Last news in Fakti

20 Юли, 2020 07:56 3 587 28

Даниела Машева: Не атакуваме президента, прокурорите са притеснени

  • даниела машева-
  • прокуратура-
  • президент

Според зам.-главният прокурор няма основание за оставката на Иван Гешев

Даниела Машева: Не атакуваме президента, прокурорите са притеснени - 1
Снимка: БГНЕС

"Не е нужно главният прокурор да подава оставка, защото към настоящия момент той изпълнява задълженията си по закон. Няма никакво основание за подаването ѝ. Тя е личен акт"

Това заяви зам.-главният прокурор Даниела Машева пред NOVA.

"Прокуратурата по никакъв начин не цели да атакува президентската институция. Тя осъществява действия по разследване и събиране на доказателства по определено наказателно производство. Към наказателна отговорност са привлечени съответни служители, които работят в администрацията на президентството. Идея за показност не е имало", допълни Машева.

"Прокуратурата не е извикала медиите в президентството, а те просто са проявили интерес към тези процесуално следствени действия - претърсване и изземване в сградата на президентската институция, но тази сграда не се ползва с имунитет. Също така и лицата, към които е осъществено това процесуално производство, не се ползват с имунитет", обясни зам.-главният прокурор.

"Фокусирането върху прокуратурата е продиктувано от изнесената информация за обвързаности на определени лица и политически представители с обвиняеми такива. Това са хора с голям финансов ресурс и големи икономически интереси. Това представлява атака и нападение срещу дейността на институцията. Имам предвид случая с Васил Божков. Той оказва натиск чрез манипулацията на големи обществени групи, а вероятно и политици", каза Машева.

Според нея в момента държавното обвинение работи в ситуация на политическо напрежение покрай уличните протести.

"Наблюдават се притеснения от страна на голяма част от прокурорите и следователите в страната. За това имаше реакция-призив към институциите да се спазва диалогът и да не се отправят неоснователни нападки към прокуратурата. Всичко това при положение, че тя съвсем законосъобразно осъществява конституционно установените си функции".


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цвъчка 2

    56 5 Отговор
    Прокуратурата в БГ е на пряк инструктаж от САЩ.
  • 2 Някой си

    64 2 Отговор
    Ще каже друто ама каскета ще и духне под опашката.

    Коментиран от #28

  • 3 az #МУТРИ, ВЪН!

    69 3 Отговор
    Тотална чистка в Прокуратурата! Де що е ГЕРБаво обвързано там на боклука!
  • 4 Васил Левски

    60 2 Отговор
    Г-н гешеф кога ще разследвате 🎃 днеска ще пускат клип как ги подрежда в шкафа си.И това ли ще е аринжировка.
  • 5 гошо

    58 2 Отговор
    Не прокурори,а престъпници.
  • 6 КПСС

    48 2 Отговор
    Има защо да са притеснени.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Знам знам🙄

    49 2 Отговор
    Лошо няма. Ама некакси много така избирателно по отношение на време и личности. Нещо много нагло ми се вижда да не се обръща внимание на доста по сериозни неща. Някой много внимателно Не Се Самосезира.

    Коментиран от #13

  • 9 Българските

    43 2 Отговор
    граждани са притеснени , че живеят в най - бедната и най - корумпираната държава от ЕС , че милиарди от Брюксел за подобряване на България живота им са заграбени , че хора без морал , съвест , родолюбие , компетентност и ценностна система съсипват Родината и живота им !
  • 10 Гост

    36 1 Отговор
    Таа много маже, маже, маже л..ната, дето гешо е изцвъкал. Аре всички ВЪН
  • 11 севди арнаудова-агентката на божкоф

    36 1 Отговор
    Пфууу снимах ви 🎃как краде парите,сега ще ви пуснем и видео как си ги подрежда в чехмеджето и да видим гейшеф ще сложи ли белезници та толупЪ ?Или пак ще е дежурното няма данни за престъпление.
  • 12 Шопарчо

    30 1 Отговор
    Всички гербави и шишови са с еднакви физиономии - гнусни, освинени и тъппи!
  • 13 уточнение

    32 2 Отговор

    До коментар #8 от "Знам знам🙄":

    Ако я питам тази от снимката: Ти ку*ва ли си? (не че имам нещо предзид), тя веднага би ме дала на съд за обида. А Гешев с встъпването си в длъжност запита конституционния съд как може да осъди президента за държавна измяна. Не че имал нещо предвид, просто питал.
  • 14 Гост

    22 2 Отговор
    Президента не ме кефи, но влизане с тежко въоръжение полицаи в президентството си беше кофти ПР акция. Отделно излагация пред света. Да не очакваха арестуваните да ги атакуват с ниско летящи писалки и експлодиращи папки?
  • 15 Слугата на премиера

    33 1 Отговор
    Когато прокуратурата е използвана като маша за вътрешнополитически игри, репресии и наказателни акции срещу граждани и неудобни на властта то това е повече от знакова корупция по високите етажи на властта и затова Гешев, слугата на корумпирания Борисов да се маха, да идва някой независим на негово място който освен медийно присъствие да върши работа. Нямаме нужда от лакей който да изпада във възторг от корумпирани имбецили.
  • 16 ОХААА

    21 2 Отговор
    ТЪЗ И ТЯ Е ЗА ЗАТВОРА Я КАК СЕ Е ОЯЛА!
  • 17 гост

    27 1 Отговор
    Е как да не имало показност. Можеше спокойно двама прокурори,двама следователи и най-много двама униформени ,да отидете мирно и тихо и да си свършите работата . А не да отивате все едно терористи да залавяте.
  • 18 Това

    18 1 Отговор
    Не е ли Гешев с перука
  • 19 Я ...Я

    23 1 Отговор
    НА АМБРАЗУРАТА: ЗАЩОТО ЗАМИНЕ ЛИ ГЕШЕФ ОТИВАТЕ СИ И ВИЕ.
  • 20 Ще ще ще

    15 1 Отговор
    Оставка, бе, девм.
  • 21 егати юристите

    14 1 Отговор
    Не изпълнявайки дори съдебни решения ?!
  • 22 Експерт

    15 2 Отговор
    Най-доре е притеснените прокурори да се опитат да станат защитени свидетели.
  • 23 Анатема Безродници!

    15 3 Отговор
    Вероятно има за какво да са притеснени каскетъджиите. Много вайна са нас.али през годините,слугувайки на Шайката и на тримата Шишковци,а разрови ли се,не само ще замирише.Колко поръчкови дела изработиха и колко човешки души и съдби сасипаха!
  • 24 баце

    9 3 Отговор
    Що не почнахте да ровите в МС.
  • 25 Хайде по-смело

    4 12 Отговор
    резидента отдавна трябваше да е закопчаеш за държавна измяна. Вие защо толкова го галите по фуражката.
  • 26 веселяк

    8 2 Отговор
    "Прoкурaтурaтa нe e извикaлa мeдиитe в прeзидeнтcтвoтo, a тe прocтo ca прoявили интeрec към тeзи прoцecуaлнo cлeдcтвeни дeйcтвия - прeтърcвaнe и иззeмвaнe в cгрaдaтa нa прeзидeнтcкaтa инcтитуция..." Значи картинката е била следната, журналист от НоваТВ чопли семки пред президентството, оператора е застанал, като за старт позишън с надеждата излизайки от там на президента да му падне саксия на главата и този сюбливен момент да бъде запечатан за поколенията! В близост зад храстите са БТВ и Кошлуков с пласмасова чашка с водчинка в нея. Чакат да препишат от Нова ТВ. Нещеш ли с вой и трясък се появяват тихо прокурорите и журналистите случайно запечатват техните действия!
  • 27 big

    9 2 Отговор
    Г-жо не знам си коя си, Вие не атакувате Президента в частност, Вие атакувате Конституция, Закони, демокрация! Вие атакувате целия български народ в услуга на мафиотско-мутренската власт, вие станахте заедно с полицията бухалките на властта! С ваша помощ се крадат бизнеси, имоти, елиминират несъгласните с властта, крадат се милиарди, а Вие дори не си мърдате пръста за защита на народа и държавата! Вие дори не си спомняте вече, каква е функцията на прокуратурата според Конституцията и действията са ви отвратителни!
  • 28 Другия

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Някой си":

    Кауна защо се бурка там дето не разбира след 6год гешев ще има избори защо бързо толкова като след година няма да с президент
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове