Last news in Fakti

22 Юни, 2020 20:35 16 052 225

Доц. Мангъров за затягането на мерките: Рано или късно всеки ще се срещне с вируса

  • доц. атанас мангъров-
  • коронавирус

Този вирус трябва да се лекува максимално щадящо, а не по този дърварски начин с антибиотици, каза началникът на детското отделение на Инфекциозната болница в София

Доц. Мангъров за затягането на мерките: Рано или късно всеки ще се срещне с вируса - 1
Снимка: БГНЕС

Ситуацията се развива, както при всяка пандемия. Ако се видят цифрите през май месец на ден са правени 1150 теста, през юни 1650 теста, като от тях средно около 3% са положителни. Това заяви началникът на детското отделение на Инфекциозната болница в София доц. Атанас Мангъров в предаването „Още от деня“ по БНТ.

По думите му към момента инфекцията се държи под контрол. „Нищо особено не се е случило. Това са заразени хора, а не болни. В инфекциозни отделения се намират по 13 души. Повечето хора в болница, са там от страх. Самата болница няма нищо против, защото той носи доходи“, поясни той.

„Тези, които са истински зле трябва да са в болниците, ако не са толкова зле - трябва да са си вкъщи“, подчерта доц. Мангъров.

Във връзка с новото затягане на мерките, доц. Мангъров каза: „Това могат – това правят. Ако някой вярва, че по този начин може да се овладее една въздушно-капкова инфекция, много се лъже. Тук става въпрос за нов вирус. Никой няма антитела срещу него. Рано или късно всеки ще се срещне с него. Какво трябва да правим – да се затворим? Той ще мине през всички, колкото и да не ни се иска. Ако организма ни се срещне с болестта след това ще я разпознае и по-лесно ще я пребори. Антителата са азбуката на медицината“, каза лекарят.

„Не се наблюдава нищо по-различно при COVID-19 от при други вируси. Когато човек е болен, трябва да се изолира и да се пребори. Никакви лекарства не му действат, това е вирус. В някои случаи нещата могат да тръгнат накриво и човек да загине. Смъртността при тази инфекция не е по-висока от всички вируси, с които многократно са се срещали“, подчерта д-р Атанас Мангъров.

„Този вирус трябва да се лекува максимално щадящо, а не по този дърварски начин с антибиотици. Пациентите нямат нужда от това. Когато вирусът мине в човешката популация, силата му намалява. Той не е приговен да живее сред хората. С времето той ще затихне. След време ще се изгради колективен имунитет“, увери експертът.

Той обясни и за епидемините огнища на заразата. „Минаваме на дифузно разпространение на вируса. Това е нещо, което няма как да ни се размине“, каза той.

Прогнозата на Мангъров е, че ако спрем да играем на стражари и апаши, нещата ще минат по-леко. „Мерките са глупости. Няма как българите да се променим. Циганите няма да се научат да ходят с маски. Навсякъде се разхлабват мерките. Хората трябва да продължат да живеят нормално и колкото по-скоро се отървем от този страх, ще е толкова по-добре за нас“, коментира още доц. Мангъров.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 132 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    98 340 Отговор
    Тая суха съчка да си трае.

    Коментиран от #105

  • 2 FORGED IN FIRE CHAMPION

    85 306 Отговор
    Иска му се на този сухия да има повече клиенти за изследване в частните лаборатории.

    Коментиран от #6

  • 3 Terenski

    125 14 Отговор
    Имам дежа вю,че сме се върнали 3 месеца назад във времето(след нещата които се случват с вируса в България през последните дни)!
  • 4 Радо

    378 92 Отговор
    Един от малкото умни хора в огруханата ни държавица.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Мислещ

    169 17 Отговор

    До коментар #2 от "FORGED IN FIRE CHAMPION":

    Поне сменяйте по някоя дума и оставяйте повече време между коментарите, да не бие толкова на очи с колко ника заработвате по някой лев.

    Коментиран от #15, #214

  • 7 РЪМПЕЗИ

    54 189 Отговор
    МАНГЪРОВ, ТИ ДА НЕ СИ ПРИХВАНАЛ БАРЦЕЛОНСКАТА БОЛЕСТ...НАЙ-МАЛКО ДЕСЕТ ПОЯВЯВАНИЯ НА ДЕН...ИМАЙ В ПРЕДВИД, ЧЕ ЗА ТОВА ЛЕКАРСТВО НЯМА..
  • 8 Румбата с дрона

    75 225 Отговор
    Мангъров да си го прибират в Карлуково!
  • 9 Димов

    79 4 Отговор
    Какво стана с твърдението, че имунитетът срещу ковида отслабвал след няколко месеца и можело пак да го прекараш? Вярно или не?

    Коментиран от #146

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Охо Бохо

    234 51 Отговор
    Мангърче, яко им лазиш по нервите. Да не те порицаят публично че и друго да се случи. Внимавай, с тези хора. Много ти се кефя как отстоява тезата си. Браво!!!
  • 12 Бранимира

    231 54 Отговор
    Точно така! Браво на Доц. Мангъров! Който иска да се пази, да си изкопае една землянка и да се затвори там. И маските са пълна глупост! Който иска, нека си ги нос И в къщи, в земланката, ако ще. Писна ми от тъпотии вече!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Георги

    228 47 Отговор
    Достоен човек! От началото, до края, говори едно и също, но ние изпълняваме заповедите на един коремен хирург.

    Коментиран от #104, #205, #220

  • 15 Мислещ

    6 50 Отговор

    До коментар #6 от "Мислещ":

    не пишете само аз имам право да пиша тук.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Мислещ

    9 58 Отговор
    Аз съм най-умния тук. Всички вие не може да ми стъпите на малкият пръст ;д
    Също така съм най-заможния.

    Коментиран от #165, #198, #215

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 браво

    123 23 Отговор
    Много е прав!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Борислав

    133 18 Отговор
    Не че съм превърженик на глобалните конспирации, но тази силно преувеличена пандемия съсипа световната икономика. Колкото повече се удължават мерките толкова по зле за всички. При всички случай очаквам масови фалити и огромна безработица до края на годината.

    Коментиран от #48

  • 22 ?????

    134 18 Отговор
    Мерките нямат нищо общо с някакъв вирус. Всеки, който има мозък го знае. Просто излизат и ни казват: можем да ви налагаме всякакви безумия без доводи, трябва да изпълнявате. Докога ще се държим като роби?
  • 23 Госあ

    37 80 Отговор
    Ами Ебола е РНК'ов вирус също,пък не съм чул да е станал много дружелюбен (както се изразявате лекарите) и да има колективен имунитет към него. Интересно, че дифузно разпространение в Китай и Южна Корея няма и никога не е имало. И мангъров, понеже гледах предаването по БНТ, ОСНОВНАТА РАЗЛИКА МЕЖДУ ХУМОРАЛЕН И КЛЕТЪЧЕН ИМУНИТЕТ СА АНТИТЕЛАТА бате. Не можеш да "говориш" за клетъчен имунитет и проидводство на антитела. Добро уточнение на водещата беше,че всъщност колегите ти срещу които се опитваше да "говориш" в Пирогов и ВМА са приели най голямата част от случаите, докато си предписвал смекта на дечица с чревни разтройства. Относно "дърварските методи" от ЮК, Франция и Германия казаха "ранно диагностициране и лечение спасява човешки животи" и цифрите особено в ЮК го показват, нищо че разбират по малко от теб. Случаят на "не сухата съчка" на къмпинга е много показателен. Тезата,че като е нов и непознат вирус трябва да се заразят всички няма да коментирам. А за статистика просто не трябва да се опитваш да "говориш"

    Коментиран от #74, #75

  • 24 VVV

    91 17 Отговор
    Ми прав е. Антибиотик се ползва за чечение на последствия от грипа ,ако има такива. Вируса ти отслабва имунната система и може бактерии които си живеят в тебе да се възползват да ти навредят.Тогава се използват антибиотици ,а не за вируса. Антибиотиците са вредни .А вируси ще има всяка зима .Не мой всяка зикма да затваряме икономиката .Най добре е да се смени властта.
  • 25 Fenasi Kerim

    37 54 Отговор
    Лекар на 80 от Каолиново - Шумен:
    Няма коронавирус! Почина жена му която е на 75 а той почина два дни след нея. Мангъров каза че този лекар от Каолиново е бил прав. Прав беше но е два метра под земята. Теорията на Мангъров не е грешна но ще има много жертви. Трябва с минимални жертви да се преодолее епидемията. Но дори мутацията или опитомяването и асимилирането на вируса пак изисква нови зарази. Колкото повече хора се заразят толкова ще "омекнат" симптомите. Трябва да се разболеят младите и здравите за да може вирусът от животински да стане човешки.. Тоест да се превърне в настинка.

    Коментиран от #35, #65, #103

  • 26 Евала

    87 22 Отговор
    ...поне един нормален да мисли нормално!!! Останалите са гледали много американски филми...!!!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 софиянецо

    109 26 Отговор
    И все пак земята се върти. И все пак доцент Мангъров се оказа прав.
  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    84 19 Отговор
    умен ЧОВЕК
  • 30 Евала

    70 21 Отговор
    ...поне един да мисли нормално!!! Всички други са гледали много американски филми...!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Охо Бохо

    6 20 Отговор

    До коментар #13 от "Behemoth":

    Страшно е, затова се тества редовно! Малииий ако загине, що ще правим?
  • 33 Атанасова

    36 6 Отговор
    До Ком.1.Ти да не искаш да ти затворят пак ресторанта.На теб поне ти харесвах коментарите.Какво се промени,да не би някой твой близък да се е разболял.
  • 34 Антимилиционер

    47 13 Отговор
    Слушайте Мангъров, за да вдигнем коефициента на интелигентност в България. Един ден ще има паметник на Атанас Мангъров, който е филтрирал утайката и се лянията на обществото и я е пратил в един свят без мъка и печал.
  • 35 Госあ

    16 32 Отговор

    До коментар #25 от "Fenasi Kerim":

    Ебола също е зоонотичен вирус и така и не стана "човешки" , сигурно щото не е минал през 80% от населението, ама айде нема нужда. Това с мутациите е въпрос на зарове,а не защото тези с по агресивния щам умирали. Преди да умрат също го предават.

    Коментиран от #51

  • 36 Николай

    79 22 Отговор
    Каквото е казал за сега всичко е вярно .
    Другите говореха чували с трупове , ще стане страшно , яко измиране . С това се занимава от това разбира .

    Коментиран от #37, #39, #43

  • 37 Госあ

    20 48 Отговор

    До коментар #36 от "Николай":

    Ми не. Нищо не разбира.
  • 38 Бизнесмен имащ шивашки цехове

    21 5 Отговор
    Но ти със сигурност няма да се срещнеш ако продължаваш в този дух!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Вили

    28 7 Отговор

    До коментар #18 от "Fenasi Kerim":

    Много хубаво обяснявате,обаче не знам кой разбира,което е много жалко.
  • 41 AAA

    63 22 Отговор
    Колкото и да не му се на щаба, Мангъров май ще излезе прав за тоя вирус.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Бари

    42 15 Отговор

    До коментар #18 от "Fenasi Kerim":

    Не е така ! По тази логика в Швеция , където нямаше карантина , трябва да са измрели 600-700 000 души .
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Мангър

    8 28 Отговор
    Ти ли пишеш от 100 акаунта бе стара съчке?

    Коментиран от #210

  • 48 Госあ

    4 26 Отговор

    До коментар #21 от "Борислав":

    Всички знаем, че изгоряха сухите съчки- малките измекяри с несъществена дейност. А сега ще им плащам за да възкръсват. ОткъдЯ някъдЯ ? Сега е момента нещата да си дойдат на мястото чрезкооперативност и процесивност на корпорациите. Които така или иначе ще "преживеят" . Просто трябва да се контролират от държавата. Тази система изправи Германия и Япония на крака от ПСВ и ги направи свръхсили,които продължават да бъдат. Особено предвид ресурсите с които разполагат.
  • 49 ТОЧКАТА

    38 6 Отговор
    Е да ,ама страхът е ВЛАСТ!!!!
  • 50 asd

    14 23 Отговор
    Добичета си заслужават такова кухорого и такава тиква ...

    Навсякъде се мъчат да спечелят малко време, за да още по-добре подготвени. Да снабдят още малко предпазни средства, препарати и да си подобрят отделенията...само този ..."абе така и така ще се заразявате там...какво ми се назлъндисвате бе тулупи"
    ХАХАХАХАХАХА
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 гжгж

    46 9 Отговор
    Бягайте и се заключвайте по къщите! Злият Торбалан пак шета сред нас! Препоръчва се всички овнюфци да се самоизолират заключени и да се завият през глава. Стойте докато не дойдем и ви спасим. Рано или късно това ще стане.Бог да прости недочакалите... Ще ми разкривате кирливите гащи а?! Сега ще видите! Да се затегне примката сега! БМБ-61
  • 53 Йордан

    7 19 Отговор

    До коментар #18 от "Fenasi Kerim":

    Има логика в тази теория,но до като стане вируса човешки и претърпи метаморфозата,много хора ще починат,особено тези,които имат други заболявания. Много фармацевтични фирми дават надежда за лекарство и ваксина за коронавируса,до края на годината. Просто трябва да се пазим,до това време.
    Бъди здрав!

    Коментиран от #58

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Прав е

    48 5 Отговор
    Елементарна логика:
    Да допуснем, че тъпите мерки да дали страхотен резултат и сега имаме 0 заразени, 0 болни.
    Въпросът e какво следва? Отговорът е, че трябва да се затворим и продължаваме да се крием от света за вечни времена, защото всеки нов случай дошъл отвън ще ни върне в изходна позиция и всичко почва отначало.
    Това със сигурност не е решение на проблема.
  • 58 5ко

    39 4 Отговор

    До коментар #53 от "Йордан":

    За създаване на една истинска ваксина са нужни поне 10 години - не по-малко. Всеки по - кратък срок е откровена лъжа и то опашата. Не бъдете наивни.

    Коментиран от #67

  • 59 Гост

    47 13 Отговор
    Браво доц. Мангъров! Хората трябва да чуят истината!
  • 60 asd

    16 33 Отговор
    Те корейци/японци/тайванци/виетнамци и.т.н затова когато стане "грипно време" са с маските по метро/летище/автобуси а?
    Затова и имат най-малко случаи на заразени?
    Затова си ходят на работа/училище и.т.н. а?
    Защото явно могат да си мият ръцете, да си носят маските, да се изследват и да не слушат някакъв от детското инфекциозно отделение ... Проста им работа ... Хахахахахаха!

    Коментиран от #70

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Атина Палада

    61 16 Отговор
    Браво на Мангъров! Доживях да видя един българин, който НЕ говори с джоба си!!!
  • 63 Калина

    19 51 Отговор
    Този псевдо-специалист още ли има очи да се показва. Ако можеше само неговите "високо интелигентни"последователи от стадото да минат през теорията му и да си получат стадния имунитет, а който се окаже суха съчка да си изгори в къщи без да пълни болниците, където работят истинските лекари щеше най-накрая да възтържествува справедливостта. Ако бяхте слушали него сега щяхте да плачете и да ви се иска да го линчувате, но щеше да е късно. Може би пък още не е късно.

    Коментиран от #141

  • 64 Браво!

    49 14 Отговор
    Добре, че се намират все още непродажни специалисти, които да не сеят психоза. Короната е вирус като всеки останал вирус. Споко
  • 65 Йордан

    4 21 Отговор

    До коментар #25 от "Fenasi Kerim":

    Това си е един вид теорията на Мангъров. Само успешните лекарства и ваксината решават въпроса. Дано станат по-бързо! Всичко друго е ала-бала.
  • 66 Доктор Менгеле

    18 41 Отговор
    Скоро трябва да го осъдят този самозванец за заблужденията които говори.
  • 67 asd

    5 20 Отговор

    До коментар #58 от "5ко":

    плещене на някакъв лаик ...прочел-недопрочел нещо и плямпа.
    Ами то затова и вирусчето е SARS-COV-2 ... 2222222222222222222!
    2! Да повторим пак ... 2 ! И колко е % е общ генетичен код с 1 (да повторим 1)? И кои имат разработени ваксини за 1?

    Да наблегнем на 2 ... че почитателите на Форест Тръмп плямпаха за 19 .... Хахахахахахаха!
  • 68 Този

    17 43 Отговор
    трябва да го затворят в някоя лудница, такива напъни да е в блясъка на прожекторите, че не се спира да дрънка идиотщини. Като е толкова отворен, защо не се отърка в някой от гетата, за да си доказва теориите, колко е на майтап всичко различно казано от него.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Атина Палада

    32 13 Отговор

    До коментар #60 от "asd":

    Носенето на маска буквално активира ваш собствен вирус, разболявате се от вашият собствен реактивиран вирус!

    Коментиран от #71, #72

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Госあ

    7 12 Отговор
    И между другото, ако наистина има някаква зависимост от хаплотиповете или щамовете дали засягат само горните или долни дихателни пътища, което силно ме съмнява че зависи от вируса и трябва да го видя в реферирано списание с резултати от учени, а не да ми го разправят лекари,то тогава образната диагностика би трябвало да бъде решението. За което вече се говори, разбира се от китайци за първи път. Компютърната томография е един отличен метод,който може да засече промени в белите дробове на изключително ранен стадий. Китайците дори казват,че могат да различат промени настъпили от covid или друга причина. Както и да е,заедно с pcr'a може много рано да се установи дали инфекцията е тръгнала към долните дихателни пътища, за да се вземат навременни агресивни мерки за лечение, или да се пият само витамини и микроелементи. Та въпроса е на колко пациента са направени пулмонарни анализи и изобщо какъв достъп има българина до томограф ? В същото време се говори и за методи с ултразвук, които са по евтини, но разбира се с компромиси.

    Коментиран от #77

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 baihui

    25 9 Отговор
    Мангъра е пич!

    Коментиран от #99, #123

  • 77 asd

    3 11 Отговор

    До коментар #73 от "Госあ":

    Доколкото си спомням бяха намерили коронавирус в храносмилателния тракт на прилепи. На спесимени, които нямат никакви симптоми на някакво заболяване ...
    "мирно съвместно съществуване" ...докато имунната система не бъде компрометирана...

    Коментиран от #87

  • 78 Атина Палада

    14 8 Отговор

    До коментар #71 от "asd":

    Не,аз си стоя на плажа ,а ти си стой с маска ,каска и балтон под леглото.

    Коментиран от #80

  • 79 Потрес

    38 5 Отговор
    От последните 17 новини 11 са за корона! Масовото облъчване с нова сила. Някой ако може да ме убеди, че не е заради скандалите с мутрата...
  • 80 asd

    4 12 Отговор

    До коментар #78 от "Атина Палада":

    Кого го вълнува къде си добитък?

    "буквално активира ваш собствен вирус"
    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

    Коментиран от #86

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Хан Сол

    12 2 Отговор
    Не че нещо, но не може ли вече да смените снимката на човека? Три месеца само с тази снимка. Ако той няма му направете вие джУрналистките моля
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Атина Палада

    23 11 Отговор

    До коментар #72 от "asd":

    Нашата имунна система е свикнала на докосване.Ние обменяме бактерии,вируси .Развиваме имунен респонс към тези неща ежедневно.Когато отнемеш тази възможност от мен,моята имунна система пада.Докато съм изолирана на едно място имунната ми система отпада. Държиш ме изолирана за месеци-пада още повече,а аз стоя в къщи миейки си вманиачено ръцете и всички мебели ,притеснена измивайки онова от което се нуждая за да оцелея.Никой не трябва да носи маска и ръкавици.Намалява полезните бактерии в организма ви.Не ви позволява да взаимодействате с обществото.Бактериалната флора и вирусите,които са твои приятели и те предпазват от други болести,биват отнети и така се разболяваш.
    Строящите основи на имунната ви система са вирусите и бактериите.

    Коментиран от #94, #112

  • 86 Атина Палада

    17 10 Отговор

    До коментар #80 от "asd":

    Когато не си наясно с нещо е по-добре да замълчиш,отколкото да отвориш устата си и да ни убедиш,че си неграмотен в тази област!
  • 87 Госあ

    4 17 Отговор

    До коментар #77 от "asd":

    Ами те и от хората намират. А пък чух,че във вода може да съществува над 20 дни. Така че плажуващите да му мислят. Особено тези на черното море. Въпросът е, че в белите дробове предизвиква най големи поражения. И наистина с образна диагностика може да се вземе адекватно решение за лечението след като е установен при някой с тестове. Стойно пъти писах за високо продуктивните автоматизирани елайзи, масово тестване, сега и образна диагностика. Наличие на препарати. Това дава разликата в смъртността между отделните държави. И разбира се дисциплината за разпространението. Какво е здравеопазването и колко е достъпно. А не да ми разпраат как ше наливат у туризма,който на всичкото отгоре е освободен и от данъци, така че нищо да не се върне обратно.

    Коментиран от #90, #137, #173, #179

  • 88 666

    25 10 Отговор
    Рано или късно идиотите от ГЕРБ ще паднат от власт, и ще носят отговорност за наложения геноцид по време на управлението им
  • 89 Суха съчка

    6 12 Отговор
    Не казваш колко и кои ще се простят с живота.
  • 90 Госあ

    2 5 Отговор

    До коментар #87 от "Госあ":

    п.п. иначе е явно че свръхреакцията на имунитета също е пагубен. И точно тези фибрози го показват. Следствие на клетъчния имунитет и автофагията.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Мордекай

    13 15 Отговор
    Рано или късно всеки ще се срещне със смъртта..... да , но по добре да е късно , мангъров , колкото по късно толкова по добре , там където не ти влиза носа не се мъчи да си вкараш главата , както казваше дядо ми.
  • 93 Доцент Мангъров

    1 8 Отговор
    Положението е страшно...!
  • 94 Госあ

    4 0 Отговор

    До коментар #85 от "Атина Палада":

    Абе определено някои не са ни приятели. Bad company.

    Коментиран от #97

  • 95 Атина Палада

    5 11 Отговор

    До коментар #81 от "gummy12":

    Научно доказано е ,че ; коронавирусите 9ковид-19 е от това семейство)могат да се отделят дълго време след като е настъпила сероконверсията ,т.е. след като човек вече си е изработил антитела и е оздравял.Ако изписан пациент е с отрицателна проба,но след това има положителна ,това не означава ,че той се е заразил пак,а просто продължава да отделя този вирус. Повторно заразяване с коронавирус е невъзможно.Такова нещо няма!

    Коментиран от #100, #101

  • 96 Господ реши да чисти

    2 4 Отговор
    ,, Боклуците,, много станаха...! (Почни от помака... и по ред на номерата...!
  • 97 Атина Палада

    0 6 Отговор

    До коментар #94 от "Госあ":

    Да,може би;)....а ти още ли си на старата си позиция,относно този вирус?

    Коментиран от #108

  • 98 Доцент

    15 22 Отговор
    Абе Мангъров, умолявам те ако си истински лекар, хвани и се самозарази! Докажи, че вирусът не е опасен!
    Това са платени приказки на антиваксърите и на хомеопатите, които яко го закъсаха наполседък. Всеки знае, че вирусите живеят в симбиоза с бактериите. От тях взимат протеази и други ензими за да се размножават. При тежко протичане на вирусна инфекция няма как да мине без антибиотик, защото съпътсващата бактериална инфекция ще убие пациента. Крайно време е да се спре с хомеопатичните простотии. Дано никога Мангъров не ни лекува! Ужас!

    Коментиран от #106

  • 99 Мордекай

    4 16 Отговор

    До коментар #76 от "baihui":

    Може и да е пич , но не е лекар , прост о пич
  • 100 asd

    9 6 Отговор

    До коментар #95 от "Атина Палада":

    ОЙ!
    "Научно доказано е ,че ; коронавирусите 9ковид-19"

    Ти ли ще плямпаш за "научно доказано", чифтокопитно????
    Вирусът е SARS-COV-2!!! SARS! COV! 2! SARS-COV-2!!!!!!


    Aре бягай при бай Тръмп да пиеш белина и ти!
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Веско

    1 9 Отговор
    Нека представителите на старото истинско бзнс да да хванат изцапаните си лопати от полети и да плюят срещу доцента.
  • 103 Гост

    14 4 Отговор

    До коментар #25 от "Fenasi Kerim":

    Рядко българи доживяват 80 г., а човекът и хора е лекувал на тази възраст! Бог да го прости, но колко мислиш е щял да изкара - 100,120... Плюс това явно отвратен от отношението към него, сам отказва болнично лечение и по този начин се е обречкъл на гибел. За твое сведение и прадядо ми почина на 91 г. от усложнение от грип - пневмония, но така че с много стари хора! Никой не е вечен!
  • 104 Робот

    15 2 Отговор

    До коментар #14 от "Георги":

    Хирурга е в Гърция,а ние слушаме баце!
  • 105 ееее

    14 22 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Доц. Мангъров впрочем въобще не е доцент, титлите през 90те ги раздаваха на килограм на всеки лоялен на мутро бизнеса. И сега е така, а най гадното е че тоя подкукуросва към безотговорност от финансов интерес. Все едно гробар да командва пехотна дивизия срещу сило укрепен с дотове участък - напред всички ви ще погреба.
  • 106 к.м.н. Флороф

    9 0 Отговор

    До коментар #98 от "Доцент":

    И ти си доцент,колкото бацко е дофтор!
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Госあ

    8 11 Отговор

    До коментар #97 от "Атина Палада":

    Смъртността е 9% при случаите с изход, а много от излекуваните имат дълготрайни увреждания. Американците гонят жертвите си от ВСВ и според мен ще ги достигнат, след инфлуенцата ПСВ такава пандемия не е имало. В градовете огнища,смъртността е десетки пъти по висока, та при някои чак се отразява и в смъртността на държавата. Та определено не мисля че този вирус ни е приятел или е като всички останали вируси. Скептичен съм относно ваксина, а по скоро си мисля че има препарати и комбинации от препарати,които определено работят при навременно приложение. Мисля че най добрата стратегия е масов скрининг за вирусоносители, като наистина в зависимост от случая да се предприеме агресивно лечение или не (както писах има методи за това). Но то задължително трябва да бъде навременно. За щастие, примера с Ебола не може да се приеме като универсален,защото все пак семейството на короните е по "дружелюбно" с изключение на още един представител и можем да се надяваме да уцелим шестици от заровете и да се сприятелим с вируса.

    Коментиран от #120

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Гост

    17 4 Отговор
    Пффф недай си Боже гръмне тука огнище на ебола или зика такъв стаден имунитет ще изградиме.... Все още не се знае короната на къде ще мутира . Дали блгопроятния вяриант а именно да се задържа по-дълго в носа и се превърне в настинка или стане по-агресивен и веднага атакува белия дроб което пък ще се отрази на заразнността защото болният по бързо ще е на легло. Междо другото Мангъра има интервю март месец в което казва , че вирусът ще изчезне през юни
  • 112 ИМПЕРИАЛИСТ

    11 9 Отговор

    До коментар #85 от "Атина Палада":

    .........полека-лека ставаме общество от ипохондрици заразени от мутафдживирус...
  • 113 незнайко

    15 13 Отговор
    Доцента е прав, но управляващите следват указанията ОТГОРЕ а именно, какво ще кажат от ЕС !!! Покрай новото раздухване на епидемията се мъчат да изместят фокуса от КРАЖБИТЕ И СТРОЕЖИТЕ ПО МОРЕТО !!! Така ще дойде есента и зимата и обикновения грип ще се смеси с този !!! Тогава паниката ще е ОГРОМНА !!! ВСИЧКО Е ПЛАНИРАНО, НО НЕ И ОТ НАС !!!
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Гост

    10 7 Отговор
    Ами те хора които имат проби от вируса в лабораторни условия правят проучвания и тестове никъде не казват, че вирусът е безобиден.
  • 117 нервен ( разбивача на тролове )

    12 13 Отговор
    ...тоя да не е избягал от зона 51 ?? Как го изтърваха от там нали уж са под земята яко заровени ...не бе често гледам снимката на такова ми мяза 😁😂
  • 118 Анонимен

    10 2 Отговор
    До тук 9 милиона за 7 месеца грубо като след всеки месец заразяването се ускорява ! След още 7 месеца колко ще са?
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Атина Палада

    5 12 Отговор

    До коментар #108 от "Госあ":

    В някои неща съм съгласна с теб. Всъщност с повечето. Че не може и дума за сравнение да става между този вирус и еболата. За ваксината..също мисля така.До сега не са открили ваксина за вирусна инфекция,че сега ли....Да,определени препарати и то комбинации помагат за вирусните инфекции.
    Лично мое мнение ,че тази инфекция не е кой знае колко по-различна от останалите вирусни инфекции,и че смъртността й не надвишава 3%. А смъртните случаи,които се подават от отделните държави ...за мен е лъжа! Специално за САЩ двама лекари в Ню Йорк коментираха пред една тяхна телевизиика как ги "малтретирали" в болницата да пишат починалите от различни болести ,че са починали от ковид-19. Бяха го качили в ютуб цялото им предаване ,но много бързо го свалиха. Телевизията отправи въпрос към ютуб,защо е свалено,но не получи отговор.
    Не забелязваш ли,че в САЩ точно в тези щатове ,където губернаторите и кметовете са от демократите там са най-много починали от вируса? В Европа -Италия и Испания се надяваха на големи пачки от ЕС. А лукавите гърци разбраха,че вече няма да има такива пари на калпак от ЕС и...нямаха толкова смъртни случаи за да не провалят сезона си. Разбирай измислени като от Италия и Испания. Аз не отричам,че един човек с куп придружаващи заболявания не го грози опасност от вирусна инфекция-дали ще е ковид-19 ,или тип Б и т.н. -опасността за него е еднаква. В Гърция до ...мисля 20 април беше -починалите от ковид-19 бяха 107 човека.А от грип бяха 110 човека. Та

    Коментиран от #121, #124, #127

  • 121 Атина Палада

    5 12 Отговор

    До коментар #120 от "Атина Палада":

    Та,според теб заради коя вирусна инфекция беше карантината в Гърция?;)От грип инфлуенца повече починали от колкото от ковид19.
    За мен това блокиране на света е заради Тръмп. Защото изборите през есента там не са просто избори за президент на САЩ,те са съдбоносни избори за бъдещето на светът.
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Антимилиционер

    8 5 Отговор

    До коментар #120 от "Атина Палада":

    "До сега не са открили ваксина за вирусна инфекция,че сега ли...."

    Не говори неща, които не са ти ясни. Говори си с милиционерите за актове, прегледи и винетки.
    Еболата е вирус и има ваксина. Грипът също е вирус и има ваксина. Паротитът е вирус и има ваксина. Шарката е вирус и има ваксина. Детският паралич е вирус и има ваксина.... и много други.

    Коментиран от #125

  • 125 Атина Палада

    3 10 Отговор

    До коментар #124 от "Антимилиционер":

    В момента няма нито една реална ваксина против РНК вирус,която работи. Това ми беше идеята. Не му го обяснявах,защото той е умен и знам,че ще разбере какво говоря.

    Коментиран от #130

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Госあ

    7 6 Отговор

    До коментар #120 от "Атина Палада":

    Да така е. Различава се от Ебола. Жертвите от covid са десетки пъти повече. Репродуктивното му число без мерки е много високо. Освен това е по изменчив и можем да се надяваме на чудо. Средната смъртност на случаите с изход е 9% ,а не три. А изхода зависи от ранната диагностика и лечение. Това пък зависи от здравеопазването. В България без мерки ще стане ад. Не,българина не е по здрав от останалите. За БЦЖ има някакви данни, но не мисля че може да се разчита само на неспецифичния имунитет. И вместо да наливат пари в кръчмите и хотелите, не е зле да се инвестира в здравеопазването, защото състоянието е плачевно. А ако стане като в Бергамо, Ню Йорк или Лондон сметката за здравеопазване, освен човешките животи ще бъде несравнимо по висока от затворените кръчми, дискотеки и хотели. И същите тези няма да допринесат с нищо за плащането и.

    Коментиран от #132, #143

  • 128 Сивата котка

    2 3 Отговор
    Че кой лекар лекува вирус с антибиотик? Че ако с този метод са лекували болните, все едно са ги доразболели или по лошо.
  • 129 Ам Гъл

    6 8 Отговор
    Тоя и Радев трябва да ги съдят за държавна измяна!
  • 130 Антимилиционер

    14 3 Отговор

    До коментар #125 от "Атина Палада":

    Продължаваш да се излагаш - грипът и Еболата са РНК вируси. Неграмотна си - но си пиши с милиционерите. За това ниво си ок.

    Коментиран от #133

  • 131 Фаро

    8 6 Отговор
    Днес се сдобих с положителен тест и отново кандидатствах за компенсации.Ще ми отпуснат 600$ на седмица за вируса и 250$ на седмица за това че няма да маам гащи и разпръсквам туй що го няма.Мангъра е 100% прав,тоя вирус е голем майтап и хората яко пари изкараха,но не и в БГ
  • 132 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 2 Отговор

    До коментар #127 от "Госあ":

    Какво Ви е мнението за връзката мужду процента ваксинирани против грип и пандемията в "развитите" страни.... В рeзултaт нa cъврeмeннaтa мeдицинa и прoвeждaнaтa oт нeя вaкcинaция, чoвeчecтвoтo вeчe e мъртaв биoлoгичeн вид, c изключeниe нa някoлкo "диви" плeмeнa. Пoнacтoящeм, нaшият живoт ce крeпи eдинcтвeнo нa вaкcинитe....Оказа се, че в "развитите" държави разумният предел неочаквано е преминат и резултатът е налице...
    Нaпрaви ми впeчaтлeниe, чe 55% oт итaлиaнцитe ca ce били вaкcинирaли тaзи гoдинa cрeщу грип...дoкaтo в "изocтaнaлa" Бългaрия вaкcинирaлитe ce cрeщу грип ca oкoлo 3%....Интeрecнo e дa ce прocлeдят вaкcинaциитe в CТAРЧECКТE ДOМOВE из Eврoпa!!!

    Коментиран от #142

  • 133 Атина Палада

    1 10 Отговор

    До коментар #130 от "Антимилиционер":

    Абе като искаш вярвай си,че има ваксини.Боцкай си ги по пет на година;))) Те са за такива като теб;)))

    Коментиран от #139

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Ван дер Любе

    5 6 Отговор
    В България вирусът е в услуга на властта и няма никакво значение какво е истинското състояние. През март, април и май не се правеха достатъчно тестове и сега като се увеличи броя на тестовете, то се вдигнаха и броя открити заразени. Сигурно трябва да се правят по 10000 теста на ден, за да имаме по-ясна представа, но и това май се оказва вече излишно. Затова най-добре да се премахнат ограниченията и да се следят само тежките случаи. Но политиката повелява всячески да отвличаме вниманието от кражбите на Борисов. Затова вадете ушанките.
  • 136 микимаус

    8 5 Отговор
    абе този е терорист бе спрете го най-после
  • 137 Дурдорко

    6 3 Отговор

    До коментар #87 от "Госあ":

    стига философства, става дума сладководни басейни, чети по-внимателно и давай го по-накратко. Също и Атина Паладуркова, що не се вземете двамата бе, я к'ви сте умници.

    Коментиран от #144, #148

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Антимилиционер

    6 2 Отговор

    До коментар #133 от "Атина Палада":

    Нали уж нямаше ваксини??? А сега ме съветваш да "се боцкам" с ваксините, "които ги няма". Милиционерщина.

    Коментиран от #145

  • 140 Gia

    7 8 Отговор
    Ами дайте да няма мерки, всички да се срещнем заедно с него, да колабираме болници, бизнес и гробищни служби, да горим тела по улиците, да си унищожим напълно икономиката, да травмираме множество поколения, да съсипем и без това бедната ни държава! Това ли искаш мангъре? Защото само това излиза от дебилните ти, човеконенавистни, обществено-опасни приказки! Жалко подобие на лекар, чудовище, носещо човешка маска, затвори си шибания плювалник най-после, малко вреда ли нанесе!
  • 141 дядо мраз

    8 3 Отговор

    До коментар #63 от "Калина":

    къде видя истински лекари в бг болниците? само търгаши и некадърници. явно и ти си от тях
  • 142 Госあ

    4 5 Отговор

    До коментар #132 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Ами нали ни крепи надеждата от БЦЖ ? Ваксината за Ебола ,която направиха едва миналата година също е полезна, но не мисля че ваксините за грип са ефективни. Много хаплотипове и щамове са. Определено без ваксини и антибиотици света нямаше да е същият. Но пък щяхме да свикнем с погребенията. Нямаше да се разтройваме толкова.
  • 143 Атина Палада

    3 3 Отговор

    До коментар #127 от "Госあ":

    Нееее, не можеш да ме убедиш,че ковид 19 е по-смъртоносен от еболата. Че еболата колко % й даваха смъртност?
    Смъртността при ковид19 не е повече от 3%. ! Или с други думи-смъртността от ковид 19 е същата като при....например тип Б.
    Но сега трябваше нещо да се измисли за да се затвори света.
    Здравеопазването не само в България е стигнало това равнище,ами и в другите Европейски страни. И там е пълна разруха.
  • 144 Госあ

    1 4 Отговор

    До коментар #137 от "Дурдорко":

    А за соленоводните к'во пише бе братчед ? 😂 И нали т'ва съм писал - черното море особено. Ти знаеш ли к'ва му е солеността ?
  • 145 Атина Палада

    3 4 Отговор

    До коментар #139 от "Антимилиционер":

    Ха ха ха ,разсмя ме. Казах ти,че като искаш вярвай си в таласъми ...упс ваксини, и си ги боцкай по пет на година.
  • 146 God isSavior888

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Димов":

    Той говори по тази тема, но май не са включили всичко, което каза в предаването по БНТ (ако са качили запис можете да го гледате на повторение). Доколкото разбрах досегът на този вирус с организма се отразява на клетъчната памет и при следващ досег организмът много бързо изготвя? антитела.

    Коментиран от #150

  • 147 Ей толупи

    9 6 Отговор
    Човека цял живот се занимава с вируси и зарази излекувал е хиляди българи от тежки болести, а вие пак не му вярвате. Много прости хора има тука?
  • 148 Атина Палада

    1 6 Отговор

    До коментар #137 от "Дурдорко":

    Нееее,аз не твърдя ,че съм умница.Но виж той...е умен. Въпреки,че съм на различна позиция от неговата ,това не променя факта,че е умен и интелигентен. Останалите тук у форума сте му до колената;))))

    Коментиран от #149, #152

  • 149 Госあ

    1 3 Отговор

    До коментар #148 от "Атина Палада":

    С това съм съгласен 😂😂😂
  • 150 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #146 от "God isSavior888":

    Не изработва антитела, това е хуморалния отговор, а убийци (нинджи). Но и двата отговора могат да създадат памет. Антителата вече публикуваха че намаляват след три месеца. Та трябва да хванат убийците.
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Близ близ

    5 1 Отговор

    До коментар #148 от "Атина Палада":

    Много д----@ ближеш. Грозно чак.

    Коментиран от #157

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Сульо

    5 10 Отговор
    А тъпия доктор,доцент по детсйи диарийки Мангъзъров ще се срешне със СМЪРТТА и ще е по скоро рано отколкото късно. Айде някой най-сетне да се заеме с тоя. да спре да си ръси глупостите.
  • 157 Атина Палада

    2 3 Отговор

    До коментар #152 от "Близ близ":

    Няма причина да е това,което казваш ти. Нито го познавам,нито искам да го познавам,нито ще го познавам някога.Просто това си е мое мнение,което съм си изградила на база на неговите коментари, и го изказвам. Така съм научена-да говоря директно.

    Коментиран от #166

  • 158 троен толуп

    3 5 Отговор
    За да започне някакъв процес на осъзнаване какво става и промяна,трябва критична маса,а тя я няма на тази територия.Тези още 50%които са необходими за промяна могат да се получат само с тотален терор и гавра,защото Ганчо е слабочувствителен и асоциален.Затова приветствам задължителните мерки,даже требват още по-яки-есемеси за излизане,каски,очила и шише дизенфектант на колана.За инфлацията,която наближава и мизерията няма да пиша-те са сигурни!Ако и това не помогне,значи имаме вече така мечтаните от богоизбраните фамилии биороботи!

    Коментиран от #167

  • 159 мед раб

    7 9 Отговор
    Ти другар,като ги плещиш такива ,носишли някаква отговорност или е само до съвестта ти ,ако имаш такава разбира се.Ти даваш ли си сметка ,колко хора заболяха и умряха ,подвведени от твойте нелетости,а те са ти повярвали заради титлата ЛЕКАР,която имаш.Спри,не ръси заблуди и смърт чрез тези заблуди.

    Коментиран от #162

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 8888

    5 9 Отговор
    Мангъра трябва да бъде подведен под отговорност за Неспазване на Хипократовата клетва: "На първо място Не вреди!". Със сигурност е навредил на тези, които го послушаха и се заразиха.
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Атина Палада

    5 5 Отговор
    Скъпи ми тулупчета , неолибералистите или наричани още болшевиките -днешните соросоиди,или глобалистите или "дълбоката държава"...много имена имат;) използват дребни ,но реално съществуващи неща..
    Вирус има-правим параноя и съсипваме икономиките на страните...
    Айде мили ми тулупчета размърдайте бръмбарите и се напънете да разберете защо;)

    Коментиран от #172

  • 164 клъстерна дифузия

    5 2 Отговор
    Моля хипохондриците да не се вълнуват толкова,защото това приближава оная с косата!
  • 165 Оги

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Мислещ":

    Също си и най-негамотниЯТ. Прочети някъде за пълен и кратък член, умнико сдухан.

    Коментиран от #200

  • 166 Противоречиш си

    5 2 Отговор

    До коментар #157 от "Атина Палада":

    Спориш с него яко, не признаваш ваксините, а после казваш , че е умен....?! Ами като е умен...защо спориш с него??????? ПРиличаш на зодия Водолей. Много. ТОЙ И Мангъра е същия.

    Коментиран от #170, #174, #177

  • 167 троен толуп

    1 4 Отговор

    До коментар #158 от "троен толуп":

    Забравих да пиша,че минусите потвърждават моят коментар.

    Коментиран от #168

  • 168 Няма да стане

    7 0 Отговор

    До коментар #167 от "троен толуп":

    НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СЕ ВЪВЕЖДАТ ПО- СТРОГИ МЕРКИ ОТ СЕГАШНИТЕ, КОЛКОТО И ДА ТИ СЕ ИСКА ТОВА. НИТО В ЕВРОПА. НИТО В САЩ. НИТО У НАС. НИТО В РУСИЯ. САМ СИ ОТГОВОРИ ЗАЩО.
  • 169 Малейй боНба!

    3 8 Отговор
    Защо не задължително носенето на маски на открито?Насекаде са сее зараза!ПуснАха ви бесотговорно и видЕхте ли кво станА!?Мангъров и мангъровците да са арестуват щото искат да ни умОрат!
  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Голям майтап

    5 5 Отговор
    Голям майтап ще е когато Короната прасне Мангъров. Да видим как ще се лекува по не-дърварски начин и колко "безопасен" е този вирус. Като фелдшера с асприничето и чайчето дето почина от вирус в който не вярва.
  • 172 Госあ

    3 6 Отговор

    До коментар #163 от "Атина Палада":

    Противоречиш си. Либерастите и левите анархисти пищят от мерките и реда. Малките и несъществени предприемачи, които представляват са отекли в канала и сега искат да ги вадят. Тук е момента истинските комунисти да пресечем тази работа,като защитим корпорациите. Марксизма е по близо до националсоциализма отколкото либерастията и анархията.

    Коментиран от #181

  • 173 Дедо

    5 0 Отговор

    До коментар #87 от "Госあ":

    Стой си на село , слабо си подготвен по темата .

    Коментиран от #178

  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 дааа

    5 1 Отговор
    Трябва да се прави точно обратното на казаното от тулупите от Гроб
  • 176 кольо

    5 6 Отговор
    Хора,ако имате близки,деца,възрасни родители,заболели или починали ,подведени от д-р Мангаров и докажете чрез свиделели ,че са се подвели от приказките му,МОЖЕ ДА ГО ОСЪДИТЕ..Имате право ,НАПРАВЕТЕ ГО..Той е доц.д-р,не е кой да е, и ТРЯБВА ДА НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ДУМИТЕ СИ КАТО ТАКЪВ..Отделно,къд е ХИПОКРАТОВАТА МУ КЛЕТВА..Как този човек работи за здравето и спасяването на човешки животи.И нито един журналист до този момент не го ПОДКАНИ ДА ОТИДЕ НА ПЪРВА ЛИНИЯ ДА ЛЕКУВА ЗАРАЗЕНИТЕ „КАТО Е ТАКЪВ СМЕЛЧАГ.
  • 177 Атина Палада

    1 3 Отговор

    До коментар #166 от "Противоречиш си":

    Отговарям ти за трети път.Надявам се този път да ми пуснат коментара;) Въпреки,че нямаше нищо нецензурно!
    Не мисля,че си противореча. Не съм зодия "Водолей" а съм "Стрелец". Различията с него са ни за вируса.Той вярва в сериозността на този вирус,докато аз не. Но това,че мисли различно не го прави г@@@ав! Според твоята логика,човек мислещ различно от теб по дадена тема ,означава ли,че за теб той е г.....к? Ако вярваш в това...не си прав!

    Коментиран от #194, #195

  • 178 Госあ

    0 3 Отговор

    До коментар #173 от "Дедо":

    напротив,ще ходя на по солен басейн без кафяви петна. Ако ходя. Се таа,предпочитам зимата. При положение че вируса съществува 20 дни във водата, канализацията на хотелите се излива в крайбрежната зона и коткаме всички от Англия, Русия и Холандия съветвам всички да ходят на по солени води. Нали така разпраа некъв подготвен бе селски ?

    Коментиран от #182

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Стоян

    3 4 Отговор
    Този Мангъров не се замисля, че по морето се гърмяха заради паркомясто и кое такси къде ще спира. Заради негови поддръжници няма да има никой на морето всички ще отменят резервациите и май ще му трябва много охрана на доцента.

    Коментиран от #184

  • 181 Атина Палада

    3 3 Отговор

    До коментар #172 от "Госあ":

    Ние нЕма к"во да се мъчим.Бай Тръмпи ще ги вкара в правия път....Ще ядат и кютека накрая;))))

    Коментиран от #183

  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Госあ

    2 7 Отговор

    До коментар #181 от "Атина Палада":

    Този е клоун и злоупотребява с власт, а американците изгубиха битката. Много са алчни и прости.

    Коментиран от #187

  • 184 Учуден

    4 0 Отговор

    До коментар #180 от "Стоян":

    Ма ти помисли ли над това ,което си написал?!?!Прочете ли го?!?!Впрочем -наред ли си с главата?

    Коментиран от #186

  • 185 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #182 от "Дедо":

    тц тц ма много си напред с матр'яла бе , да не си "премиерски" съветник 😂

    Коментиран от #191

  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Атина Палада

    3 5 Отговор

    До коментар #183 от "Госあ":

    Да бе да,клоун е ,ама друг път. Вие не го гледайте как се държи. Понякога се налага да изглеждаш глупав,ако искаш да разбереш какво мислят точно тези хора,на които се налага да разчиташ.А при него се налага ! Въпреки,че всичките медии там са на демократите и сипят огън и жупел по него,демократите оттичат в канала ,а Тръмп .....има одобрените на половината американци.
    И вярвам,че ще спечели изборите. Така има надежда и за нас.

    Коментиран от #189

  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Госあ

    0 3 Отговор

    До коментар #187 от "Атина Палада":

    И аз се надявам да ги спечели. И наистина ще има шанс за нас, като ЕС окончателно им бият шута.

    Коментиран от #192

  • 190 Атина Палада

    2 5 Отговор

    До коментар #186 от "Госあ":

    Защото и аз го прочетох,но не "връзвам" . Как така поддръжниците на Мангъров ще отменят резервациите по морето? Защо? Да не би поддръжниците на Мангъров да са се скрили в къщи под леглата с маски и каски,защото Мангъров това апелира?
  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Атина Палада

    2 4 Отговор

    До коментар #189 от "Госあ":

    Олелееее, ЕС да им бие шута ли? Не приказвай.Пепел ти на езика,викаше баба ми. .Аз викам той да бие шута на върхушката на ЕС -пионките на кликата Клинтънови. Цялата върхушка на ЕС е пионки на глобалистите и не се ли изчисти ,не ни чака нищо добро.
    Но аз като всеки "Стрелец" съм оптимист.Промяната ще дойде от САЩ! От тях дойде разрухата с тоя неолиберализъм,сега отново от тях ще дойде промяната ,в лицето на Тръмп.
  • 193 ДедоДъррр

    3 1 Отговор
    Булю булю булю....
  • 194 Айде бе

    3 0 Отговор

    До коментар #177 от "Атина Палада":

    Се и за тръмпи имате различия. Ти верваш у Тръмпи той не.
  • 195 Аааа

    4 0 Отговор

    До коментар #177 от "Атина Палада":

    Стрелец си. Аз съм Скакалец. Приятно ми е. Са остава да си кажеш номера на гащите и на сутиена.И после номера на телефона и нема си тръгнеш с празни ръце таа вечер;)))
  • 196 Успяващ Лекар

    4 1 Отговор
    АМИ КАТО НЕ ВЯРВАТ ЧЕ ЧЕСТОТНОТО ЛЕЧЕНИЕ УБИВА ВИРУСА И ТЪРСЯТ Н ВСЯКА ЦЕНА ВАКСИНА ИЛИ ХИМИКАЛ ,НИКОЙ НЕ СЕ ОБАЖДА СТИГА СА НИ ХИМИЗИРАЛИ...
  • 197 Петьо Петров

    13 4 Отговор
    Нaй-гoлeмият cтрaх зa чoвeкa e oт cмърттa.E,кoйтo имaшe интeрec пocя тoзи cтрaх.A някoй изoбщo зaмиcля ли ce,чe вcички cмe cмъртни и зa тoвa зacтрaхoвкa нямa? Aкo някoй прeдлaгa тaкaвa,дa му дaдeм Нoбeлoвa нaгрaдa.Вceки глeдa cнимки c кaмиoнитe c трупoвe oт Бeргaмo,кoитo ce oкaзaхa удaвeни бeжaнци,cъщo тaкa мacoвитe грoбoвe в CAЩ,кoитo вcъщнocт ce oкaзaхa oбщecтвeни грoбищa зa бeздoмници.Cтрaхът oт cмърттa e пoвceмecтeн,пcихяcaлитe cъщo.Нo някoй мoжe ли дa дaдe oтгoвoр нa въпрoca,кoлкo вcъщнocт ca пoчинaлитe oт грип в cвeтoвeн и нaциoнaлeн мaщaб? Чухтe ли,прoчeтoхтe ли някъдe?Eдвa ли,вcичкo e Кoвид 19.Вcякa гoдинa в Бългaрия умирaт хиляди в пocлeдcтвиe oт уcлoжнeниe oт грип,нo тaзи гoдинa ниe ,пък и cвeтa грипa бe ce прoявявa.Кoйтo имa рaзум дa ce зaмиcли.Кoйтo трeпeри oт мaнипулaциитe,дa кoпae дупкa и дa прaви бункeр,гaрaнтирaнo щe oцeлee.Cлeд хиляди гoдини,aрхeoлoзитe щe гo пoкaзвaт във вcякaкви музeи,кaтo уникaлeн cлучaй нa oцeлялa мумия oт cтрaх!Нa тeзи,кoитo щe мe прaщaт дa ce зaрaзя в някoя бoлницa,щe им кaжa caмo...дoри и дa удoвлeтвoря жeлaниeтo им,тe нямa дa ce излeкувaт oт cтрaхa.Живoтa e крaтък и нe гo пoгубвaйтe и нe ce пoгрeбвaйтe caми.Cтрaхът и пaникaтa убивaт пoвeчe oт вcичкo!
    Cтрaхливият умирa вceки дeн,cмeлия caмo вeднъж!
    Бъдeтe здрaви и cвoбoдни!
  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Майки Вр

    7 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Самата болница няма нищо против, защото той носи доходи - ето, това е цялата истина! Наливането на пари в болниците, които преди това бяха в кома!

    Коментиран от #218

  • 200 Точно

    1 2 Отговор

    До коментар #165 от "Оги":

    Определение 😁😁😁👍👍👍
  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 Именно

    6 12 Отговор
    Този Мангъров ми напомня, че на италиански доцент значи недоучил
  • 203 12222222222222221

    12 5 Отговор
    Гласът на един разумен човек
  • 204 Асен

    12 1 Отговор
    Прекалено се преувеличава приноса на лекарите, особено на българските в борбата с Ковид-19.
    Няма излекувани заразени, тъй ксто:
    1.Няма лекарство.
    2.Заразен не означава болен.
  • 205 Иван

    7 3 Отговор

    До коментар #14 от "Георги":

    Коремния хирург бил на почивка в Халкидики.
  • 206 аааа

    5 8 Отговор
    мангъров , съчке , изгори за да светиш. иначе не ти вярвам. 2 метра под земята оод.
  • 207 Възмутен

    3 6 Отговор
    Този,както каза в интервюто си,постоянно ходи из България да дава консултации на болни срещу скромното сума от 500 лева.Чист грабеж.
  • 208 домамгъров

    2 2 Отговор
    Откривателят на ковид нали си спомняте кой беше, един китайски лекар, който и сам загина от това нещо, а си беше 35-40годишен.
    Очевидно младостта не е основен фактор, а самия ген на човека

    Коментиран от #212

  • 209 Алфа Ромео

    7 3 Отговор
    Не се хаби бе човек, бетонните глави никога няма да те разберат.
  • 210 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 211 започна друго да говориш

    1 7 Отговор
    Тоя е привърженик на най-крайните форми на дарвинизма, където оцеляват само най-силните. Като му свършиха аргументите, че сериозна болест нямало, сега друга песен запя, че просто не можем да я спрем. Хубаво де, и така да е, защо да не я минат хората поетапно, бе Мангъров, на теб какво ти пречи?така нито ще умрат излишно лекари, нито по-млади хора покрай другите силно заразени болни.Пък и не се знае може да се омаломощи този вирус, всички казват, че има такъв вариант, има вариант за ваксина. Ти явно просто искаш да умрат много хора наведнъж, защото не ти се носи маска като на други егоисти.Моли се да не те хване сериозно, че не знам, колегите ти в болницата може и на аспирин да те оставят да караш, както си против лечението.
  • 212 До домангъров

    4 2 Отговор

    До коментар #208 от "домамгъров":

    Човече, още ли не си разбрал че го загинаха тоз 35-40годишен лекар?

    Коментиран от #213

  • 213 невярна информация

    1 1 Отговор

    До коментар #212 от "До домангъров":

    Не е така, хората са се интересували много от случая и е имало протести по социалните мрежи, и даже имаше снимки и видеа от болницата, бил е на апаратно дишане, вливали са му плазма, но явно организмът му не е издържал на вирусния товар и на изтощението от работата.
  • 214 НЕ НЕ

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мислещ":

    Нисък праг на досетливост!
  • 215 vlado

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Мислещ":

    Май не си мислещ , а само така си въобразяваш , А ако си заможен с твоите умствени способности , това в БГ е нормално, но.......се надявам скоро нещата да си
    дойдат по местата .
  • 216 Пешо

    3 2 Отговор
    Мангаров сухата съчка още ли не си срещнал вируса.?! Отиди на Леге 10.Успех.
  • 217 Джуркан Вирус

    4 0 Отговор
    Мангъров за пореден път изпраща МНОГО ЗДРАВЕ НА ВСИЧКИ !
  • 218 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #199 от "Майки Вр":

    В момента болниците имат много малко пациенти от други болести, нямат планов прием, нямат профилактика, почти нямат прегледи. Всичко това са пропуснати дейности, от които те пропускат и пари. Финансово болниците са крайно притиснати от епидемията.
  • 219 Мангър

    3 2 Отговор
    Мангъра само за приходи и печалба мисли.
  • 220 чичо

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Георги":

    Какво му е достойното,че все още не се е заразил ама иска ти да се заразиш. /Публикувано във факти.бг: Рано или късно всеки ще се срещне с вируса/.Той казва-не се лекувайте,рано или късно всеки се среща със смъртта.
  • 221 Оздравял

    2 1 Отговор
    Категорично е прав.Не можем да избягаме от заразата, можем да я избегнем временно.
  • 222 АЗИС

    0 0 Отговор
    Защо бъркате името - това е МАНГАЛОВ, ЧИСТ, НЕОПЕТНЕН ЦИГАНИН - КОТЛАР.
  • 223 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 224 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 225 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове