Last news in Fakti

28 Юли, 2020 15:26 2 048 15

9% ДДС и за фитнесите

  • ддс-
  • фитнес

Симеонов вече се опита при предишните промени в Закона за ДДС

9% ДДС и за фитнесите - 1

С 9% ДДС да се облагат и фитнесите предлагат депутати от ГЕРБ и "Обединени патриоти". Това става ясно от поправки в Закона за ДДС, внесени вече в парламента от група народни представители, начело с Валери Симеонов, съобщи в. "Сега".

В понеделник премиерът Бойко Борисов обяви, че с намалената ставка ще се сдобият услугите на туроператорите, както и т.нар. "случайни превози" в туризма - това са екскурзиите, организирани от туроператори и туристически агенции. Освен това ресторантьорите получават пореден подарък - 9% ДДС за виното и бирата.

Още същия ден Валери Симеонов е внесъл в парламента измененията в Закона за ДДС. От текстовете става ясно, че с намалена ставка се предлага да бъдат и "доставката на услуги за използване на спортни съоръжения". Формулировката е доста обща, което включва не само фитнес залите, но и ползването на тенис кортове и други спортни зали.

Симеонов вече се опита при предишните промени в Закона за ДДС, когато бе намален данъка за ресторантьорите, книгите и бебешките храни, да прокара 9%-на ставка за фитнес залите, но това бе отхвърлено. Собственици и служители във фитнес зали дори излязоха на протести в искане на помощи като едни от най-засегнатите от ограниченията на извънредното положение.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 chi

    10 0 Отговор
    Късно е либе за китка...
  • 2 Абдул от Кабул

    1 1 Отговор
    ДДС е отживелица, истината е в Бартера. Също както в Багдад 2005г на фитнес се ходеше заедно с щангите от вкъщи.
  • 3 Ов4ар

    19 0 Отговор
    Айде за сметка на това 50% данък върху доходите на физически лица.Българина трябва да бъде брулен,бе.Овцата се отглежда за вълна,мляко и месо.
  • 4 Бонговец

    16 0 Отговор
    Това е заради Каракачанов ,Фидосова,Цецка Цачева и Лилито Павлова. Все кръшни φотомодели,които без φитнес не могат нито ден.
  • 5 Terenski

    19 0 Отговор
    Нацепени батки по фитнеси и кафета и миски четящи книги......явно другите в България не са важни!
  • 6 Дедо ви

    21 0 Отговор
    Така трябва, зер фитнесите са ключови за нашата икономика. Пък пенсионери, деца и всички останали да купуват лекарства с 20 процента ДДС. Така де, тия пенсионери стига са трупали милиони от пенсиите.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ЦК на ГЕРБ

    17 1 Отговор
    Без фитнес няма ГЕРБ ! Тук се подготвят нашите специалисти по улични безредици !!!
  • 9 ЕМИГРАНТ

    6 0 Отговор
    Еййй! Страшни глупости се творят в тази държава! И как ще им помогне тази мярка на фитнесите? Значи за разширяване на потребителската кошница с ниско ДДС не може, а за фитнеси и кафенета -може?
    Като ще им помагат, да ползват опит от ”Белите държави” Намаляване на бюрокрацията и административната тежест, Например! Или абонаментни карти за депутатите, че много от тях затлъстяват в парламента!
  • 10 ЕМИГРАНТ

    0 0 Отговор
    Еййй! Страшни глупости се творят в тази държава! И как ще им помогне тази мярка на фитнесите? Значи за разширяване на потребителската кошница с ниско ДДС не може, а за фитнеси и кафенета -може?
    Като ще им помагат, да ползват опит от ”Белите държави” Намаляване на бюрокрацията и административната тежест, Например! Или абонаментни карти за депутатите, че много от тях затлъстяват в парламента!
  • 11 Смукач

    4 0 Отговор
    А на алкохола, кога??!

    Коментиран от #12

  • 12 Заю Баю

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Смукач":

    На бирата и виното вече намалиха ДДС-то на 9 процента. Ти какво пиеш?
  • 13 Пламен

    1 0 Отговор
    Според мен повечето фитнеси са собственост на мутри.
  • 14 КРАДЦИ ЗА КРАДЦИ

    0 0 Отговор
    ДЕМЕК С НАШИТЕ ПАРИ ТИКВАТА ХРАНТУТИ МУТРИТЕ ....
  • 15 Торашко

    0 0 Отговор
    Напълно безмислен ход да се намали ДДС то на фитнесите, да н мислите , че ще намалят цените на картите ? Ще остават едни пари в джоба на собственика, което обаче въобще не стимулира потреблението, което е много важно в условията на криза.
    По добре да бяха намалили ДДС -то на лекарства и храни, това ще се усети от крайния потребител. Щото на фитнес ходят на 100 човека на много 10, ама хляб всеки яде.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове