Last news in Fakti

8 Юли, 2020 09:37 1 832 23

Миков: Как функционира въобще БСП финансово?

  • михаил миков-
  • бсп

Битка за председателското място не се превръща в състезание на идеи, каза той

Миков: Как функционира въобще БСП финансово? - 1
Кадър бТВ

Ситуацията в БСП не е спокойна, очевидно ръководството и Корнелия Нинова се опитват на всяка цена да продължат да водят партията и след тази кампания за избор на лидер, бягат и от финансовите отчети, заяви пред бТВ Михаил Миков – бивш лидер на левицата.

По думите му, това което е излязло официално от Сметната палата, е 6 млн. дефицит. 

„По-големият въпрос е при този дефицит през 2019 г. и спряна субсидия през 2020 г., как функционира въобще партията и как е финансово осигурена. Маса офиси в страната са затворени, хората, които трябва да осъществяват някаква политическа дейност, нямат никакъв ресурс за това“, каза още Миков. 

Според него в политиката има и по-важни неща. „Тази битка за председателското място не се превръща в състезание на идеи. БСП през последните години изгуби левия си образ, това е големият проблем, тя е трудно различима“, посочи Миков. 

Когато няма лявата алтернатива в обществото, доверието няма да отиде като скачен съд към БСП, отбеляза той. 

Михаил Миков прогнозира, че ще има фрагментиран парламент след изборите, по думите му ще се появяват нови „спасители“. 

„Липсата на политическо мнозинство ще води до постоянни скандали, каквито се случват и днес“, посочи той. 

Според него от страна на Корнелия Нинова има голям натиск да остане на лидерския пост, но това е изгубено политическо време.

„БСП не можа да очертае образа си на лявата политическа партия на България“, заяви Михаил Миков.

Плажът на „Росенец“ е публична държавна собственост и не може да бъде охраняван по този начин, коментира Миков случаят в Христо Иванов, когато той бе изблъскан във водата при опит да слезе на плажната ивица.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бате Митко

    15 2 Отговор
    "Комиците и приятели"

    Коментиран от #19

  • 2 Точка Омега Последни Времена

    8 4 Отговор
    Партийната система е изпята песен, настинката е на път да я закрие окончателно. Скоро Световното правителство в сянка ще излезе на показ с кьоравия си в десното око господар и ще стане ясно защо човечеството минава през този катарзис.
  • 3 Stormtrooper

    11 3 Отговор
    Че ти от торите или от вигите си, че да не знаеш как фунгционира БСП?
  • 4 Така

    16 3 Отговор
    Истината е, че обществото се нуждае от лява алтернатива и коректив, но не в лицето на БСП(БКП) и старите мазни червени муцуни. Трябват нови неопетнени лица с енергия и желание за промяна на статуквото, което не е никак розово...

    Коментиран от #5

  • 5 с нов апартамент

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "Така":

    Ей го Цецоу бре.
  • 6 русенец

    17 1 Отговор
    Мишо, време е да затваряте сергията, че покрай вашата партия се навъдиха още сто, а сто партии са твърде много за Бг, пък и няма накъде да се копае повече в дъното... и хора не останаха, не остана и държава... Закривайте сергията вече! Който от вашите крал - крал! Останалите да хващат лопатите!
  • 7 ВИДИНСКА ГЪМЗА

    11 3 Отговор
    ............... Битка за председателското място не се превръща в състезание на идеи, каза той.............. "ДРУГАРЮ" МИКОВ , ИДЕИТЕ ви СВЪРЗАНИ С МАРКСИСКО ЛЕНИНСКАТА ЛИНИЯ НА ПАРТИЯТА ви ОТДАВНА НЕ ЧИНАТ И ПЕТ ПАРИ !!!!!!!!!!!!!! Я ПО ДОБРЕ КАЖИ ПО ТВОЕ УПРАВЛИНИЕ КАКВА ОПОЗИЦИЯ БЕШЕ ТИ , ЧЕ ВСЯКА СУТРИН ТИКВЕТО ТЕ ПОДИГРАВАШЕ ЗА ВЕЧЕРНОТО ТИ ПРЕПИВАНЕ ...............ПО ДОБРЕ МЪЛЧИ !!!!!
  • 8 РЕАЛИСТ

    16 4 Отговор
    Миков, пий си питието, каквото и да е и не се бъркай я политиката повече. Видяхме те, опознахме те, беше много удобен на Бойко със беззъбата си политика. Вземи си къщичка на село, копай си градинката и ако искаш си пиши мемоари, ама няма кой да ги чете после.
  • 9 пройчо

    9 0 Отговор
    ".... БСП през последните години изгуби левия си образ,...."***** Перде !!!!!
  • 10 Ю Кортес

    15 4 Отговор
    Пука й на нея за касата на бесепе.Важен беше апартамента в Манхатън.
  • 11 Комунистите са виновни

    9 2 Отговор
    Така щяха да забатачат и държавата
  • 12 Георги Атанасов

    9 4 Отговор
    Групичката по интереси, консолидирана около Георги Гергов, Михаил Миков, Димитър Дъбов, Георги Божинов, Атанас Мерджанов, Ангел Найденов, към която малко по-дискретно гравитира и Кирил Добрев, се стреми с всички средства да отстрани Корнелия Нинова като разменна монета за потенциално партньорство с ГЕРБ. Не толкова във властта, колкото в консумацията на еврофондовете и „обществените поръчки” плюс парламентарна идилия със сговорчива „опозиция” и Бащица…

    Коментиран от #20

  • 13 Георги Атанасов

    12 1 Отговор
    Тези така наречени червени феодали, сенатори или сиви кардинали разтягат локуми около „колективната традиция” на Столетницата, уж пренебрегната от председателката, но болката им е, че Нинова ги отряза от парламентарната ведомост, за която бяха абонирани близо две десетилетия.
  • 14 Георги Атанасов

    10 1 Отговор
    Това заключение се отнася най-вече за старите апаратчици от породата на Миков, Дъбов, Божинов, Мерджанов, докато „червените” олигарси Гергов и Добрев търсят опции за бизнес сделка с Бойко Борисов.
    Офертата е кристално ясна – главата на Нинова срещу задкулисна коалиция между ГЕРБ и фракцията на „Позитано” №20, наречена Пета колона. Тоест агентура на противника в собствения тил. В лексиката на шпионажа има и друг синоним на двойната игра – „къртица”…
  • 15 Георги Атанасов

    9 3 Отговор
    Националната медийна бригада на ГЕРБ всекидневно обслужва Гергов, Добрев и Ко във войната срещу Нинова, без дори да прикрива по някакъв начин корпоративно-политическата Схема. А тя е толкова семпла, сякаш е измислена от някоя Бой-кова „мисирка” с два грама мозък.
    Целта е да се тика напред Петата колона като нейните лица се разкрасяват с „национално отговорен” грим, докато в същото време първата дама на Столетницата се сатанизира по класическа Гьобелсова рецепта.
  • 16 Георги Атанасов

    7 2 Отговор
    Интересно, дали старши партньорите от ГЕРБ смятат, че с тези номера от селски вечеринки могат да помогнат на своите подизпълнители от кръга на Свинаря? Още повече след като и децата разбраха от кои външни сили и интереси е натрапен изкуственият вътрешен дебат в БСП. Подписка вместо детектор на лъжата.
  • 17 Георги Атанасов

    9 7 Отговор
    Не Нинова е опасна за България, а ГЕРБ е смъртоносна заплаха за страната. Нинова е опасна само за Бойко Борисов и неговата клика, които точно по тази причина са осиновили напълно безопасните олигарси и апаратчици от „Позитано” №20.
    Нищо чудно да им окажат още по-сериозна финансова, организационна, медийна, милиционерска и юридическа подкрепа на предстоящия общопартиен вот за лидер на Столетницата. По изпитаната изборджийска технология на ГЕРБ от наследството на Бай Ганьо…

    Коментиран от #18

  • 18 Хаджиментов

    9 1 Отговор

    До коментар #17 от "Георги Атанасов":

    Така е.
    БСП е опасна когато е на власт.
  • 19 цял живот мама го храни този

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "бате Митко":

    Миков как ти беше хубаво ,когато ти беше депутат, беше полу- пиян всеки ден.
    Ресторанта на Хотела САС, срещу парламента, ти беше като лична кухня, неможе да си депутат цял живот, дори при комунистическата партия.
  • 20 истината е обща

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Георги Атанасов":

    Тук си посочил хората, за които няма ,невъзможна кражба от държавата.
    Партията в техни ръце е легитимната диплома за кражба.
    Добре написано, тези освен за корупция за друго нищо не стават.
    Не съм комунист, или социалист, но така виждам истината.
    Във всички други партии, са същите групи с различни имена, но целта е една ,обир и кражби.
  • 21 ммм

    4 0 Отговор
    БСП съществува, за да крепи ГЕРБ.
  • 22 Кристиян Вигенин

    6 0 Отговор
    Миков не се прави на "ни чул,ни видял".Много добре знаеш как се финансира БСП."Червените милионери" дават едни пари за лобизъм,но в последно време пожарникаря подгони "спонсорите".Баневи,Арабаджиеви,Божков и компания са извън играта.Заради това партийната каса е 6 милиона минус.
  • 23 Доцента

    3 1 Отговор
    От милионите на К.Нинова, приватизирани от Техноимпекс
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове