат да те пипнат с пръст. Звучи ми като абсолютно фалшива новина, в която единственото вярно е предупреждението да не нарушава карантинните мерки.

    Коментиран от #25, #26

  • 21 Хаджи хаджи Българин

    19 2 Отговор
    Нищо ново под слънцето! Със същите методи, Национал - Социализмът през 1933 година , започва да набира скорост в Германия! Четвъртият Райх - Брюксел! Сега е доминиран от Германия и Франция в така нареченият ЕС! Една малка съпоставка на фона, на историческите събития, за последните 100 години! Там където войските на АНТАНТАТА, през 1 Световна война И войските на Вермахта през 2 Световна война , Не успяха да достигнат, а именно , Алпийските петролни полета и природните Ресурси на Сибир, сега вече се завладяват " демократично" от НПО- та! Както и природните ресурси на България! ! Но ние - България, попадаме, в зоната на сблъсъка на 3- те Империи! Западно- Европейската - Османската ( не е за подценяване и днес) и - Руската Империя!
  • 22 Хаджи хаджи Българин

    3 3 Отговор
    Поправка! Не Алпийските , Каспийските!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Гост

    17 9 Отговор

    До коментар #20 от "Бау":

    То имаше един дето разправяше че не можели и свободата да ти ограничат щото конституцията я гарантирала ама ей го на - два месеца седя у вас.

    Коментиран от #29

  • 26 Гост

    23 7 Отговор

    До коментар #20 от "Бау":

    Всичко могат да ти направят. Всичко! А ти можеш само да подпишеш че не са ти сторили нищо. И няма кой да ти помогне. Само ще те четат по статиите и ще викат "е бива ли такова нещо".

    Коментиран от #28

  • 27 платрни статии,платени новини

    7 23 Отговор
    Поредните измислици.Нужно е в БГ да се приеме закон за фалшива информация и новини.Точно това е причината да сме надолу в класацията на свободата на словото,а не ограничение на свободното слово.Явно на никой не е е полза да се уточни точно защо сме на 111 място.По-удобно е за всички да ни лъжат и разединяватВсеки плаща за "новина",уж достоверна информация,данни и никой не отказва пари за да я изнесе ,публикува.

    Коментиран от #37

  • 28 Бау

    11 12 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Мен никой не ме е принудил да си седя вкъщи. Стоя защото имам елементарно усещане за отговорност към другите и не мисля само за собствения си г*з. А колкото за това да ти направят всичко - могат. След което ти можеш да ги побъркаш в Страсбург. Затова и не го правят.

    Коментиран от #31

  • 29 Въпроси

    4 5 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    Кой ти е забранил и те е задължил да стоиш у вас или у тях?Да не си под домашен арест,защото това е съвсем друго?

    Коментиран от #32

  • 30 Помощ спасавят ни

    12 3 Отговор
    Това ни чака с извънредния закон за здравето. ГДБОП, ГП, милиционерите и прочие репресивни органи ще ни карантинират по едноличното усмотрение на Ананиев, когато и за когото му наредят. Например упражняваш правто си по чл. 39 от Конституцията на внетие, което да разпространиш чрез слово - писмено, устно, чрез звук или видео, или по друг начин и получаваш позвъняване в късна доба. Благовидния предлог за грижата за ближния се реализира на практика като кошмар. Занимават се с казуистика да не се говори за извънредно положение, но такова на дело да съществува.

    Коментиран от #33, #35

  • 31 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #28 от "Бау":

    Аз също не спазвам заради последствията, а от убеждения. Респект за това, че мислиш така.
  • 32 Гост

    11 2 Отговор

    До коментар #29 от "Въпроси":

    у нас не. но до къщата ми на село не ме пускат. трябвало да имам неотложна причина. декларация да популвам при всяко излизане от града. в парка не ми даваха да ходя а го реновираха с пари от данъците ми. и още колко ограничения на свободата ни наложиха..... или за теб това не е от значение и не показва нарушаване на свободата ти? сигурно. всичко ще извъртиш само и само да не се говори лошо за вожда ти.

    Коментиран от #36

  • 33 Гост

    8 2 Отговор

    До коментар #30 от "Помощ спасавят ни":

    ще ти позвънят ако имаш телефон или адресна регистрация. след жестоки репресивни мерки от страна на правителството хората ще си създадат тяхна си управленска структура която няма да се подчинява нито ще се съобразява с наложената. ще имат и независими социални институции училища лечебници и т.н.

    Коментиран от #52

  • 34 Последния софиянец

    15 1 Отговор
    И нашия председател на ресторантьорите много говореше по телевизиите. Вчера си отвори ресторанта на Витошка и веднага му пратиха Агенцията по храните да го глоби.
  • 35 Дельо хайдутин

    14 2 Отговор

    До коментар #30 от "Помощ спасавят ни":

    Ананиев е изкуфял старец, пионка на Бойко.
  • 36 Въпроси

    5 9 Отговор

    До коментар #32 от "Гост":

    Обявено е извънредно положения и е ограничен достъпа до определени места и предвижването до определени места,което няма нищо общо с ограничаването на твойта свобода.

    Коментиран от #39

  • 37 Хахаха

    11 3 Отговор

    До коментар #27 от "платрни статии,платени новини":

    Че нали ако го приемат всички министри начело с Боко и щабаджиите ще съберат за отрицателно време по 1000 години затвор за фалшиви новини:) Пример: нямам къща в Барселона, нямам копеленце от мис гащи, на първо място сме в Европа, имаме най разхлабените мерки, днес умряха 30000 от короната - само от това се събират 5х5=25 годинки, а той всеки ден лъже ли лъже
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Пълни глупости

    10 1 Отговор

    До коментар #36 от "Въпроси":

    Ние сме единствената страна в Европа, в която бе забранено спортуването защото това нарушава свободите и правата на човека, дори и в най тежките си дни примерно в Италия, Испания и Франция закона започваше със забраните и завършваше с разрешено е спортуването в близост до дома

    Коментиран от #59

  • 40 Doko

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "Шшшшш":

    Е ,със кой да се занимава ? Има контрабанда на боклуци,дрога , оръжие, емигранти и т.н. но да се преследва това си е работа ,пък и е опасно.Много по удобно и далеч по приятно е да се заплашват граждани ( жена в случая) който си търсят правата.
  • 41 Народна Милиция

    11 4 Отговор
    Кой Господ ме накара дасе прибера в тази шибаняшка престъпническа държава.Тато бил лош та Тато на фона на тези беше цветее поне не мизерувахме. Парите стигаха за све.

    Коментиран от #42

  • 42 Ко каза ко

    7 2 Отговор

    До коментар #41 от "Народна Милиция":

    Голяма грешка с прибирането!!!
  • 43 ТнТ

    2 11 Отговор
    Боже боже колко мъка и тъпота има по белия свят боже... Добре се е ориентирала към сервитьорството, за друго трябва и умствен багаж. КОГА и ЗАЩО и ОТ КОГО е разбрала за тези кредити които да се "раздават" на ВСИЧКИ си е чисто нейна работа, за глупостта на хората граници няма. Може би дамата не е лошо да се ориентира малко повече, да прочете а не само да слуша какво се говори в асансьора на блока за да не изглежда толкова глупаво пък и на клип сниман лично от нея. НИКОГА АМА НИКОГА не е обещаван кредит на всички които са си загубили работата, точка по въпроса. Кредит може да има само за тези които все пак отговарят на това и още няколко условия в които дамата сигурно не попада и това е породило огромната заблуда и гняв в нея но не и по вина на Щаба или пък да заявява какво ще прави и къде ще протестира. Жалко за момичето, но нали не очаквате че може да си мислите че се осигурявате пък да не се осигурявате, да си мислите че плащате данъци а реално да не ги плащате, да си мислите че ще ви се отпусне кредит а да имате задължения към бюджета, да искате да се лекувате пък да не сте здравно осигурена. Защо не чух нито една дума от това в иначе така потъналата в печал госпожица или само дайте нали е зян аз ще го взема пък след това вие ще пиете една студена вода. Тарикати много да хапнат от общата баница ама айде ги накарайте поне яйцата да платят да видите тогава чудо на чудесата.

    Коментиран от #46

  • 44 НАРОДЕН СЪД

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Народен съд":

    Като седиш пред компютъра не става.
  • 45 Репресиран от герб

    8 2 Отговор

    До коментар #14 от "HRC":

    Че защо да се палите бе. Защо да им правите кеф на боклуците. Не е ли по_добре да затриете някой заслужил и след това на държавни разноски в децката градина да се отлежи те. А може и да минете условно.
  • 46 Хахаха

    9 2 Отговор

    До коментар #43 от "ТнТ":

    А ти имаш ли достатъчно умствен багаж да прочетеш цялата статия или си още на заглавието, по закон приет преди две три седмици при неплатен отпуск имаш право да изтеглиш безлихвен кредит до 4 500 лева, пробвай някой път да мислиш преди да пишеш свободни съчинения на тема "Как да оближа .... на Бойко и Мутафчийски"

    Коментиран от #54

  • 47 няма връщане назад

    11 3 Отговор
    Буда много се страхуя от протести. Вижте като го заплашиха автоинструкторите и веднага започнаха разхлабване на мерките. Трябва да сме единни, не поединично да се обявява протест. отколе вече журналистите и всички наддигнали глас ги трият и гонят . Време е да изгоним тоя плазмодий .
  • 48 НЯМА ШЕГА

    4 6 Отговор
    БОЙКО ДАВА НА ВСЕКИ НО ХОРАТА НЕ ИСКАТ , ЗНАЧИ ИМАТ ПАРИ , А ТОЙ РАБОТИ ПО 16 ЧАСА БЕЗ ПАРИ И СЪЩО НЕ Е ТЕГЛИЛ ЗАЕМ НИТО Е ВЛИЗАЛ В МАГАЗИН НЯКОГА !
  • 49 ЛЪЖЦИ

    10 1 Отговор
    НЯМА ТАКЪВ БЕЗЛИХВЕН КРЕДИТ , НЯМА И ДА ИМА !
  • 50 Маркиз дьо Отзад

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Бегайте кои къде му видат очи":

    Самата истина!
  • 51 соросоидни кърлежи

    8 1 Отговор
    ГД боб и леща, и фурми..само това ни остана.
  • 52 Ташунко

    6 3 Отговор

    До коментар #33 от "Гост":

    Много филми гледаш, а и май си забравил къде живееш и какво е населението тук! Само джаф-джаф (във Фейса) и до там!!
  • 53 ТРОПЧО

    5 1 Отговор
    ИДАТ ИЗБОРИ.ПОМИСЛЕТЕ ДОБРЕ НЕ МИСЛЕТЕ ЗО 50 ЛВ. А ЗА БЪДЕЩЕТО
  • 54 ТнТ

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "Хахаха":

    Закона не се казва "при неплатен отпуск Ви дават по 4500" лева и по повод с облизването не мерси, ще пасувам. Много ясно беше казано че това не е да ви дадът пари без никакви други условия. Изчетох статията, изгледах и интервюто на госпожицата и аз така и не получих отговор на тези въпроси които трябва да се пита в банките. На самото представяне на закона пред журналисти беше обяснено че има допълнителни неща които трябва да са изпълнени за да получите право на такъв кредит - да сте се осигурявали непрекъснато последния N на брой месеци, да сте си платили задълженията към държавата за минали периоди и т.н. Вие които коментирате видяхте ли някъде тази дама дали даде отговор на тези въпроси? В интервюто на Колезич, в профила във фейса си (който е едва ли не втора конституция на България) или само си драскате тука?

    Коментиран от #56

  • 55 възпитаник

    2 1 Отговор
    със сервитьорите и обикновения така се действа но срещу арх.наков се потули всичко
  • 56 Българин

    1 1 Отговор

    До коментар #54 от "ТнТ":

    Ех драскачо, драскачо:) В края на март се прие закон според, който работодателя няма право да пуска в неплатен отпуск служителите си, седмица по късно казаха, че всички които са в неплатен отпуск могат да получат безлихвени кредити, с други думи мижи да те лажим:)

    Коментиран от #61

  • 57 Прост народ

    4 1 Отговор
    Пак си гласувайте за боко толупиии
  • 58 тете

    5 1 Отговор
    Ако всички бяхме като нея, и си търсихме правата, може и да се получат нещата. Браво на жената.
  • 59 КЛЮКАР

    1 2 Отговор

    До коментар #39 от "Пълни глупости":

    Какво спортуване в Италия, бе пич. Оня ден ни разрешиха да излизаме. Не пиши глупости.

    Коментиран от #65

  • 60 Васил

    1 1 Отговор
    Made in Bg и Китайците биха ни завидели
  • 61 ТнТ

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "Българин":

    Значи и ти толкова си разбрал, няма такова нещо. Законе не казва че ВСИЧКИ ще имат право да се възползват от това, точно обратното и това го обясниха многократно, има си изисквания и само тогава ако отговаряш на тях имаш право на кредита. Вече ти казах някой от тях, няма да ги повтарям. Запознай се повече преди да коментираш да не ти пращам линк директно от коментарите и въпросите които зададоха журналистите на Горанов точно по този въпрос. Многократно е коментирано, който разбрал разбрал, който не ходи да почете преди да прави поредните глупости.
  • 62 Абсурдистанска реалност.

    2 1 Отговор
    Е,на някой още да не му е ясно ,че живеем в реална диктатура?!
  • 63 ТнТ

    1 0 Отговор
    За последно пиша по темата и спирам че почва да ми писва:
    1. Оказва се че работодателя на дамата не е внасял осигуровките й както трябва. Щял евентуално да ги внесе няколко пъти в годината, незнам колко е законно или не, негов си е проблема но така създава проблеми на служителите си.
    2. За жалост банките са и отказали защото има такова изискване, разбиране има но закона е приет така, че само хора с изрядни осигурителни вноски могат да се възползват от безлихвения кредит. Може би въпроса изисква и юридическо тълкуване но на пръв прочит щом има неплатени вноски не се класира за безлихвен кредит.
    3. Вместо да си търси правата от работодателя дамата хуква да стачкува и да се жалва във Фейсбук как видиш ли "ако неполучи до 1 седмица кредита ще...". Смешно та чак по телевизията да те дават. Да внимават постващите във фейса че ГДБОП само това чака.
    За това кой какво и е казал в ГДБОП е една баба казала във метрото...
  • 64 Ако ви заплашват от МВР

    1 1 Отговор
    Просто ги игнорирайте. Те са слабо интелигентни. Повечето са на ниво осми клас.
  • 65 Дръвчо

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "КЛЮКАР":

    Ти май не знаеш къде е Италия на световната карта.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове