Last news in Fakti

13 Юни, 2020 18:31 2 341 37

Нинова: Борисов предаде управлението на задкулисието

  • корнелия нинова

Бедността нараства и в резултат на кризата. Увеличават се неравенствата. Икономиката буксува

Нинова: Борисов предаде управлението на задкулисието - 1

Времето доказа правотата на нашите позиции в последните четири години. В България съществува паралелна държава. Тя е завладяла официалната. Не институциите, а задкулисието управлява страната. Правителството на Борисов не се бори с него,  а му е предала управлението на България и в общ сговор изсмукват ресурсите ѝ. Няма да се връщам назад, заяви на пленума на БСП лидерът на партията Корнелия Нинова.

Нека видим само последните дни.  Министър на земеделието призовава за прикриване на измами, министър на образованието, оплетен в конфликт на интереси и далавери с пари за учебници,  министърът на външните работи в семейни обвръзки със скандален строеж на Алепу, министър на финансите и председател на Бюджетната комисия са в открит законодателен лобизъм и скрити договорки за хазарт. Държавата изкупува на двойна цена акции в частна банка без санкции на Народното събрание и с наши пари. Където и да погледнеш е пропито от беззаконие и кражби.

И накрая чуваме запис, в който премиерът безпрецедентно злепоставя България пред Европа,  коментирайки по недопустим начин европейски лидери. Той прави признание за използване на държавната машина срещу бизнесмени, дръзнали да не се съобразят с неговото мнение и сипе заплахи срещу кандидата ни за евроизбори Елена Йончева. Арогантно и цинично определя председателя на парламента, с което окончателно убива институцията Народно събрание. За пореден път показва унизително и презрително отношение към жените. Борисов демонстрира безнаказаност, злоупотреба с власт и просташка агресия. Борисов се превръща в опасност за България.

Прехвалената му външна политика се свежда до онова изречение от записа, което не бих повторила.  Не бива да се изненадваме защо получаваме поредния отказ от приемане в Шеген и чакалнята на Еврозоната.  Външната политика не е простащина, прикрита зад незнаене на езици, а сериозна, последователна и с характер отстоявана позиция в защита на националния ни интерес в общия ни европейски дом.

А вътре? Бедността нараства и в резултат на кризата. Увеличават се неравенствата. Икономиката буксува. Здравеопзаването е недостъпно за хиляди хора. Образователното равнище на децата ни пада, прекрасната ни природа се унищожава от тонове боклуци, мръсна вода и въздух. Това не може да продължава повече така. Нужна е спешна промяна на модела на управление. Не на бушоните, а на модела.

Ние, БСП, последователно се борим в последните 4 години за това. Но днес, когато се вижда краят на това управление, сме загледани в себе си, в споровете и битките помежду си, рискувайки да изпуснем историческа възможност да променим  България.  Да, десетки години в БСП сме имали спорове и противоборства. Това е помагало на партията да се запази като демократичен организъм от хора с различни мнения. Хубаво е да имаме различни мнения. Опасно е, ако имаме различни цели.

Нека останем различни, но единни около целта, която си поставихме преди 4 години - промяна на България за възстановяване на държавността и разделението на властите, достъпно за всеки здравеопазване и образование, работа и достойни доходи, перспектива за младите и сигурност за възрастните, справедливост и равни възможности за бизнес и личностно развитие. Средството за тази цел е свалянето на ГЕРБ от власт, спечелване на избори и професионално управление на България от почтени хора.

За да се постигне това ни трябват съюзници. Отправихме покана към други партии, съюзи и НПО в левия сектор.  И първата стъпка е добра. На една маса седнаха такива организации, които в годините сме имали сложни отношения. Събра ни осъзнаването  на необходимостта от общи усилия за спасяването на България.  Форматът ще прерасне в работен и е отворен за други субекти.  Предлагаме ви да направим и национална подписка, с която да потърсим подкрепата на всички, които искат промяна на модела на управление.

Нашият най-голям съюзник е народът. Нашият най-голям враг - апатията и страхът. Нека се опитаме да освободим хората от тях и да им покажем, че с общи усилия животът ни може да бъде различен, по-добър.

 

 

13.06.2020 г.

гр. София


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нашия

    33 5 Отговор
    Видов ден идва Нинова /15.06,/ ще те видим от кои си
  • 2 Браво

    27 14 Отговор
    Браво!
  • 3 от 1944 до наши дни

    29 16 Отговор
    Другарко,Нинова.......а ма моля ви се,никой български политик не работи в името на народа.......Стига,че и децата вече не ви вярват!
  • 4 група зевзеци

    25 1 Отговор
    От ЕС пристигат едни пари, нали? Кой стои на кранчето на тези пари? Така! Никой друг няма шанс да припари до властта!
  • 5 Тъжната истина

    17 11 Отговор
    Корни, де що се е добарало до власт,все маскара е станало– важи без изключение за всички партии и обществени личности.
  • 6 нашия

    17 3 Отговор
    парламентарните партии се борят и с извън парламентарни методи-когато не са съгласни с управлението нали-а вие как го правите -само вътре с декларацийки-това е все едно да ходиш на един крак-а ти наистина ли си опозиция
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 тая

    13 23 Отговор
    Тая дето фалира собствената си партия и уволнява на като министър за корупция и некадърност, да си затвори плювалникаи
  • 9 Олег

    14 23 Отговор
    Докато тая я дават по телевизията, ББ вечно ще бъде на власт. Вечно. Докато тая е в политиката и да докажат, че ББ е ял деца, пак той ще спечели изборите.
  • 10 ВЛАСТИ ПАРИ

    18 13 Отговор
    НИНОВА ЩО ЗА ШЕФ НА ПАРТИЯ Е КАТО НЕ МАХА НАЙ - ГОЛЕМИТЕ И ВРАГОВЕ И ПРЕДАТЕЛИ - СТАНИШЕФ ГЕРГОВ И ПИРИНСКИ , СЕГА ТЕ ЩЕ Я ХВЪРЛЯТ НА ПСЕТАТА И СИ ГО ЗАСЛУЖАВА , ПОСЛЕ ТЕ ЩЕ СЕ САМОИЗЯДАТ И ЩЕ ПРЕМИНАТ В ШАЙКАТА НА ГЕРБ !
  • 11 ЗА ДА УСВОЯВА И ТЯ

    9 21 Отговор
    НИНОВА СЪЩО ЩЕ СТАНЕ ГЕРБЕРКА !
  • 12 Paris

    11 20 Отговор
    Слаба статия.Не се преразказват думите на г-жа лъжа.Напишете думите на гергов.
  • 13 Корнела

    14 25 Отговор
    ГЕРБ Е НАЙ-ДОБРАТА ПАРТИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ.БСП ФАЛИРА.НАД 30 000 000ЛВ. ГИ НЯМА ЗА 3 ГОДИНИ.8 000 000ЛВ. ЗАДЪЛЖЕНИЯ.ОЛИГАРСИТЕ НА БКП СА ПО ЧУЖБИНА И АРЕСТИТЕ.ДАВАЙ ГЕШЕВ И ГЕРБ С ВАС СМЕ.
  • 14 Българин

    11 8 Отговор
    И какво от това, от тази ялова опозиция нищо добро не може да излезе!
  • 15 йокин

    7 12 Отговор
    Деньги,нет.Глейте си у ваште,паници.
  • 16 Karosel

    8 18 Отговор
    Курнела както винаги изпраща грешни послания към потенциалните си гласоподаватели. Вместо тя да я иска и да изложи мотиви и ясна и реалистична програма, тя казва "дайте я на друг". Най - слабият политик след фатмака.
  • 17 машинопишещ

    7 4 Отговор
    Нали искат машинно гласуване. Що вдигат още книжките?
  • 18 Behemoth

    12 9 Отговор
    Безмозъчници ,тая поне няма да ви излага в чужбина та да се червите...
  • 19 Дърт мераклия

    5 13 Отговор
    Таз другарка ако заслабне с 30 кила я зомам за жина.
    По малко да плюска де .....
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Cти

    11 4 Отговор
    Бориcов и кликaтa му ca зa cъд!

    Коментиран от #24

  • 22 HohoBoho

    6 6 Отговор
    Нинова, чу ли за събитието на 15.6?
  • 23 нбв

    6 3 Отговор
    Няма отказ за влизане в ЕРМ2. Докладите не гледайте. Нещата се уговарят по телефона :)
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 АНАРХИЯ

    4 10 Отговор

    До коментар #24 от "DATIGOTURA ИМПЕКС":

    ЛИНЧ, ГАВРИ, УНИЖЕНИЯ, ИЗДЕВАТЕЛСТВА И .. ПУБЛИЧНИ ЕКЗЕ*КУЦИИ ЗА ЧЕРВЕНИТЕ КХМЕРИ ОТ ПОЗИТАНО И САРАИТЕ
  • 26 светият препуциум

    2 7 Отговор
    Харизанов е пуснал най-тъпите парчетяа да гъгнат по темата!
  • 27 jorj

    2 8 Отговор
    Нинова, не за народа плачеш ти, а за европейските пари !!!!! Те за вас са лапачка на тлъста пачка до насирачка !!!!!! Народа отдавна те разбра каква си бърсала !!!! Сега ще скачаш като гладна котка на суджук ама с номерата ти до тук !!!!! От Бате няма да видиш суджук!!!!!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Усмивката

    3 2 Отговор
    Остатъка от българите които още вярвата на Борисов. Трябва да се запитат. Към къде и към какво ни водят сегашните лидери. Ако записът е автентичен излиза че Борисов ни лъже. Борисов си играе с цял еддин народ и с цяла държава като ни разиграва и държи в плен на своите инфантилни или нарцистични личностни проблеми. Той ни лъже че ни приобщава към Европа. Той се подиграва както с институциите така и с лидерите им. За което трябва незабавно да бъде отстранен от дискусии както в Европарламента , така и на наша територия.
  • 30 КУРнинов

    1 0 Отговор
    БОЙКО БОРИСОВ Е НОМЕР ЕДНО И МНОООООГО ОЩЕ ИМА ДА МУ ГЛЕДАТЕ НОМЕРА НА ФЛАНЕЛКАТА И ДА СЕ БИЕТЕ ПОМЕЖДУ СИ ЗА ДА СТЕ НА НЕГОВОТО МЯСТО!
  • 31 КУРнинов

    1 0 Отговор
    ДАЙ БОЖЕ КОРНЕЛИЯ НИНОВА ДА Е СТО ГОДИНИ НАЧЕЛО НА БСП !САМО ТАКА НЯМА ДА ДОЙДАТ ОТНОВО НА ВЛАСТ КОМУНЯГИТЕ !
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Марков

    0 0 Отговор
    ЩО МИ ТРИЕШ КОМЕНТАРА, БЕ не е ли вярно2
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове