Last news in Fakti

25 Юли, 2020 12:20 2 782 22

Васил Велев: Трябва да има уволнения заради наглата кражба от „Топлофикация - София”

  • васил велев-
  • топлофикация-
  • топлофикация софия-
  • аикб-
  • кт подкрепа-
  • димитър манолов

Подадохме сигнал за това в прокуратурата, в Министерството на финансите, аяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България

Васил Велев: Трябва да има уволнения заради наглата кражба от „Топлофикация - София” - 1
Снимка: БГНЕС

Трябва да има уволнения и разследване на кражбата от „Топлофикация – София”. Ние подадохме сигнал за това в прокуратурата, в Министерството на финансите, което е принципал на борсата и до самата борса. Това е една нагла кражба на над 2 милиона лева. На 16 юли беше извършена сделка – продажба на 50 МВтч за последното тримесечие базов товар на цени, значително по-ниски от пазарните. Занижени са с близо 20 лева на МВтч”. Това заяви в ефира на „Нова телевизия" председателят на АИКБ Васил Велев.

„Не можем да приемем, че това е от незнание. Това си е нагла кражба. Абсолютно нагло присвояване на средства за секунди, пред очите на всички, нещо, което не може да се скрие или да се замаже. Трябва да бъдат уволнени и разследвани виновните”, категоричен бе той.

По думите на Велев КЕВР е определила референтна цена за базов товар от 90 лева за целия 1-годишен програмен период. Това значи, че през зимата тарифата ще е над 100 лева.

Велев и Димитър Манолов от КТ „Подкрепа” коментираха и политическите събития от последните седмици. Според Манолов е важно в каква посока ще работят както новите, така и старите. От организацията предлагат подписаното между работодатели, синдикати и изпълнителна власт тристранно споразумение да стане програма на правителството до края на мандата.

„По него е постигнато съгласие между представителите на работещите хора в синдикатите, представителите на бизнеса и работодателите и изпълнителната власт. Има 46 мерки в това тристранно споразумение, които са по-скоро средносрочни, отколкото краткосрочни. Но точно заради това веднага трябва да се захващат тези реформи. Те са свързани и със „зелената сделка”, бизнес климата, социалната подкрепа, образованието и с демографските проблеми”, обясни Велев.

Президентът на КТ „Подкрепа” коментира и антикризисния план на правителството. „В него се залага на думата "социални", което няма как да не ни напряга. В тази ситуация трябва да се подходи по-гъвкаво, не бива да се хвърлят политически заклинания. Но ме е страх, че няма да бъде точно така", каза той. 

Според председателя на АИКБ тежките месеци за икономиката са тези в момента. "През май стигнахме дъното, през юни ходим по него. Тогава имахме 16,1% спад на промишеното производство. Очакваме  да се задържим на това ниво и да не пропадаме повече. Цялата следваща година няма да компенсираме този спад”, коментира Велев.

Според него трябва да има готовност за ефективно изразходване на средствата, които България ще получи от Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не уволнение

    27 2 Отговор
    А СЪД за крадците и Затвор!

    Коментиран от #15

  • 2 qwe

    15 3 Отговор
    Тоя па! Хахахахахахаха!

    "Премиерът Бойко Борисов се е съгласил със Заключенията на последния Европейски съвет, според които цялата АЕЦ "Козлодуй", а не само спрените малки четири реактора, трябва да бъде изведена от експлоатация.
    В заключенията на Европейския съвет са предвидени 57 млн. евро за извеждане от експлоатация до 2027 г. на цялата централа "
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Лейка

    19 3 Отговор
    Какви уволнения? Това да не е лелката от детската градина която е открадната малко мляко и плодове! Ще ги уволните, ще има дадете бонуси по 18 заплати и ще ги сложите на друга сшужбица. Това е коронен номер на ГРОБ. Нещо много Ви бяга затвора на вас.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Страничен

    13 7 Отговор
    Много изнагляха! По безочливо крадене беше само при БСП

    Коментиран от #16

  • 7 Лекар БГ

    14 2 Отговор
    Топлолъжация-София от години е антипазарен,лъжлив,крадлив и мъчително корумпиран стопански субект.Принципал е Фандъкова& Ко ЕООД ГЕРБ.
    Каквото правят в страната-същото и там.КРАДЕНЕ.
    КОЙ ще ги "разследва"обективно?!
    "Специализираната"каскетура ли?!НЕкой вярва ли на това????
    Оставка, съд и затвор.
  • 8 Браво

    16 0 Отговор
    Тези от Подкрепа къде бяха последните 10 години? Ни звук ни стон. От седмица се показва само техния основен член и до там. Резил пълен.
  • 9 В Китай

    12 1 Отговор
    Не само съдят, а и разстрелват държавни и партийни функционери за подобни далавери. Тука в Тиквостан най лошото което им се случва е от министър да стане зам. министър или посланик в някоя бяла държава.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Густо, майна!

    5 0 Отговор
    Пак хвърлят прах в очите на хората! Имитация на промени и оправдания, че има защо властта да остане на власт!
  • 14 Съдия

    7 0 Отговор
    Ти не се обаждай, след изборите ще решим и за такива работодатели в съглашателство със синдикати, които са подлоги на управляващи.
  • 15 Наизуст

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Не уволнение":

    Нека говорим не на исус. Моля!!!
    Сделката е напълно нормална, по разписани по рано правила. Тя е била на ПАЗАРЕН ПРИНЦИП.
    Който е дал най-висойа цена за тока на Топлофикация, той го е взел. ПАЗАР. Няма ограничение кой да участва с него. Затова всичките журналя да вземат малко да прочетат преди сляпо да плюят. Моля.

    Коментиран от #21

  • 16 Аз .....

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Страничен":

    Всички са с един корен!
  • 17 Ттт

    3 0 Отговор
    В момента това дружество се управлява от икономичиски убийци с поставена задача за фалит. Уволнението ще е награда за тези марионетки. Хубаво е да влезне прокаратурата и ще излезнат доста интересни неща. За това хората са по площадите.
  • 18 И на тези от топлото да им

    4 0 Отговор
    А,заради грешно вкарване на данни-ЗАВИШАВАНЕ СЪС СТОТИНА КУБИКА НА ТОПЛА ВОДА, при изравнителните сметки ще имат Премии
  • 19 Новичок

    2 0 Отговор
    То е ясно,тези от „КРИБ” -Крадци и Рекетьори Изнудващи България си избират министрите на Правосъдието и Финансите и пълнят чекмеджета,подаряват апартаменти и тнт...
  • 20 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 2 Отговор
    "НЯКОЙ" много го е яд, че Топлофикация сама ще си продава ЕВТИНО произведения ток БЕЗ ПОСРЕДНИЦИТЕ???
  • 21 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "Наизуст":

    "НЯКОЙ" много го е яд, че Топлофикация сама ще си продава ЕВТИНО произведения ток БЕЗ ПОСРЕДНИЦИТЕ???
  • 22 Наблюдател

    2 1 Отговор
    Ха! Aбе какво уволнение ,тия там всичките са за затвор ! Това е престъпна Държавна Рекетьорска Организация толерирана и търпяна умишлено десетилетия!! Това е единствената организация в Света продължаваща практиката на Крепостничеството!! Тия там и най-вече управляващите които упорито ги толерират са за затвор но До живот!! Тия трябва да бъдат съдени но от Междунродня Съд за Правата на Човека за подържане на съвремнна форма на робството!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове