Last news in Fakti

18 Юни, 2020 06:50 2 988 9

Отпадна карантината за пристигащите от 9 държави

Здравният министър с нова заповед

Отпадна карантината за пристигащите от 9 държави - 1
Снимка: БГНЕС

От днес отпада 14-дневната карантина за пристигащи у нас от Исландия, Кралство Норвегия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн, Светлейшата Република Сан Марино, Княжество Андора, Княжество Монако и Държавата град Ватикан. Това гласи издадената снощи заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Позволява се на всички лица, които имат разрешение за пребиваване в държава-членка на Европейския съюз, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, или в страна по Шенгенското споразумение (включително Република Сан Марино, Княжество Андора, Княжество Монако и Държавата град Ватикан) и членовете на техните семейства да влизат на територията на България.

На директорите на регионалните здравни инспекции е разпоредено да отменят издадените предписания за поставяне под карантина на лица, пристигнали у нас от Исландия, Норвегия, Швейцария, Лихтенщайн, Сан Марино, Андора, Монако и Ватикана в периода 5-17 юни 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ай стига бе

    19 0 Отговор
    При 10 заразени на ден - пълна блокада на граници и градове. При 110 заразени на ден - премахват всички мерки. Министъра кукла на конци да обясни.

    Коментиран от #3, #5, #9

  • 3 Взеха парите

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ай стига бе":

    От ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ и сега не им пука колко хора ще се заразят и починат от вируса! Те си правят тестове през ден и то безплатно (за наша сметка), а нас кучета ни яли!
  • 4 аман от разбирачи

    4 1 Отговор
    Бай Кирчо, пенсионирай се! Стига слуша здравните съвети на Бойко и женераля, че стана за смях.
  • 5 Пако

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ай стига бе":

    Спокойно.При втората вълна ще наваксат с
    ограниченията,а при третата,четвъртата,осмата,
    ще ни задължат да се криемЕ в землянки!!!!!
  • 6 хаберих

    11 0 Отговор
    В Травматологията влиза мъж със забит в главата пирон.
    Докторът:
    - Ще го вадим ли?
    - Да.
    - 500 лв.
    - Докторе, ама аз съм здравно осигурен!
    - По здравна каса можем само да ти го закривим да не ти закача.
  • 7 Хаха

    5 0 Отговор
    Абе вие слепи ли сте?, управляват ви абсолютно неадекватни лумпени
  • 8 Гост

    2 0 Отговор
    Заразените се покачват, мерките отпадат. Логика по нашенски.
  • 9 Русенец

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ай стига бе":

    Да опитам ли аз? След цял дъждовен сезон безрезултатни мерки, силните на деня решили, че могат да пожертват няколко хиляди души население, в името на парата от туризма. Като мине доходоносният сезон, ще излязат на трибуната и ще възкликнат с най-учудващ тон: "Ама знайте ли кво стана, бе? Застигна ни втора вълна. Айде, обратно по къщята!". И така до следващото лято, когато пак ще олабят, за да нахраним мутрите по морето, и после пак ще затегнат, за да си седим у дома.