Last news in Fakti

22 Юни, 2020 11:23 2 557 9

Хора с "нулева" кръвна група имат по-малък риск от тежко протичане на COVID-19

  • коронавирус-
  • велизар шиваров

Първоначалните мерки в страната доведоха до по-бавно разпространение на вируса

5% прекарват инфекцията по-тежко, важно е това да може да бъде предсказвано, с разработването на генетични маркери. 2 места в генома на човек са свързани с по-тежко прекарване на заболяването. Това заяви в сутрешния блок "Денят започва" на БНТ имунологът доц. Велизар Шиваров.

Резултати от ново изследване показват, че има връзка между интензивността на заболяването и кръвната група на човек. Тези с "нулева" имат по-малък риск от тежко протичане.

Първоначалните мерки в страната доведоха до по-бавно разпространение на вируса, също така беше подготвена здравната система, допълни той.

По думите му всяко разхлабване на мерките разчита на съзнанието на обществото.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 як като на овца предния крак

    6 2 Отговор
    Нулева отрицателна кръвна група е тази на свръхчовеците. Дават кръв на всички и получават само от своята.

    Коментиран от #8

  • 2 Гей Билтс

    3 3 Отговор
    И генома ще ви сменим, както акъла ви взехме.
  • 3 Актуална Антена

    0 1 Отговор
    А кръвната група на Боеку са с пълен имунитет. Тех нищо ги не лови.
  • 4 Актуална Антена

    2 1 Отговор
    Я сам А+ и не помним кога за последно съм боледувал от Грип и Бронхопневмония. Ма я морен студена вода не пия. И с такива де морни пият студена вода не се занимавам
  • 5 хаха

    4 4 Отговор
    Поредната измислица! Явно на писача не му е известно, че в Латинска Америка, местното население (индианците) са с 0 група, докато в Северна са с А. Това се е получило, поради факта, че Америка е заселвана откъм Сибир на две вълни. Та да погледне ситуацията в Южна Америка с вируса и да види данните им, че индианците масово боледуват. Отделно от това делът на смесеното население (потомци на индианци и други групи) е много голям, така че дрънканиците за това че я ларат по-леко се опровергава от статистиката за починалите - Бразилия, Перу, Еквадор и т.н. Това е поредния "мангъровец" - уж доцент, уж имунолог...

    Коментиран от #7

  • 6 ултравиолетова лампа

    0 0 Отговор
    БаЦилия, ПерА, ЕкСКАЛаТор
  • 7 ами за това сте лекари

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "хаха":

    Това наблюдение излезе от китайците, ако и други го потвърждават, не е добре, 44 процента от българите сме с тази група, като прибавим отделно и АВ.
  • 8 Alien

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "як като на овца предния крак":

    АВ пък, е на извънземните. Не случайно само 3 % от населението на Земята имат АБ, предадена им от друг Вид. Черепите от Паракас са били с АВ.При пет изследвани черепа, не е установен нито един генетичен маркер на Хомо Сапиенс.
  • 9 Наблюдения

    0 1 Отговор
    А резус при АB- e още по-рядък, при тези хора се наблюдава невероятно развита интуиция, и др. нетипични способности, казват че на Плащеницата във Ватикана е открита тази кръвна група.
    Който е с тази кръвна група да бяга от големите градове - в прекият смисъл съвременните градове ги убиват.