3 527 29

COVID-19 взе още две жертви, заразените станаха 2023

218 са медицинските служители с потвърдена коронавирусна инфекция

COVID-19 взе още две жертви, заразените станаха 2023
Снимка: БГНЕС/Архив

Още двама души с COVID-19 починаха днес. Доказаните случаи на заразата у нас стигнаха 2023. Това сочат последните данни на Националния оперативен щаб.

В областната болница в Пазарджик е починал 43-годишен мъж с ДИК синдром и диабет. В МБАЛ-Враца е починала 83-годишна жена от дома за стари хора в село Гара Орешец. Пациентката е била със злокачествено заболяване и прекаран инсулт. Така общо починалите с COVID-19 станаха 95.

През днешния ден в страната са доказани 19 нови случая. Тринайсет са в София, 3 – в Благоевград, 3 - в Перник.

365 души с коронавирус са в болници, като 51 от тях са в интензивни отделения и клиники.

218 са медицинските служители с потвърдена коронавирусна инфекция. Това е 11% от всички заразени.

По отношение на общата картина: 981 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 1042 на жени. Средната възраст на лицата, при които е доказана коронавирусна инфекция, е 50 г.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 SARS

  42 6 Отговор
  Има 50 човека в тежко състояние а хиляди излекувани е не може ли да им направят преливане на кръвна плазма а чакаме да починат и да се мъчат тези хора? :\

  Коментиран от #8, #16

 • 2 SARS

  37 26 Отговор
  Предпазните мерки трябва да останат!

  Коментиран от #6, #14, #23

 • 3 Този коментар е премахнат от модератор

 • 4 Тъп почитател на Хейли

  24 8 Отговор
  Бог да прости починалите, но все някак ми се набива ПРИДРУЖАВАЩИ заболявания, та се чудя "короната " ли е виновна, или така ги отчитат за статистиката. Вярно, че здрав човек с добър имунитет ще се справи по–бързо, но окончателната диагноза е една.
 • 5 Рошко

  19 11 Отговор
  Как не им омръзна да се излагат, някой вярва ли им, или дрънкат щот само трябва там некви билгелски пари да се усвоят, и
 • 6 Кокорчо🙄

  16 11 Отговор

  До коментар #2 от "SARS":

  Сложи си каска памперс и се заключи, ти ще живееш до апокалипсиса, ама като настъпи ше трябва пак да са са гътнеш

 • 7 Вмчи

  15 9 Отговор
  За днес 2 ма починали с ковид и 380 от други болести. На година в българия умират по около 140 000 души, разделете на 365 и ще видите резултата. Аре стига с облъчването. Папая, кози и табуретки се тестват с измислени скъпоструващи тестове и дават положителни резултати!
 • 8 Овъртолено

  9 5 Отговор

  До коментар #1 от "SARS":

  Процедурата е твърде скъпа и сложна, та да не мислиш че за всички е възможно да се набави подходяща плазма? Плюлс даряването е доброволно, та дори да си най–подходящият, никой не може да те задължи.
 • 9 Пак да попитам

  11 3 Отговор
  Пик ли е? Плато ли е? Платон ли е? Балтон ли е? Очаквания? 1/8000 тествани. Бенчмарка по света какъв е? Ще не се хвалим вече? И т.н. Искам бенчмарк за другите държави - САЩ, Русия, Испания, Италия, Великобритания. Тествани/Население. Заразени/население. Заразени/тествани. Починали/заразени. И същото за грипа за 2019. Айде ако обичате.
 • 10 Абе

  19 1 Отговор
  Тъжно, но в България и здрав като бик да си ако стигнеш до болница шансовете ти стават на половина.
 • 11 Жени Толстолобчева

  10 18 Отговор
  Сравнете Сингапур (4 жертви) където се взеха адекватни мерки на време и Ню Йорк , ето малко размисъл за мангърофилите ...

  Коментиран от #12, #13

 • 12 Жени Толстолобчева

  6 3 Отговор

  До коментар #11 от "Жени Толстолобчева":

  Исках да кажа Хонг Конг , в Сингапур поразхлабиха мерките и плана , но въпреки това жертвите са само 21
 • 13 Професор

  8 3 Отговор

  До коментар #11 от "Жени Толстолобчева":

  Вземи пък ти да сравниш България и Беларус, мутафофилке :-) Хората и парад на победата ти направиха, на който 90-годишни ветерани окичени с ордени си седяха плътно един до друг, прегръщаха се и се целуваха обилно, и се оказа, че смъртността в Беларус е колкото в България. С тази разлика, че тестват 3 пъти повече хора на милион население от нас. Обясни, моля ти се!

  Коментиран от #15

 • 14 Марио

  10 6 Отговор

  До коментар #2 от "SARS":

  Ти нормален ли си?!Трябва да се махнат, не да остават.Чакахме достатъчно, време е Всичко да заработи отново.Няма да стоим цяло година така.Мислете и за другите последици.

  Коментиран от #17, #19

 • 15 Жени Толстолобчева

  8 5 Отговор

  До коментар #13 от "Професор":

  Ами то и в Англия имаше футболни мачове и закъснение на мерките и какво стана обясни ... А за Беларус не кой знае там какво ги чака недей да подценяваш вируса pls

  Коментиран от #24

 • 16 Док

  4 0 Отговор

  До коментар #1 от "SARS":

  Преливане на кръвна плазма за какво?Болен от инсулт,рак,диабет,хемодиализа,инфаркт...?Всички починали са притежавали тези заболявания в последен стадии и преливането на кръв няма да ги спаси а убие по-бързо.Заразените не са жертви а просто заразени и също нямат нужда от преливане на кръв,защото не са вампири.Освен това няма доказатеслтва,че преливането на кръв лекува вируси,както и ваксините
 • 17 criminal

  5 2 Отговор

  До коментар #14 от "Марио":

  Ти на гербаджия за последици ще му говориш....та той няма толкова гънки в главата, че да го осмисли.......
 • 18 Пи пи

  8 4 Отговор
  Мерките са. прекалено разхлабени ще има проблеми
 • 19 Този коментар е премахнат от модератор

 • 20 Този коментар е премахнат от модератор

 • 21 Ventura

  5 1 Отговор
  Като правите тази стъкмистика, кажете колко хора умират от други болести! Или с тях сте се справили? Не вярвам!

 • 22 Професор

  6 1 Отговор
  Виж сега, за да постигнеш желаният ефект от КОВИД-19, а именно -- да разбиеш икономиката на САЩ и по този начин да свалиш анти.лобалиста-президент Тръмп от власт, трябва да направиш следното: 1) Обединяваш сили: ком.нистически Китай обединява сили с неомар.систските глоб.листки западни страни Германия, Франция, Канада, периферните им сателити и полезните неомарк.исти-иди.ти от вътрешността на САЩ от средите на "демократите" и академията; 2) Овладяваш СЗО: слагаш за шеф нек.дърен олиг.френ-ша.ман аби.синец, отговорен за разпространението на хол-ера в страната си докато е бил министър на здравеопазването БЕЗ да е медицински доктор въобще; 3) Вече знаеш за САРС, имаш даже и представителна извадка какви са му възможностите, правиш САРС-2 във вирусната ти лаборатория в Ухан, която финансираш с пари на американските данъкоплатци, отпуснати от неомарк.иста-ид.от, италианското 80-годишно псевд.научно джу.же Фаучи; 4) "Изпускаш" вируса от лабораторията и започваш да обясняваш, че бил тръгнал от пазар на месо в Ухан, като оттам нататък следваш сценария на филма Зараза от 2012 г. мотамо; 5) Блокираш Ухан и всичките му комуникации, като обаче ЕДИНСТВЕНО разрешаваш международни полети; 6) Използваш псевдон.учни полезни ид.оти на Запад, които да обясняват, че няма нужда да се вземат никакви противоепидемични мерки и специално следиш в старческите домове и в големите урбанистични центрове на Запад да не се вземат никакви мерки; 7) Междувременно продаваш зар.зени тестове
 • 23 Този коментар е премахнат от модератор

 • 24 Професор

  7 2 Отговор

  До коментар #15 от "Жени Толстолобчева":

  Изобщо не го подценявам. Виж общата смъртност на euromomo dot eu. Сравни Португалия и Испания. Вирусът изисква ПРАВИЛНИ, широко-приложими и дълготрайни противоепидемични мерки. Кои са те? 1) Широко тестване; 2) Карантиниране на вирусоносителите, техните контакти, и пристигащите от странство; 3) Строги противоепидемични мерки за предпазване на болници и старчески домове от инфекции; 4) Изолиране и карантиниране на възрастни (над 65 г.) хора с придружаващи заболявания; и 5) Въвеждане на адекватни противоепидемични мерки за цялото останало население, които да може да се поддържат дълго време -- социално дистанциране и маски, да речем, нищо повече. НЕ: да карантинираш ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ, НЕ И да затвориш цели градове с КПП-та.
 • 25 Васил

  5 4 Отговор
  Заразата си върви а те мислят за отхлабване на мерките ако си мислят че от само себе си ще изчезне вируса жестоко се лъжат пика още не е дошъл
 • 26 stigaa

  5 3 Отговор
  Какво значи "придружаващи заболявания"? Че то всеки има някакво заболяване! Има 100% здрав човек? Не, няма! Само корона вируса убива така масово! Просто крият броя на умрелите и ги маскират като "други"!

  Коментиран от #28

 • 27 Ръмпези

  4 0 Отговор
  МЕН МЕ Е ЯД НАЙ-МНОГО КАТО КАЖАТ ВИРУСЪТ ВЗЕ ПОРЕДНАТА ЖЕРТВА..ЗА ДА ГО КАЖА АЗ ТОВА, ТРЯБВАТ МИ 100 % ДОКАЗАТЕЛСТВА...КАК СПОКОЙНО ГО КАЗВАТ, НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ...МАНИПУЛАЦИЯТА НА ЕДИН НАРОД...
 • 28 Професор

  4 0 Отговор

  До коментар #26 от "stigaa":

  Много точно знаем кои придружаващи заболявания: 1) Сърдечни проблеми; 2) Високо кръвно налягане; 3) Диабет. Толкова ли е сложно?
 • 29 Реалист

  0 1 Отговор
  КИТAЙCКA ЛAБOРAТOРИЯ ИЗРAБOТИ КOРOНAВИРУCA ПO ПOРЪЧКA НA ДEМOНOКРAТИЧНAТA ПAРТИЯ НA ХИЛЪРИ КЛИНТЪН C ЦEЛ ИМПИЧМЪНТ НA ТРЪМП ТOВA E ИCТИНAТA И ТЯ ЩE ИЗЛEЗE НA ЯВE, A ТРЪМП ЩE CПEЧEЛИ CЛEДВAЩИЯ МAНДAТ.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.