Last news in Fakti

6 Юли, 2020 15:00 2 308 27

Мутафчийски: Хидроксихлорохинът още не е отхвърлен като метод

  • ген. венцислав мутафчийски-
  • хидроксихлорохин

По думите му в момента той се използва в цяла Латинска Америка, Африка и в някои европейски страни

Мутафчийски: Хидроксихлорохинът още не е отхвърлен като метод - 1

Все още хидроксихлорохинът не е отхвърлен като метод за лечение на COVID-19.

Това каза председателят на Националния оперативен щаб генерал Венцислав Мутафчийски на брифинг в здравното министерство.

По думите му в момента той се използва в цяла Латинска Америка, Африка и в някои европейски страни.

„Единственият препарат, който като че ли се утвърди в света за известно време, беше именно хидроксихлорохинът“, каза той.

„Спомняте си сагата, когато СЗО прекрати изследванията с него за известно време по повод съобщение в авторитетно научно списание. След една седмица се оказа, че тази статия не почива на достоверни данни, а на компютърни симулации. Това доведе до опровержение на списанието. След това СЗО възобнови проучванията, доколкото тя въобще е натоварена да прави такива проучвания“, обясни Мутафчийски.

„Ние никога не сме казвали, че хидроксихлорохинът може да се използва в извънклинична обстановка. В терапевтична доза, която се препоръчва от китайските и европейските колеги, би могла да увреди пациенти, които имат придружаващи заболявания на сърцето и особено, когато са съчетани с още един антибиотик“, поясни Венцислав Мутафчийски.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Joko

    22 0 Отговор
    Изобщо....тука има ,тука нема-де е топчето?

    Коментиран от #5

  • 2 Госあ

    19 4 Отговор
    Евала Мутафчийски, личи си че четеш и мислиш. Това което си казал досега е окей. С изключение на тестовете,но ми стана ясно. Паричките са у туризма. Без възвращаемост. И не е лошо да кажеш,че клъстерите ги изпуснахте вече.

    Коментиран от #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 2loop

    33 4 Отговор
    Още ли вярва няои на тоя клоун
  • 5 Миризлив пор

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "Joko":

    Някой си плати да отпечатат подходяща статия срещу лекарство лечението с което излиза 20 евра за да проправи път на друго дето струва 2000.
  • 6 олекна

    24 4 Отговор
    За хидроксихлорохинът не знам отхвърлен ли е , не е ли , но ти вече си отхвърлен като вероятен кандидат за президентските избори , немой се напъва да се излагаш повече.
  • 7 Госあ

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    * пропуснал си страната пример за хидроксихлороквина - Южна Корея. Имам предвид страната пример за мерки и резултати. И не е зле да започнете с томография и образна диагностика, за да знаете на кой пациент веднага да бъде приложено агресивно лечение. Ама колко томографа и специалисти имаме всъщност ?

    Коментиран от #10

  • 8 Гост

    13 3 Отговор
    Ае ново пет? Иди ми дойде ми или по скоро сега се чудите кво да ги правите тия кашони на склад с него за които се хвалехте преди 2-3 месеца а?
  • 9 Ще ти излекуват

    14 1 Отговор
    не много сигурно короната, ще ти съсипят със сигурност бъбреците и черният дроб.
  • 10 Гост

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "Госあ":

    Те не искат да се учат от Южна Корея !! На тях им е по изгодно така да пламнеме яко , че да имат оправдание на есен да ни затворят пак по домовете!!!

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Госあ

    7 9 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Като цяло искат с трици маймуни да ловят. И не стига това, ами пуснаха маймуните по фитнесите, стадионите и чалготеките. И маските им махнаха. Но съм убеден, че Мутафчийски няма вина за това. Баце и скаридата са хората.
  • 13 Санитар

    13 0 Отговор
    Аутопсиите и микроссопски изследвания са забранени за масовката.Правят се от корпорациите само,които инвестират в лекарства.Тези,които на своя глава са провели изследвания не откриват нищо тревожно относно този вирус и когато го разкрият публично срещу тях се надига системата враг на хората
  • 14 бис

    4 0 Отговор
    и на теб и на оня дето гледа в една точка като пукел, съм ви ............................досещаш се нали.
  • 15 Колко се плаща да пишеш страхотии?

    13 0 Отговор
    Явно не повече от двама трима пишете едно и също в подкрепа на това джудже с генералска униформа, който така искаше да се мре, както никой досега! Далаверата е в парите които Батко ще гушне от ЕС. Ето защо удължават и плашат, че ще затварят. Да затворят отново и когато народа съвсем издивее и ги започне от Бащицата, който ще избяга и ще хвърли тези изкукали дедковци на тълпата. А за този министър на Здравеопазването не ми се мисли. Не стига, че доунищожи системата, окраде със сина си колкото можа, ще виси като Дучето на площада с главата надолу! Нямат си предства тези слуги колко им е набрал народа за гаврите!
  • 16 Кнаус 485

    12 1 Отговор
    Тоя пак изпълзя... Не му вярвам....
  • 17 питам само

    13 1 Отговор
    Майтапчийски, Ти наясно ли си изобщо КОЙ те хрантути и изобщо що чиниш наоколо....
  • 18 Много съм незнаещ

    7 2 Отговор
    хидроксихлорохинът ползва ли се в коремна хирургия?

    Коментиран от #19

  • 19 Госあ

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Много съм незнаещ":

    Не, ползват го само у чревните, ама смектата е най хубава !
  • 20 afera

    10 0 Отговор
    Извънредната епидемична обстановка се удължава до края на месец юли.

    Гъгнещият измислен здравен министър щял да продължи да издава заповеди и намекна и, че ако трябвало щели да се вземат и по-крути мерки нататък.

    Така ще е, рая, така ще е, писахме ви го още преди месеци – от месец на месец, така ще е, само и само да сте под ботуш и контрол, и да ви зомбират окончателно!

    И докато Боко Тиквата и Хунтата МУ додрапат до изборите, където ОТНОВО ЩЕ СЕ ВИХРЯТ ФАЛШИФИКАЦИИТЕ ИМ!

    ТАКА ЩЕ Е, РАЯ, ТАКА ЩЕ Е!

    Докато няма НАРОД да помете тая ПАСМИНА, така ще е!

    Заслужавате си съдбата.

    Също така и дребните си душици.

    Afera.bg
  • 21 Годжи

    7 1 Отговор
    Коронавирусът има три щама Боец, Възраждане и Има такъв народ. Божков само поддържа температурата. Нещо ви се губи ваксината против тях. Много хора започнаха да заразяват и продължават. Пика ще бъде догодина през март.
  • 22 Този измамник

    6 0 Отговор
    пак ли изпълзя?
  • 23 criminal

    6 1 Отговор
    Тоз нали беше служебно на море в Гърция, що няма тен ???
  • 24 5895

    4 1 Отговор
    Напротив, отхвърлен е тотално от всяко подробно изследване дотук, само вие още не сте го отхвърлили, защото толкова ви е акъла.
  • 25 НЕДЕЙТЕ КЛЕЛИ СТЕ СУЕ ДА НЕ ВРЕДИТЕ ПОНЕ

    3 0 Отговор
    КАТО СВЪРШИ ИЛИ КАТО ИЗМРЕМЕ ЩЕ ГО ОТХВЪРЛИТЕ А ВИЕ ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ЩЕ СЕ ЛЕКУВАТЕ С ДРУГИ ДОКАЗАНИ ЛЕКАРСТВА
  • 26 Гарантирано от герб

    6 0 Отговор
    Началникът на Националния оперативен щаб (НОЩ) за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски прибира една от най-високите заплати в България. Медикът, който заплаши българите, че „яко ще измрат”, се разписва под 18 000 лева на месец.
    Отделно от това по време на коронаужаса генералът е получавал допълнителни 10 000 лева от специалния бюджет за екипа на НОЩ, осигурен от неговия приятел Бойко Борисов. Така излиза, че по време на трите месеца изолация проф. д-р ген. Венцислав Мутафчийски е получавал по 28 000 лева заплата!

    Коментиран от #27

  • 27 хахо

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Гарантирано от герб":

    Ай чИстито!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове