Last news in Fakti

12 Юни, 2020 08:47 3 989 8

Обстановката в Доспат се нормализира, градът се готви за туристи

  • доспат-
  • сърница-
  • коронавирус-
  • смолян

От общинския кризисен щаб ни информираха, че няма проблем да работим, ако спазване всички мерки за защита, заяви пред БНТ хотелиерът Искра Вазова

Обстановката в Доспат се нормализира, градът се готви за туристи - 1
Снимка: БГНЕС

Обстановката в Доспат се нормализира според данните от Единната информационна система. В града вече се мисли не толкова за ограничителните мерки, колкото за тяхното постепенно отпадане. Както вече беше съобщено, в цех за детски играчки в родопския град пламна едно от най-скорошние огнища на коронавируса у нас.

Според хотелиера Искра Вазова обаче Доспат дори се готви активно за летния сезон.

"В началото хората се пообъркаха, обаждаха се да питат дали ще бъдат отменени резервациите им. Но от общинския кризисен щаб ни информираха, че няма проблем да работим, ако спазване всички мерки за защита. И ние продължихме да посрещаме гости при стриктни мерки - по-честа дезинфекция, спазване на дистанция между гостите, носим маски и ръкавици, и нещата вървят добре", заяви тя пред Българската национална телевизия.

Активният летен сезон в Доспат започва в началото на месец юли и продължава до средата на септември, уточни Вазова и увери, че във всички хотели са приложени мерките за защита.

"Няма защо да се притесняват гостите, подготвени сме за тази ситуация", твърди тя.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пи пи

    11 4 Отговор
    ДА БЕ НЯКОИ Е ЛУД ТОЧНО СЕГА ДА ОТИДЕ В ДОСПАД И СЪРНИЦА
  • 2 ПИПИТУ

    13 4 Отговор
    ПРЕДИ ХОДЕХ В ДОСПАТ ПО 3-4 ПЪТИ В ГОДИНАТА СЕГА.....ПОНЕ ГОДИНА НЯМА ДА ОТИДА - ЛЪЖАТ ,ЧЕ СЕ Е РАЗМИНАЛО ,НЕ ВЯРВАН НА НИЩО КОЕТО ИДВА ОТ КЪМ ПРАВИТЕЛСТВОТО

    Коментиран от #7

  • 3 Ама как бе,разбира се

    13 0 Отговор
    Ако само допреди година това беше израз в прен.смисъл:,,вчера еди какво се,днес еди що си" година по-късно прен.смисъл стана реалност.
    Вчера 104,днес Доспат се готви за туристи.
    🤣🤣🤣🤣🤣
    Толкова да сте жалки управляващи и мисирки,че чак не се потдавате на категоризация и описание.
  • 4 Васил

    7 2 Отговор
    Тези съвсем са изперкали кой ще отиде там
  • 5 8357

    5 0 Отговор
    Било се е нормализирало! А кога е било ненормално?
  • 6 безотговорните ще си носят последствия

    3 0 Отговор
    Да, отидете в Доспат и после ако се заразите и пренесете заразата, всеки ще ви гледа накриво що не сте били по-предпазливи. Що не си направят предписания властите, до изтичане на карантината на болните никакви гости. така всяко населено място и хора ще бъдат много по-отговорни да се пазят, да не се заразят, особено ако от това им зависи хляба.
  • 7 Митю

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "ПИПИТУ":

    По-скоро ти лъжеш,панелка.

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.