13 383 136

Божков удари по Горанов: Аз и дружествата ми не дължим нито стотинка неизплатени данъци и такси

Законът за хазарта е предвидил правото ДКХ да глоби всеки, който не си е внасял таксите

Божков удари по Горанов: Аз и дружествата ми не дължим нито стотинка неизплатени данъци и такси
Снимка: БГНЕС

Аз в лично качество, и дружествата, в които съм акционер, не дължим нито стотинка неизплатени данъци и такси на държавната хазна. Над 500 млн. лева са платените, обаче.
Това написа в профила си във "Фейсбук" Васил Божков. Постът на бившия хазартен бос идва часове, след като финансовия министър Владислав Горанов отказа да отговори на въпросите на журналисти какво е обяснението му за разпространените днес чатове от хазартния бос, но повтори думите си, че бизнесмена дължи данъци на държавата.

Ето какво написа Васил Божков:

Във връзка със засиления медиен интерес, породен от разпространените днес внушения от страна на Влади Горанов, обръщам внимание на следното:

1. На първо място някой не прави разлика между "ДАНЪЦИ" и "ТАКСИ". Само хора с много ниска правна и/или финансова култура не могат да различат двете понятия. Хазартната дейност не се облага с данък и затова данъците нямат нищо общо! През цялото време става дума за ТАКСИ. Таксите се определят от съответния административен орган - в случая от Държавната комисия по хазарта (ДКХ). Таксите (за разлика от данъците!) са с ВЪЗМЕЗДЕН характер и се плащат СРЕЩУ предоставяне на определени услуги от самата ДКХ. И това е недвусмислено посочено в закона. В тази връзка, който говори за хипотетични неплатени стотици милиони ДАНЪЦИ е или неграмотен, или злонамерен, или и двете. Логично възниква и въпросът, ако не са плащани такси, защо ДКХ е предоставяла пет години услуга, за която не е ПЛАЩАНО?

2. Законът за хазарта е предвидил правото ДКХ да глоби всеки, който не си е внасял таксите. Срокът за това е ШЕСТ МЕСЕЦА от подаването на предвидената в закона ЕЖЕМЕСЕЧНА ДЕКЛАРАЦИЯ. Справка - чл. 34, ал. 2, предложение първо от ЗАНН „НЕ СЕ ОБРАЗУВА административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на шест месеца от откриване на нарушителя“. Никой няма право да търси неплатените такси, за повече от 6 месеца назад. И още нещо - как така не можеш да откриеш НАРУШИТЕЛЯ, като по закон той подава ЕЖЕМЕСЕЧНИ ДЕКЛАРАЦИИ?

3. ДКХ е органът, който е длъжен не само да установи дали таксите са внесени, но и дали са внесени правилно и в точния размер. В случая ДКХ изрично и многократно (повече от ШЕЙСЕТ пъти!) е утвърждавала внесените такси, като включително това е установявано и от извършвани от ДКХ многократни РЕВИЗИИ. Във всеки един отчет има ОБОСНОВКА защо се внасят тези такси и кое тълкувание на закона се използва. ШЕЙСЕТ на брой. От трима различни председатели на ДКХ. Но един и същи министър на финансите.

4. Всеки може да провери, че през годините, както утвърждаваните от министъра на финансите БЮДЖЕТИ на ДКХ, така и приеманите пак от министъра на финансите ОТЧЕТИ за тяхното изпълнение, са изготвени и одобрени именно на базата на размера на заплащаните от нас такси.
Обръщам внимание, че тези бюджети и докладите за тяхното изпълнение са НЕРАЗДЕЛНА ЧАСТ ОТ РЕПУБЛИКАНСКИЯ БЮДЖЕТ и са приемани и от Народното събрание.

В заключение, но всъщност най-важното - аз в лично качество, и дружествата, в които съм акционер, не дължим нито стотинка неизплатени данъци и такси на държавната хазна. Над 500 млн. лева са платените, обаче.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 89 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Извинявай

  40 171 Отговор
  Верно ли бе шмекер

  Коментиран от #20, #58

 • 2 Добър ден

  51 169 Отговор
  То така се правят милярди, без да плащаш данъци, като Божков много ясно.

  Коментиран от #14, #88, #109

 • 3 Адвоката

  243 32 Отговор
  Така е, прав е бизнесмена Васил Божков!

  Коментиран от #40

 • 4 Бравооо

  269 33 Отговор
  Мачкай Васе ! Не искаме вече оставки, искаме народен съд!!

  Коментиран от #7, #55

 • 5 Голям измамник

  53 164 Отговор
  Ами върни се тук и си докажи приказките за малки деца. Васко , помниш ли бай Добри и баретите от фабриката за убийства? Оказаха се личната ти охрана. Още тогава трябваше да си в затвора. Ако бяха годините преди 1989 г. ДС щеше и в ОАЕ да те достигне. Радвай се ,че не си руски олигарх нарочен за разстрел от Путин!

  Коментиран от #16, #24, #99

 • 6 Този коментар е премахнат от модератор


 • 7 Я пак

  44 131 Отговор

  До коментар #4 от "Бравооо":

  Васето вместо да ни плаща десетки милиони данъци, за да има какво да ядеш, васето се доказа, че подкупва, че шмекерува, че печели на гърба на народа. Такива васковци в България с лопата да ги ринеш, а вие ги уважавате и издигате. Имате толерантност, към престъпници е за тва България не 32 ами 320години няма да прокопса.

  Коментиран от #19, #77, #84, #130

 • 8 Истината

  155 6 Отговор
  Умните като ВБ живеят и печелят благодарение на алчните, простите и некадърните. У нас има още "примерни", дето наистина нищо не дължат, но се изпотрепаха от дарения по повод "короната"

  Коментиран от #37

 • 9 Виби

  118 11 Отговор
  Въх отивам в Барцелона
 • 10 Шопо

  181 11 Отговор
  Щом мълчи Горанов е виновен
 • 11 инересно

  196 9 Отговор
  Защо още Горанов в министър !!

  Коментиран от #28, #32

 • 12 ZZorro

  186 11 Отговор
  Това са нокдауни,предстои тежък нокаут .
 • 13 тути

  123 8 Отговор
  Некой смс с мисирчо барцалонски

  Коментиран от #29

 • 14 мммда

  73 5 Отговор

  До коментар #2 от "Добър ден":

  Като без да плащаш наеми;) се правят милЯрди;))))

  Коментиран от #33

 • 15 Тъпа мутра

  27 130 Отговор
  Ами редно е да се прибереш и да го докажеш измислен герой! Цяла държава с теб ще се занимава

  Коментиран от #51, #114

 • 16 Симеон

  120 3 Отговор

  До коментар #5 от "Голям измамник":

  А без да се облажат политиците от него няма как да стане. Те си ги създават такива, възползвайки се от тях и после им заграбват спечеленото. Няма как да ме убедиш, аз че не съм платил 80лева данъци, от НАП моменталически ми ги удържат, та василчо божков с неговите милиони, тук говорим за много сериозен гръб.

  Коментиран от #103

 • 17 оня

  13 35 Отговор
  Е оня от фбета като го чета как пише и как скача май е по-окумуш...
 • 18 Благой от Софстрой

  106 6 Отговор
  Ако трябва да избирам между БарЦИлона и Дубай ,избирам Дубай.
 • 19 ахааа

  73 4 Отговор

  До коментар #7 от "Я пак":

  А кой подкупва Васето? Чистачката в Министерски съвет ли? И тя защо взе парите ,ами не го даде на прокурор за подкуп?М?
 • 20 Нова книга

  10 19 Отговор

  До коментар #1 от "Извинявай":

  Изказвам дълбокото си уважение и моета съболезнования към близките на починалите в резултат на ковид и мисля че със това приключвам коментира на тази на това нещо. Какъв словоред каква грамотност

  Коментиран от #135

 • 21 Този коментар е премахнат от модератор

 • 22 Този коментар е премахнат от модератор

 • 23 Петров

  149 9 Отговор
  Въпреки,че е човек с тъмно минало няма как да не му призная,голям играч е и има топки да се изправи с/у цяла държава.Не съм специалист по право,но той разказа играта на всички по правов начин в случая.С техните камъни по техните глави.Не виждам,човек,който има нюх за бизнес да не се възползва от слабите закони и малоумието на законодателите,които са ги приели.Това показва безсилието на нашия Парламент.Но както се казва,всеки заслужава съдбата си.те създадоха законът на джунглата и сега ще берат плодовете му!

  Коментиран от #27

 • 24 Естествено

  14 84 Отговор

  До коментар #5 от "Голям измамник":

  България, ако е държава на място много бързо ще го пусне чрез Интерпол и ще го довкекат, бързо бързо, за ушите. Или бойко нали се има с меркел. Меркелица да удари едно рамо и камиларите ще го пуснат, както френската първа дама, веднага нареди на Кадафи да пусне българските медици от Либия.

  Коментиран от #70

 • 25 1111

  109 7 Отговор
  Прокуратурата спи ли ,сега трябва светкавичен арест на министъра
 • 26 разочарован

  14 49 Отговор
  абе божков, тука глутницата гладна за разкрития, надяват се да събаряш хунти и да вкарваш мутри в затвора, седнал си лекции да ни изнасяш, май само за з.... си мислиш!!!!!

  Коментиран от #120

 • 27 гост

  21 90 Отговор

  До коментар #23 от "Петров":

  Какъв играч е Божков? Мошеник ,от най висок калибър!Като е играч да се върне и да докаже тезата си.От Дубай е много лесно.

  Коментиран от #30

 • 28 Този коментар е премахнат от модератор

 • 29 Руслан

  44 3 Отговор

  До коментар #13 от "тути":

  Е това ми е интересно и на мен . Кога ли ще се появи и такъв смс и какво ще е обяснението
 • 30 Петров

  99 7 Отговор

  До коментар #27 от "гост":

  Няма как да се върне,когато е доказано,че в България няма правосъдие,а само правораздаване според властимащите .Точно защото казвам,че е играч,защото знае къде,кога и как да го изиграе
 • 31 Истината

  39 22 Отговор
  Никой не е ударил Божков, удар в празно пространство е, просто на вас ви се иска да е така.

  Коментиран от #65

 • 32 Този коментар е премахнат от модератор

 • 33 Стефан

  42 18 Отговор

  До коментар #14 от "мммда":

  Ами разбирам, че повечето българи оправдават по малкото зло божков за сметка на по голямото зло политиците.За мен и двете страни са виновни. Значи сега се убедих, че тва си ви е в народопсихологията. И бъдеще, за нормалните Българи, къде ненавиждат всякакъв род престъпления, за нас в България няма.Е за това ще емигрирам, като милионите, къде 30г вече не искат и да се връщат. Разбираемо защо.

  Коментиран от #46, #62, #134

 • 34 Този коментар е премахнат от модератор

 • 35 ха ха ха ха ха

  60 5 Отговор
  Ха ха ха ,Горанчо на вълците....
 • 36 Логичен

  87 5 Отговор
  Това, което е написано много силно аргументирано, логично и аргументирано. От друга страна щом са установени невнесени такси и се знаят колко са, защо още няма издадено наказателно постановление спрямо фирмите на Божков. Той така дори и да иска да плати не може да го направи.

  Коментиран от #121

 • 37 Ееееее

  15 12 Отговор

  До коментар #8 от "Истината":

  Повярвай ми всичките, ако сме като Васил Божков и помагачите му политици на гражданите в България ще им стане много, ама много тегаво.
 • 38 гражданин

  17 68 Отговор
  Мъж тарикат не плаче като вдовица.Имаш документи,имаш адвокати, имаш куп откраднати пари вземай самолета и си ела да разпилееш правителството.Недей да плачеш ,че живееш под наем.Върни се в любимата си държава ,осъди ги всичките и си гледай кефа с държанките.Да ама не-нямаш топки да се докажеш.От Дубай всеки може.Като не си длъжник защо се скри като мишка.

  Коментиран от #63, #100

 • 39 Този коментар е премахнат от модератор

 • 40 Това е истината чети

  23 51 Отговор

  До коментар #3 от "Адвоката":

  За кво е прав бе шушляк, че е купил цялата ДКХ, че рекетира, поръчва и дерибейства от 30-тина години🤔 я кажи как се правят такива пари без да имаш завод и да пройзвеждаш нещо , че не мога да разбера😉 Божков е един паразит и паразитира върху всички Българи, от наще пари той реално е милиярдер, защото като не плаща такси и данъци ощетява нас гражданите, но твоята куха кратуна не може да го осъзнае за съжаление😂

  Коментиран от #64, #122

 • 41 Васил

  80 10 Отговор
  Божков върти на малкият си пръст цялата държава и се присмива най вече на селянина от Банкя.
 • 42 Asdfg

  52 7 Отговор
  Гешев, спиш ли?
 • 43 Малко Театро

  44 6 Отговор
  Първо Борисов го обвини чрез една папка в много сериозни престъпления. А след три дни чак се впуснаха да го арестуват. И божков се усети и на самолетчето. Защо след три дни бе вие в полицията некви охлюви ли сте кви сте?
 • 44 262

  13 51 Отговор
  Ако всичко му е наред тогава защо избяга в Дубай?Мустака и той невинен ама стои в сръбско.

  Коментиран от #48

 • 45 Това

  21 6 Отговор
  е от ясно по - ясно ! Оня с бретончето ни може да пише , ни да смята , ни да мисли ! Иначе нямаше и да се хване на хорото ! Конфискация и безродника към затвора !
 • 46 мммда

  79 5 Отговор

  До коментар #33 от "Стефан":

  За мен Божков ,Домусчиев и пр. изобщо не са зло. Те са това,което управляващите са направили от тях. Пример от близките дни;- Кой е виновен според теб да се налеят 30 милиона от държавната хазна в частната Нова телевизия на Домусчиев? Че същата телевизия се била борила с ковид-19. За мен лично ,няма вина Домусчиев. За мен лично,и Божков няма вина за наложените такси за хазарта от правителството. Защо правителството е наложило такива такси на хазарта? Защо правителството сега сваля ДДС-то на развлекателните заведения,но на лекарствата и хляба не? Кой е виновен? Ресторантьорите ли? Не,разбира се!Защо правителството отдава плажната ивица на Българското Черноморие на частници? Кой е виновен? Защо в Гърция плажните ивици са свободни? И не ми се пише повече...

  Коментиран от #53, #71

 • 47 Евгени

  14 17 Отговор
  В Америка за неплатени данъци сериозен затвор. И са прави американците, защото кое е по добре да всеки да си плаща данъка и да има, за всички или в офшорни сметки само за един човек. И той да щрака с пръсти, а другите да броят стотинките.

  Коментиран от #119

 • 48 ха ха ха ха ха

  42 5 Отговор

  До коментар #44 от "262":

  Когато мафията те подгони за да ти затвори устата,и ти ще бягаш.Защото за сега все още не е измислен способ за заличаване на паметта . Все още си остава оловото. Та,бяга от оловото на мафията.Сега схвана ли? ако не си,значи си тежък случай.
 • 49 JEFF

  50 4 Отговор
  А, бе , те си играят на въздушен телефон, а ние коментираме. Големи сме балъци. Един куп агенции за борба с престъпността има, а се всеки престъпник се обяснява чрез интернет. Закривайте агенциите, няма полза от тях. Между другото , Божков ли прати фурмите ? Ако е така , браво.
 • 50 Този коментар е премахнат от модератор

 • 51 Коритаров

  58 6 Отговор

  До коментар #15 от "Тъпа мутра":

  При такава прокуратура по добре да не се връща.

  Коментиран от #61, #105

 • 52 оня

  58 4 Отговор
  Владко май затъна до кръста в нужника.
 • 53 Ти...

  18 36 Отговор

  До коментар #46 от "мммда":

  Значи божков и божковци са се съгласили договорили са се с политиците да не плаща данъци да бърка в кацата с меда и да ощетява цял един народ от средства но не бил виновен. Е такива предатели, и слагачи, като българите няма никъде. Не случайно Капитан Петко Войвода го убиват такива като вас предатели, който им е все едно, за общото благо а гледат те да се нагушкат.

  Коментиран от #60, #118

 • 54 Луд с картечница

  55 5 Отговор
  Прав е. Абсолютно. Да се съди Горанов, а не оставка
 • 55 Пласкай му

  6 17 Отговор

  До коментар #4 от "Бравооо":

  Пляскай му със задните бузи и плащай на държавата един куп данъци и такси защото обичаш да пляскаш на тези които богатеят на гърба на работищите.Зимата ще пляскаш пак за да се стоплиш,защото идва гладна и студена зима,а той ще е на топло и луксозно място в Дубай да си харчи и парите.

  Коментиран от #123

 • 56 няма пари в хазната щото крадете

  34 3 Отговор
  За да не "вижда" Владко колко е откраднал, и колко е отчел нагоре на крадеца с магнолията???
 • 57 Този коментар е премахнат от модератор

 • 58 Този коментар е премахнат от модератор

 • 59 Този коментар е премахнат от модератор

 • 60 мммда

  49 1 Отговор

  До коментар #53 от "Ти...":

  Абе ти чуваш ли си? Кой е виновен в случая? И Домусчиев или който и да е,Божков,Златев...могат да си се договарят колкото си искат с управляващите,но защо управляващите се съгласяват? М?Защо влизат в предложените им схеми от олигарсите? Отговори ми ? Защото олигарсите са им много симпатични ли? Защо правителството наля 30 милиона сега в Нова,че се борила с конвди19, а пратиха българите останали в неплатен да теглят кредити?М? Домусчиев ли е виновен? За мен не е виновен Домусчиев. Щом управляващите са толкова лесни,да ги корумпират,значи мястото им не е в управлението на държавата.Които и да са те.

  Коментиран от #81

 • 61 Тъпа мутра

  12 20 Отговор

  До коментар #51 от "Коритаров":

  В Филипини Родриго Дутерте в първия месец от управлението си елиминира всички мафиоти! Наркотрафиканти!... Има и такива страни в които тази мутра щеше да е пътник!

  Коментиран от #115, #124

 • 62 8826

  22 4 Отговор

  До коментар #33 от "Стефан":

  Ти с кое мислиш не ми е ясно?Как се печелят толкова пари и мислиш ли,че той няма нищо купено в Дубай,офшорка и сметка в Швейцария?И всичко това е станало с честен труд без помощ от политици?Я кой е вписал някой изменения за да го улесни в измамите-2013 г.?
 • 63 Ананимен

  38 3 Отговор

  До коментар #38 от "гражданин":

  Ти вярваш ли си. Не ти ли е ясно, че в момента, в който стъпи в България е ликвидиран. Какво правосъдие, какви пет лв. Той ти казва, че пет години всеки месец подава декларация и никой нищо нередно не е открил.

  Коментиран от #106, #125

 • 64 Ананимен

  20 3 Отговор

  До коментар #40 от "Това е истината чети":

  Знаеш ли как се правят такива пари- с акъл.
 • 65 Първата истина

  24 2 Отговор

  До коментар #31 от "Истината":

  Само от любопитство– защо пишеш с моя ник? По същество– Васето е рожба на алчните управници и сега да си берат гайлето. Намерил пазарна ниша–заел я, защото знае как се правят пари, докато глупаците се фукат по медиите.
 • 66 898

  21 1 Отговор
  Сега Горанов ,закона като каже ,че си крокодил значи си крокодил!
 • 67 така е

  30 3 Отговор
  Измененията за закона за хазарта го приеха Герб.Вчера бяха публикувани. Предложението е на Менда и същото е прието.
 • 68 ТОЧКАТА

  13 1 Отговор
  ..и двете ,дядо попе,и двете..хем неграмотен/запетайка такава/ хем злооооунамерен....Ма то тъй НАМЕРИЛ!!!!!Пък и ЦРУто май не го споменава в докладите си!????ха...как така бе.....
 • 69 Уаууу

  28 1 Отговор
  Много се тиражира,че ВБ разполага с компромати за хора от власта.,ако е така дано това с смс ите да не е само закачка като за начало...
 • 70 Е, ама ти не знаеш

  7 1 Отговор

  До коментар #24 от "Естествено":

  какво са правили френската първа дама / скоро след това вече беше бивша.../ и Кадафи, пък Меркел ... на тая възраст ... хм ...
 • 71 ТОЧКАТА

  22 3 Отговор

  До коментар #46 от "мммда":

  уффф,защото гръцкият капитализъм НЕ е наложен от Америка ,както е при нас!!!!!!!В Атина НЯМА вашингтонски бизнес,а тук преди малко платииме 2 милиарда за картинки на самолети....ВЕДНАГА!!!!!!!Та затуй плажните ивици в ГЪРЦИЯ СА ГРЪЦКИ!!!!!

  Коментиран от #75

 • 72 Напред и нагоре

  26 9 Отговор
  ГОСПОДИН БОЖКОВ. НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ ,МНОГО СИЛИ НА ВАС И СЕМЕЙСТВОТО В БЪЛГАРИЯ, КОИТО МИЛЕЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ.

  Коментиран от #107

 • 73 ТОЧКАТА

  20 1 Отговор
  Шах,шах,шах с пешката,удар с топа/шаш,блокаж на черните и МАТ!!!!!!Бооооже каква ОБРАЗОВАТЕЛНА СИСТЕМА СМЕ!!!!имали......
 • 74 Дедовия

  38 4 Отговор
  Целия този случай намирисва здраво защото: 1.Вината се доказва в съда а не от прокурора по весници и телевизии! 2.Лично имущество се конфускува след решение на съда а не на прокурора! Не знам дали Черепа е виновен но е ясно че ще осъди България за много пари!!!! И всичко това заради некомпетентни простаци които са навласт от 75 години!
 • 75 Дедовия

  5 20 Отговор

  До коментар #71 от "ТОЧКАТА":

  Защото в България е Руско-Съветски бизнес бе Точка!(ако не си понимал де)

  Коментиран от #80

 • 76 гражданин

  4 29 Отговор
  До#63 Смешно е за такива твърдения.Нали целия свят ще гръмне точно в този момент да бъде унищожен.Защо мислиш,че ако искат чадъра не може да го застигне в Дубай.Ако си чист заповядай и ги направи на пух и прах,а не да си играеш на телефон.Носиш доказателствата ,удряш ги на масата и продължаваш да си гледаш кефа ако ти стиска.Комарджите при удар продължават и или печелят или губят.Страхливците бягат.
 • 77 Този коментар е премахнат от модератор

 • 78 Този коментар е премахнат от модератор

 • 79 ТОЧКАТА

  24 1 Отговор
  някои вдигнаха кръвното , температура...хм коронка ли ги гепи та пазят карантина?????
 • 80 аууу

  14 1 Отговор

  До коментар #75 от "Дедовия":

  И тия руснаци много скъпи рисунки ни продадоха бре?цели 2 милиарда....

  Коментиран от #82

 • 81 даамм я

  5 13 Отговор

  До коментар #60 от "мммда":

  А божков ако е стока и милее за вас няма да се съгласи с политиците да играе партия.

  Коментиран от #86

 • 82 Дедовия

  8 6 Отговор

  До коментар #80 от "аууу":

  Много повече са от два милиарда ама трябва нещо в тиквата на раменете ти за да го разбереш и да не си само точка де!

  Коментиран от #83

 • 83 аууу

  24 3 Отговор

  До коментар #82 от "Дедовия":

  Е,да де,знам.И златото ни изнасят от златните находища.И нашия ток от нашите централи ни продават на тройни цени.Плащаме и студен резерв...абе много са..Ама не ми се пише..

  Коментиран от #87

 • 84 иван

  14 4 Отговор

  До коментар #7 от "Я пак":

  Май живееш в някаква утопия.Махни розовите очила. Ние сме били бедни, защото тоя не плащаш данъци. А можеш ли да ми посочиш поне един богат човек в света който плаща цялостно? За Самсунг, Ейпъл, Бош, Нестле какво ще кажеш? Наистина ли вярваш че дори и да плаща всички данъци ние ще "имаме какво да ядем", или някой от палячовците които избираме да управляват няма да ги "усвоят". И другата глупост "толерантност към престъпници "- Можеш ли да посочиш един единствен богат човек в света, чиито първи милиони не са плод на някаква нелегална дейност? Та едни от най- богатите американски фамилии си кръщават яхтите Корсар в знак на почит към прапрадядото който е бил пират. България е в началото на натрупването и преобразуването на капитали. След 2,3 поколения ще имаме богата държава и народ. Всяка сегашна богата държава и народ е минал по този път. Колкото и да ти се иска, ние няма да доживеем да бъдем богати.Внуците ще са. И това не е защото някой краде или не плаща данъци, а защото това е естествения развой на нещата. Всяка държава е минала по този път (Германия, Белгия, Швеция, Швейцария...)

  Коментиран от #92

 • 85 Мим

  21 1 Отговор
  Работата става доста напечена,но да видим дали ще се окаже опечена или недопечена Най голямото шоу предстои.поживьом по увидим...
 • 86 мммда

  23 3 Отговор

  До коментар #81 от "даамм я":

  Ама к"во ме интересува мен Божков,Домусчиев и пр? Българите не са избрали тях да управляват.А са избрали политиците,да управляват и да работят за интереса на народа. А се вижда,че не работят за интереса на народа,който ги е избрал и ,който плаща данъци от чиито данъци са техните заплати,ами гледат интереса на такива като Домусчиев и Божков. Е? Кой е виновен? Домусчиев ,че яде баницата ли? Или управляващите ,че му я дават?

  Коментиран от #93

 • 87 факти

  6 15 Отговор

  До коментар #83 от "аууу":

  първо това злато е 14 карата и е много по евтино.второ рудата я изнасят в африка защото я промиват с арсен трето мините дават работа и препитание на хиляди Българи четвърто златото се добижа много трудно на голяма дълбочина и само американци имат средствата за поддръжка на машините и самата технология иначе златото ти ще си седи там завинаги.А за цената на тока ти знаеш ли колко струват въглищата и как се добижат все по трудно.БСП ако не бяха загробили джа милярда лева за един гьол вместо начало на централа ама...

  Коментиран от #90

 • 88 Да бе

  17 1 Отговор

  До коментар #2 от "Добър ден":

  Да бе, само дето, трябва, някой да му е позволявал, а всички знаем, кой е ТОЙ.
 • 89 Този коментар е премахнат от модератор

 • 90 аууу

  10 0 Отговор

  До коментар #87 от "факти":

  Човек ,който пише "милЯрда" ,няма какво да коментирам и останалото. То е толкова вярно,колкото е вярно и "милЯрда"! Ти не можеш да пишеш,но се напъваш тук да коментираш неща,от които си нямаш и понятие! Че изнесеното злато от България се равнява по стойност на външният ни дълг...
 • 91 Лунно цвете

  20 1 Отговор
  И това ако не е гъзобрък, здраве му кажи. И не е само в хазарта. На някоя фирма измервали ли са шума, който тя излъчва . Пладнешки грабеж , шум, заземени контакти, опасни отпадъци, депониране на буклук, чисти плажове, ПИТЕЙНА вода ? всичко е бате батак . Герберски батак
 • 92 браво че се примиряваш

  6 2 Отговор

  До коментар #84 от "иван":

  Е именно де нали приравнявам божков престъпника към богатите по-света престъпници,за кво ми умнееш и аз не знам.Значи оправдаваш факта,че бай ти васил е по добре да не плаща милио лева данък а милиончето да го вземат от мен и теб и от още хиляди под формата на нови изисквания,за автомобилите примерно по скъпа винетка или ново изискване.А колкото до това дали стигат или не стигат данъците до нас има си данъчни декларации и от НАП ако са си на място,ще питат всеки от къде са му доходите,ако ли не докаже аре конфискация.Както е в Германия, и редица други държави,аз се възмущавам от тоя модел с офшорките ти го приемаш нормално и ми се правиш на синоптик какво щяло евентуално някога може би, през некви си фантазии щяло да бъде.Аре излизам от тук,че ми писна от овчедушие.
 • 93 щом мислиш че мислиш

  6 2 Отговор

  До коментар #86 от "мммда":

  добре става ли така аз в случая ще съм ти работодателя тоест политика който се е разбрал с бригадира ти в случая божков да не ти дава никакви пари в случая данъци и пригадира ти божков е приел, защото много те обича и държи на теб в случая прецаква народа но ти търсиш вината само в работодателя ти тоест господин измамника политик.Знам,че стана много сложно за теб но повече няма и да ти обеснявам излизам от факти а вие си останете с здраве.

  Коментиран от #94

 • 94 мммда

  2 3 Отговор

  До коментар #93 от "щом мислиш че мислиш":

  Ха ха ха ха ,ти си политика,който аз съм избрал ,и ти плащам заплата нареждаш на моя работодател да не ми плаща....ха ха ха сиреч казваш;- политика е лъжец и измамник..щом "силните на деня" нареждат на моя работодател да не ми плаща...освен измамници,какви могат да бъдат друго? Ееее,много плитко мозъче имаш...даже не можеш и да измислиш нещо логично да ме репликираш;)))))

  Коментиран от #117

 • 95 Неделко

  12 0 Отговор
  Напълно ясно в , че министъра е участвувал в играта на Божков , и е бил дълго време нещо като посредник на главния кукловод . За подобни разкрития се сезира прокуратура и съдебни органи незабавно
 • 96 Този коментар е премахнат от модератор

 • 97 Аве Адолф Хайлллл

  2 8 Отговор
  Та с какво казвате "ударил" комарджията по Горанов ... а ,сигурно с език по главичката ...

  Коментиран от #111

 • 98 Анонимен

  6 1 Отговор
  Дължими "данъци" са установени при проверка, назначена от ръководител на институция, който е земляк и състудент с В.Г.
 • 99 не го вдигай умрял пор

  4 0 Отговор

  До коментар #5 от "Голям измамник":

  Изпразни ли се? Иди някъде, на по тайно място ,тук те гледат и ти се смея,т много нормални хора.
 • 100 Борис

  18 4 Отговор

  До коментар #38 от "гражданин":

  Какъв гражданин си ти? Нали като дойде ще го вкарат в пандиза без съд и присъда! Както му откраднаха музейните експонати! То дори след 9.09. 44 г. комунистите не са били толкова нагли!!!
 • 101 Че министъра е в играта е ясно,

  10 4 Отговор
  но няма ли кой да провери кой,поименно е внесъл този законопроект за хазарта в МС и после в парламента. Имаше един Гошо-Тъпото,който внезапно изчезна от полезрението на всички.
 • 102 Помнещ

  6 9 Отговор
  Не дължи стотинки, а милиони левове. Помним фалита на неговата Банка БТИБ. Завлечените строителни фирми, подизпълнители на неговата строяща последния лот на Тракия. Завлечената ОББ с милиони кредити и паднали ипотеки, заради изместена дата на несъстоятелност. Фабриката за убийства на бай Добри. Българино, спри да величаеш палача си!

  Коментиран от #112

 • 103 Видял

  4 1 Отговор

  До коментар #16 от "Симеон":

  Е като направиха нещо, нали видя какво става после.
 • 104 Този коментар е премахнат от модератор

 • 105 Пилот

  5 7 Отговор

  До коментар #51 от "Коритаров":

  За пръв път имаме прокуратура, която върши нещо. За него е по-добре да ме се връща.

  Коментиран от #110

 • 106 Данъчен

  6 1 Отговор

  До коментар #63 от "Ананимен":

  И като откриха, какво стана?
 • 107 Чудещ се

  2 0 Отговор

  До коментар #72 от "Напред и нагоре":

  Кое семейство?
 • 108 Този коментар е премахнат от модератор

 • 109 Ха ха

  3 0 Отговор

  До коментар #2 от "Добър ден":

  А държавата ако опрости млн.и брои се за честен бизнесмен,така ли?А като ти удълбават с народни пари канал също ли?
 • 110 Само питам

  8 2 Отговор

  До коментар #105 от "Пилот":

  За Барселона нещо прави ли прокуратурата? За Горанов няма ли да се самосезира?А Гешефт,чакаме Кьовеши ли?

  Коментиран от #113

 • 111 Ха ха

  5 3 Отговор

  До коментар #97 от "Аве Адолф Хайлллл":

  Езика е герберски специалитет.
 • 112 факти

  4 4 Отговор

  До коментар #102 от "Помнещ":

  Те българчетата тайно се надяват да са като божков,тарикати не плащащи на народа нищо, а само грабещи го и в замяна на последните им пари хартиени билетчета.Как искаш България някога да прокопса,с такива мислители и с такива синове,еничари.Ти виж,че цялата вина я прехвърлят на политиците, а божков невинен като сълза.Той бил героя,който бил прецакал бойко,а на бойко му е все тая но не осъзнават,че прецаканите сме ние народа от схемите на божков и покровителите му.
 • 113 Отговарям

  5 3 Отговор

  До коментар #110 от "Само питам":

  Цветан Василев и Черепа само дни преди да ги подгонят също изглеждаха недосегаеми.

  Коментиран от #116

 • 114 Усмивката

  5 0 Отговор

  До коментар #15 от "Тъпа мутра":

  Умна мутра има ли.При все това ти не си от тях. Отварят фитнесите. Напомпай си умът. Това го можеш
 • 115 Ха ха

  8 1 Отговор

  До коментар #61 от "Тъпа мутра":

  За Боко сикаджията ли говориш или за шофьора на Мето Илиенски?
 • 116 Пак питам

  8 1 Отговор

  До коментар #113 от "Отговарям":

  Да очакваме на Боко призовка Гешев да му връчи,така ли?А дано,ама надали.
 • 117 е тва е

  3 7 Отговор

  До коментар #94 от "мммда":

  аа били му нареждали политиците,а божков миличкия не може да казва НЕ защото е добър човек и лесно се съгласява само и само да има парици,и да е на върха с цената да не плаща данъци.Защото ако им откаже от милярдер ще стане милионер с офшорките къде ги има, и горкия божков жив да го ожалиш.Пък на теб и другите ти саратници,за какво са ти данъци от милиардери ти и повечето Българи където защитавате божков си имате пари и живеете добре нали(Ирония)
 • 118 Ти......

  8 2 Отговор

  До коментар #53 от "Ти...":

  Че ако не се съгласи бизнеса му отива при Пеевски,а за него затвор за изнасилване на малолетния Владко Горанов.А тракийските ценности във вилата в Барселона.Анадънму?
 • 119 До Еужени

  9 1 Отговор

  До коментар #47 от "Евгени":

  Какви неплатени данъци сънуваш?Всичко което са гласували дупетатите и са му искали Черепа е платил.Анадънму?Сега за в бъдеще време са му казали :Още по толкова плащаш,иначе Пеевски ти взима бизнеса,а колекциите ние ще ги харижеме на Който си искаме.
 • 120 Уж си мъж

  4 0 Отговор

  До коментар #26 от "разочарован":

  а все чакаш някой друг да вади горещите картофи 🥔 от жаравата, абе тук много гърбави тролове сте изпълзели, като червеи сте, само сеирджии, а да видим накрая някой политик ще влезе ли в затвора или ще има още 30 г. Преход?!
 • 121 Не логичен

  4 0 Отговор

  До коментар #36 от "Логичен":

  Ами сигурно ако е трябвало да има наказателно постановление, някой нарочно не го е провел в действие защото е искал да гушне колкото може а не в държ. хазна
 • 122 Този коментар е премахнат от модератор

 • 123 Влад бай

  4 1 Отговор

  До коментар #55 от "Пласкай му":

  Абе, много неграмотници сте в тоя форум бе 🧢 каскети, някой не ви ли е казал, че не винаги се пише както се изговаря, или всичките там на село така си пишете с това трето отделение което сте изкарали с клизма, тръгнали да коментират неща като в селската кръчма, еееей много изпростя народа за тези 30 г. Псевдо демокрация!
 • 124 Остра мутра

  5 2 Отговор

  До коментар #61 от "Тъпа мутра":

  За коя мутра хортуваш, за вожда ти ли?!

  Коментиран от #126

 • 125 Този коментар е премахнат от модератор

 • 126 Този коментар е премахнат от модератор

 • 127 Тъпа мутра

  5 3 Отговор
  Черепа! За мен Бойко какъвто и да е бил и е върши работа! Тоя черепа е единствено мутра и то мислеща се за бог!
 • 128 Абв

  5 5 Отговор
  Такива "бизнесмени" като Божков трябваше много отдавна да търкат наровете, но нямаше кой да им се опълчи. Но слава на Бога нещата се променят. И на тоя иманяр и лъжец вярва ли някой.

 • 129 Хаджиментов

  3 6 Отговор
  Господинът да си дойде и да докаже правотата си в съда, щом мисли, че всичко е точно. Иначе - предлагам да дадем думата и на всички, които в момента са разследвани в България, за да ни обяснят, че са невинни и жертва на държавата. Така де, защо за едни да може, а за други не. То и в Софийския затвор всички са невинни и неправилно осъдени, ако ги питаш...
 • 130 Този коментар е премахнат от модератор

 • 131 Бай Шиле

  3 5 Отговор
  Божков събра парите на простолюдието и неграмотниците , после си би камшиците и дори няма намерение да изплаща печалби ! А тука некви тролчета (едни и същи разбира се ) се опитват да го изкарат светец! За този светец се говори , че е поръчал убийството на съпруга на Весела Лечева. Ясно е , че на хранилка при него се били доста комундета от сегашните ''социалисти'' .... Та Руменчо Радев за това е раздавал награди и е позирал до Лилана .... Гъди гиди по камбанките на Божков !!!
 • 132 Чук и Гек

  3 1 Отговор
  Горанов, ако мисли, че е прав, да подаде оставка, за да не попречи на разследването като финансист на Греб и да защити правата и правотата си в съда! Нали така! Обратното е, все едно Васил Божков да стане министър на финансите и Гешев да го търси да го обвинява! То ако ставаше така, вече щяхте да сте без Премиера! Нали бе, господин Гешеф!

  Коментиран от #133

 • 133 Хаджиментов

  2 1 Отговор

  До коментар #132 от "Чук и Гек":

  Сложих ти минусче, заради неадекватния коментар. Съдебната власт е независима от изпълнителната, така че В. Горанов няма как да влияе на разследването от поста си на министър. Отделен е въпросът, че играта е много по-голяма и Горанов е малка пионка в нея.
 • 134 Този коментар е премахнат от модератор

 • 135 незнайко

  0 0 Отговор

  До коментар #20 от "Нова книга":

  Словоред и грамотност, но по ГОЛЯМА от Вашата !
 • 136 Балъка BG

  1 0 Отговор
  Шахматната игра с мутри и доносници превзели държавата преминава в БЛИЦ турнир. Следва Лукойл , кой ли е следващия ход?

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.