Last news in Fakti

12 Май, 2020 17:54 4 071 29

COVID-19 взе още две жертви, заразените станаха 2023

  • covid-19-
  • заразени

218 са медицинските служители с потвърдена коронавирусна инфекция

COVID-19 взе още две жертви, заразените станаха 2023 - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Още двама души с COVID-19 починаха днес. Доказаните случаи на заразата у нас стигнаха 2023. Това сочат последните данни на Националния оперативен щаб.

В областната болница в Пазарджик е починал 43-годишен мъж с ДИК синдром и диабет. В МБАЛ-Враца е починала 83-годишна жена от дома за стари хора в село Гара Орешец. Пациентката е била със злокачествено заболяване и прекаран инсулт. Така общо починалите с COVID-19 станаха 95.

През днешния ден в страната са доказани 19 нови случая. Тринайсет са в София, 3 – в Благоевград, 3 - в Перник.

365 души с коронавирус са в болници, като 51 от тях са в интензивни отделения и клиники.

218 са медицинските служители с потвърдена коронавирусна инфекция. Това е 11% от всички заразени.

По отношение на общата картина: 981 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 1042 на жени. Средната възраст на лицата, при които е доказана коронавирусна инфекция, е 50 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SARS

    42 6 Отговор
    Има 50 човека в тежко състояние а хиляди излекувани е не може ли да им направят преливане на кръвна плазма а чакаме да починат и да се мъчат тези хора? :\

    Коментиран от #8, #16

  • 2 SARS

    37 26 Отговор
    Предпазните мерки трябва да останат!

    Коментиран от #6, #14, #23

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Тъп почитател на Хейли

    24 8 Отговор
    Бог да прости починалите, но все някак ми се набива ПРИДРУЖАВАЩИ заболявания, та се чудя "короната " ли е виновна, или така ги отчитат за статистиката. Вярно, че здрав човек с добър имунитет ще се справи по–бързо, но окончателната диагноза е една.
  • 5 Рошко

    19 11 Отговор
    Как не им омръзна да се излагат, някой вярва ли им, или дрънкат щот само трябва там некви билгелски пари да се усвоят, и
  • 6 Кокорчо🙄

    16 11 Отговор

    До коментар #2 от "SARS":

    Сложи си каска памперс и се заключи, ти ще живееш до апокалипсиса, ама като настъпи ше трябва пак да са са гътнеш
  • 7 Вмчи

    15 9 Отговор
    За днес 2 ма починали с ковид и 380 от други болести. На година в българия умират по около 140 000 души, разделете на 365 и ще видите резултата. Аре стига с облъчването. Папая, кози и табуретки се тестват с измислени скъпоструващи тестове и дават положителни резултати!
  • 8 Овъртолено

    9 5 Отговор

    До коментар #1 от "SARS":

    Процедурата е твърде скъпа и сложна, та да не мислиш че за всички е възможно да се набави подходяща плазма? Плюлс даряването е доброволно, та дори да си най–подходящият, никой не може да те задължи.
  • 9 Пак да попитам

    11 3 Отговор
    Пик ли е? Плато ли е? Платон ли е? Балтон ли е? Очаквания? 1/8000 тествани. Бенчмарка по света какъв е? Ще не се хвалим вече? И т.н.
    Искам бенчмарк за другите държави - САЩ, Русия, Испания, Италия, Великобритания. Тествани/Население. Заразени/население. Заразени/тествани. Починали/заразени. И същото за грипа за 2019. Айде ако обичате.
  • 10 Абе

    19 1 Отговор
    Тъжно, но в България и здрав като бик да си ако стигнеш до болница шансовете ти стават на половина.
  • 11 Жени Толстолобчева

    10 18 Отговор
    Сравнете Сингапур (4 жертви) където се взеха адекватни мерки на време и Ню Йорк , ето малко размисъл за мангърофилите ...

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Жени Толстолобчева

    6 3 Отговор

    До коментар #11 от "Жени Толстолобчева":

    Исках да кажа Хонг Конг , в Сингапур поразхлабиха мерките и плана , но въпреки това жертвите са само 21
  • 13 Професор

    8 3 Отговор

    До коментар #11 от "Жени Толстолобчева":

    Вземи пък ти да сравниш България и Беларус, мутафофилке :-) Хората и парад на победата ти направиха, на който 90-годишни ветерани окичени с ордени си седяха плътно един до друг, прегръщаха се и се целуваха обилно, и се оказа, че смъртността в Беларус е колкото в България. С тази разлика, че тестват 3 пъти повече хора на милион население от нас. Обясни, моля ти се!

    Коментиран от #15

  • 14 Марио

    10 6 Отговор

    До коментар #2 от "SARS":

    Ти нормален ли си?!Трябва да се махнат, не да остават.Чакахме достатъчно, време е Всичко да заработи отново.Няма да стоим цяло година така.Мислете и за другите последици.

    Коментиран от #17, #19

  • 15 Жени Толстолобчева

    8 5 Отговор

    До коментар #13 от "Професор":

    Ами то и в Англия имаше футболни мачове и закъснение на мерките и какво стана обясни ... А за Беларус не кой знае там какво ги чака недей да подценяваш вируса pls

    Коментиран от #24

  • 16 Док

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "SARS":

    Преливане на кръвна плазма за какво?Болен от инсулт,рак,диабет,хемодиализа,инфаркт...?Всички починали са притежавали тези заболявания в последен стадии и преливането на кръв няма да ги спаси а убие по-бързо.Заразените не са жертви а просто заразени и също нямат нужда от преливане на кръв,защото не са вампири.Освен това няма доказатеслтва,че преливането на кръв лекува вируси,както и ваксините
  • 17 criminal

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "Марио":

    Ти на гербаджия за последици ще му говориш....та той няма толкова гънки в главата, че да го осмисли.......
  • 18 Пи пи

    8 4 Отговор
    Мерките са. прекалено разхлабени ще има проблеми
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ventura

    5 1 Отговор
    Като правите тази стъкмистика, кажете колко хора умират от други болести! Или с тях сте се справили?
    Не вярвам!
  • 22 Професор

    6 1 Отговор
    Виж сега, за да постигнеш желаният ефект от КОВИД-19, а именно -- да разбиеш икономиката на САЩ и по този начин да свалиш анти.лобалиста-президент Тръмп от власт, трябва да направиш следното: 1) Обединяваш сили: ком.нистически Китай обединява сили с неомар.систските глоб.листки западни страни Германия, Франция, Канада, периферните им сателити и полезните неомарк.исти-иди.ти от вътрешността на САЩ от средите на "демократите" и академията; 2) Овладяваш СЗО: слагаш за шеф нек.дърен олиг.френ-ша.ман аби.синец, отговорен за разпространението на хол-ера в страната си докато е бил министър на здравеопазването БЕЗ да е медицински доктор въобще; 3) Вече знаеш за САРС, имаш даже и представителна извадка какви са му възможностите, правиш САРС-2 във вирусната ти лаборатория в Ухан, която финансираш с пари на американските данъкоплатци, отпуснати от неомарк.иста-ид.от, италианското 80-годишно псевд.научно джу.же Фаучи; 4) "Изпускаш" вируса от лабораторията и започваш да обясняваш, че бил тръгнал от пазар на месо в Ухан, като оттам нататък следваш сценария на филма Зараза от 2012 г. мотамо; 5) Блокираш Ухан и всичките му комуникации, като обаче ЕДИНСТВЕНО разрешаваш международни полети; 6) Използваш псевдон.учни полезни ид.оти на Запад, които да обясняват, че няма нужда да се вземат никакви противоепидемични мерки и специално следиш в старческите домове и в големите урбанистични центрове на Запад да не се вземат никакви мерки; 7) Междувременно продаваш зар.зени тестове
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Професор

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "Жени Толстолобчева":

    Изобщо не го подценявам. Виж общата смъртност на euromomo dot eu. Сравни Португалия и Испания. Вирусът изисква ПРАВИЛНИ, широко-приложими и дълготрайни противоепидемични мерки. Кои са те? 1) Широко тестване; 2) Карантиниране на вирусоносителите, техните контакти, и пристигащите от странство; 3) Строги противоепидемични мерки за предпазване на болници и старчески домове от инфекции; 4) Изолиране и карантиниране на възрастни (над 65 г.) хора с придружаващи заболявания; и 5) Въвеждане на адекватни противоепидемични мерки за цялото останало население, които да може да се поддържат дълго време -- социално дистанциране и маски, да речем, нищо повече. НЕ: да карантинираш ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ, НЕ И да затвориш цели градове с КПП-та.
  • 25 Васил

    5 4 Отговор
    Заразата си върви а те мислят за отхлабване на мерките ако си мислят че от само себе си ще изчезне вируса жестоко се лъжат пика още не е дошъл
  • 26 stigaa

    5 3 Отговор
    Какво значи "придружаващи заболявания"? Че то всеки има някакво заболяване! Има 100% здрав човек? Не, няма! Само корона вируса убива така масово! Просто крият броя на умрелите и ги маскират като "други"!

    Коментиран от #28

  • 27 Ръмпези

    4 0 Отговор
    МЕН МЕ Е ЯД НАЙ-МНОГО КАТО КАЖАТ ВИРУСЪТ ВЗЕ ПОРЕДНАТА ЖЕРТВА..ЗА ДА ГО КАЖА АЗ ТОВА, ТРЯБВАТ МИ 100 % ДОКАЗАТЕЛСТВА...КАК СПОКОЙНО ГО КАЗВАТ, НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ...МАНИПУЛАЦИЯТА НА ЕДИН НАРОД...
  • 28 Професор

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "stigaa":

    Много точно знаем кои придружаващи заболявания: 1) Сърдечни проблеми; 2) Високо кръвно налягане; 3) Диабет. Толкова ли е сложно?
  • 29 Реалист

    0 1 Отговор
    КИТAЙCКA ЛAБOРAТOРИЯ ИЗРAБOТИ КOРOНAВИРУCA ПO ПOРЪЧКA НA ДEМOНOКРAТИЧНAТA ПAРТИЯ НA ХИЛЪРИ КЛИНТЪН C ЦEЛ ИМПИЧМЪНТ НA ТРЪМП ТOВA E ИCТИНAТA И ТЯ ЩE ИЗЛEЗE НA ЯВE, A ТРЪМП ЩE CПEЧEЛИ CЛEДВAЩИЯ МAНДAТ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове