Last news in Fakti

28 Юни, 2020 06:28 10 799 154

Тома Биков: Правим най-евтините магистрали, как да се краде от тях?!

  • тома биков-
  • герб-
  • магистрали

За разлика от записи и снимки, за които никой все още не е доказал, че са верни, за секретаря на президента става въпрос за конкретни факти - заяви депутатът от ГЕРБ

Тома Биков: Правим най-евтините магистрали, как да се краде от тях?! - 1
Снимка: БГНЕС

„Президентът трябва да се кандидатира за нещо друго, не и за държавен глава. Президентската институция предполага да бъдеш мястото, на което различните институции да могат да постигна някакви съгласия. Няма институция, с която президентът Румен Радев да не е влязъл в конфликт.”, заяви пред NOVA депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Той смята, че решението за извънредно положение в страната е трябвало да бъде взето на Консултативен съвет при президента, какъвто не се е състоял.

„Аз се притеснявам от опоненти извън политиката. Ако те спечелят, значи, че сме в друга фаза. Това са хора от криминалния контингент, които упражняват влияние, без да са ходили на избори. Хора, които не носят политическа отговорност и иска да има хаос”, посочи депутатът от ГЕРБ.

По отношение на скандала с президентския съветник и записите на премиера Биков заяви:

"За разлика от записи и снимки, за които никой все още не е доказал, че са верни, за секретаря на президента става въпрос за конкретни факти".

Той допълни, че най-сериозният проблем на управлението е водната криза в Перник. И подчерта, че ако ГЕРБ не се бие сам, няма кой да го бие.

„Магистралите, които се строят у нас, са по-евтини от тези в Румъния или в Германия. Ако започнем да ги строим по-скъпо, какво ще кажат от БСП или президента? И след като са най-евтините магистрали, откъде да се откраднат пари? Най-нагънатият път е на АМ „Тракия” между Чирпан и Стара Загора, а този участък е правен при управлението на Тройната коалиция", каза Биков.

 

 


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гладен

    261 36 Отговор
    Мене тези магистрали не ми слагат ядене на масата !!!

    Коментиран от #62, #107, #122, #132

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    211 19 Отговор
    да но при вас много хора са безработни болни гладни има корупция престъпност

    Коментиран от #4

  • 3 На тоя биков мозак

    233 16 Отговор
    Устата работи по-бързо от мисълта, нещо има асинхронна комуникация.

    Коментиран от #7

  • 4 Пешо

    223 14 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Анексите никъде не се показват.Грабежът е глобален.Поредната демагогия.
  • 5 Бачо Киро

    338 14 Отговор
    Биков, не се прай на луд. Едни и същи фирми имат строени магистрали и у нас, и в Сърбия примерно. Разликата - огромна. Не ме карай да търся и сравнявам бюджетите. Демек не, че фирмите толкова си могат, ми след всички рушвети остава прекалено малко за самата работа у нас. Даже краденето трябва да е с мярка. И не се прай, че били евтини, винаги надписвате с много. Само пернишкия водопровод е х3... Не ми сравнявай цена на километър с Германия, понеже нищо общо няма вашия строеж. Особено обичате да го сравнявате с цените за трудни терени на немски магистрали и да се пъчите "ма я ние колко евтино ви ги правим". Тея селски номера пред Бойчето, не пред нас.

    Коментиран от #9, #10, #11, #51

  • 6 Bai nudals

    212 16 Отговор
    Тя Кьовеши,щи обясни как крадете. Йончева даде папките още миналата година на Е.П.
  • 7 Като Шефа си

    119 9 Отговор

    До коментар #3 от "На тоя биков мозак":

    Наркомани!
  • 8 актьор

    259 14 Отговор
    Вижте в Афера записа на Борисов и Златев, как Борисов дава указания да се оплюва Президента Радев и да се прави за смях. Томето Биков е платен л@йномет на Боко.

    Коментиран от #15, #123

  • 9 Абе къде си тръгнал да го оборваш

    116 10 Отговор

    До коментар #5 от "Бачо Киро":

    Бика е “100% сигурен и прав в себе си”. Кой кат него?
  • 10 Гешо

    189 11 Отговор

    До коментар #5 от "Бачо Киро":

    Англия , Германия и други европейски държави са 3-4-5 лентови, а не 2 лентови.

    Коментиран от #18, #56

  • 11 Алфа Чакал

    100 15 Отговор

    До коментар #5 от "Бачо Киро":

    Много точен коментар.

    Коментиран от #60

  • 12 гест

    178 7 Отговор
    Как да се крадяло? Тоя или е много наивен,или много нагъл.По вероятно е второто. Колко са ,,евтини,, всички знаем.Намерил база за сравнение - Германия.

    Коментиран от #24, #106

  • 13 Ето как

    183 5 Отговор
    Слагат в пъти по - тънка настилка, поврежда се лесно и бързо и после взимат още пари за ремонт. Дават смешни заплати, наемат малко служители. Сега разбра ли?
  • 14 Диверсант

    130 6 Отговор
    Кой да победи, като на всички възлови места са сложени милиционери. Колко % за нищо на света няма да гласуват, колко % сте ни прогонили от родината ни. Цялата политическа каста сте замесени от едно тесто. В Италия има над 60 политици в затворите. Последния за който се сещам Роберто Форнигони бившия губернатор на Ломбардия за 7 години.

    Коментиран от #19

  • 15 Любомир

    133 8 Отговор

    До коментар #8 от "актьор":

    Цялата им сбирщина е мобилизирана в демагогия.Той Божков ще им покаже и с документи каква е измамата.Такава наглост за разлика от други показатели са НОМЕР 1 в света.
  • 16 гост

    95 6 Отговор
    Ама каква снимка са избрали само.....от рода на ,,кой ми с..а в гащите,, ха ха ха
  • 17 Ххх

    122 5 Отговор
    51 343 630 лева са похарчени само за 32 дни за укрепване на новата магистрала „Марица“ и за строеж на отводнителни съоръжения.
    Строителството на ЛОТ 1 на магистралата от Оризово до Димитровград (участък от точно 31 км) започва през август 2011 година и приключва октомври 2015 година.
    Договорът за строителство е сключен с италианския консорциум „Кооператива Муратория Чементисти – Чи Ем Чи Ди, Равена“ и за сумата от 159 755 613 лв. те трябва да построят магистралата.
    Докато машините на италианците строят магистралата обаче, се появява втори договор за допълнителни строителни работи в същия участък - на ЛОТ 1 от „Марица“.
    Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) обявява обществена поръчка за нов договор за допълнително строителство и през юли месец българската фирма „Пътища Пловдив“ поема довършителните работи.
    В договора пише, че заради дъждовете са се появили свличания и окосите на магистралата трябва да бъдат укрепени, също така, че е нужно стабилизиране на теренната основа и тя трябва да бъде защитена, необходимо е и построяване на отводнителен канал, пресичащ трасето. Договорът е за 32 дни на сензационната цена от 51 млн. лв.
    Ако за 4 години за превръщането на черен път в магистрала и за строеж на 22 големи съоръжения на нея (както пише в проекта - 4 моста, 10 надлеза и 8 селскостопански подлеза) са изхарчени 153 милиона лева, как е възможно само за месец за укрепване на окоси и строеж на 1 съоръжение да са изхрачени 51 млн. лв.? Оказва се възможно и п

    Коментиран от #25, #39

  • 18 Bai nudals

    88 4 Отговор

    До коментар #10 от "Гешо":

    И за това и се казва,двулентов път а не магистрала.
  • 19 Bai nudals

    49 8 Отговор

    До коментар #14 от "Диверсант":

    Вместо,милиционери направо можеш да им казваш,полицаи.
  • 20 А бее

    111 3 Отговор
    Пак крадете! Нищо, че са евтини. Затова и след няколко месеца започват ремонтите. Да не говорим, за прецизност. И дума не може да става за сравнение, особенно с Германия. Който е ходил знае!

    Коментиран от #50

  • 21 червена коприна

    60 1 Отговор
    Тази седмица македонците вдигат паметник на Хитър Петър, който се казва Итар Пейо. Той бил популярен герой от македонските приказки. Другата седмица пък откриват паметник и на Батман. Бил роден в Прилеп.
  • 22 цербер

    94 3 Отговор
    То затова се кърти асфалтът и е крив,колите подскачат,щото правите най-евтините.
  • 23 Вижда се

    97 4 Отговор
    То е просто главен ибрикчию, Биков: евтини магистрали-евтино крадене, по-скъпи магистрали-по-скъпо крадене. Ама се праиш на луд, за това си и нает от разбойническата група, като нещо малко по писмовен и майстор ибрикчия.
  • 24 Те тия

    65 3 Отговор

    До коментар #12 от "гест":

    Само по заплати не сравняват с тях!
  • 25 Герб

    72 4 Отговор

    До коментар #17 от "Ххх":

    Крадциииии!!!
  • 26 Boby

    79 2 Отговор
    Ами краде се - като се влагат некачествени материали
    и се използва неквалифицирана работна ръка, на която съответно
    се плаща малко, но пък разходите за материали и заплати
    са калкулирани в крайната цена за километър не според вложените. Елементарно!
    Онези 40 км между Ст. Загора и Чирпан че и по-нататък фрапиращи и друсащи като се минава по тях, са най-яркия пример. Има и още много други...
  • 27 Коко

    90 4 Отговор
    Като кажат за тия магистрали човек ще си каже, че за 10-те години на власт са опасали България с магистрали, а това не е така.
    АМ Хемус е до никъде.
    АМ Струма е построена частично.
    АМ Тракия в 40-те км около Чирпан е в окаяно състояние.
    Бургас-Варна не се строи.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ей лъжец

    111 4 Отговор
    тази година откриха магистрала свързваща Швеция и Финландия, магистралата има осветление, отопление, седем тунела и 15 години гаранция, цената и е три по евтина от боклуците на Боко!

    Коментиран от #37

  • 30 Сандо

    85 4 Отговор
    Биков колкото повече приказва,толково повече глупости казва.И добре,че не му расте носа от изречените лъжи,щото нямаше да има място за микрофон.
  • 31 7947

    76 4 Отговор
    Ти вярно ли бе ? Като се право некачествено и после се ремонтира пак за да се краде пак и пак и пак. ЕЙ ЖАЛКИ ХОРА ОСТАВКА !!!!
  • 32 Лекар БГ

    65 2 Отговор
    До колко са"евтини"магистралите е въпрос на счетоводство.Предвид цената на труда и материалите у нас,за разлика от Швейцария или Австрия,напр.Качеството е др.тема.Два приоритета винаги е имала италаиянската Мафия-пътища,улици,строителство и боклук.А по Света и у нас,нищо ново не се измисля,просто се повтаря вече изобретеното.
    Последните записи са крайно фалшиви.Не е възможно,Той,да не употреби определени сексуални аспирации към хора от женски пол,както и образно да обрисува анатомични дадености.Твърде стерилни са.Прекалено"възпитано"се изказва,предвид манталитетът Му.Но...когато управляваш с милиционерщина,очаквай да ти дойде до главата още от същото.
    Тома Пържолникът е твърде изчерпан.Жалки опити за кръгова отбрана.Звучи кухо,с ДКМС апломб.Амортизация и на"остриетата".
  • 33 Наско

    72 6 Отговор
    Този за такова нагло изказване трябва да го обесят с първите на площада като им дойде времето.
  • 34 Един шофьор

    66 4 Отговор
    И тоя като шефа си магистрали та магистрали едно знае баба едно бае.
  • 35 2522

    65 3 Отговор
    Вие манипулирате цели проект с фирмимте на Доган, Пеевски и Борисов. Закрепили сте за държавния бюджет и еврофондовете паразитни фирми и цоцкате здраво. Как може да сте толкова нагли и нахални ?
  • 36 Българин

    74 3 Отговор
    Биков май всички в ГЕРБ ползвате един и същ дилър
  • 37 Ей лъжец

    60 4 Отговор

    До коментар #29 от "Ей лъжец":

    Да уточня, че става въпрос за цена на километър и то тяхната е с осем платна
  • 38 xaxax

    57 3 Отговор
    Може да са по евтини...и пак краднете. Нещо за северната тангента да кажете?? или Люлин.На колко години са и в какво състояние.???
  • 39 Жорко

    48 3 Отговор

    До коментар #17 от "Ххх":

    ...зaрaди дъждoвeтe ca ce пoявили cвличaния и oкocитe нa мaгиcтрaлaтa трябвa дa бъдaт укрeпeни, cъщo тaкa, чe e нужнo cтaбилизирaнe нa тeрeннaтa ocнoвa и закупуване на 6 фармацевтични заводи в Сащ на името на ортака, който стана почетен гражданин на Хюстън.Имението не го броим.
  • 40 епикриза

    56 3 Отговор
    завършен лъжец и демагог или тарикатче герберастче
  • 41 интригант

    61 6 Отговор
    Една проверка от независима експертиза ще докаже че и от там се краде като за световно.Още при откриването(рязането на лентички) са за ремонт. А чекмеджето се пълни с Евро и злато
  • 42 Озон

    58 4 Отговор
    Ние, болшинството хора се притесняваме от измислени хора, като теб, наречени "управляващи" и "политици". Управляващи собственото си благополучие.
    Въздуха вече започва, силно да трепери.
  • 43 9654

    69 5 Отговор
    ЕЙ ШМЕКЕР. ШКАФЧЕТО НА БОРИСОВ Е ПЪЛНО С ПАЧКИ ! ОТ КЪДЕ СА ДОШЛИ СПОРЕД ТЕБЕ ???? ИЗБЕРИ СИ НЕЩО: КОРУПЦИЯ, НАРКОТИЦИ, ПРОСТИТУЦИЯ, РЕКЕТ. С КАКВО ВИ ПЛАЩА РУШВЕТИТЕ С ПАРИ ОТ ДАРЕНИЯ ЛИ ?!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Грейс

    48 3 Отговор
    На следващите избори "вкупом" за тебе ще гласуваме~след майката на народа с гръм и трясък ще се сгромоляса и бащата. Я компанията на ББ за първи път употребява т думата "краде" Най евтини са на Мокавей след 6 месеца започват ремонтите на ремонтите. Освен това давах справка колко е излезнат 1км на Сърбия по повод открита преди време магистрала свързваща ги с нас.
  • 46 СТРОИТЕЛ

    60 4 Отговор
    Лъже, цените са на европейко ниво качествито е на черен път защото 40% от финансирането отиват в чекмеджета с др 60% работят фирмата спечелила поръчката и нейните под изпълнители. пести се от всичко за да има някаква печалба за сметка на качеството!
  • 47 ууу

    45 3 Отговор
    Хаха смях в залата, скрии се бе киселек.
  • 48 свидетел

    49 4 Отговор
    евтиното - майка на мизерията = калпаво ! вие крадете и въздуха над пътищата .....
  • 49 ЛЕОН

    51 3 Отговор
    Мерзавец и долен слуга е този Тома - лъжливи!
  • 50 Пешо

    46 3 Отговор

    До коментар #20 от "А бее":

    Малиии , чак нас ни питат ,как да се краде повече!!!!Е то сигурно нема на къде.Малко им е.Ще налагат данък втори бъбрек.
  • 51 ееееееееее

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "Бачо Киро":

    Вярно написано, на правописа дразни - преди буквата и няма запетая.
  • 52 ссс

    49 4 Отговор
    Биков-ОГРОМНА ГРЕШКА НА ПРИРОДАТА!
    Най-рядкото г...о, което се е срещало...
  • 53 Шаран БГ

    41 3 Отговор
    А този юнак се прави на "ощипана мома"....
    Евтиния строеж е евтин, защото така го договарят политиците А е некачествен, защото е безконтролен и допълнително се краде от него от изпълнителя, за да си възстанови загубите от рушвета, който е дал и дава на "отговорния"политик, оставящ го да работи без всякакъв инвеститорски контрол !!
    Когато артисти и певци са ни депутати, необходимо е всеки шаран от блатото РБ да им обяснява, как се краде в тази държава от политик !! Те от къде ще знаят !?
  • 54 Баце

    43 2 Отговор
    Е па кат са евтини не значи , че са много убави! И какво значи евтини? А и защо да не може да се краде. Управляващите крадат та пушек се вдига!
  • 55 банбиков

    39 3 Отговор
    Ние видяхме цените на километър в Сърбия, пък някои видяхме и за какво качество иде реч, аз виждам и Витиня всеки месец вече от 10 години
  • 56 Усмивката

    40 3 Отговор

    До коментар #10 от "Гешо":

    Не знам колко струват нашите , но като изтърва отклонението нза Ямбол , трябва да отида до Пловдив за да се върна. На това ли Биков казва магистрала.А това съм чувал. Скъпи междуселски пътища на цени ,,,,километър до Луната
  • 57 Gost

    44 2 Отговор
    На тоя пишлегар няма ли кой да му светне един зад врата? Какво се е разпищолил тоз недообразован интелектуален пигмей?!
  • 58 И то

    39 2 Отговор
    И то как се краде, защото не са най евтини, а най скъпите и ужасно некачествени. Ще те похвали премиера. Използва три опорки в една изява: лъжа, че у нас се строи евтино и не се краде, нападна президента, каза колко е ,,велик'' бащицата. И десет опорки да използваш, пак ще си ходите.
  • 59 Време е да бягаш!

    42 2 Отговор
    Биков, избра ли вече накъде да се врътнеш, защото краят на това управление идва и той няма никак да ти хареса? Чувството за самосъхранение нищо ли не ти говори или си навлязъл толкова навътре, че нямаш изход, освен като Матросов да стоиш на амбразурата? Възможно ли е интелигентен човек да не вижда чудовищните злоупотреби и каква ли е цената срещу която се продаваш?

    Коментиран от #148

  • 60 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 2 Отговор

    До коментар #11 от "Алфа Чакал":

    господин ник ЧАКАЛ БЛАГОДАРЯ за подкрепата ти в статията любопитно
  • 61 Kotarak

    32 4 Отговор
    Не се краде бе, Биков, повече от 50% не се краде!

    Коментиран от #102

  • 62 Rrrrrrr

    6 25 Отговор

    До коментар #1 от "Гладен":

    Когато човек не мисли или е ограничен обикновено ражда шедьовър като този, който си написал. Другия вариант са платените тролове. Ти от кои си????
    Хайде сега погледни по далеч от носа си и опитай да помислиш дали магистралите не са свързани с яденето ти или си мислиш, че храната ти пристига по въздуха.

    Коментиран от #98, #125

  • 63 Aлтънпармаков

    39 2 Отговор
    Четохте ли кои са мотивирали Цветанов да напусне ГЕРБ? Ако сте пропуснали, те са Биков, Гърневски, Харизанов. Това не може да не е стигнало до ушите на Борисов. И тримата са ренегати, които в миналото оплюваха ГЕРБ, а сега са "лайнометите на ГЕРБ" Няма да ги има скоро.

    Коментиран от #69

  • 64 Един шофьор

    39 2 Отговор
    А като са евтини защо плащаме скъпи винетки ?
  • 65 Пламен С

    22 2 Отговор
    Биков, ние коментираме качеството на изпълнение, не цената. Работите с челни товарачи/фадроми/модел 1986 год. Байкото, който говори с Борисов беше с такъв-Fiat Allis FR10. Ясно?
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 fermera

    30 2 Отговор
    Отсечката от Хемус Белокопитово-буховци е 16км и струва 120 милиона лева.Няма трафик за авто магистрала и е избран маршрут с 7 виадукт,1 мост 10 подлеза.Как се подържа този път .Достатъчно беше да се разшири съществуващия и с тези пари да се оправят пътищата на 3 области.В общината в която живея за последните 2 години има 6 жертви на ПТП.От тях 5 са на едно кръстовище,на което не се променя нищо защото няма пари.А е достатъчен един STOP със светодиодии фотоволтаичен панел.
  • 68 Б М Б

    20 2 Отговор
    ЕЙ БИКО,ВИКАЙ ЦЯЛАТА КОХОРТА НА .......ИЗГОРЕЛАТА БАРИКАДА !!!
  • 69 Пламен С

    18 2 Отговор

    До коментар #63 от "Aлтънпармаков":

    Харизанов къде го слагаш в "А" гупа, той е ниска топка.
  • 70 КралиМарко

    29 1 Отговор
    Вие не крадете , защото плячкосвате!Кражбата е за хора с мярка и съвест, а това при Вас е непонятно!Под изпълнители на под изпълнители, и на края неграмотни малцинства облечени като строители.Дължът се неизплатени суми на маса народ..и нищо.Инертни материали - само аванта от ваши фирми и то без стотинка/това норми,стандарти,хидроизолация, да не говорим за качество и количество на смеси / подложен бетон,асфалт - трагедия!!!Минат ТИР-овете няколко пъти и стане коловози и морски вълни!!- и това щото не крадете, а строите качествено!
    В БГ Магистрали НЯМА има бутафория - като крепостите дето възстановявате за изписване на проекти от ЕС!То да не питаме защо само Джи-Пи Груп -и Котарашките фирми са на хранилката, а после ремонт на ремонта на ремонта..и така пак източвате.Селските пътища в Бг нямат нищо общо с магистралите в ЕС и света!Елате в един ТУНИС бре, и вижте ПЪТИЩА и Магистрали!
  • 71 Asdfg

    33 2 Отговор
    Биков, ти си много НАГЪЛ!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Потърпевш

    24 2 Отговор
    Евтини, казваш са магистралите. Да, няма да споря, то и качеството им е още по-евтино! Справка-участъка на магистрала Тракия между Стара Загора и Пловдив. Заповядай да шофираш там, сигурно и на други места има подобни участъци, пък тогава се хвали, господине!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Кво рече

    17 1 Отговор
    Еи ма какво си Теле като на бика син си и почти толкова умен
  • 76 Илия

    25 1 Отговор
    Гърневски и Биков са срам за Европа не само за България!подли,гнусни,резили,които крадат народни пари за заплатите си в парламента!
  • 77 Рапира

    26 1 Отговор
    Направо се притесних, че не може да се краде. Живи да ги оплачеш. Горките.
  • 78 задхж

    25 1 Отговор
    биков е един от най-отявлените гъзолизачи на мутрата от Банкя. Жалкото за него е че след ареста на тулупа ще го отнесе и той.
  • 79 123

    12 1 Отговор
    Изграждане на нова магистрала с 4 ленти - от 4 милиона до 6 милиона долара на миля в (4)селските и (6)крайградските райони, от 8 милиона до 10 милиона долара на миля в градските райони. Изграждане на нова 6-лентова между държавна магистрала - около 7 милиона долара на миля в селските райони,11 милиона долара или повече на миля в градските райони. 26 април 2019 г.

    Коментиран от #101

  • 80 ooooo

    23 1 Отговор
    Гърневски и Биков са не само срам за Европа но и за съвременния свят и живот. Тези индивиди изпълзяли от нафталина нямат никакви допирни точки с хората и съвременното общество, възприятия и тн. Най-общо казано са някакви издънки от едно време и понеже усещат че са безнаказани гледат да лижат гза на вожда за да се облажат с нещо и те. Няма нормална държава където такива хода да са политици. То дори няма нормална държава където да ги вземат за каквато и да е работа.
  • 81 Иван

    20 1 Отговор
    много е тъп тоя от всякъде се изложи и ни ръководят такива.....
  • 82 Емил Станоев

    19 1 Отговор
    Спорно и дали са най-евтините ! Но веднага след откриване се ремонтират ,понякога по 2 и повече пъти..това ако е евтино ?? На толупа шайката е рекордьор по извършване на ремонти на ремонтите-- много е евтино !
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Констатация

    20 2 Отговор
    Всички от ГЕРБ ,без изключение ,насън да ги бутнеш, знаят какви са задълженията на Президента.Но питай ги какви са техните задължения-не знаят.Чакат Той да им нареди-кога да пият вода,кога да се почешат...Определението за тях от началника им е:Главанаци,Пунти мари,Барабанчици по мегданите и т.н.

    Коментиран от #88

  • 85 Вълнуващо вълнообразен асфалт

    27 1 Отговор
    На всички, които карат някакво превозно средство по пътищата на България и са пътували в чужбина, е пределно ясно, че МАГИСТРАЛИ У НАС НЯМА!На много места старите пътища, строени качествено дори през 50-те години, са по-добри от "магистралите!
  • 86 Васил

    24 2 Отговор
    Най еврините магистарали ти шегуваш ли са в Холандия правят с 50 милиона евро 50 километра а тука със същата сума 5 километра сметнете къде е по евтино. Май по на сметка е Холандците да правят магистралите а не любита Джи пи груп която тяхното мото е ние строим калпало за това скъпо.
  • 87 Пламен

    18 1 Отговор
    Нагъл, нагъл. Гьонсурат.
  • 88 И още, и още

    15 1 Отговор

    До коментар #84 от "Констатация":

    Забравяш " главанаци", "тъпа кърджалийска ....."
  • 89 Меси у Уевски

    17 2 Отговор
    Биков е карикатура на политик, както комуниста Гърневски и тн от Шайката. А за сведения на Биков снимките са истински ама на раята не и пука.......
  • 90 7735

    16 1 Отговор
    ТОЗИ СЕ ОКАЗВА СПЕЦИАЛИСТ ПО ВСИЧКО.Т.Е. НАЙ ОБИКНОВЕНО ПРАЗНОДУМНО КРЕЧЕТАЛО. КРАДЕ СЕ ОТ САНИРАНЕ,ВОДНИ ЦИКЛИ,ПЪТИЩА ,ОТ ВСЯКЪДЕ. ИДИ ГО ОБЯСНИ НА БЛИЗКИТЕ НА ХОРАТА, КОИТО ЗАГИНА В СВОГЕ НАГЛЕЦ ТАКЪВ.ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ ДА ИЗХВЪРЛИМ БОКЛУКА.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 ЖОРО

    13 1 Отговор
    ДА ГИ СЪЖАЛИМ И ДА ГИ ОПЪНЕМ 300.....
  • 93 Външна оценка!

    20 1 Отговор
    Защо не разрешихте проверка на качеството на магистралите от външни специалисти? Защото знаехте какво ще кажат! И ние знаем!
  • 94 Вуте

    15 1 Отговор
    Мюре.Привлича вниманието към себе си, за да не се вглеждаме в истинските виновници.
  • 95 Гост

    22 1 Отговор
    бИКОВ, ти си срам за нашата планета, ти само и тежиш, с нищо не допринасяш, ти си в тежест, вече си ми наравно с кърджалийската пр..та п..ка и по акъл, и по това, че и двамата С НИЩО НЕ ДОПРИНАСЯТЕ в нито един аспект на живота. Излишен си, нагъл си, некадърен си, дефектен си, не ставаш като човек
  • 96 абе тUлуп

    19 1 Отговор
    Тоя па ни взема за две стотинки. Първо не са най-евтините и второ нямат нищо общо с магистралите с които ги съпоставяш. Те така крадете.
  • 97 дунавски вълни

    16 1 Отговор
    цялата магистрала е на вълни ,няма тоалетни
  • 98 Гладен

    7 3 Отговор

    До коментар #62 от "Rrrrrrr":

    Чудех се дали изобщо да ти отговарям ...
    Но все пак реших да ти кажа че си доста далече от контекста на написаното !
    Но то кон с наочник ... Гледа само направо !
    Лек ден .
  • 99 hremko

    18 1 Отговор
    Най-нагънатия път е между Чирпан и Стара Загора строен по време на тройната коалиция, а гаранцията течеше при Бойко. Някой да е потърсил фирмата да си оправи бакиите? Ясно е къде са отишли парите.
    И хептен ни взеха за ненормални с тия евтини магистрали. Сърбите плащат близо 10 пъти по малко на километър при много по труден терен.
  • 100 az #Оставка!

    22 1 Отговор
    Нагъл и безочлив ГЕРБав куклен актьор!
  • 101 123

    5 2 Отговор

    До коментар #79 от "123":

    1 миля е 1650м -4 милиона долара са =6 880000 лв- широка магистрала с две плата в една посока всяко от 3.60м или 6.60м ,плюс аварийна лента широка 2.40м, дублирано от другата страна в обратна посока, цената на 1000 метра от тази магистрала е 4 169 697 лв, строена в селски терен, при пресечен планински терен става 1.5 пъти максимум два пъти повече от тази цена.
  • 102 hremko

    19 1 Отговор

    До коментар #61 от "Kotarak":

    При положение, че магистралата Калотина- Ниш е около 10 пъти по евтина, значи не се краде 50%, а около 90%.

    Коментиран от #137

  • 103 гост

    19 1 Отговор
    От износващия слой на асфалта тома, се краде .Варира от 3 до 7 см. 1км нормален път има 7000 кв/м асфалт . А дали е 3см. или 7см. - каква е разликата , че не мога да смятам ?
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Антиквар

    22 1 Отговор
    Биков,ако не знаеш как да крадеш от магистралите,питах Боко и Пеевски,те ще ти кажат.Но едва ли ще те пуснат до сухото.Много си малък за това.Имаш единствено право да кажеш по телевизията.

    Коментиран от #111

  • 106 Бикът прост НЕ е прост

    15 1 Отговор

    До коментар #12 от "гест":

    Тома биков е боков! Тома боков е НАГЛЕЦ!!!
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Ван дер Любе

    17 2 Отговор
    Не знам дали са евтини магистралите, но със сигурност са некачествени. А в този случай следва, че може да се краде и от евтини стоки, ако са некачествени. Що се отнася за записите. Какво може да направи един секретар и какво може да направи министър-председателят, министърът на финансите, председателя на бюджетната комисия и т.н. все хора с ограмна власт, прикривани от главния прокурор - предишния и сегашния. Самият страх от проверки на записите са доказателство, че са истински
  • 109 Оня с големия

    20 2 Отговор
    Прост по прост най прост изключително нагъл гербаджия.
  • 110 Дон Дамяни

    19 3 Отговор
    Питай шефа ти Бойко. Той ще те научи
  • 111 Кретен си ти

    3 19 Отговор

    До коментар #105 от "Антиквар":

    Ако искаш да разбереш ти как истински се краде, обърни се към Импексова или за по-кратко кака Кури!!!!!
  • 112 Нико

    18 1 Отговор
    То и пенсиите ни са най-ниски в Европа, ама ние живеем с тях.
  • 113 JEFF

    15 2 Отговор
    То бива , бива нахалство, но чак толкова е прекалено.ОСТАВКА!
  • 114 Тодор Живков

    16 1 Отговор
    Да се говори за Перник е перверзия. Първо се отпускат 30 милиона за стената на Студена и се открадват, т.к. нищо не е направено и хората, които го правят са от ГЕРБ. След това се обвинява министър от коалицията за парлама. След това се стои една некачествена тръба 6 пъти по-скъпа от нормалните цени. Т.е. ГЕРБ открадва от 50 милиона от тази криза. Каква е точно грижата за хората?
  • 115 Българин

    15 1 Отговор
    То и качеството им такова.
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Това че било ефтино не значи

    16 2 Отговор
    Че няма кражбина...едно е сигурно че нема асфалт на пътя 😂😂😂😂и веднага след боядисването на пътя почват ремонти и грабежи😂😂😂😂
  • 118 Григорий

    5 1 Отговор
    Ами вдигнете ги тези цени. То зад нищо не остава.
  • 119 Ало ало

    8 1 Отговор
    Някой дали не му се обади да скача и да блещи глупости по медийте а? Ма Биков слушай внимателно оказанията по телефона и не вкарвай излишни интерпретации, защото много лесно се доказва колко са „евтини” тези магистрали и да не вкарате шефа в обяснителен режим. И кажи на Менда да си вдига телефона да получи указания и да отива в парламента и от трибуната да казва колко много сме направили ясно ли е? Айде стегайте се, че на шефа му писна от тъпи пут*и и сабалем трябва да ходи при щефчетата да помагат.
  • 120 факт

    4 1 Отговор
    тоя имоти има ли!?
  • 121 БЛАГОЙ БЛАГОЕВ КРЪСТАНОВ

    3 6 Отговор
    ОтличноИзказване Господин Биков Впечатлен съм От Вашата ПАРТИЯ
    И от Вашият Лидер Господин Борисов
    Че Правите пътищата По Достоен начин Вярвам че ще Завършите АМ ХЕМУС
  • 122 чичо

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "Гладен":

    Друга е причината да си гладен.Не знам тези плюстчета как ги цвъкате но тотално грешите за пътищата.Ех,кога ще ги стигнем древните римляни.

    Коментиран от #126

  • 123 чичо

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "актьор":

    Да,ако е бил Борисов,наистина е грешка.Що да се хабят да го правят смешен.
  • 124 Петър

    7 2 Отговор
    Евтини. Я проверете в Сърбия.
  • 125 доста наивни ни преценяваш

    11 2 Отговор

    До коментар #62 от "Rrrrrrr":

    Защо се правиш на ударен?
    Три фирми, строят постоянно магистрали!
    Джи Пи Груп,Трейс груп, и Водстрой, на Доган.
    Всичко друго е димки за наивници.
    Хляб, суджук и,сирене,прах в очите на ошашавените !
    Слагат ,още две три фирми ,за баламосване и си мислят, че никой нищо не вижда.
  • 126 Четем и оценяваме лъжа или истина

    7 2 Отговор

    До коментар #122 от "чичо":

    Никой не цвъка,Цветанов ги цвъкаше, по поръчка на Борисов.
    Ти явно и с цвъкането, не си в час?
    Или и ти знаеш, как е далаверата ,но като си плащат, мълчиш като камък!
  • 127 No comment

    2 1 Отговор
    Кунев, нама да те коментирам дори!
  • 128 винету

    10 2 Отговор
    Ма ти това магистрали ли ги наричаш...
  • 129 СтарТИРаджия

    10 2 Отговор
    У нас се строят най-измислените магистрали в световен мащаб предполагам, 'щото в европейски нямат по симпли аналог! Нито основата им е пресметната за интензивен тежкотоварен трафик, нито пластовете асфалт са достатъчни! Сигнализацията (знаци, табели, маркировка) е под дъното на всякаква критика! А това ускорителна лента при вкл. в магистрала, какво значи и как се изгражда, за да се влееш в трафика безопасно и на скорост - голямото ънкнау! Възлите тип четирилистна детелина с изкл. на тази при Димитровград са изградени явно с мисълта да има постоянни конфликтни точки м/у включващи се и напускащи магистралата... Абе въобще пътностроителноподдържаща трагедия!!! И Биков "вашите" участъци по Тракия, след Ст. Загора, посока Бургас започват да придобиват същността на тройнокоалиционния участък в активна лента. Така че - не се прави на умен герберопитек!
  • 130 Хи их хи

    9 3 Отговор
    Значи тоя ме гледа от снимката и ми обяснява, че всичко е 6+ и аз трябва да му вярвам?
  • 131 3739

    11 2 Отговор
    Кви магистрали бе, има ЕДНА магистралА. Другото е свръзки. И по нея караш с 90. Я се скрийте всички 200 смешници там и повече да не ви виждаме.
  • 132 Пазарджиклия

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гладен":

    Ало,Биков!! Само преасфалтиране на 8 километра Цалапица - Пазарджик - 25 милиона!!!! И дрънкате: " Не крадем" Ха ха ха ха!!

    Коментиран от #151

  • 133 Боб

    6 2 Отговор
    Хей.бик 1 тон асвалт струва 160лв за тези милиони всеки метър ще е с дебелина на асвалта 1 метър краде се без да се мисли
  • 134 какво каза

    5 2 Отговор
    ``балерината Бикова``?!Да ходи на магистралите да си вади `хляба`с `нафарата``...
  • 135 Sssr

    7 3 Отговор
    Taзи седмица щеше да открива обиколното на Поморие, оказа се че то е още на пръст.
  • 136 ТРОПЧО

    5 2 Отговор
    ТОМАНЧО ТИ ДА НЕ СИ СЛЪНЧАСАЛ БЕ НАИ ЕВТИНИТЕ НО СЛЕД КАТО СЕ ПРИБЕРАТ 50 ПРОЦЕНТА ОТ ЦЕНАТА ТИ ТЯХ НЕ ГИ ЛИ СМЯТАШ ТОМАНЕ БИКОВ ЛИ СИ ВОЛОВ ЛИ СИ УСПОКОИ СЕ ДА НЕ ПОЛУЧИШ НЕЩА Я КРЪВНО Я ИНФАРКТ НЕ СЕ ЗАИГРАВАИ ТОЛКОВА С МАГИСТРАЛИТЕ СИЧКИ ЗНАИМЕ КАК РЕКЕТИРАТЕ БИЗНЕСА ВИИ ГЕРБАДЖИИИ НЕ СЕ НАПРЯГАИ И ТИ КАТО ГСПОДИН МАНЕВ ХА ХА МАНОИЛ МАНЕВ ОТ СТ.ЗАГОРА КОЛЕЖА ЗА ОХРАНА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА
  • 137 И то

    4 2 Отговор

    До коментар #102 от "hremko":

    И то каква магистрала! И тунелите им тунели! И колко бързо я построиха! И укрепването край магистралата с улеи за отводняване! А асфалта, като масло. Пътуваш и ти е кеф!
  • 138 chriss

    3 3 Отговор
    Гионсурат си и ти Биков
  • 139 Дръвчо

    7 2 Отговор
    Тоя индивид със сигурност не е прочел и един доклад от европа. Официално в България се строи най-скъпата магистрала в света с парите на европейските данъкоплатци. И най-некачесвената. Със сигурност материалите са евтини но изпълнението е брутално скъпо.

    Коментиран от #141

  • 140 ПП ГРУБ

    6 2 Отговор
    Скоро ще пи увисне сопола , дребосък некадърен но за сметка на това гнусно нагъл.
  • 141 Как само

    5 1 Отговор

    До коментар #139 от "Дръвчо":

    Как само европейски данъкоплатци? Ами парите, които всяка година внасяме за издръжка и членство в ЕС, нали и те са от нашите данъци. За да се върне след това една част от тях.
  • 142 И най- счупените Биков....

    4 1 Отговор
    ......и най-счупените и са най-ефтините щот крадете от тях вкупом с партията на онази...дебелата, рязаните, малоумниците от ОП, и оня мазен тарикат Каракачанката дето неможе да си види оная работа от корем.
  • 143 Терминатор

    8 1 Отговор
    Биков биков ти за идиоти ли ни смяташ бе ? Или още си мислиш че българите живеят преди 89 г.и не са пътували за да видят а? Дебелината на асфалта в германия е 50 см отдолу има бетон 30 см а под него 60 см подложка . Работя в пътностроителна фирма в Бавария и за написаното гарантирам !!! И цената на 1 км е доста по ниска от тази дето обявявате вие. И гаранция 10 години дава нашата фирма . И контрол на изпълнението има през 2-3 км дупчат и вземат проби ( всеки който е пътувал е виждал едни кръгчета на пътя ) вадят пробата изследват и ако не отговаря всичко отначало пътя не се пуска в експлоатация. Тук колеги коментираха че в ремонта около Мюнхен на А-8 И А -99 има повече асфалт и материали отколкото по цялата магистрала Тракия в Бг. Много крадете МНОГО

    Коментиран от #149

  • 144 Терминатор

    6 1 Отговор
    Смятате българския народ за идиоти, ама явно времето ви дойде да си ходите. 90 процента от вас в затвора другите 10 с условни присъди.. Лидерите при Чаушеску ЯВНО само така ще тръгне нещо в БГ .
  • 145 Терминатор

    4 1 Отговор
    А тези 10 процента са чистачките и секретарките по министерствата ,че и те са на яслата на българия . И те тежат на българия (защото гласуват за вас по задължение) а не по съвест. Мафията така управлява
  • 146 T паци

    1 1 Отговор
    Некрадящите институции трябва да дават дял на президента за да няма конфликти.
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Иванов

    3 0 Отговор

    До коментар #59 от "Време е да бягаш!":

    Я чакай малко. Тва същество Биков няма нищо общо с интелигентно такова. След като е в парламента, па и на всичкото отгоре и бърше задните части на главния тулуп. Та до тук с Ентелагента Биков.
    А от магистралите се краде яко, варчица ще омешиме, камъка ще замениме с пръсчица, няма да направиме дренаж тук, там(за да може по бързо да пропадне и да започнеме новите изкопни работи). А и като отрежем и по няколко см от платната, па икономисаме асвалта и т.н.
  • 149 123

    1 0 Отговор

    До коментар #143 от "Терминатор":

    Цената на АМ Хемус е 2 500 000 000 лв за 248 км- цената е десет милиона и осемдест хиляди лева на км, колко са откраднали по германски стандарт?
  • 150 докато

    2 0 Отговор
    Ей човече накара на да се смея чак през сълзи.халал да са ви прите браво ашколсун ефтини магистрали как ли пък не ако няма . келепир няма да строите не та е срам да лъжеш дори от трибуната на народното събрание
  • 151 123

    1 0 Отговор

    До коментар #132 от "Пазарджиклия":

    Цената за преасвалтиране на един км 4 лентова магистрала с две авариини лени отстрани е 2124лв на метър или десет милиона шест стотин и осемнайсет хиляди лева за 8 км магистрала , не двулентов път. Кражбата е 59% от цялата цена.
  • 152 123

    2 0 Отговор
    Хора като Биков и усвоителите на магистралните пари, разчитат че няма информация за колко струва един км магистрала. Информация има и то точно от строителите на магистрали които всеак година строят и поправят магистрали -Американската Асоциация на Пътно-Транспортните Строители. Цените са тук от реални магистрали- https://www.artba.org/about/faq/
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове