Last news in Fakti

21 Юли, 2020 13:51 2 440 35

Томислав Дончев: Подкрепата за бизнеса – пари за всеки заявил

  • томислав дончев-
  • коронавирус-
  • криза-
  • мерки-
  • гласуване

Имаме добра сделка за България, добра е и за Европейския съюз, посочи вицепремиерът

Томислав Дончев: Подкрепата за бизнеса – пари за всеки заявил - 1
Снимка: БГНЕС

В хоризонта на този мандат трябва да се свършат няколко неща - трябва да се справим с последиците от пандемията, има огромни енергийни проекти, които трябва да бъдат реализирани, а също така и създаване на организация за въвеждане на машинно гласуване. Това коментира на брифинг вицепремиерът Томислав Дончев, след като вотът на недоверие срещу правителството беше отхвърлен, отбелязва БНТ.

Имаме добра сделка за България, добра е и за Европейския съюз, коментира Дончев по повод постигнатото споразумение между европейските лидери за многогодишната финансова рамка на Европейския съюз.

Размерът на финансовата рамка на ЕС е очакваният - 1 трлн. и 74 млрд. евро.

Имаме промени спрямо първоначалното предложение - 390 млрд. евро ще бъдат безвъзмездна помощ. Държавите членки ще могат да ползват 360 млрд. евро под формата на заеми.

За България общият размер на финансиране по всички инструменти възлиза на 28 млрд. 934 млн. евро. По кохезионната политика са почти 9 млрд. Средства за преки плащания са в размер на 5 млрд. евро. Фонд за справедлив преход - 1 млрд. 178 млн. евро.

Добрата новина е, че имаме допълнителен пакет от 200 млн. по кохезионната политика за най-слабо развитите райони, допълни вицепремиерът и призова, че не бива да допускаме това финансиране да потъне като вода в пясък.

Предвижда се и акцент върху енергийната ефективност, не само върху сгради, но и инвестиция в машини. Трябва да санираме всички публични сгради, не трябва да остане такава, която не е енергийно ефективна, заяви Томислав Дончев.

Не 5 000 фирми да пишат 2 месеца проекти и накрая само 700 от тях да получат средства. На практика всеки заявил трябва да получи средства. Това е ефективната помощ, каза Дончев, признавайки по този начин, че досега мерките на практика не работят ефективно. Когато всички ще получат пари, тогава няма корупция, категоричен бе Дончев.

Вицепремиерът каза, че ще има промени в кабинета. Какви - бъдете любезни да изчакате няколко дни, каза още Томислав Дончев.

Създаване на организация за машинно гласуване. Нужно е да се допълнят текстовете в изборния кодекс. В него липсват детайли – какви машини - с тъч скрийн или които броят, кой ги внася и т.н., каза Дончев. По думите му ЕС в послединте 4 дни доказа, че от него има смисъл за европейските граждани и държави. Единственият възможен вариант бе паневропейски план, категоричен бе вицепремиерът. 


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оставка

    43 3 Отговор
    Оставка
  • 2 ттттт

    35 2 Отговор
    Що за подкуп предлагате?-срамота,жалки сте. Оставка и да ви няма корумпирани милионери с евтини апартаменти комунистически чеда!
    Дайте път на младите.
  • 3 Урко

    31 1 Отговор
    ОСТАВКА!!!!!!! СЪД и ЗАТВОР!
  • 4 Наташа Винокурова

    15 1 Отговор
    ПАНТЮРКИЗЪМ е. И го има Евразийския Съюз. Държавите членки в пъти!!!!!!!! по-добре от Булгария.
  • 5 вбф

    29 1 Отговор
    Гола пропаганда!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Сух

    30 1 Отговор
    Колкото видяхме подкрепа през пролетта кога ни затворихте..
  • 8 Подкрепа? ??!!!

    23 1 Отговор
    От тия който унищожиха бизнеса и го доунищожяват.
  • 9 Майна

    20 1 Отговор
    СТИГА ЛЪЖИ!! ОСТАВКА, НИЕ НЕ ВИ ИСКАМЕ!! МЯСТОТО ВИ Е НА ПОДСЪДИМАТА СКАМЕЙКА!
  • 10 вбф

    25 1 Отговор
    Ще раздадат пари на своите си фирми, както винаги. Да имат за нови Бентлита и къщи за тъщи. Бг беше единствената страна, която не даде ни стотинка на хората по време на ИП.
  • 11 Лост

    17 1 Отговор
    Притеснил се да не изчезнат 200милиона. Да го разбирам ли, че само те ще бъдат призрачни и постоянно ще ходят в тези райони, а другите вече са разпределени?
  • 12 Криеш името си страхливец

    12 2 Отговор
    Дончев, уточни: "Подкрепата за бизнеса - пари за всеки заявил" КАПИТАЛИСТ!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Майна

    17 1 Отговор
    И НИКАКВО ВРЕМЕ ПОВЕЧЕ, НЕ ..ДНИ.!!! ДЕЦАТА НИ ЩЕ ЖИВЕЯТ В БЪЛГАРИЯ, И ЗАТОВА ЩЕ ВИ СВАЛИМ!
  • 15 Asdfg

    23 1 Отговор
    Манипулация! Дончев, не се опитвай да пробутваш простотиите си! Всички от ГЕРБ сте за съд и затвор! Калинки гърбави!!! Оставка!
  • 16 Тони Мигусмукаро

    14 1 Отговор
    Примат,твойта песен е изпята!Или затвор или зоологическата градина примат!
  • 17 Снимката

    16 1 Отговор
    с тая пасмина кърти !
  • 18 Пари

    16 1 Отговор
    в ръцете на мафията , а Ганьо ще изплаща борчовете !
  • 19 Актуална Антена

    12 2 Отговор
    Голяма хвалба. А за колко милиарда са щетите които нанесохте на България с неадекватното си поведение по време на Ковида? А и от тези 29 милиарда като извадим вноските към ЕС които са от порядъка на милиард годишно?
  • 20 Сск

    9 0 Отговор
    Шиши и Гела заявиха
  • 21 Тия

    6 1 Отговор
    като от лудницата изкарани за снимка !
  • 22 2loop

    4 1 Отговор
    А за хората един голям
  • 23 Бай Знай

    10 1 Отговор
    Този, пък, е толкова лицемерен и вискозен! Бвшия кмет на Габрово с голата мистрия - само маже и увърта, научил 50 "купешки" лафа и си мисле, че пак ще баламоса неукия български народ. Да, Дончев, голяма част от протестиращите младежи са необразовани и невежи, но не са родени глупци! Благодарение на вашето крадливо и алчно семе тези млади хора не получиха доброто образование, което вие получихте безплатно през соц-а, защото нарочно опорочихте и направихте скъпо удоволствие доброто образование.
    Но тези млади хора са родени умни-природния интелект на генетичната хибридизация е факт!
    Те може и да не знаят как ги бъзикаш с "кохезионните" фондове, но вече знаят, че крадете и лъжете, че не ви пука за тях и децата им и за техните родители, които оставихте те да издържат, въпреки, че са работили за вас и вашето семселе по 40 години като роби.
    Но пасаран , Дончев - ще ви изметат!
  • 24 Ненадминати в краденето

    8 0 Отговор
    Демек, Томито иска всяка КУХА фирма с вял проект да вземе парички, защото тия кухи фирми, са все на децата и внучетата на Герб!!! Факт е, че от 5000 кандидати само 700 са реални, а другите 4300 са герберастки мошеници, които сега ще вземет парички без да свършат нищо!!! Апък за работниците подкрепа няма. Работниците са много богати. Герб виждаъ работниците като най-богатата класа в БГ
  • 25 ИСТИНАТА

    7 1 Отговор
    доган дали си е заявил достатъчно....притеснено ми е за човека..........много лъжат......прочетете в европейската преса............тези от бкп/герб/ не знаят в кой век живеят.
  • 26 Йордан

    6 1 Отговор
    Оставка,без локуми!
  • 27 Бецален

    7 1 Отговор
    Изглеждат ужасно всичките!
  • 28 един прост от народа

    6 1 Отговор
    противните зомбита - отивате си ей - кой е следващия - може би дариткова защото е най противна и бих я ритал в главата до припадък
  • 29 Радо

    5 0 Отговор
    А дуловската как не е лапнала нещо, ами е с маска???
  • 30 Опссс

    1 6 Отговор
    Грешка Дончев... Може да си мислиш че "Имаме добра сделка за България и пари за всеки заявил че иска да прави бизнес и да работи..." Само където проблема е, че на много млади българи не им се работи, а искат да си правят протести и с търкане на талончета да станат милионери...!!!
  • 31 Отеца

    3 1 Отговор
    По фонд "Ново поколение" (за възстановяване) ние вземаме 7,7 млрд., а от рамка 2014-2020 има увеличение само с 0,8 млдр. за кохезия + 0,2 млрд. за изоставащи региони. Всички останали направления са яко надолу. Това означава, че реалното ни намаление е точно 6,7 млрд., защото тези 7,7 ще са за "лява ръка - десен джоб", а не за градивно проспериране в сфери на напредък.
  • 32 123

    0 0 Отговор
    Всеки заявил може да получи пари ако проекта му е на цена не по висока от пазарната в момента цена.А на търговете да се даде фирмата проекта с разчетите за заплати,работни часове,машини, наеми, консумативи,данъци и осигуровки,материали и до 10% печалба включена за компанията.Като държавата контролира дали на работниците се заплаща справелива заплата.
  • 33 ЛИЛИ

    0 0 Отговор
    ГАБРОВСКИ ЗЕЛЕН ДАСКАЛ ДОКОПАЛ СЕ ДО ВЛАСТА ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ
  • 34 Бай Ставри

    0 0 Отговор
    искам да изчеластра Деси от Дулово в Дупарата с 200
  • 35 Бай Ставри

    0 0 Отговор
    искам да изчеластра Деси от Дулово в Дупарата с 200
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове