Last news in Fakti

15 Май, 2020 18:35 14 393 136

Божков удари по Горанов: Аз и дружествата ми не дължим нито стотинка неизплатени данъци и такси

  • васил божков-
  • хазарт-
  • горанов

Законът за хазарта е предвидил правото ДКХ да глоби всеки, който не си е внасял таксите

Божков удари по Горанов: Аз и дружествата ми не дължим нито стотинка неизплатени данъци и такси - 1
Снимка: БГНЕС

Аз в лично качество, и дружествата, в които съм акционер, не дължим нито стотинка неизплатени данъци и такси на държавната хазна. Над 500 млн. лева са платените, обаче.
Това написа в профила си във "Фейсбук" Васил Божков. Постът на бившия хазартен бос идва часове, след като финансовия министър Владислав Горанов отказа да отговори на въпросите на журналисти какво е обяснението му за разпространените днес чатове от хазартния бос, но повтори думите си, че бизнесмена дължи данъци на държавата.

Ето какво написа Васил Божков:

Във връзка със засиления медиен интерес, породен от разпространените днес внушения от страна на Влади Горанов, обръщам внимание на следното:

1. На първо място някой не прави разлика между "ДАНЪЦИ" и "ТАКСИ". Само хора с много ниска правна и/или финансова култура не могат да различат двете понятия. Хазартната дейност не се облага с данък и затова данъците нямат нищо общо! През цялото време става дума за ТАКСИ. Таксите се определят от съответния административен орган - в случая от Държавната комисия по хазарта (ДКХ). Таксите (за разлика от данъците!) са с ВЪЗМЕЗДЕН характер и се плащат СРЕЩУ предоставяне на определени услуги от самата ДКХ. И това е недвусмислено посочено в закона. В тази връзка, който говори за хипотетични неплатени стотици милиони ДАНЪЦИ е или неграмотен, или злонамерен, или и двете. Логично възниква и въпросът, ако не са плащани такси, защо ДКХ е предоставяла пет години услуга, за която не е ПЛАЩАНО?

2. Законът за хазарта е предвидил правото ДКХ да глоби всеки, който не си е внасял таксите. Срокът за това е ШЕСТ МЕСЕЦА от подаването на предвидената в закона ЕЖЕМЕСЕЧНА ДЕКЛАРАЦИЯ. Справка - чл. 34, ал. 2, предложение първо от ЗАНН „НЕ СЕ ОБРАЗУВА административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на шест месеца от откриване на нарушителя“. Никой няма право да търси неплатените такси, за повече от 6 месеца назад. И още нещо - как така не можеш да откриеш НАРУШИТЕЛЯ, като по закон той подава ЕЖЕМЕСЕЧНИ ДЕКЛАРАЦИИ?

3. ДКХ е органът, който е длъжен не само да установи дали таксите са внесени, но и дали са внесени правилно и в точния размер. В случая ДКХ изрично и многократно (повече от ШЕЙСЕТ пъти!) е утвърждавала внесените такси, като включително това е установявано и от извършвани от ДКХ многократни РЕВИЗИИ. Във всеки един отчет има ОБОСНОВКА защо се внасят тези такси и кое тълкувание на закона се използва. ШЕЙСЕТ на брой. От трима различни председатели на ДКХ. Но един и същи министър на финансите.

4. Всеки може да провери, че през годините, както утвърждаваните от министъра на финансите БЮДЖЕТИ на ДКХ, така и приеманите пак от министъра на финансите ОТЧЕТИ за тяхното изпълнение, са изготвени и одобрени именно на базата на размера на заплащаните от нас такси.
Обръщам внимание, че тези бюджети и докладите за тяхното изпълнение са НЕРАЗДЕЛНА ЧАСТ ОТ РЕПУБЛИКАНСКИЯ БЮДЖЕТ и са приемани и от Народното събрание.

В заключение, но всъщност най-важното - аз в лично качество, и дружествата, в които съм акционер, не дължим нито стотинка неизплатени данъци и такси на държавната хазна. Над 500 млн. лева са платените, обаче.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 89 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Извинявай

    40 171 Отговор
    Верно ли бе шмекер

    Коментиран от #20, #58

  • 2 Добър ден

    51 169 Отговор
    То така се правят милярди, без да плащаш данъци, като Божков много ясно.

    Коментиран от #14, #88, #109

  • 3 Адвоката

    243 32 Отговор
    Така е, прав е бизнесмена Васил Божков!

    Коментиран от #40

  • 4 Бравооо

    269 33 Отговор
    Мачкай Васе ! Не искаме вече оставки, искаме народен съд!!

    Коментиран от #7, #55

  • 5 Голям измамник

    53 164 Отговор
    Ами върни се тук и си докажи приказките за малки деца.
    Васко , помниш ли бай Добри и баретите от фабриката за убийства? Оказаха се личната ти охрана.
    Още тогава трябваше да си в затвора. Ако бяха годините преди 1989 г. ДС щеше и в ОАЕ да те достигне. Радвай се ,че не си руски олигарх нарочен за разстрел от Путин!

    Коментиран от #16, #24, #99

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Я пак

    44 131 Отговор

    До коментар #4 от "Бравооо":

    Васето вместо да ни плаща десетки милиони данъци, за да има какво да ядеш, васето се доказа, че подкупва, че шмекерува, че печели на гърба на народа. Такива васковци в България с лопата да ги ринеш, а вие ги уважавате и издигате. Имате толерантност, към престъпници е за тва България не 32 ами 320години няма да прокопса.

    Коментиран от #19, #77, #84, #130

  • 8 Истината

    155 6 Отговор
    Умните като ВБ живеят и печелят благодарение на алчните, простите и некадърните. У нас има още "примерни", дето наистина нищо не дължат, но се изпотрепаха от дарения по повод "короната"

    Коментиран от #37

  • 9 Виби

    118 11 Отговор
    Въх отивам в Барцелона
  • 10 Шопо

    181 11 Отговор
    Щом мълчи Горанов е виновен
  • 11 инересно

    196 9 Отговор
    Защо още Горанов в министър !!

    Коментиран от #28, #32

  • 12 ZZorro

    186 11 Отговор
    Това са нокдауни,предстои тежък нокаут .
  • 13 тути

    123 8 Отговор
    Некой смс с мисирчо барцалонски

    Коментиран от #29

  • 14 мммда

    73 5 Отговор

    До коментар #2 от "Добър ден":

    Като без да плащаш наеми;) се правят милЯрди;))))

    Коментиран от #33

  • 15 Тъпа мутра

    27 130 Отговор
    Ами редно е да се прибереш и да го докажеш измислен герой! Цяла държава с теб ще се занимава

    Коментиран от #51, #114

  • 16 Симеон

    120 3 Отговор

    До коментар #5 от "Голям измамник":

    А без да се облажат политиците от него няма как да стане. Те си ги създават такива, възползвайки се от тях и после им заграбват спечеленото. Няма как да ме убедиш, аз че не съм платил 80лева данъци, от НАП моменталически ми ги удържат, та василчо божков с неговите милиони, тук говорим за много сериозен гръб.

    Коментиран от #103

  • 17 оня

    13 35 Отговор
    Е оня от фбета като го чета как пише и как скача май е по-окумуш...
  • 18 Благой от Софстрой

    106 6 Отговор
    Ако трябва да избирам между БарЦИлона и Дубай ,избирам Дубай.
  • 19 ахааа

    73 4 Отговор

    До коментар #7 от "Я пак":

    А кой подкупва Васето? Чистачката в Министерски съвет ли? И тя защо взе парите ,ами не го даде на прокурор за подкуп?М?
  • 20 Нова книга

    10 19 Отговор

    До коментар #1 от "Извинявай":

    Изказвам дълбокото си уважение и моета съболезнования към близките на починалите в резултат на ковид и мисля че със това приключвам коментира на тази на това нещо. Какъв словоред каква грамотност

    Коментиран от #135

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Петров

    149 9 Отговор
    Въпреки,че е човек с тъмно минало няма как да не му призная,голям играч е и има топки да се изправи с/у цяла държава.Не съм специалист по право,но той разказа играта на всички по правов начин в случая.С техните камъни по техните глави.Не виждам,човек,който има нюх за бизнес да не се възползва от слабите закони и малоумието на законодателите,които са ги приели.Това показва безсилието на нашия Парламент.Но както се казва,всеки заслужава съдбата си.те създадоха законът на джунглата и сега ще берат плодовете му!

    Коментиран от #27

  • 24 Естествено

    14 84 Отговор

    До коментар #5 от "Голям измамник":

    България, ако е държава на място много бързо ще го пусне чрез Интерпол и ще го довкекат, бързо бързо, за ушите. Или бойко нали се има с меркел. Меркелица да удари едно рамо и камиларите ще го пуснат, както френската първа дама, веднага нареди на Кадафи да пусне българските медици от Либия.

    Коментиран от #70

  • 25 1111

    109 7 Отговор
    Прокуратурата спи ли ,сега трябва светкавичен арест на министъра
  • 26 разочарован

    14 49 Отговор
    абе божков, тука глутницата гладна за разкрития, надяват се да събаряш хунти и да вкарваш мутри в затвора, седнал си лекции да ни изнасяш, май само за з.... си мислиш!!!!!

    Коментиран от #120

  • 27 гост

    21 90 Отговор

    До коментар #23 от "Петров":

    Какъв играч е Божков? Мошеник ,от най висок калибър!Като е играч да се върне и да докаже тезата си.От Дубай е много лесно.

    Коментиран от #30

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Руслан

    44 3 Отговор

    До коментар #13 от "тути":

    Е това ми е интересно и на мен . Кога ли ще се появи и такъв смс и какво ще е обяснението
  • 30 Петров

    99 7 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Няма как да се върне,когато е доказано,че в България няма правосъдие,а само правораздаване според властимащите .Точно защото казвам,че е играч,защото знае къде,кога и как да го изиграе
  • 31 Истината

    39 22 Отговор
    Никой не е ударил Божков, удар в празно пространство е, просто на вас ви се иска да е така.

    Коментиран от #65

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Стефан

    42 18 Отговор

    До коментар #14 от "мммда":

    Ами разбирам, че повечето българи оправдават по малкото зло божков за сметка на по голямото зло политиците.За мен и двете страни са виновни. Значи сега се убедих, че тва си ви е в народопсихологията. И бъдеще, за нормалните Българи, къде ненавиждат всякакъв род престъпления, за нас в България няма.Е за това ще емигрирам, като милионите, къде 30г вече не искат и да се връщат. Разбираемо защо.

    Коментиран от #46, #62, #134

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ха ха ха ха ха

    60 5 Отговор
    Ха ха ха ,Горанчо на вълците....
  • 36 Логичен

    87 5 Отговор
    Това, което е написано много силно аргументирано, логично и аргументирано. От друга страна щом са установени невнесени такси и се знаят колко са, защо още няма издадено наказателно постановление спрямо фирмите на Божков. Той така дори и да иска да плати не може да го направи.

    Коментиран от #121

  • 37 Ееееее

    15 12 Отговор

    До коментар #8 от "Истината":

    Повярвай ми всичките, ако сме като Васил Божков и помагачите му политици на гражданите в България ще им стане много, ама много тегаво.
  • 38 гражданин

    17 68 Отговор
    Мъж тарикат не плаче като вдовица.Имаш документи,имаш адвокати, имаш куп откраднати пари вземай самолета и си ела да разпилееш правителството.Недей да плачеш ,че живееш под наем.Върни се в любимата си държава ,осъди ги всичките и си гледай кефа с държанките.Да ама не-нямаш топки да се докажеш.От Дубай всеки може.Като не си длъжник защо се скри като мишка.

    Коментиран от #63, #100

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Това е истината чети

    23 51 Отговор

    До коментар #3 от "Адвоката":

    За кво е прав бе шушляк, че е купил цялата ДКХ, че рекетира, поръчва и дерибейства от 30-тина години🤔 я кажи как се правят такива пари без да имаш завод и да пройзвеждаш нещо , че не мога да разбера😉 Божков е един паразит и паразитира върху всички Българи, от наще пари той реално е милиярдер, защото като не плаща такси и данъци ощетява нас гражданите, но твоята куха кратуна не може да го осъзнае за съжаление😂

    Коментиран от #64, #122

  • 41 Васил

    80 10 Отговор
    Божков върти на малкият си пръст цялата държава и се присмива най вече на селянина от Банкя.
  • 42 Asdfg

    52 7 Отговор
    Гешев, спиш ли?
  • 43 Малко Театро

    44 6 Отговор
    Първо Борисов го обвини чрез една папка в много сериозни престъпления. А след три дни чак се впуснаха да го арестуват. И божков се усети и на самолетчето. Защо след три дни бе вие в полицията некви охлюви ли сте кви сте?
  • 44 262

    13 51 Отговор
    Ако всичко му е наред тогава защо избяга в Дубай?Мустака и той невинен ама стои в сръбско.

    Коментиран от #48

  • 45 Това

    21 6 Отговор
    е от ясно по - ясно ! Оня с бретончето ни може да пише , ни да смята , ни да мисли ! Иначе нямаше и да се хване на хорото ! Конфискация и безродника към затвора !
  • 46 мммда

    79 5 Отговор

    До коментар #33 от "Стефан":

    За мен Божков ,Домусчиев и пр. изобщо не са зло. Те са това,което управляващите са направили от тях. Пример от близките дни;- Кой е виновен според теб да се налеят 30 милиона от държавната хазна в частната Нова телевизия на Домусчиев? Че същата телевизия се била борила с ковид-19.
    За мен лично ,няма вина Домусчиев.
    За мен лично,и Божков няма вина за наложените такси за хазарта от правителството. Защо правителството е наложило такива такси на хазарта?
    Защо правителството сега сваля ДДС-то на развлекателните заведения,но на лекарствата и хляба не? Кой е виновен? Ресторантьорите ли? Не,разбира се!Защо правителството отдава плажната ивица на Българското Черноморие на частници? Кой е виновен? Защо в Гърция плажните ивици са свободни? И не ми се пише повече...

    Коментиран от #53, #71

  • 47 Евгени

    14 17 Отговор
    В Америка за неплатени данъци сериозен затвор. И са прави американците, защото кое е по добре да всеки да си плаща данъка и да има, за всички или в офшорни сметки само за един човек. И той да щрака с пръсти, а другите да броят стотинките.

    Коментиран от #119

  • 48 ха ха ха ха ха

    42 5 Отговор

    До коментар #44 от "262":

    Когато мафията те подгони за да ти затвори устата,и ти ще бягаш.Защото за сега все още не е измислен способ за заличаване на паметта . Все още си остава оловото. Та,бяга от оловото на мафията.Сега схвана ли? ако не си,значи си тежък случай.
  • 49 JEFF

    50 4 Отговор
    А, бе , те си играят на въздушен телефон, а ние коментираме. Големи сме балъци. Един куп агенции за борба с престъпността има, а се всеки престъпник се обяснява чрез интернет. Закривайте агенциите, няма полза от тях. Между другото , Божков ли прати фурмите ? Ако е така , браво.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Коритаров

    58 6 Отговор

    До коментар #15 от "Тъпа мутра":

    При такава прокуратура по добре да не се връща.

    Коментиран от #61, #105

  • 52 оня

    58 4 Отговор
    Владко май затъна до кръста в нужника.
  • 53 Ти...

    18 36 Отговор

    До коментар #46 от "мммда":

    Значи божков и божковци са се съгласили договорили са се с политиците да не плаща данъци да бърка в кацата с меда и да ощетява цял един народ от средства но не бил виновен. Е такива предатели, и слагачи, като българите няма никъде. Не случайно Капитан Петко Войвода го убиват такива като вас предатели, който им е все едно, за общото благо а гледат те да се нагушкат.

    Коментиран от #60, #118

  • 54 Луд с картечница

    55 5 Отговор
    Прав е. Абсолютно. Да се съди Горанов, а не оставка
  • 55 Пласкай му

    6 17 Отговор

    До коментар #4 от "Бравооо":

    Пляскай му със задните бузи и плащай на държавата един куп данъци и такси защото обичаш да пляскаш на тези които богатеят на гърба на работищите.Зимата ще пляскаш пак за да се стоплиш,защото идва гладна и студена зима,а той ще е на топло и луксозно място в Дубай да си харчи и парите.

    Коментиран от #123

  • 56 няма пари в хазната щото крадете

    34 3 Отговор
    За да не "вижда" Владко колко е откраднал, и колко е отчел нагоре на крадеца с магнолията???
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 мммда

    49 1 Отговор

    До коментар #53 от "Ти...":

    Абе ти чуваш ли си? Кой е виновен в случая? И Домусчиев или който и да е,Божков,Златев...могат да си се договарят колкото си искат с управляващите,но защо управляващите се съгласяват? М?Защо влизат в предложените им схеми от олигарсите? Отговори ми ? Защото олигарсите са им много симпатични ли? Защо правителството наля 30 милиона сега в Нова,че се борила с конвди19, а пратиха българите останали в неплатен да теглят кредити?М? Домусчиев ли е виновен? За мен не е виновен Домусчиев.
    Щом управляващите са толкова лесни,да ги корумпират,значи мястото им не е в управлението на държавата.Които и да са те.

    Коментиран от #81

  • 61 Тъпа мутра

    12 20 Отговор

    До коментар #51 от "Коритаров":

    В Филипини Родриго Дутерте в първия месец от управлението си елиминира всички мафиоти! Наркотрафиканти!... Има и такива страни в които тази мутра щеше да е пътник!

    Коментиран от #115, #124

  • 62 8826

    22 4 Отговор

    До коментар #33 от "Стефан":

    Ти с кое мислиш не ми е ясно?Как се печелят толкова пари и мислиш ли,че той няма нищо купено в Дубай,офшорка и сметка в Швейцария?И всичко това е станало с честен труд без помощ от политици?Я кой е вписал някой изменения за да го улесни в измамите-2013 г.?
  • 63 Ананимен

    38 3 Отговор

    До коментар #38 от "гражданин":

    Ти вярваш ли си. Не ти ли е ясно, че в момента, в който стъпи в България е ликвидиран. Какво правосъдие, какви пет лв. Той ти казва, че пет години всеки месец подава декларация и никой нищо нередно не е открил.

    Коментиран от #106, #125

  • 64 Ананимен

    20 3 Отговор

    До коментар #40 от "Това е истината чети":

    Знаеш ли как се правят такива пари- с акъл.
  • 65 Първата истина

    24 2 Отговор

    До коментар #31 от "Истината":

    Само от любопитство– защо пишеш с моя ник? По същество– Васето е рожба на алчните управници и сега да си берат гайлето. Намерил пазарна ниша–заел я, защото знае как се правят пари, докато глупаците се фукат по медиите.
  • 66 898

    21 1 Отговор
    Сега Горанов ,закона като каже ,че си крокодил значи си крокодил!
  • 67 така е

    30 3 Отговор
    Измененията за закона за хазарта го приеха Герб.Вчера бяха публикувани. Предложението е на Менда и същото е прието.
  • 68 ТОЧКАТА

    13 1 Отговор
    ..и двете ,дядо попе,и двете..хем неграмотен/запетайка такава/ хем злооооунамерен....Ма то тъй НАМЕРИЛ!!!!!Пък и ЦРУто май не го споменава в докладите си!????ха...как така бе.....
  • 69 Уаууу

    28 1 Отговор
    Много се тиражира,че ВБ разполага с компромати за хора от власта.,ако е така дано това с смс ите да не е само закачка като за начало...
  • 70 Е, ама ти не знаеш

    7 1 Отговор

    До коментар #24 от "Естествено":

    какво са правили френската първа дама / скоро след това вече беше бивша.../ и Кадафи, пък Меркел ... на тая възраст ... хм ...
  • 71 ТОЧКАТА

    22 3 Отговор

    До коментар #46 от "мммда":

    уффф,защото гръцкият капитализъм НЕ е наложен от Америка ,както е при нас!!!!!!!В Атина НЯМА вашингтонски бизнес,а тук преди малко платииме 2 милиарда за картинки на самолети....ВЕДНАГА!!!!!!!Та затуй плажните ивици в ГЪРЦИЯ СА ГРЪЦКИ!!!!!

    Коментиран от #75

  • 72 Напред и нагоре

    26 9 Отговор
    ГОСПОДИН БОЖКОВ. НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ ,МНОГО СИЛИ НА ВАС И СЕМЕЙСТВОТО В БЪЛГАРИЯ, КОИТО МИЛЕЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #107

  • 73 ТОЧКАТА

    20 1 Отговор
    Шах,шах,шах с пешката,удар с топа/шаш,блокаж на черните и МАТ!!!!!!Бооооже каква ОБРАЗОВАТЕЛНА СИСТЕМА СМЕ!!!!имали......
  • 74 Дедовия

    38 4 Отговор
    Целия този случай намирисва здраво защото:
    1.Вината се доказва в съда а не от прокурора по весници и телевизии!
    2.Лично имущество се конфускува след решение на съда а не на прокурора!
    Не знам дали Черепа е виновен но е ясно че ще осъди България за много пари!!!!
    И всичко това заради некомпетентни простаци които са навласт от 75 години!
  • 75 Дедовия

    5 20 Отговор

    До коментар #71 от "ТОЧКАТА":

    Защото в България е Руско-Съветски бизнес бе Точка!(ако не си понимал де)

    Коментиран от #80

  • 76 гражданин

    4 29 Отговор
    До#63 Смешно е за такива твърдения.Нали целия свят ще гръмне точно в този момент да бъде унищожен.Защо мислиш,че ако искат чадъра не може да го застигне в Дубай.Ако си чист заповядай и ги направи на пух и прах,а не да си играеш на телефон.Носиш доказателствата ,удряш ги на масата и продължаваш да си гледаш кефа ако ти стиска.Комарджите при удар продължават и или печелят или губят.Страхливците бягат.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 ТОЧКАТА

    24 1 Отговор
    някои вдигнаха кръвното , температура...хм коронка ли ги гепи та пазят карантина?????
  • 80 аууу

    14 1 Отговор

    До коментар #75 от "Дедовия":

    И тия руснаци много скъпи рисунки ни продадоха бре?цели 2 милиарда....

    Коментиран от #82

  • 81 даамм я

    5 13 Отговор

    До коментар #60 от "мммда":

    А божков ако е стока и милее за вас няма да се съгласи с политиците да играе партия.

    Коментиран от #86

  • 82 Дедовия

    8 6 Отговор

    До коментар #80 от "аууу":

    Много повече са от два милиарда ама трябва нещо в тиквата на раменете ти за да го разбереш и да не си само точка де!

    Коментиран от #83

  • 83 аууу

    24 3 Отговор

    До коментар #82 от "Дедовия":

    Е,да де,знам.И златото ни изнасят от златните находища.И нашия ток от нашите централи ни продават на тройни цени.Плащаме и студен резерв...абе много са..Ама не ми се пише..

    Коментиран от #87

  • 84 иван

    14 4 Отговор

    До коментар #7 от "Я пак":

    Май живееш в някаква утопия.Махни розовите очила. Ние сме били бедни, защото тоя не плащаш данъци. А можеш ли да ми посочиш поне един богат човек в света който плаща цялостно? За Самсунг, Ейпъл, Бош, Нестле какво ще кажеш? Наистина ли вярваш че дори и да плаща всички данъци ние ще "имаме какво да ядем", или някой от палячовците които избираме да управляват няма да ги "усвоят". И другата глупост "толерантност към престъпници "- Можеш ли да посочиш един единствен богат човек в света, чиито първи милиони не са плод на някаква нелегална дейност? Та едни от най- богатите американски фамилии си кръщават яхтите Корсар в знак на почит към прапрадядото който е бил пират. България е в началото на натрупването и преобразуването на капитали. След 2,3 поколения ще имаме богата държава и народ. Всяка сегашна богата държава и народ е минал по този път. Колкото и да ти се иска, ние няма да доживеем да бъдем богати.Внуците ще са. И това не е защото някой краде или не плаща данъци, а защото това е естествения развой на нещата. Всяка държава е минала по този път (Германия, Белгия, Швеция, Швейцария...)

    Коментиран от #92

  • 85 Мим

    21 1 Отговор
    Работата става доста напечена,но да видим дали ще се окаже опечена или недопечена Най голямото шоу предстои.поживьом по увидим...
  • 86 мммда

    23 3 Отговор

    До коментар #81 от "даамм я":

    Ама к"во ме интересува мен Божков,Домусчиев и пр? Българите не са избрали тях да управляват.А са избрали политиците,да управляват и да работят за интереса на народа. А се вижда,че не работят за интереса на народа,който ги е избрал и ,който плаща данъци от чиито данъци са техните заплати,ами гледат интереса на такива като Домусчиев и Божков. Е? Кой е виновен? Домусчиев ,че яде баницата ли? Или управляващите ,че му я дават?

    Коментиран от #93

  • 87 факти

    6 15 Отговор

    До коментар #83 от "аууу":

    първо това злато е 14 карата и е много по евтино.второ рудата я изнасят в африка защото я промиват с арсен трето мините дават работа и препитание на хиляди Българи четвърто златото се добижа много трудно на голяма дълбочина и само американци имат средствата за поддръжка на машините и самата технология иначе златото ти ще си седи там завинаги.А за цената на тока ти знаеш ли колко струват въглищата и как се добижат все по трудно.БСП ако не бяха загробили джа милярда лева за един гьол вместо начало на централа ама...

    Коментиран от #90

  • 88 Да бе

    17 1 Отговор

    До коментар #2 от "Добър ден":

    Да бе, само дето, трябва, някой да му е позволявал, а всички знаем, кой е ТОЙ.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 аууу

    10 0 Отговор

    До коментар #87 от "факти":

    Човек ,който пише "милЯрда" ,няма какво да коментирам и останалото. То е толкова вярно,колкото е вярно и "милЯрда"!
    Ти не можеш да пишеш,но се напъваш тук да коментираш неща,от които си нямаш и понятие!
    Че изнесеното злато от България се равнява по стойност на външният ни дълг...
  • 91 Лунно цвете

    20 1 Отговор
    И това ако не е гъзобрък, здраве му кажи. И не е само в хазарта. На някоя фирма измервали ли са шума, който тя излъчва . Пладнешки грабеж , шум, заземени контакти, опасни отпадъци, депониране на буклук, чисти плажове, ПИТЕЙНА вода ? всичко е бате батак . Герберски батак
  • 92 браво че се примиряваш

    6 2 Отговор

    До коментар #84 от "иван":

    Е именно де нали приравнявам божков престъпника към богатите по-света престъпници,за кво ми умнееш и аз не знам.Значи оправдаваш факта,че бай ти васил е по добре да не плаща милио лева данък а милиончето да го вземат от мен и теб и от още хиляди под формата на нови изисквания,за автомобилите примерно по скъпа винетка или ново изискване.А колкото до това дали стигат или не стигат данъците до нас има си данъчни декларации и от НАП ако са си на място,ще питат всеки от къде са му доходите,ако ли не докаже аре конфискация.Както е в Германия, и редица други държави,аз се възмущавам от тоя модел с офшорките ти го приемаш нормално и ми се правиш на синоптик какво щяло евентуално някога може би, през некви си фантазии щяло да бъде.Аре излизам от тук,че ми писна от овчедушие.
  • 93 щом мислиш че мислиш

    6 2 Отговор

    До коментар #86 от "мммда":

    добре става ли така аз в случая ще съм ти работодателя тоест политика който се е разбрал с бригадира ти в случая божков да не ти дава никакви пари в случая данъци и пригадира ти божков е приел, защото много те обича и държи на теб в случая прецаква народа но ти търсиш вината само в работодателя ти тоест господин измамника политик.Знам,че стана много сложно за теб но повече няма и да ти обеснявам излизам от факти а вие си останете с здраве.

    Коментиран от #94

  • 94 мммда

    2 3 Отговор

    До коментар #93 от "щом мислиш че мислиш":

    Ха ха ха ха ,ти си политика,който аз съм избрал ,и ти плащам заплата нареждаш на моя работодател да не ми плаща....ха ха ха сиреч казваш;- политика е лъжец и измамник..щом "силните на деня" нареждат на моя работодател да не ми плаща...освен измамници,какви могат да бъдат друго?
    Ееее,много плитко мозъче имаш...даже не можеш и да измислиш нещо логично да ме репликираш;)))))

    Коментиран от #117

  • 95 Неделко

    12 0 Отговор
    Напълно ясно в , че министъра е участвувал в играта на Божков , и е бил дълго време нещо като посредник на главния кукловод . За подобни разкрития се сезира прокуратура и съдебни органи незабавно
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Аве Адолф Хайлллл

    2 8 Отговор
    Та с какво казвате "ударил" комарджията по Горанов ... а ,сигурно с език по главичката ...

    Коментиран от #111

  • 98 Анонимен

    6 1 Отговор
    Дължими "данъци" са установени при проверка, назначена от ръководител на институция, който е земляк и състудент с В.Г.
  • 99 не го вдигай умрял пор

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Голям измамник":

    Изпразни ли се?
    Иди някъде, на по тайно място ,тук те гледат и ти се смея,т много нормални хора.
  • 100 Борис

    18 4 Отговор

    До коментар #38 от "гражданин":

    Какъв гражданин си ти?
    Нали като дойде ще го вкарат в пандиза без съд и присъда!
    Както му откраднаха музейните експонати!
    То дори след 9.09. 44 г. комунистите не са били толкова нагли!!!
  • 101 Че министъра е в играта е ясно,

    10 4 Отговор
    но няма ли кой да провери кой,поименно е внесъл този законопроект за хазарта в МС и после в парламента. Имаше един Гошо-Тъпото,който внезапно изчезна от полезрението на всички.
  • 102 Помнещ

    6 9 Отговор
    Не дължи стотинки, а милиони левове. Помним фалита на неговата Банка БТИБ. Завлечените строителни фирми, подизпълнители на неговата строяща последния лот на Тракия. Завлечената ОББ с милиони кредити и паднали ипотеки, заради изместена дата на несъстоятелност. Фабриката за убийства на бай Добри. Българино, спри да величаеш палача си!

    Коментиран от #112

  • 103 Видял

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "Симеон":

    Е като направиха нещо, нали видя какво става после.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Пилот

    5 7 Отговор

    До коментар #51 от "Коритаров":

    За пръв път имаме прокуратура, която върши нещо. За него е по-добре да ме се връща.

    Коментиран от #110

  • 106 Данъчен

    6 1 Отговор

    До коментар #63 от "Ананимен":

    И като откриха, какво стана?
  • 107 Чудещ се

    2 0 Отговор

    До коментар #72 от "Напред и нагоре":

    Кое семейство?
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Добър ден":

    А държавата ако опрости млн.и брои се за честен бизнесмен,така ли?А като ти удълбават с народни пари канал също ли?
  • 110 Само питам

    8 2 Отговор

    До коментар #105 от "Пилот":

    За Барселона нещо прави ли прокуратурата? За Горанов няма ли да се самосезира?А Гешефт,чакаме Кьовеши ли?

    Коментиран от #113

  • 111 Ха ха

    5 3 Отговор

    До коментар #97 от "Аве Адолф Хайлллл":

    Езика е герберски специалитет.
  • 112 факти

    4 4 Отговор

    До коментар #102 от "Помнещ":

    Те българчетата тайно се надяват да са като божков,тарикати не плащащи на народа нищо, а само грабещи го и в замяна на последните им пари хартиени билетчета.Как искаш България някога да прокопса,с такива мислители и с такива синове,еничари.Ти виж,че цялата вина я прехвърлят на политиците, а божков невинен като сълза.Той бил героя,който бил прецакал бойко,а на бойко му е все тая но не осъзнават,че прецаканите сме ние народа от схемите на божков и покровителите му.
  • 113 Отговарям

    5 3 Отговор

    До коментар #110 от "Само питам":

    Цветан Василев и Черепа само дни преди да ги подгонят също изглеждаха недосегаеми.

    Коментиран от #116

  • 114 Усмивката

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "Тъпа мутра":

    Умна мутра има ли.При все това ти не си от тях. Отварят фитнесите. Напомпай си умът. Това го можеш
  • 115 Ха ха

    8 1 Отговор

    До коментар #61 от "Тъпа мутра":

    За Боко сикаджията ли говориш или за шофьора на Мето Илиенски?
  • 116 Пак питам

    8 1 Отговор

    До коментар #113 от "Отговарям":

    Да очакваме на Боко призовка Гешев да му връчи,така ли?А дано,ама надали.
  • 117 е тва е

    3 7 Отговор

    До коментар #94 от "мммда":

    аа били му нареждали политиците,а божков миличкия не може да казва НЕ защото е добър човек и лесно се съгласява само и само да има парици,и да е на върха с цената да не плаща данъци.Защото ако им откаже от милярдер ще стане милионер с офшорките къде ги има, и горкия божков жив да го ожалиш.Пък на теб и другите ти саратници,за какво са ти данъци от милиардери ти и повечето Българи където защитавате божков си имате пари и живеете добре нали(Ирония)
  • 118 Ти......

    8 2 Отговор

    До коментар #53 от "Ти...":

    Че ако не се съгласи бизнеса му отива при Пеевски,а за него затвор за изнасилване на малолетния Владко Горанов.А тракийските ценности във вилата в Барселона.Анадънму?
  • 119 До Еужени

    9 1 Отговор

    До коментар #47 от "Евгени":

    Какви неплатени данъци сънуваш?Всичко което са гласували дупетатите и са му искали Черепа е платил.Анадънму?Сега за в бъдеще време са му казали :Още по толкова плащаш,иначе Пеевски ти взима бизнеса,а колекциите ние ще ги харижеме на Който си искаме.
  • 120 Уж си мъж

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "разочарован":

    а все чакаш някой друг да вади горещите картофи 🥔 от жаравата, абе тук много гърбави тролове сте изпълзели, като червеи сте, само сеирджии, а да видим накрая някой политик ще влезе ли в затвора или ще има още 30 г. Преход?!
  • 121 Не логичен

    4 0 Отговор

    До коментар #36 от "Логичен":

    Ами сигурно ако е трябвало да има наказателно постановление, някой нарочно не го е провел в действие защото е искал да гушне колкото може а не в държ. хазна
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Влад бай

    4 1 Отговор

    До коментар #55 от "Пласкай му":

    Абе, много неграмотници сте в тоя форум бе 🧢 каскети, някой не ви ли е казал, че не винаги се пише както се изговаря, или всичките там на село така си пишете с това трето отделение което сте изкарали с клизма, тръгнали да коментират неща като в селската кръчма, еееей много изпростя народа за тези 30 г. Псевдо демокрация!
  • 124 Остра мутра

    5 2 Отговор

    До коментар #61 от "Тъпа мутра":

    За коя мутра хортуваш, за вожда ти ли?!

    Коментиран от #126

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Тъпа мутра

    5 3 Отговор
    Черепа! За мен Бойко какъвто и да е бил и е върши работа! Тоя черепа е единствено мутра и то мислеща се за бог!
  • 128 Абв

    5 5 Отговор
    Такива "бизнесмени" като Божков трябваше много отдавна да търкат наровете, но нямаше кой да им се опълчи. Но слава на Бога нещата се променят. И на тоя иманяр и лъжец вярва ли някой.
  • 129 Хаджиментов

    3 6 Отговор
    Господинът да си дойде и да докаже правотата си в съда, щом мисли, че всичко е точно.
    Иначе - предлагам да дадем думата и на всички, които в момента са разследвани в България, за да ни обяснят, че са невинни и жертва на държавата. Така де, защо за едни да може, а за други не.
    То и в Софийския затвор всички са невинни и неправилно осъдени, ако ги питаш...
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Бай Шиле

    3 5 Отговор
    Божков събра парите на простолюдието и неграмотниците , после си би камшиците и дори няма намерение да изплаща печалби ! А тука некви тролчета (едни и същи разбира се ) се опитват да го изкарат светец! За този светец се говори , че е поръчал убийството на съпруга на Весела Лечева. Ясно е , че на хранилка при него се били доста комундета от сегашните ''социалисти'' .... Та Руменчо Радев за това е раздавал награди и е позирал до Лилана .... Гъди гиди по камбанките на Божков !!!
  • 132 Чук и Гек

    3 1 Отговор
    Горанов, ако мисли, че е прав, да подаде оставка, за да не попречи на разследването като финансист на Греб и да защити правата и правотата си в съда! Нали така! Обратното е, все едно Васил Божков да стане министър на финансите и Гешев да го търси да го обвинява! То ако ставаше така, вече щяхте да сте без Премиера! Нали бе, господин Гешеф!

    Коментиран от #133

  • 133 Хаджиментов

    2 1 Отговор

    До коментар #132 от "Чук и Гек":

    Сложих ти минусче, заради неадекватния коментар. Съдебната власт е независима от изпълнителната, така че В. Горанов няма как да влияе на разследването от поста си на министър.
    Отделен е въпросът, че играта е много по-голяма и Горанов е малка пионка в нея.
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Нова книга":

    Словоред и грамотност, но по ГОЛЯМА от Вашата !
  • 136 Балъка BG

    1 0 Отговор
    Шахматната игра с мутри и доносници превзели държавата преминава в БЛИЦ турнир. Следва Лукойл , кой ли е следващия ход?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове