Last news in Fakti

24 Юли, 2020 11:01 1 791 30

Нинова към управляващите: Пак горите бушони, за да спасите системата

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • правителство-
  • министри-
  • оставки-
  • протест-
  • протести-
  • парламент-
  • народно събрание

Истинският ви мотив е страх оот протестиращите, "захапа" властта лидерът на БСП

Нинова към управляващите: Пак горите бушони, за да спасите системата - 1
Снимка: БГНЕС

Председателят на БСП Корнелия Нинова поиска кардинална смяна на мафиотско-олигархичния модел, наложен от кабинета "Борисов 3". Това заяви тя от парламентарната трибуна по време на дебатите около смяната на петима министри от правителството преди гласуването в Народното събрание. Промените в кабинета бяха приети от депутатите.

"Нужна е смяна с върховенство на закона и правова държава. Какво предлага Борисов – оставане и запазване на модела. Предлагате имитация на модела. Мимикрия с оставки на министри. Гледали сме 12 серии за 4 години от този филм, 13-тата може да е фатална. Винаги се гори бушон, за да се спаси системата. Мантрата за вашия морал е, че и при съмнение за корупция заменяте министри. Сменяте, за да спасите корупцията, за да запазите системата. Защо го правите - защото освободените министри са на ДПС по думите на премиера. Вариант 2 - освобождавате Горанов заради хазарта, Караниколов заради едни раздадени пари в Министерството на икономиката, а Маринов заради полицейското насилие. Какви са истинските Ви мотиви - мотивът Ви е страх, страх от хората, които протестират, а целта Ви е оцеляване", обърна се към управляващата коалиция Нинова.

"Българи, мислите, че правителството, което цели само своято оцеляване и го е страх, може да ви предложи бъдеще. Щяло да има нестабилност, а самите управляващи са нестабилност, за 4 години – 25 големи корупционни скандала. Управляващите са източник на кризи във всеки сектор. Ние искаме да ви кажем защо трябва да си ходят – за да няма лобистко законодатество "през задната врата", за да не се изпозват институциите за кражби и като бухалки, за да не се назначават послушници, които горят като бушони, за да няма репсресии и страх, за да бъдем свободни българи. Това ни обединява всички с различни прадстави за политика. Искаме градеж на България отначало. Българи, не спирайте да протестирате", отправи послание към обществото социалистическия председател.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В тая партия останаха ли

    17 6 Отговор
    Социалисти или само милионери

    Коментиран от #3, #4, #21, #30

  • 2 Курнела

    13 6 Отговор
    Девил и 101 далматинци от бсп

    Коментиран от #24

  • 3 Хрониките на герберлунгия

    11 12 Отговор

    До коментар #1 от "В тая партия останаха ли":

    Не знам, знам само, че в герб всички са милионери без да са работили и един ден в живота си. А твоето и от този тип изказвания разделят обществото и помагат на банкянски да си добута жалкия мандат.
  • 4 Анализатор

    5 15 Отговор

    До коментар #1 от "В тая партия останаха ли":

    Нека обществото да се освободи от кривото огледало, в което разглежда действителността. През трите десетилетия се направиха много грешни действия, било поради липса на опит, било поради липса на ценности.
    Но крайно време е да се види истината, за да продължим напред.

    Дa, пaртиятa нa coциaлиcтитe имa cвoитe прoблeми, дължaщи ce нa нeчиcтoплътнитe интeрecи и прaктики нa oлигaрcи кaтo Гeргoв.

    Дa, Cтaнишeв и кoмпaния при упрaвлeниeтo cи oт нeдaлeчнoтo минaлo нaтвoрихa куп прecтъпни рeшeния и дeлa, кoитo c уcпeх бяхa уcвoeни и прoдължeни oт вcички нacлeдници в упрaвлeниeтo дo днec.

    Нo и зa cлeпитe e яcнo, чe Нинoвa нямa нищo oбщo нитo c eднитe, нитo c другитe, чрeз кoитo ce oпитвaт дa я oкaлят. Тoчнo oбрaтнoтo - тя прaви oпити, зaeднo cъc здрaвoтo ядрo в БCП дa изчиcти прoблeмитe в пaртиятa.

    Тя e нaдeждaтa и зa нaциятa дa ce възрoди иcтинcкaтa coциaлиcтичecкa идeя, кaквaтo cъщecтвувa и трябвa дa имa мяcтo в oбщecтвoтo, кaктo e пo цeлия cвят.

    Коментиран от #5, #7, #9, #16

  • 5 Последния Софиянец

    7 5 Отговор

    До коментар #4 от "Анализатор":

    За днес опорките остават нали?? Магистрала Люлин няма да блокираме, че родата от село ще ходят до гръцко малко да се избанят при Нинчето, че от тия зелени чорапи много мирише, не се трае!
  • 6 Харди

    6 2 Отговор
    Всичко е опозорено- даже и " Съединението прави силата" . Тотално разделение на нацията. Нация без обща цел и кауза поне за 100 тодини напред е зативаща. И пустия байганьовски манталитет и опростачване, дебелокожие и шуробадженащина, делбата на наши, а другите- кучета ги яли. И на финала като видят дебелия подават ръце, стават консенсусни, реват за единение и стават болезнено състрадателни! Лицемери! ОСТАВКА! На политическото чистилище ви е мястото, поразници!
  • 7 Светла

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "Анализатор":

    Подкрепям мнението. Народът ни е доста незрял в обществено-политическо отношение и затова винаги залита в една посока, търсейки пореден сасител, а не работеща система, която да защита интересите на всички прослойки. 45 години стигнаха за социалистическата система и още 30 години за капиталистическия опит да се осмисли, че държавата, развивайки само едната система, е като инвалид с един крак. За да бъде уравновесена една обществено- политическа и икономическа система, тя трябва да се равива обединявайки, а не противопоставяйки двете доктрини. Иначе крахът е неизбежен.

    Коментиран от #8

  • 8 Последния Софиянец

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Светла":

    Светле, що се издаваш, че си "Анализотор"!
    Мирише яко на зелени чорапи!!!

    Коментиран от #11

  • 9 Много изпушил

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Анализатор":

    коментар. Нинова и надежда-за какво? За фалиране на държавата,за напълване на партийната каса,за безотговорност за 30 милиона потрошени от нея субсидии,за нов ред? За какво е надежда приватизаторката?Много иска горката да стане премиер,но само ще го сънува този пост.

    Коментиран от #10

  • 10 Иван

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "Много изпушил":

    Яко мирише на свинаря в твоя коментар. Освен това го даваш твърде запознат с кухнеска инфо за партията на социалистите. Явно свинаря се е активирал на макс - изборите за председател на БСП наближават и агитката около него трепери от ужас, че ще бъдат изметени след това.

    Коментиран от #15

  • 11 Светла Грънчарова

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Благодаря, че съм издигната в ранг, макар че съм безпартийна гражданка от покрайнините на столицата, която изразява своето скромно мнение .

    Коментиран от #12

  • 12 Крумчо Зайко-Байко

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Светла Грънчарова":

    Стринко, и аз да напиша, че съм безпартиен??
    Хората ни верват!!!!!!!
  • 13 Много обичам кака Кури

    2 2 Отговор
    Ама да е подмита и изтегната в спалнята.
  • 14 Хайде Корни

    5 3 Отговор
    Таварищке Истина Импексова Искаме те още два три мандата начело на БСП Ти си човекът който ще я закрие окончателно Успех

    Коментиран от #23

  • 15 Не е вярно,

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    от ГЕРБ съм,,но вие червените сте толкова прогнили от злоба,че ще се самоизядете и това се вижда от всички.А ти си мисли за Гергов.

    Коментиран от #22

  • 16 амиии

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Анализатор":

    Аналлизатор...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гост

    3 1 Отговор
    За пореден път Бойко доказа че управлява по закона на мафията..... В коза ностра винаги има едни там дето и викат войници.... Последната дупка на кавала..... И когато положението стане на печено. Най напред те изгарят.... Това не е управление а е мутро _мафиотска опгрупа.........
  • 19 Ръб

    0 1 Отговор
    Те първо няма да спечелят.а ако спечелят ще правят коалиция с дпс.ние не ги щем и тях,те мислят че протестите са в тяхна полза ,но се лъжат.искаме промяна а не подмяна
  • 20 Уви

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Ултраефектна и руса":

    Бойко е виновен,че избра цачева.ако беше някой друг фърчилото нямаше да спечели.
  • 21 Страничен наблюдател

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "В тая партия останаха ли":

    Социалистическото в БСП,е само в името.
  • 22 Иван

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Не е вярно,":

    Самият факт, че посочващ твоята партийна принадлежност към герб, което в момента никак не е здравословно, само потвърждава, че всъщност си от бандата на червените олигарси и агитката на съсела, на които свинарят плаща яко, за да сринат Нинова. Така, както яко плати на продажниците в пловдивската организация, за да бъде избран.
  • 23 Васил

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Хайде Корни":

    Прав си. В мантрата ти само трябва да се замени "затрие" с "развие БСП и утвърди на политическия хоризонт".
  • 24 Бойко Борисов

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Курнела":

    Значи, напълно съм съгласен с коментара ти. Ето аргументите ми:

    1. Корнелия не пие като Мишо Миков, който след две ракии може да подпише каквото му поднесеш.

    2. Корнелия не се договаря като Станишев и не е готова на всякакви сделки с който и да е било, ако трябва и с дявола.

    3. Корнелия не приема постове, които и предлагаме по този начин не приема и да стане част от задкулисието.

    4. Корнелия не се набутва в сделки за милиони като Гергов, като в замяна да разбива отвътре партията им.

    Така че - Нинова за мен е персона нон грата.

    Айде, айдуците в БСП много се мотаете - досега тя трябваше да е история.
  • 25 А бе тая простакеса

    3 1 Отговор
    Няма ли най- накрая да обясни коя система трябва да се сменя,тя каква система предлага,непрекъснато дрънка някакви мъглявина.

    Коментиран от #26

  • 26 Васил

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "А бе тая простакеса":

    Това, че не си ходил в училище е ясно, камо ли да си образован в университет. Иначе щеше да разбереш какво съдържа речта на Нинова. Но прочети по-горе коментарите на интелигентни и мислещи наши съграждани и - може би, ама надали - ще схванеш нещо..
  • 27 Гражданин

    4 1 Отговор
    Нинова,първо ти вече много дни те чакаме да отговориш на въпроса:"С какви пари си купи хотела на Халкидики Гърция".Чакаме!

    Коментиран от #28

  • 28 Иван

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "Гражданин":

    Ей, много ти благодаря - вече се бях отчаял, че няма да извадите тая малоумна опорка и щях да загубя баса, че ще стигнете 100 повторения.
  • 29 От БСП

    1 1 Отговор
    Вместо на Бузлуджа,тържествата ще се проведат на Козлодуйския бряг при кораба Радецки.Начален час 8 часа на 25 юли.
  • 30 мда

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "В тая партия останаха ли":

    само Жан Виденов остана идеен социалист.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове