Last news in Fakti

7 Май, 2020 11:48 2 291 23

Петролната и газова асоциация притеснена за промените в закона за акцизите

  • бензин-
  • дизел-
  • горива-
  • петролната и газова асоциация

В момента пазарът на горива търпи огромни загуби

Петролната и газова асоциация притеснена за промените в закона за акцизите - 1
Снимка: Shutterstock

Бълграската петролна и газова асоциация изрази притеснението си от предвидените промени в Закона за акцизите и данъчните складове, както и промени в Закона за изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане.

От асоциацията подкрепят противоепидемичните мерки на правителството, свързани с борбата с COVID-19, но според тях останалите променили нямали нищо общо с изпълнението на противоепидемичните мерки в страната и не кореспондирали по никакъв друг начин със Закона за здравето.

Още повече предложенията, направени в параграфи 18,19 и 20 от преходните и заключителни разпоредби, не са обсъждани по никакъв начин с бранша и за тях вносителят не е оповестил мотиви, заявяват в позицията си те.

Ако параграфите 18 и 19 не отпаднат от преходните и заключителни разпоредби и бъдат гласувани от народните представители, част от петролния бизнес ще бъде задължен да закупува и монтира нови измервателни уреди в една изключително тежка за целия бранш ситуация, категорични са от петролната и газова асоциация.

По думите им параграф 20 пък предвиждал ускорено изграждане на видеонаблюдение в данъчните складове. Камерите трябвало да са поставени в най-кратки срокове - през есента на тази година. Това според тях е още една значителна инвестиция за петролния бранш.

В момента пазарът на горива търпи огромни загуби в условията на постоянно падащи обороти и при обезценяващи се петролни продукти. В същото време браншът е един от най-големите работодатели и данъкоплатци в страната, отбелязват от асоциацията.

Затова Българската петролна и газова асоциация призовава вносителя на законопроекта да изтегли текстовете, които целят промени в Закона за акцизите и данъчните складове, както и в ЗИД на Закона за корпоративното подоходно облагане.

Ако правителството смята, че изменения на изискванията към данъчните складове са наложителни, то това би трябвало да стане само след широка дискусия със засегнатите оператори от бранша и при пълна прозрачност, допълват още те.

БПГА изразява готовност да съдейства за намиране на най-доброто решение.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 VVV

    27 0 Отговор
    Пак ще вдигат акцизите .Пак намало пари за ченгетата и дебелото лили у брюкселия .Аве много дебелеят тез ве. Да се махат вече.

    Коментиран от #4, #5

  • 2 боцмана

    27 3 Отговор
    На хората от асоциацията като не им отърва , да вземат мотиките и на полето , може и в Европа като сезонни работници , че надниците са по високи.
  • 3 Кирил

    28 3 Отговор
    Първо,не са данъкоплатци защото монополиста не е платил 1 лев данък печалба.
    Второ,акцизите у нас са най ниски за да са в услуга на монополиста.
    Трето,цените за крайния потребител няма да паднат ако ще милион камери и измервателни уреди да сложат защото има монополист
  • 4 боцмана

    20 0 Отговор

    До коментар #1 от "VVV":

    Как да не ги вдигнат , като това им е основната хранилка на власт имащите.
  • 5 Панов

    13 6 Отговор

    До коментар #1 от "VVV":

    Акцизите са ниски за да може монополиста да изкарва повече пари от България.Така в бюджета влиза по малко и отива повече в рашастан олигаристан
    Когато отива в бюджета от там има за здравната система образованието пенсиите,защото всичко това е на милиарди дотации.

    Коментиран от #17

  • 6 Кедми

    13 0 Отговор
    От толкова параграфи,разбрах само,че им е мнооого скъпо да си сложат видеонаблюдение.Да попитат някое квартално магазинче за съвет.Да не говорим,че сега шейховете плащат да им изкарат петрола от складовете.И ако наистина става въпрос за акциза,за какъв дявол трябва да им го вдигат.И накрая,все ние патим.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ахаха

    5 0 Отговор
    Кво стана , квалифицирани е тази цензура??????
  • 14 Айдее

    5 0 Отговор
    Каква е тази цензура???
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Барба

    5 2 Отговор
    Не само акцизи и ток ще вдига и всички.
    Който не е чел книжки като Орешарски например , прави рекет и корупция.
    Тогава с платените протести и врътката на Доан го върнахте тоз т .ул.уп . Ако не се вдигнем на протести и да ги махнем само по зле ще става
  • 17 куку руку ку

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Панов":

    Koй акциз е нисък бре? Я погледни един касов бон! 34% е цената на горивото, другите 66% са акциз и ДДС. Това е от сумата, която плащаме на литър. Или 1/3 плащаме за гориво и 2/3 отиват директно в хазната. С този акциз и данъци , и винетки не трябва да плащаме.
  • 18 евро цени

    2 0 Отговор
    Гадове ! Търпели загуби ! Колко години надуваха цените ?
    В САЩ е 47 цента в момента
  • 19 Онуфри

    1 0 Отговор
    Лукойл е собственост на Ротшилд и затова никой не ги пипа за данък печалба. През2000 се водеше дебат в парламента дали да се слага акциз на горивото или да се въведат минутки. Реши се че акциза е по справедлив по отношение на използването на пътищата. Години по късно това се забрави и ни натресоха и винетки. Да не отваряме и дума как трябва да се разходват парите от акцизити. Накратко време е да ги изритаме завинаги от власта.
  • 20 Гост

    1 0 Отговор
    Вече изкарах колелото на ток. Да си играят с цените на горивата колкото си щат. До есента не ме интересува.
  • 21 Васил

    0 0 Отговор
    А Българина дето бачка без пари и най беден в Европа не търпи ли загуба?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове